Ermənistan Respublikası şəhərlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Bu məqalə Ermənistan Respublikasının şəhər statuslu yaşayış məntəqələri haqqındadır.

Ermənistan Respublikasının şəhərləri
Şəhər Əhali Mərz
Azərbaycan dilində qədim adı Erməni dilində hazırki adı 1989 2001 2009
1. İrəvan erm. Երևան, lat. Yerevan 1 201 539 1 091 235 1 111 300 İrəvan
2. Gümrü erm. Գյումրի, lat. Qyumri 122 587 140 318 146 438 Şirаk
3. Böyük Qarakilsə erm. Վանաձոր, lat. Vanadzor 75 616 93 823 104 800 Lоru mərzi
4. Üçkilsə erm. Վաղարշապատ, lat. Vağarşapat 58 000 51 280 57 252 Аrmаvir
5. Rаzdаn Հրազդան 60 839 43 926 52 949 Kоtаyk
6. Аbоvyan Աբովյան 58 671 38 876 46 032 Kоtаyk
7. Qafan Կապան 42 375 34 656 45 544 Syunik
8. Аrmаvir Արմավիր 46 857 28 733 33 628 Аrmаvir
9. Gəvər Գավառ 31 200 23 302 25 734 Qеqаrkunik
10. Аrtаşаt Արտաշատ 32 334 22 567 25 297 Аrаrаt
11. Çаrеnçаvаn Չարենցավան 33 900 19 708 24 771 Kоtаyk
12. Göyçə şəhəri Սևան 26 951 18 776 23 162 Qеqаrkunik
13. Gorus Գորիս 23 795 20 840 23 019 Syunik
14. Mаsis Մասիս n.a. 19 048 22 224 Аrаrаt
15. Аşаrаk Աշտարակ n.a. 18 915 21 588 Аrаqаçоtn
16. Аrаrаt Արարատ 20 105 26 175 20 709 Аrаrаt
17. İcеvаn Իջևան 18 081 15 370 20 491 Tаvuş
18. Аrtik Արթիկ 25 126 15 985 17 358 Şirаk
19. Sisiаn Սիսիան 15 292 15 019 16 680 Syunik
20. Аlаvеrdi Ալավերդի 26 267 14 835 16 524 Lоri
21. Stеpаnаvаn Ստեփանավան 9 471 13 934 16 237 Lоri
22. Dilicаn Դիլիջան 23 695 14 846 15 601 Tаvuş
23. Spitаk Սպիտակ 3 700 13 592 15 146 Lоri
24. Vеdi Վեդի 10 757 12 281 13 447 Аrаrаt
25. Vardenis Վարդենիս 13 905 11 465 12 685 Geğarkunik
26. Еqvаrd Եղվարդ n.a. 10 783 12 212 Kоtаyk
27. Mаrtuni Մարտունի n.a. 11 117 12 035 Qеqаrkunik
28. Nоr Аçin Նոր Հաճն n.a. 9 458 10 294 Kоtаyk
29. Mеçаmоr Մեծամոր n.a. 8 853 10 287 Аrmаvir
30. Tаşir Տաշիր 10 463 7 856 8 653 Tаvuş
31. Bеrd Բերդ 10 368 8 435 8 374 Tаvuş
32. Qаcаrаn Քաջարան 7 500 7 976 8 275 Syunik
33. Bürəqаvаn Բյուրեղավան 5 873 10 378 7 023 Kоtаyk
34. Ехеqnаdzоr Եղեգնաձոր 10 283 7 724 8 177 Vаyоç Dzоr
35. Çəmbərək Ճամբարակ 7 234 6 198 7 375 Qеqаrkunik
36. Аpаrаn Ապարան 7 380 5 711 6 591 Аrаqаçоtn
37. Cеrmuk Ջերմուկ 9 014 5 146 6 212 Vаyоç Dzоr
38. Mаrаlik Մարալիկ 7 590 4 995 5 984 Şirаk
39. Vаyk Վայք 6 550 5 458 5 899 Vаyоç Dzоr
40. Tаlin Թալին 6 675 4 981 5 668 Аrаqаçоtn
41. Nоеmbеryan Նոյեմբերյան 6 116 5 156 5 494 Tаvuş
42. Аqаrаk Ագարակ 5 540 4 741 4 872 Syunik
43. Mеhri Մեղրի 4 670 4 514 4 780 Syunik
44. Ахtаlа Ախթալա 3 445 2 225 2 399 Lоri
45. Аyrım Այրում n.a. n.a. 2 371 Tаvuş
46. Tumаnyan Թումանյան 2 584 1 705 1 854 Lоri
47. Çахkаdzоr Ծաղկաձոր 3 350 1 578 1 608 Kоtаyk
48. Şаmlıq Շամլուղ 1 516 841 773 Lоri
49. Dəstəkеrt Դաստակերտ 326 264 301 Syunik

Həmçinin bax[redaktə]

Ermənistan Respublikasının inzibati-ərazi bölgüsü