Bakı metrostansiyalarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin

Bakı metropoliteni stansiyalarının siyahısı Bakı şəhərinin metropoliten xətləri sistemini ehtiva edir.

Xətlər və stansiyalar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Bakı Metropoliteni 3 xət və 27 stansiyadan ibarətdir.

Qırmızı xətt[redaktə | mənbəni redaktə et]

Qırmızı xətt üzrə hərəkət Yaşıl xətt ilə ayrı-ayrı deyil çəngəl sxeminə uyğun olaraq həyata keçirilir

Stansiya Açılış tarixi Şəhərə çıxışları Köhnə adı Stansiyanın görünüşü
İçərişəhər 6 noyabr 1967-ci il İstiqlaliyyət küçəsi, İçərişəhər, Bakı İcra Hakimiyyəti, Bakı Filarmoniyası Bakı Soveti
Sahil 6 noyabr 1967-ci il Ü. HacıbəyovZ. Əliyeva küçələri, Bülbül prospekti, Dəniz Akademiyası, Sahil bağı 26 Bakı Komissarı
28 May 6 noyabr 1967-ci il 28 Mall, Neft və Sənaye Universiteti, Bakı Dəmir Yolu Vağzalı, Dilarə ƏliyevaSalatın Əsgərova küçələri, Azadlıq prospekti 28 Aprel
Gənclik 6 noyabr 1967-ci il Fətəli xan Xoyski küçəsi və Atatürk prospekti
Nəriman Nərimanov 6 noyabr 1967-ci il Təbriz və Ağa Nemətulla küçələri
Bakmil 28 mart 1979-cu il Depovskaya, Elektrozavodskaya
Ulduz 5 may 1970-ci il
Koroğlu 6 noyabr 1972-ci il Səkkizinci Kilometr dəmir yolu platforması Məşədi Əzizbəyov
Qara Qarayev 6 noyabr 1972-ci il Avrora
Neftçilər 6 noyabr 1972-ci il
Xalqlar Dostluğu 28 aprel 1989-cu il
Əhmədli 28 aprel 1989-cu il
Həzi Aslanov 10 dekabr 2002-ci il Xudu Məmmədov və Məhəmməd Hadi küçələri

Yaşıl xətt[redaktə | mənbəni redaktə et]

Yaşıl xətt üzrə hərəkət Qırmızı xətt ilə ayrı-ayrı deyil çəngəl sxeminə uyğun olaraq həyata keçirilir

Stansiya Açılış tarixi Şəhərə çıxışları Köhnə adı Stansiyanın görünüşü
Nizami 31 dekabr 1976-cı il Cəfər Cabbarlı küçəsi
Elmlər Akademiyası 31 dekabr 1985-ci il Hüseyn Cavid prospektiparkı, Bakı Dövlət Universiteti, Azərbaycan Elmlər Akademiyası
İnşaatçılar 31 dekabr 1985-ci il Abbas Mirzə Şərifzadə küçəsi
20 Yanvar 31 dekabr 1985-ci il MoskvaTbilisi prospektlərinin kəsişməsi, Velotrek XI Qızıl Ordu Meydanı
Memar Əcəmi 31 dekabr 1985-ci il Cavad xan küçəsi, Moskva Univermaqı
Nəsimi 9 oktyabr 2008-ci il Akademik Zərifə Əliyeva adına Milli Oftalmologiya Mərkəzi
Azadlıq Prospekti 30 dekabr 2009-cu il Səkkizinci mikrorayon, Azadlıq prospekti
Dərnəgül 29 iyun 2011-ci il

Cəfər Cabbarlı — Şah İsmayıl Xətai[redaktə | mənbəni redaktə et]

Yaşıl xəttin bir hissəsi, hərəkət müvəqqəti olaraq ümumi şəbəkədən kənarda, 2 şattl qatarı ilə həyata keçirilir

Stansiya Açılış tarixi Şəhərə çıxışları Köhnə adı Stansiyanın görünüşü
Şah İsmayıl Xətai 22 fevral 1968-ci il Xocalı prospekti Şaumyan
Cəfər Cabbarlı 27 dekabr 1993-cü il 28 Mall, Azadlıq prospekti, Neft və Sənaye Universiteti, Bakı Dəmir Yolu Vağzalı

Bənövşəyi xətt[redaktə | mənbəni redaktə et]

Stansiya Açılış tarixi Şəhərə çıxışları Köhnə adı Stansiyanın görünüşü
Avtovağzal 19 aprel 2016-cı il
Bakı Beynəlxalq Avtovağzalı, Sumqayıt şossesi
Memar Əcəmi-2 19 aprel 2016-cı il Cavad xan küçəsi, Moskva Univermağı
8 Noyabr 29 may 2021-ci il Ceyhun Səlimov küçəsi, 1065-ci məhəllə
Xocəsən 23 dekabr 2022-ci il Xocəsən yolu, Xocəsən

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

 Bu şablona bax İnteraktiv sxemi

Kiçilt
DərnəgülAzadlıqNəsimiAvtovağzalMemar Əcəmi20 YanvarİnşaatçılarElmlər AkademiyasıNizami28 MayCəfər CabbarlıXətaiSahilİçərişəhərGənclikNəriman NərimanovBakmilUlduzKoroğluQara QarayevNeftçilərXalqlar DostluğuƏhmədliHəzi AslanovNəriman Nərimanov adına depo

 Bu şablona bax İnteraktiv sxemi

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]