Eysebionun milli komandada vurduğu qolların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Eysebio (1942–2014) 1961-1973-cü illər aralığında 64 matçda çıxış etdiyi Portuqaliya milli futbol komandasının tərkibində 41 qola imza atmışdır.[1]

O, millinin tarixində ən çox qol vurmuş oyunçu kimi qalırdı ta ki, 2005-ci ildə Pauleta onun bu rekordunu təzələyənədək. Hal-hazırda o, Kriştiano Ronaldonun birinci olduğu sıralamada üçüncü pillədə qərarlaşıb.[2][3]

Eysebio 1966 FİFA Dünya Kuboku turnirinin 9 qol ilə bombardiri olmuşdur. Həmçinin yarımfinal qarşılaşmasında o Şimali Koreya milli komandasının qapısından 4 top keçirmişdir. O, beynəlxalq oyunlarda 2 dəfə het-trikə imza atmışdır; buraya Şimali Koreya və turnirin seçmə mərhələsində Türkiyə yığmasına qarşı keçirdiyi oyunlar daxildir.

Qollar[redaktə | mənbəni redaktə et]

# Tarix Məkan Rəqib Hesab Nəticə Yarış
1. 8 Oktyabr 1961 Joze Bartel, Lüksemburq (şəhər), Lüksemburq  Lüksemburq 4–1 4–2 1962 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
2. 17 May 1962 Joze Alvalade, Lissabon, Portuqaliya  Belçika 1–2 1–2 Yoldaşlıq oyunu
3. 7 Noyabr 1962 Vasil Levski, Sofiya, Bolqarıstan  Bolqarıstan 0–1 3–1 Avro 1964 seçmə mərhələsi
4. 3 May 1964 Kinq Bodouena, Brüssel, Belçika  Belçika 0–1 1–2 Yoldaşlıq oyunu
5. 17 May 1964 Nasional, Lissabon, Portuqaliya  İngiltərə 3–2 3–4
6. 15 Noyabr 1964 Das Antas, Portu, Portuqaliya  İspaniya 1–1 2–1
7. 2–1
8. 24 Yanvar 1965 Nasional, Lissabon, Portuqaliya  Türkiyə 2–0 5–1 1966 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
9. 4–1
10. 5–1
11. 19 Aprel 1965 Ankara 19 May Stadionu, Ankara, Türkiyə  Türkiyə 0–1 0–1
12. 25 Aprel 1965 Teqelene pole, Bratislava, Çexoslovakiya  Çexoslovakiya 0–1 0–1
13. 13 İyun 1965 Nasional, Lissabon, Portuqaliya  Rumıniya 1–0 2–1
14. 2–0
15. 12 İyun 1966  Norveç 1–0 4–0 Yoldaşlıq oyunu
16. 3–0
17. 21 İyun 1966 İdratsparken, Kopenhagen, Danimarka  Danimarka 0–1 1–3
18. 16 İyul 1966 Old Trafford, Mançester, İngiltərə  Bolqarıstan 2–0 3–0 1966 FİFA Dünya Kuboku
19. 19 İyul 1966 Qudison Park, Liverpul, İngiltərə  Braziliya 2–0 3–1
20. 3–1
21. 23 İyul 1966  Şimali Koreya 1–3 5–3
22. 2–3
23. 3–3
24. 4–3
25. 26 İyul 1966 Uembli stadionu, London, İngiltərə  İngiltərə 2–1 2–1
26. 28 İyul 1966  SSRİ 1–0 2–1
27. 27 Mart 1967 Olimpiko, Roma, İtaliya  İtaliya 0–1 1–1 Yoldaşlıq oyunu
28. 8 İyun 1967 Ullevol, Oslo, Norveç  Norveç 0–1 1–2 UEFA Avro 1968 seçmə mərhələsi
29. 1–2
30. 11 Dekabr 1968 Karaiskakis, Afina, Yunanıstan  Yunanıstan 4–2 4–2 1970 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
31. 4 May 1969 Das Antas, Portu, Portuqaliya  Yunanıstan 1–2 2–2
32. 2 Noyabr 1969 Uankdorf, Bern, İsveçrə  İsveçrə 0–1 1–1
33. 21 Aprel 1971 Eştadiu da Luş, Lissabon, Portuqaliya  Şotlandiya 2–0 2–0 UEFA Avro 1972 seçmə mərhələsi
34. 12 May 1971 Das Antas, Portu, Portuqaliya  Danimarka 2–0 5–0
35. 11 İyun 1972 Maşado, Natal, Braziliya  Ekvador 0–1 0–3 Braziliya Müstəqillik Kuboku
36. 14 İyun 1972 Arruda, Resifi, Braziliya  İran 0–1 0–3
37. 18 İyun 1972  Çili 1–4 1–4
38. 29 İyun 1972 Marakana stadionu, Rio-de-Janeyro, Braziliya  Argentina 1–2 1–3
39. 3 Mart 1973 Park de Prens, Paris, Fransa  Fransa 1–1 1–2 Yoldaşlıq oyunu
40. 1–2
41. 28 Mart 1973 Hayfild Roud, Koventri, İngiltərə  Şimali İrlandiya 1–1 1–1 1974 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Eusébio Ferreira da Silva – Goals in International Matches". rsssf.com. 2019-01-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2017-07-28.
  2. "Pauleta beats Eusebio's Portugal goal record". ESPN. Reuters. 12 October 2015. 1 October 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 23 July 2015.
  3. "Records come naturally to me, says Ronaldo". ESPN. 5 March 2014. 14 May 2014 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16 May 2014.