Bakı muzeylərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Abidə Ünvan Veb-sayt Şəkil
1 Abdulla Şaiqin Mənzil -Muzeyi Bakı, Abdulla Şaiq küç., 21 Muzeyin rəsmi saytı
2 Arxeologiya və Etnoqrafiya Muzeyi Bakı, Böyük Qala küç., 42 Muzeyin rəsmi saytı
3 Azərbaycan Dövlət Dini Tarixi Muzeyi Bakı, Neftçilər prospekti, 123A
4 Azərbaycan Dövlət Kənd Təsərrüfatı Muzeyi Bakı, Binəqədı rayonu. 8m/r.S.S.Axundov, 31/23.

AQTİ. Azadlıq m-sunun yaxınlığında)

Muzeyin rəsmi saytı
5 Azərbaycan Geologiya Muzeyi Bakı, Qutqaşınlı küç., 95 Muzeyin rəsmi saytı
6 Azərbaycanın İstiqlal Muzeyi Bakı, Neftçilər prospekti, 123A Muzeyin rəsmi saytı
7 Azərbaycan Milli İncəsənət Muzeyi Bakı, Niyazi küç., 9-11 Muzeyin rəsmi saytı
National Art Museum of Azerbaijan (de Burs House) edited.jpg
8 Azərbaycan Miniatürasının İncəsənət Mərkəzi Bakı, Qəsr küç., 15
9 Azərbaycan Respublikası Milli Təhsil Muzeyi Bakı, Niyazi küç., 9-11
10 Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi Bakı, H.Z. Tağıyev küç., 4
National Museum of History of Azerbaijan 11.JPG
11 Bülbülün ev-muzeyi Bakı, Bül-Bül prospekti, 15
Bülbül barelyef.jpg
12 Cəfər Cabbarlının ev-muzeyi Bakı, S.Qutqaşınlı, 44
Cəfər Cabbarlının ev-muzeyi.jpg
13 Cəlil Məmmədquluzadənin Ev Muzeyi Bakı, S. Tağızadə küç., 56
Cəlil Məmmədquluzadə barelyef.jpg
14 Dövlət Tarixi-Arxitektura Muzeyi-Qoruğu "Şirvanşahlar Sarayı Kompleksi Bakı, İçəri Şəhər, Qəsr küç., 76
Şirvanşahlar saray kompleksi.jpg
15 Həsən bəy Zərdabi adına Təbiət Tarixi Muzeyi Bakı, Azərbaycan, Lermontov küç., 3
Həsən bəy Zərdabi adına Təbiət Tarixi Muzeyi.jpg
16 Leopold və Mstislav Rostropoviçlərin ev-muzeyi Bakı, L.və M. Rostropovichenin küç., 19
Building on Rostropovichs Street 19.jpg
17 Azərbaycan Xalça Muzeyi Bakı, Mikayıl Useynov prospekti, 28 Muzeyin rəsmi saytı Arxivləşdirilib 2016-12-14 at the Wayback Machine
Baku 15 09 59 865000.jpeg
18 Məhəmməd Füzuli adına Əlyazmalar İnstitutu Bakı, Istiqlaliyyət küç. 8
Əlyazmalar İnstitutunun binası 2020-ci ildə.jpg
19 Miniatür Kitabların Muzeyi Bakı, İçəri Şəhər, Qala döngəsi, 67 Muzeyin rəsmi saytı
Miniatür Kitab Muzeyi (2016).jpg
20 Məmməd Səid Ordubadinin Xatirə Muzeyi Bakı, Xəqani küç. 19
Məmməd Səid Ordubadinin ev muzeyi (Bakı).jpg
21 Nizami Gəncəvi adına Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyi Bakı, İstiqlaliyyət küç., 53 Muzeyin rəsmi saytı
Baku NizamiMuseum 004 1763.jpg
22 Nəriman Nərimanovun xatirə muzeyi[1] Bakı, İstiqlaliyyət küç., 35
Yaşayış evi, İstiqlaliyyət küç., 35.jpg
23 Qobustan dövlət tarixi-bədii qoruğu Bakı, Azərbaycan, Lermontov küç., 3
Qobustan.jpg
24 Rinay Malakofauna Muzeyi Bakı, Səbail rayonu, İ.Məmmədov küç.,
25 Səməd Vurğunun Ev Muzeyi[2] Bakı, Tərlan Əliyarbəyov küç., 4
Samad Vurgun's house museum 04.jpg
26 Sərgi zalı Vəcihə Səmədova Bakı, Xəqani küç. 19
27 Üzeyir Hacıbəylinin Ev Muzeyi Bakı, Yasamal rayonu, Ak.Şamil Əzizbəyov küç, 67/69
Üzeyir Hacıbəylinin Ev Muzeyi.jpg
28 Səttar Bəhlulzadənin ev-muzeyi Bakı, Əmircan qəsəbəsi, Ə.Sumbatzadə küç. 5 a Muzeyin rəsmi saytı
House-museum of Sattar Bahlulzadeh25.jpg
29 Əzim Əzimzadənin ev-muzeyi Bakı, D. Əliyeva küç., 157 Arxivləşdirilib 2018-02-20 at the Wayback Machine
Azərbaycan Dövlət Teatr Muzeyi.jpg
30 C.Cabbarlı adına Azərbaycan Dövlət Teatr Muzeyi
31 Hüseyn Cavidin Ev Muzeyi İstiqlaliyyət küç. 8 Arxivləşdirilib 2018-06-01 at the Wayback Machine
Institute of Manuscripts, Baku, 2010.jpg
32 Azərbaycan Tibb Muzeyi N. Rəfibəyli küç., 18
Tebabet Muzey2019.jpg
33 Olimpiya Muzeyi Olimpiya küç., 5
34 Azərbaycan Musiqi Mədəniyyəti Dövlət Muzeyi R.Behbudov küç., 5
Azərbaycan Musiqi Mədəniyyəti Dövlət Muzeyi.jpg
35 Suraxanı tanker-muzeyi Salyan şosesi, 1 s
Suraxanı tanker muzeyi.jpeg

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Arxivlənmiş surət". 2018-02-20 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-01-18.
  2. "Arxivlənmiş surət". 2022-03-31 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-12-14.