2000-ci illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
1890-cı illər 1898
1900-cü illər 1900 1907 1908
1910-cu illər 1916 1917 1919
1920-ci illər 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-cu illər 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-cı illər 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-ci illər 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-cı illər 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-ci illər 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-ci illər 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-cı illər 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-ci illər 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-cu illər 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017




2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

2000[redaktə | əsas redaktə]

  1. Adi əhvalatlar (film, 2000) (tammetrajlı bədii film)
  2. Çalalar (film, 2000) (cizgi filmi)
  3. Dədə Qorqud dünyası (film, 2000) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  4. Əshabi-Kəhf (film, 2000) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Kinorejissor Arif Babayev (film, 2000) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Sifarişçi (film, 2000) (qısametrajlı bədii film)

2001[redaktə | əsas redaktə]

  1. Etimad telefonu (film, 2001) (tammetrajlı bədii film)
  2. Şəhidlik zirvəsi (film, 2001) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Yuxu (film, 2001) (tammetrajlı bədii film)

2002[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cavanşir (film, 2002) (cizgi filmi)
  2. Dağın nəvəsi (film, 2002) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  3. Hacı Qara (film, 2002) (tammetrajlı bədii film)
  4. Kinorejissor Həsən Seyidbəyli (film, 2002) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Odla qol-boyun (film, 2002) (qısametrajlı bədii film)
  6. Ovsunçu (film, 2002) (tammetrajlı bədii film)
  7. Torpaq (film, 2002) (cizgi filmi)

2003[redaktə | əsas redaktə]

  1. Doğma diyar (film, 2003) (sənədli film)
  2. Güllələnmə təxirə salınır!... (film, 2003) (tammetrajlı bədii film)
  3. Kitabi Dədə Qorqud. Basat və Təpəgöz (film, 2003) (cizgi filmi)
  4. Neft (film, 2003) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Səma şairi (film, 2003) (sənədli film)

2004[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arxada qalmış gələcək (film, 2004) (tammetrajlı bədii film)
  2. Fikrət Əmirov (film, 2004) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  3. Haray (film, 2004) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Küçələrə su səpmişəm (film, 2004) (tammetrajlı bədii film)
  5. Qızıl (film, 2004) (cizgi filmi)
  6. Məkanın melodiyası (film, 2004) (tammetrajlı bədii film)
  7. Milli bomba (film, 2004) (tammetrajlı bədii film)

2005[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ərazi (film, 2005) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  2. Girov (film, 2005) (tammetrajlı bədii film)
  3. Xəzər gəlini (film, 2005) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  4. Keçid (film, 2005) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Qarğa balası və özgə yuvası (film, 2005) (cizgi filmi) (Filmi izlə)
  6. Qədim Azərbaycan abidələri (film, 2005) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  7. Qobustan (film, 2005) (sənədli film)
  8. Narahat adam (film, 2005) (tammetrajlı sənədli film)
  9. Unudulmuş qəhrəman (film, 2005) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Üç qız (film, 2005) (tammetrajlı bədii film)

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ayna (film, 2006) (cizgi filmi)
  2. Azərbaycan... Əbədiyyət yolu (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Çalış, nəfəs alma (film, 2006) (qısametrajlı bədii film)
  4. Çıxış (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Əlvida, cənub şəhəri (film, 2006) (tammetrajlı bədii film)
  6. Günəş şəhəri (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  7. Heydər Əliyev. Dünyaya pəncərə (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Lal çinar (film, 2006) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  9. Mərhəmət məqamı (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  10. Rəssam ömrünün palitrası. Xalq rəssamı Böyükağa Mirzəzadə (film, 2006) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Yalan (film, 2006) (tammetrajlı bədii film)

