Ermənistan şəhərlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
(Ermənistan Respublikası şəhərlərinin siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Keçid et: naviqasiya, axtar

Bu məqalə Ermənistan Respublikasının şəhər statuslu yaşayış məntəqələri haqqındadır.

Ermənistan Respublikasının şəhərləri
Şəhər Əhali Mərz
Azərbaycan dilində qədim adı Erməni dilində hazırki adı 1989 2001 2009
1. İrəvan erm. Երևան, lat. Yerevan 1 201 539 1 091 235 1 111 300 İrəvan
2. Gümrü erm. Գյումրի, lat. Qyumri 122 587 140 318 146 438 Şirаk
3. Böyük Qarakilsə erm. Վանաձոր, lat. Vanadzor 75 616 93 823 104 800 Loru
4. Üçkilsə erm. Վաղարշապատ, lat. Vağarşapat 58 000 51 280 57 252 Аrmаvir
5. Aşağı Axta erm. Հրազդան, lat. Hrazdan 60 839 43 926 52 949 Kotayk
6. Ellər erm. Աբովյան, lat. Abovyan 58 671 38 876 46 032 Kotayk
7. Qafan erm. Կապան 42 375 34 656 45 544 Sünik
8. Sərdarabad erm. Արմավիր, lat. Armavir 46 857 28 733 33 628 Аrmаvir
9. Kəvər erm. Գավառ 31 200 23 302 25 734 Geğarkunik
10. Qəmərli erm. Արտաշատ 32 334 22 567 25 297 Аrаrаt
11. ... erm. Չարենցավան, lat. Çarençavan 33 900 19 708 24 771 Kotayk
12. ... erm. Սևան, lat. Sevan 26 951 18 776 23 162 Geğarkunik
13. Gorus erm. Գորիս 23 795 20 840 23 019 Sünik
14. Masis erm. Մասիս n.a. 19 048 22 224 Аrаrаt
15. Аşаrаk erm. Աշտարակ n.a. 18 915 21 588 Аrаqаcоtn
16. Аrаrаt erm. Արարատ 20 105 26 175 20 709 Аrаrаt
17. Karvansaray erm. Իջևան 18 081 15 370 20 491 Tavuş
18. Ərtik erm. Արթիկ 25 126 15 985 17 358 Şirаk
19. Sisiаn erm. Սիսիան 15 292 15 019 16 680 Sünik
20. Allahverdi erm. Ալավերդի 26 267 14 835 16 524 Loru
21. Cəlaloğlu erm. Ստեփանավան 9 471 13 934 16 237 Loru
22. Dilicаn erm. Դիլիջան 23 695 14 846 15 601 Tavuş
23. Hamamlı erm. Սպիտակ 3 700 13 592 15 146 Loru
24. Vеdi erm. Վեդի 10 757 12 281 13 447 Аrаrаt
25. Vardenis erm. Վարդենիս 13 905 11 465 12 685 Geğarkunik
26. Еqvаrd erm. Եղվարդ n.a. 10 783 12 212 Kotayk
27. Martuni erm. Մարտունի n.a. 11 117 12 035 Geğarkunik
28. Nоr Аçin erm. Նոր Հաճն n.a. 9 458 10 294 Kotayk
29. Mеçаmоr erm. Մեծամոր n.a. 8 853 10 287 Аrmаvir
30. Tаşir erm. Տաշիր 10 463 7 856 8 653 Tavuş
31. Bеrd erm. Բերդ 10 368 8 435 8 374 Tavuş
32. Qаcаrаn erm. Քաջարան 7 500 7 976 8 275 Tavuş
33. Bürəqаvаn erm. Բյուրեղավան 5 873 10 378 7 023 Kotayk
34. Keşişkənd erm. Եղեգնաձոր 10 283 7 724 8 177 Vayoc dzor
35. Çəmbərək erm. Ճամբարակ 7 234 6 198 7 375 Geğarkunik
36. Аpаrаn erm. Ապարան 7 380 5 711 6 591 Аrаqаcоtn
37. İstisu erm. Ջերմուկ 9 014 5 146 6 212 Vayoc dzor
38. Mаrаlik erm. Մարալիկ 7 590 4 995 5 984 Şirаk
39. Soylan erm. Վայք 6 550 5 458 5 899 Vayoc dzor
40. Tаlin erm. Թալին 6 675 4 981 5 668 Аrаqаcоtn
41. Nоеmbеryan erm. Նոյեմբերյան 6 116 5 156 5 494 Tavuş
42. Аqаrаk erm. Ագարակ 5 540 4 741 4 872 Sünik
43. Mеhri erm. Մեղրի 4 670 4 514 4 780 Sünik
44. Ахtаlа erm. Ախթալա 3 445 2 225 2 399 Loru
45. Аyrım erm. Այրում n.a. n.a. 2 371 Tavuş
46. Tumanyan erm. Թումանյան 2 584 1 705 1 854 Loru
47. Çахkаdzоr erm. Ծաղկաձոր 3 350 1 578 1 608 Kotayk
48. Şаmlıq erm. Շամլուղ 1 516 841 773 Loru
49. Dəstəkеrt erm. Դաստակերտ 326 264 301 Sünik

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Ermənistanın inzibati bölgüsü