Macarıstan hava limanlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Macarıstanın xəritəsi

Macarıstan hava limanlarının siyahısıMacarıstan ərazisində yerləşən hava limanlarının siyahısı.

Macarıstan Mərkəzi Avropada Ortadunay düzənliyində yerləşən dənizə çıxışı olmayan dövlətdir. Avstriya, Slovakiya, Ukrayna, Rumıniya, Serbiya, XorvatiyaSloveniya ilə həmsərhəddir. Paytaxtı Budapeştdir.

Macarıstan inzibati cəhətdən 19-u medye (megyék), bir Budapeşt paytaxt şəhər (főváros) olmaqla, 20 regiondan ibarətdir. Bunlar da öz növbəsində yaraşlara (járások) bölünür.

Hava limanları[redaktə | əsas redaktə]

Yerləşdiyi məkan
Medye
ICAO IATA
Hava limanının adı
Yüks. Uçuş-enmə zolağı
Budapeşt LHBP BUD Ferens List adına Budapeşt Beynəlxalq Hava Limanı 151 m
(495 ft)
3010 m x 59 m
3707 x 59 m
Debreçen Haydu-Bihar LHDC DEB Debreçen Beynəlxalq Hava Limanı 109 m
(359 ft)
2498 m x 40 m
Şarmellek Zala LHSM SOB Heviz–Balaton Hava Limanı 124 m
(408 ft)
2500 x 60 m
Dyör-Per Dyör-Moşon-Şopron LHPR QGY Dyör–Per Beynəlxalq Hava Limanı 129 m
(424 ft)
2030 x 30 m
1134 x 43 m
Peç-Poqan Baranya LHPP PEV Peç–Poqan Beynəlxalq Hava Limanı 198 m
(650 ft)
1500 x 30 m
Fertösentmikloş Dyör-Moşon-Şopron LHFM Fertösentmikloş Hava Limanı 134 m
(440 ft)
985 x 23 m
Niredxaza Sabolç-Satmar-Bereq LHNY Niredxaza Hava Limanı 103 m
(338 ft)
1000 x 20 m
Şiofok Şomoc LHSK Şiofok-Kiliti Hava Limanı [1] 127 m
(416 ft)
1250 x 50 m
Seqed Çonqrad LHUD Seqed Hava Limanı 80 m
(262 ft)
1185 x 30 m
1177 x 50 m
610 x 50 m
Keçkemet Baç-Kişkun LHKE Keçkemet aviabazası 115 m
(376 ft)
2499 x 60 m
Papa (şəhər) Vesprem LHPA Papa aviabazası 148 m
(485 ft)
2400 x ? m
Solnok Yas-Nackun-Solnok LHSN Solnok aviabazası 98 m
(322 ft)
2000 x 60 m
Tassar Şomoc LHTA Tassar aviabazası 160 m
(526 ft)
2500 x 70 m
Bekeşçaba Bekeş LHBC Bekeşçaba Hava Limanı 90 m
(295 ft)
1300 x 30 m
790 x 40 m
Budakesi Peşt LHFH Farkaşhec Hava Limanı 215 m
(705 ft)
1000 x 200 m
Budaörş Peşt LHBS Budaörş Hava Limanı 126 m
(413 ft)
980 x 60 m
750 x 40 m
Budapest-Harmaşatarhec (paytaxt) LHHH Harmaşatarhec Hava Limanı 296 m
(961 ft)
1000 x 100 m
Dunakesi Peşt LHDK Dunakesi Hava Limanı 126 m
(413 ft)
800 x 500 m
Dunauyvaroş Feyer LHDV Dunauyvaroş Hava Limanı 123 m
(404 ft)
950 x 60 m
Eqer Heveş LHER Eqer Hava Limanı 258 m
(846 ft)
800 x 70 m
Esterqom Komarom-Esterqom LHEM Esterqom Hava Limanı 113 m
(371 ft)
1000 x 80 m
Gödöllü Peşt LHGD Gödöllü Hava Limanı 218 m
(715 ft)
1000 x 100 m
Dyöndyöş-Pipişhec Heveş LHGY Dyöndyöş Pipişhec Hava Limanı 350 m
(1148 ft)
760 x 20 m
Dyuro Feyer LHGR Dyuro Hava Limanı 199 m
(653 ft)
850 x 200 m
Haydusoboslo Haydu-Bihar LHHO Haydusoboslo Hava Limanı 102 m
(335 ft)
1000 x 50 m
Yakabsallaş Baç-Kişkun LHJK Yakabsallaş Hava Limanı 111 m
(364 ft)
600 x 18 m
1000 x 30 m
Kaloça Baç-Kişkun LHKA Kaloça Hava Limanı 91 m
(299 ft)
2500 x 60 m
1900 x 300 m
Kapoşuylak Şomoc LHKV Kapoşuylak Hava Limanı 156 m
(512 ft)
610 x 18 m
1200 x 200 m
Keçkid Komarom-Esterqom LHKD Keçkid Hava Limanı 174 m
(571 ft)
1200 x 50 m
1000 x 50 m
Keçkemet Baç-Kişkun LHMP Matkopusta Hava Limanı 112 m
(367 ft)
1200 x 100 m
Kişkunfelechaza Baç-Kişkun LHKH Kişkunfelechaza Hava Limanı 97 m
(318 ft)
758 x 160 m
536 x 100 m
Kişkunlaçaza Peşt LHKK Kişkunlaçaza Hava Limanı 98 m
(322 ft)
2500 x 45 m
Maklar Heveş LHMR Maklar Hava Limanı 165 m
(541 ft)
800 x 80 m
Mişkolç Borşod-Abauy-Zemplen LHMC MCQ Mişkolç Hava Limanı 119 m
(390 ft)
800 x 100 m
Nadkanija Zala LHNK Nadkanija Hava Limanı 142 m
(466 ft)
1000 x 100 m
Sekeşfexervar Feyer LHBD Börgönd Hava Limanı 123 m
(404 ft)
1200 x 200 m
Seksard Tolna LHOY Öçeni Hava Limanı 90 m
(295 ft)
1200 x 150 m
Senteş Çonqrad LHSZ Senteş Hava Limanı 84 m
(276 ft)
750 x 150 m
Solnok-Sandaszülüş Yas-Nackun-Solnok LHSS Solnok aviabazası 85 m
(279 ft)
1050 x 200 m
Sombatxey Vaş LHSY Sombatxey Hava Limanı 223 m
(732 ft)
1150 x 80 m
Tököl Peşt LHTL Tököl Hava Limanı 100 m
(328 ft)
2500 x 60 m
1100 x 50 m
Vesprem-Sentkiralsabadya Vesprem LHSA Vesprem-Sentkiralsabadya Hava Limanı 280 m
(918 ft)
2000 x 60 m
Zalaeqerseq-Andraşida Zala LHZA Zalaeqerseq-Andraşida Hava Limanı 196 m
(643 ft)
1500 x 40 m
Zalakaroş Zala LHZK Zalakaroş Hava Limanı 127 m
(445 ft)
900 x 60 m

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]