Ən yaxşı ali məktəblərin siyahısı (THE–QS, 2004)

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda 2004-cü ilin "Times Higher Education–QS World University Rankings" siyahısında olan dünyanın ən nüfuzlu 200 ali məktəbi göstərilib.

Top 200[1][redaktə | əsas redaktə]

Yer Ali məktəb Ölkə
1 Harvard Universiteti ABŞ ABŞ
2 Berkli Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
3 Massaçusets Texnologiya İnstitutu ABŞ ABŞ
4 Kaliforniya Texnologiya İnstitutu ABŞ ABŞ
5 Oksford Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
6 Kembric Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
7 Stenford Universiteti ABŞ ABŞ
8 Yel Universiteti ABŞ ABŞ
9 Prinston Universiteti ABŞ ABŞ
10 İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu İsveçrə İsveçrə
11 London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Böyük Britaniya Böyük Britaniya
12 Tokio Universiteti Yaponiya Yaponiya
13 Çikaqo Universiteti ABŞ ABŞ
14 London İmperial Kolleci Böyük Britaniya Böyük Britaniya
15 Ostin Texas Universiteti ABŞ ABŞ
16 Avstraliya Milli Universiteti Avstraliya Avstraliya
17 Pekin Universiteti Çin ÇXR
18 Sinqapur Milli Universiteti Sinqapur Sinqapur
19 Kolumbiya Universiteti ABŞ ABŞ
20 San-Fransisko Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
21 MakGill Universiteti Kanada Kanada
22 Melburn Universiteti Avstraliya Avstraliya
23 Kornel Universiteti ABŞ ABŞ
24 San-Diyeqo Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
25 Con Hopkins Universiteti ABŞ ABŞ
26 Los-Anceles Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
27 Fransa Politexnik Məktəbi Fransa Fransa
28 Pensilvaniya Universiteti ABŞ ABŞ
29 Kyoto Universiteti Yaponiya Yaponiya
30 Paris Ali Normal Məktəbi Fransa Fransa
31 Miçiqan Universiteti ABŞ ABŞ
32 Lozanna Federal Politexnik Məktəbi İsveçrə İsveçrə
33 Monaş Universiteti Avstraliya Avstraliya
34 London Universitet Kolleci Böyük Britaniya Böyük Britaniya
35 Urbana-Şampeyn İllinoys Universiteti ABŞ ABŞ
36 Yeni Cənubi Uels Universiteti Avstraliya Avstraliya
37 Toronto Universiteti Kanada Kanada
38 Karnegi Mellon Universiteti ABŞ ABŞ
39 Honkonq Universiteti Honkonq Honkonq
40 Sidney Universiteti Avstraliya Avstraliya
41 Hindistan Texnologiya İnstitutu Hindistan Hindistan
42 Honkonq Elm və Texnologiya Universiteti Honkonq Honkonq
43 Mançester Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
44 Şərq və Afrika Tədqiqatları Məktəbi Böyük Britaniya Böyük Britaniya
45 Massaçusets Universiteti ABŞ ABŞ
46 Britaniya Kolumbiyası Universiteti Kanada Kanada
47 Heydelberq Universiteti Almaniya Almaniya
48 Edinburq Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
49 Kvinslend Universiteti Avstraliya Avstraliya
50 Nanyanq Universiteti Sinqapur Sinqapur
51 Tokio Texnologiya İnstitutu Yaponiya Yaponiya
52 Dyuk Universiteti ABŞ ABŞ
53 Louvain Universiteti Belçika Belçika
54 Brüssel Azad Universiteti Belçika Belçika
55 RMIT Universiteti Avstraliya Avstraliya
56 Adelaida Universiteti Avstraliya Avstraliya
57 Paris 06 – Piyer və Mariya Küri Universiteti Fransa Fransa
58 Sussex Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
59 Perdyu Universiteti ABŞ ABŞ
60 Berlin Texniki Universiteti Almaniya Almaniya
61 Braun Universiteti ABŞ ABŞ
62 Tsinxua Universiteti Çin ÇXR
63 Kopenhagen Universiteti Danimarka Danimarka
64 Rotterdam Erasmus Universiteti Niderland Niderland
65 Corciya Texnologiya İnstitutu ABŞ ABŞ
66 Viskonsin Universiteti ABŞ ABŞ
67 Oklənd Universiteti Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya
68 Makkuori Universiteti Avstraliya Avstraliya
69 Osaka Universiteti Yaponiya Yaponiya
70 Sent-Endryus Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
71 Paris Universiteti Fransa Fransa
72 Santa-Barbara Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
73 Şimal-Qərb Universiteti ABŞ ABŞ
74 Vaşinqton Universiteti ABŞ ABŞ
75 Boston Universiteti ABŞ ABŞ
76 Kurtin Universiteti Avstraliya Avstraliya
77 Vyana Texniki Universiteti Avstriya Avstriya
78 Delft Texnologiya Universiteti Niderland Niderland
79 Nyu-York Universiteti ABŞ ABŞ
80 Uorvik Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
81 Yeşiva Universiteti ABŞ ABŞ
82 Minnesota Universiteti ABŞ ABŞ
83 Eyndhoven Texnologiya Universiteti Niderland Niderland
84 Honkonq Çin Universiteti Honkonq Honkonq
85 Göttingen Universiteti Almaniya Almaniya
86 Roçester Universiteti ABŞ ABŞ
87 Dublin Triniti Kolleci İrlandiya İrlandiya
88 Keyza Qərbi Ehtiyat Universiteti ABŞ ABŞ
89 Malaya Universiteti Malayziya Malayziya
90 Alabama Universiteti ABŞ ABŞ
91 Bristol Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
92 Moskva Dövlət Universiteti Rusiya Rusiya
93 Qüds Yəhudi Universiteti İsrail İsrail
94 Vyana Universiteti Avstriya Avstriya
95 Münhen Texniki Universiteti Almaniya Almaniya
96 Qərbi Avstraliya Universiteti Avstraliya Avstraliya
97 London Kral Kolleci Böyük Britaniya Böyük Britaniya
98 Amsterdam Universiteti Niderland Niderland