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Akademik Adilə Namazova (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Arzularını çəkən rəssam (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Biz qayıdacağıq (film, 2007) (tammetrajlı bədii film)
  4. Cavid ömrü (film, 2007) (tammetrajlı bədii film)
  5. Ev (film, 2007) (qısametrajlı bədii film)
  6. Heydər Əliyev. Azərbaycan mədəniyyətinin hamisi (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  7. Heydər Əliyev. Vətənin keşiyində (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Qafqaz (film, 2007) (tammetrajlı bədii film)
  9. Qobustana qayıdış (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  10. Qrinviç meridianından... kənarda (film, 2007) (qısametrajlı bədii film)
  11. Məhkumlar (film, 2007) (tammetrajlı bədii film)
  12. Mərhəmətin dadı (film, 2007) (qısametrajlı cizgi filmi)
  13. Monoloq (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  14. Nəfəs (film, 2007) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  15. "Ömrümdə izlər". İsa Muğanlı (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  16. Ömrün rəngləri. Xalq rəssamı Oqtay Sadıqzadə (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Pəri qala (film, 2007) (qısametrajlı bədii film)
  18. Rənglərin sehrli dünyası (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Səhra gülü (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  20. Şəki. Tarixin naxışları (film, 2007) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. 40-cı qapı (film, 2008) (tammetrajlı bədii film)
  2. 125 illik yol (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Azərbaycan motivləri (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azərbaycan: Tarixdən səhifələr (film, 2008) (üçseriyalı sənədli film)
  5. Cabbar Qaryağdıoğlu (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  6. Dua (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  7. Düyün (film, 2008) (qısametrajlı bədii film)
  8. Günaydın, mələyim! (film, 2008) (tammetrajlı bədii film)
  9. Həqiqətin özü (film, 2008) (tammetrajlı sənədli film)
  10. Hökmdarın taleyi (film, 2008) (tammetrajlı bədii film)
  11. Qala (film, 2008) (tammetrajlı bədii film)
  12. Qanadlarıma sığal çək (film, 2008) (qısametrajlı bədii film)
  13. Qocalar (film, 2008) (qısametrajlı bədii film)
  14. Lahıc ritmləri (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  15. Milli kitabxana (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  16. Nəğməli ömür (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  17. Nuş olsun! (film, 2008) (cizgi filmi) (Filmi izlə)
  18. Siçan və pişik (film, 2008) (cizgi filmi)
  19. Sofya (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  20. Təxəllüsü "Mixaylo" (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Üçüncü zəng (film, 2008) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  22. Yalançılar (film, 2008) (qısametrajlı bədii film)

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. 2 (film, 2009) (qısametrajlı bədii film)
  2. Arxası qibləyə (film, 2009) (qısametrajlı bədii film)
  3. Azərbaycan xalçası (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azərbaycan mətbəxinin rəngləri (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Azərbaycan muğamı (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Azərbaycan musiqisi (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Azərbaycan rəngkarlığının kraliçası (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Bir addım (film, 2009) (qısametrajlı bədii film)
  9. Cavad xan (film, 2009) (tammetrajlı bədii film)
  10. Cəsur təyyarə (film, 2009) (cizgi filmi) (Filmi izlə)
  11. Daşatan (film, 2009) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  12. Dədələr yolu (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  13. Dünən qəfildən gəldi (film, 2009) (qısametrajlı bədii film)
  14. Ey həyat, sən nə qəribəsən (film, 2009) (tammetrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  15. Əsrlərin daş kitabəsi (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  16. Xeyirxah kirpi (film, 2009) (cizgi filmi) (Filmi izlə)
  17. İkinci ömür (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  18. Kazım Qarabəkir paşa (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  19. Koramal (film, 2009) (qısametrajlı bədii film)
  20. Qarabağdır Azərbaycan (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  21. Leninə məktub (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  22. Ölüm növbəsi (film, 2009) (tammetrajlı bədii film)
  23. Parisli azərbaycanlı. Ramiz Abutalıbov (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  24. Pillələr (film, 2009) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  25. Psixiatr (film, 2009) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  26. Saat (film, 2009) (qısametrajlı bədii film) (Filmi izlə)