Eysebionun milli komandada vurduğu qolların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Eysebio (1942–2014) 1961-1973-cü illər aralığında 64 matçda çıxış etdiyi Portuqaliya milli futbol komandasının tərkibində 41 qola imza atmışdır.[1]

O, millinin tarixində ən çox qol vurmuş oyunçu kimi qalırdı ta ki, 2005-ci ildə Pauleta onun bu rekordunu təzələyənədək. Hal-hazırda o, Kriştiano Ronaldonun birinci olduğu sıralamada üçüncü pillədə qərarlaşıb.[2][3]

Eysebio 1966 FİFA Dünya Kuboku turnirinin 9 qol ilə bombardiri olmuşdur. Həmçinin yarımfinal qarşılaşmasında o Şimali Koreya milli komandasının qapısından 4 top keçirmişdir. O, beynəlxalq oyunlarda 2 dəfə het-trikə imza atmışdır; buraya Şimali Koreya və turnirin seçmə mərhələsində Türkiyə yığmasına qarşı keçirdiyi oyunlar daxildir.

Qollar[redaktə | əsas redaktə]

# Tarix Məkan Rəqib Hesab Nəticə Yarış
1. 8 Oktyabr 1961 Joze Bartel, Lüksemburq (şəhər), Lüksemburq Lüksemburq Lüksemburq 4–1 4–2 1962 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
2. 17 May 1962 Joze Alvalade, Lissabon, Portuqaliya Belçika Belçika 1–2 1–2 Yoldaşlıq oyunu
3. 7 Noyabr 1962 Vasil Levski, Sofiya, Bolqarıstan Bolqarıstan Bolqarıstan 0–1 3–1 Avro 1964 seçmə mərhələsi
4. 3 May 1964 Kinq Bodouena, Brüssel, Belçika Belçika Belçika 0–1 1–2 Yoldaşlıq oyunu
5. 17 May 1964 Nasional, Lissabon, Portuqaliya İngiltərə İngiltərə 3–2 3–4
6. 15 Noyabr 1964 Das Antas, Portu, Portuqaliya İspaniya İspaniya 1–1 2–1
7. 2–1
8. 24 Yanvar 1965 Nasional, Lissabon, Portuqaliya Türkiyə Türkiyə 2–0 5–1 1966 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
9. 4–1
10. 5–1
11. 19 Aprel 1965 Ankara 19 May Stadionu, Ankara, Türkiyə Türkiyə Türkiyə 0–1 0–1
12. 25 Aprel 1965 Teqelene pole, Bratislava, Çexoslovakiya Çexoslovakiya Çexoslovakiya 0–1 0–1
13. 13 İyun 1965 Nasional, Lissabon, Portuqaliya Rumıniya Rumıniya 1–0 2–1
14. 2–0
15. 12 İyun 1966 Norveç Norveç 1–0 4–0 Yoldaşlıq oyunu
16. 3–0
17. 21 İyun 1966 İdratsparken, Kopenhagen, Danimarka Danimarka Danimarka 0–1 1–3
18. 16 İyul 1966 Old Trafford, Mançester, İngiltərə Bolqarıstan Bolqarıstan 2–0 3–0 1966 FİFA Dünya Kuboku
19. 19 İyul 1966 Qudison Park, Liverpul, İngiltərə Braziliya Braziliya 2–0 3–1
20. 3–1
21. 23 İyul 1966 Şimali Koreya Şimali Koreya 1–3 5–3
22. 2–3
23. 3–3
24. 4–3
25. 26 İyul 1966 Uembli stadionu, London, İngiltərə İngiltərə İngiltərə 2–1 2–1
26. 28 İyul 1966 SSRİ SSRİ 1–0 2–1
27. 27 Mart 1967 Olimpiko, Roma, İtaliya İtaliya İtaliya 0–1 1–1 Yoldaşlıq oyunu
28. 8 İyun 1967 Ullevol, Oslo, Norveç Norveç Norveç 0–1 1–2 UEFA Avro 1968 seçmə mərhələsi
29. 1–2
30. 11 Dekabr 1968 Karaiskakis, Afina, Yunanıstan Yunanıstan Yunanıstan 4–2 4–2 1970 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
31. 4 May 1969 Das Antas, Portu, Portuqaliya Yunanıstan Yunanıstan 1–2 2–2
32. 2 Noyabr 1969 Uankdorf, Bern, İsveçrə İsveçrə İsveçrə 0–1 1–1
33. 21 Aprel 1971 Eştadiu da Luş, Lissabon, Portuqaliya Şotlandiya Şotlandiya 2–0 2–0 UEFA Avro 1972 seçmə mərhələsi
34. 12 May 1971 Das Antas, Portu, Portuqaliya Danimarka Danimarka 2–0 5–0
35. 11 İyun 1972 Maşado, Natal, Braziliya Ekvador Ekvador 0–1 0–3 Braziliya Müstəqillik Kuboku
36. 14 İyun 1972 Arruda, Resifi, Braziliya İran İran 0–1 0–3
37. 18 İyun 1972 Çili Çili 1–4 1–4
38. 29 İyun 1972 Marakana stadionu, Rio-de-Janeyro, Braziliya Argentina Argentina 1–2 1–3
39. 3 Mart 1973 Park de Prens, Paris, Fransa Fransa Fransa 1–1 1–2 Yoldaşlıq oyunu
40. 1–2
41. 28 Mart 1973 Hayfild Roud, Koventri, İngiltərə Şimali İrlandiya Şimali İrlandiya 1–1 1–1 1974 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Eusébio Ferreira da Silva – Goals in International Matches". rsssf.com.
  2. "Pauleta beats Eusebio's Portugal goal record". ESPN. Reuters. 12 October 2015. İstifadə tarixi: 23 July 2015.
  3. "Records come naturally to me, says Ronaldo". ESPN. 5 March 2014. İstifadə tarixi: 16 May 2014.