99 Münhen Lüdviq-Maksimilian Universiteti Almaniya Almaniya
100 London Kraliça Meri Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
101 Oslo Universiteti Norveç Norveç
102 Tayvan Milli Universiteti Çin Respublikası Çin Respublikası
103 Bat Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
104 Tafts Universiteti ABŞ ABŞ
105 Texas A&M Universiteti ABŞ ABŞ
106 Ayova Universiteti ABŞ ABŞ
107 Kolorado Universiteti ABŞ ABŞ
108 Massey Universiteti Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya
109 Sent-Luis Vaşinqton Universiteti ABŞ ABŞ
110 Çalmers Texnologiya Universiteti İsveç İsveç
111 Malayziya Elm Universiteti Malayziya Malayziya
112 Qlazqo Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
113 Sidney Technologiya Universiteti Avstraliya Avstraliya
114 Otaqo Universiteti Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya
115 Brandeys Universiteti ABŞ ABŞ
116 Miçiqan Ştat Universiteti ABŞ ABŞ
117 Çapel-Hill Şimali Karolina Universiteti ABŞ ABŞ
118 Virciniya Universiteti ABŞ ABŞ
119 Seul Milli Universiteti Cənubi Koreya Cənubi Koreya
120 Utrext Universiteti Niderland Niderland
121 Paris 11 – Paris Cənub Universiteti Fransa Fransa
122 Kral Texnologiya İnstitutu İsveç İsveç
123 Maastrixt Universiteti Niderland Niderland
124 Stutqart Universiteti Almaniya Almaniya
125 Berlin Humboldt Universiteti Almaniya Almaniya
126 Birmingem Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
127 Orhus Universiteti Danimarka Danimarka
128 Durham Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
129 Helsinki Universiteti Finlandiya Finlandiya
130 Pensilvaniya Ştat Universiteti ABŞ ABŞ
131 Leyden Universiteti Niderland Niderland
132 Strasburq Universiteti Fransa Fransa
133 Lids Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
134 Merilend Universiteti ABŞ ABŞ
135 Bonn Universiteti Almaniya Almaniya
136 Stoni Bruk Universiteti ABŞ ABŞ
137 York Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
138 Dartmut Kolleci ABŞ ABŞ
139 Stokholm Universiteti İsveç İsveç
140 Uppsala Universiteti İsveç İsveç
141 Yutah Universiteti ABŞ ABŞ
142 La Trobe Universiteti Avstraliya Avstraliya
143 Vaterloo Universiteti Kanada Kanada
144 Tuluza Universiteti Fransa Fransa
145 Danimarka Texniki Universiteti Danimarka Danimarka
146 Rays Universiteti ABŞ ABŞ
147 Hamburq Universiteti Almaniya Almaniya
148 MakMaster Universiteti Kanada Kanada
149 Kiel Universiteti Almaniya Almaniya
150 Şeffild Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
151 Liverpul Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
152 Karlsrue Texniki İnstitutu Almaniya Almaniya
153 Tohoku Universiteti Yaponiya Yaponiya
154 Çin Elm və Texnologiya Universiteti Çin ÇXR
155 Monpelye 1 Universiteti Fransa Fransa
156 Vanderbilt Universiteti ABŞ ABŞ
157 Frankfurt Göte Universiteti Almaniya Almaniya
158 Texnion - İsrail Texnoloji İnstitutu İsrail İsrail
159 Madrid Muxtar Universiteti İspaniya İspaniya
160 Koreya Qabaqcıl Elmlər və Texnologiyalar İnstitutu Cənubi Koreya Cənubi Koreya
161 Tasmaniya Universiteti Avstraliya Avstraliya
162 Roma Sapienza Universiteti İtaliya İtaliya
163 Pohanq Elm və Texnologiya Universiteti Cənubi Koreya Cənubi Koreya
164 İnsbruk Universiteti Avstriya Avstriya
165 Corctaun Universiteti ABŞ ABŞ
166 Alberta Universiteti Kanada Kanada
167 Naqoya Universiteti Yaponiya Yaponiya
168 Dandi Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
169 Vürzburq Universiteti Almaniya Almaniya
170 Nottingem Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
171 Lund Universiteti İsveç İsveç
172 Darmştadt Texniki Universiteti Almaniya Almaniya
173 Emori Universiteti ABŞ ABŞ
174 İndiana Universiteti ABŞ ABŞ
175 Santa-Kruz Kaliforniya ABŞ ABŞ
176 Helsinki Texnologiya Universiteti Finlandiya Finlandiya
177 Monreal Universiteti Kanada Kanada
178 Frayburq Universiteti Almaniya Almaniya
179 Nyukasl Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
180 Cənubi Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
181 Lankaster Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
182 Deyvis Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
183 Arizona Universiteti ABŞ ABŞ
184 RWTH Aaxen Almaniya Almaniya
185 Belfast Kvins Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
186 Bolonya Universiteti İtaliya İtaliya
187 Norveç Elm və Texnologiya Universiteti Norveç Norveç
188 Tuleyn Universiteti ABŞ ABŞ
189 Lester Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
190 Rutgers Universiteti ABŞ ABŞ
191 Neymegen Universiteti Niderland Niderland
192 Nanjing Universiteti Çin ÇXR
193 Sauthempton Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
194 Aberdin Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
195 Meksika Milli Muxtar Universiteti Meksika Meksika
196 Fudan Universiteti Çin ÇXR
197 Bremen Universiteti Almaniya Almaniya
198 Honkonq Şəhər Universiteti Honkonq Honkonq
199 Virciniya Politexnik Universiteti ABŞ ABŞ
200 Rensseler Politexnik İnstitutu ABŞ ABŞ

Regional reytinqlər (top 10)[redaktə | əsas redaktə]

Asiya və Avstraliya[redaktə | əsas redaktə]

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 12 Tokio Universiteti Yaponiya Yaponiya
2 16 Avstraliya Milli Universiteti Avstraliya Avstraliya
3 17 Pekin Universiteti Çin ÇXR
4 18 Sinqapur Milli Universiteti Sinqapur Sinqapur
5 22 Melburn Universiteti Avstraliya Avstraliya
6 29 Kyoto Universiteti Yaponiya Yaponiya
7 33 Monaş Universiteti Avstraliya Avstraliya
8 36 Yeni Cənubi Uels Universiteti Avstraliya Avstraliya
9 39 Honkonq Universiteti Honkonq Honkonq
10 40 Sidney Universiteti Avstraliya Avstraliya

Avropa[redaktə | əsas redaktə]

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 5 Oksford Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
2 6 Kembric Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya
3 10 İsveçrə Federal Texnologiya İnstitutu İsveçrə İsveçrə
4 11 London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Böyük Britaniya Böyük Britaniya
5 14 London İmperial Kolleci Böyük Britaniya Böyük Britaniya
6 27 Fransa Politexnik Məktəbi Fransa Fransa
7 30 Paris Ali Normal Məktəbi Fransa Fransa
8 32 Lozanna Federal Politexnik Məktəbi İsveçrə İsveçrə
9 34 London Universitet Kolleci Böyük Britaniya Böyük Britaniya
10 43 Mançester Universiteti Böyük Britaniya Böyük Britaniya

Şimali Amerikaa[redaktə | əsas redaktə]

Yer Yer
(dünya üzrə)
Ali məktəb Ölkə
1 1 Harvard Universiteti ABŞ ABŞ
2 2 Berkli Kaliforniya Universiteti ABŞ ABŞ
3 3 Massaçusets Texnologiya İnstitutu ABŞ ABŞ
4 4 Kaliforniya Texnologiya İnstitutu ABŞ ABŞ
5 7 Stenford Universiteti ABŞ ABŞ
6 8 Yel Universiteti ABŞ ABŞ
7 9 Prinston Universiteti ABŞ ABŞ
8 13 Çikaqo Universiteti ABŞ ABŞ
9 15 Ostin Texas Universiteti ABŞ ABŞ
10 19 Kolumbiya Universiteti ABŞ ABŞ

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. timeshighereducation.co.uk