Şimali Koreyanın diplomatik nümayəndəliklərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Şimali Koreyanın səfirlik xəritəsi.      Şimali Koreya     Şimali Koreya səfirliklərinin yerləşdiyi ölkələr

Şimali Koreyanın diplomatik nümayəndəliklərinin siyahısı (kor. 조선민주주의인민공화국의 재외공관 목록) - Koreya Xalq Demokratik Respublikasının xarici ölkələrdə yerləşən diplomatik nümayəndəliklərinin siyahısını özündə birləşdirir. Koreya Xalq Demokratik Respublikası məhdud sayda xarici dövlətlərlə ikitərəfli və diplomatik əlaqələr saxlamaqdadır.

Ölkənin Qərbi Avropada ilk səfirliyi İsveçin paytaxtı Stokholm şəhərində açılmışdır. Bu gün isə Vyana, Roma, Berlin, VarşavaBuxarest kimi şəhərlərdə səfirliklər mövcuddur.

Şimali Koreyanın Afrikada 11, Cənubi Amerikada 5, Asiyada 18 və Avropada 13 səfirliyi fəaliyyətdədir. Rusiyanın paytaxtı Moskva şəhərində yerləşən səfirliklə yanaşı Nijni Novqorod, NaxodkaXabarovsk şəhərlərində konsulluq şöbələri fəaliyyət göstərir. Çinin HonkonqŞenyan şəhərlərində də, Pekində yerləşən səfirliyə tabe olan konsulluq şöbələri mövcuddur.

Afrika[redaktə | əsas redaktə]

Şimali Koreyanın Efiopiya paytaxtı Əddis-Əbəbə şəhərində yerləşən səfirliyi.

Cənubi Amerika[redaktə | əsas redaktə]

Asiya[redaktə | əsas redaktə]

Şimali Koreyanın Çinin paytaxtı Pekin şəhərində yerləşən səfirliyi.
Şimali Koreyanın Vyetnamın paytaxtı Hanoy şəhərində yerləşən səfirliyi.
Şimali Koreyanın Nepalın paytaxtı Katmandu şəhərində yerləşən səfirliyi.
Şimali Koreyanın Kambocanın paytaxtı Pnompen şəhərində yerləşən səfirliyi.
Şimali Koreyanın Sinqapurun eyni adlı paytaxtında yerləşən səfirliyi. Səfirlik Golden Mile Complex binasının səkkizinci mərtəbəsində yerləşir.
Şimali Koreyanın Laosun paytaxtı Vyentyan şəhərində yerləşən səfirliyi.
Yaponiyanın paytaxtı Tokio şəhərində yerləşən Koreyalı sakinlərin assosiasiyası. Şimali Koreyanın səfirliyi kimi fəaliyyət göstərir.

Avropa[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "LISTE DES MISSIONS DIPLOMATIQUES ACCREDITEES EN ALGERIE" (PDF). Mae.gov.dz. İstifadə tarixi: 2017-09-10.
  2. "Foreign Missions in Egypt". Ministry of Foreign Affairs (Egypt). 2008-07-26 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  3. News from North Korea Arxivləşdirilib 2008-06-10 at the Wayback Machine
  4. "Embassy of the Democratic People's Republic of Korea". Ministry of Foreign Affairs (Ethiopia). 2008-09-07 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  5. "Diplomatic Missions and Embassies in Ghana". Ghanaweb.com. İstifadə tarixi: 29 January 2016.
  6. "Assurances". Guineeconaky.info. İstifadə tarixi: 29 January 2016.
  7. [1] [ölü keçid]
  8. "North Korea yet to recognize Libya's rebel NTC". Koreatimes.co.kr. 30 August 2011. İstifadə tarixi: 10 September 2017.
  9. "Diplomatic list" (PDF). Ministry of Foreign Affairs (Nigeria). 2011-07-24 tarixində orijinalından (PDF) arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  10. "Foreign Representatives in South Africa — K". Ministry of Foreign Affairs (South Africa). İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  11. "Diplomatic missions in Tanzania — Asia". Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (Tanzania). İstifadə tarixi: 2008-08-03. [ölü keçid]
  12. Diplomatic Missions Accredited to Uganda Arxivləşdirilib 2008-08-22 at the Wayback Machine
  13. "Relação de Países — C e D" (portuqal). Ministry of External Relations (Brazil). 2008-09-17 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  14. "Precedencia General" (ispan). Ministry of Foreign Affairs (Cuba). 2008-09-18 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  15. "República Popular Democrática de Corea" (ispan). Ministry of Foreign Relations (Peru). 2011-05-26 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  16. "North Korea on course to set up embassy in Venezuela". The Korea Herald. İstifadə tarixi: 29 January 2016.
  17. "The Democratic People's Republic of Korea". Ministry of Foreign Affairs (Bangladesh). June 22, 2007 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  18. "Foreign Missions Accredited to Cambodia — Asia". Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (Cambodia). 2009-03-13 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  19.  (ing.)  (çin.) "(DPRK)朝鲜民主主义人民共和国大使馆". Ministry of Foreign Affairs of the People's Republic of China. 2006-06-30 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  20. "Consular Posts and Official Recognised Representatives — Democratic People's Republic of Korea". Protocol Division Government Secretariat, Government of the Hong Kong Special Administrative Region. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  21. "Koreas: North Korea, China agree on opening Hong Kong consulate." Yonhap News Agency. May 11, 1999. Accessed August 2, 2008.
  22. "Diplomatic Missions in India". Ministry of External Affairs (India). 2010-11-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  23. "North Korea". Department of Foreign Affairs (Indonesia). 2008-08-07 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  24. "Addresses of diplomatic missions in the Lao PDR and neighbouring countries". Ministry of Foreign Affairs (Laos). 2008-07-31 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  25. "Foreign Missions in Malaysia — Korea (North)". Ministry of Foreign Affairs (Malaysia). İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  26. "Foreign Embassies in Ulan Bator — Korea (North)". Ministry of Foreign Affairs and Trade (Mongolia). 2011-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2009-03-31.
  27. "Foreign Embassies in Myanmar". Web.archive.org. 19 March 2014. 19 March 2014 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 September 2017.
  28. "Foreign Missions in Nepal". Ministry of Foreign Affairs (Nepal). 2008-05-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  29. "Korea, North". Ministry of Foreign Affairs (Pakistan). 2008-07-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  30. Bhutto, Fatima (23 July 2015). "Inside Karachi's strange North Korean embassy". GQ India. İstifadə tarixi: 26 October 2015.
  31. "Foreign missions accredited to Singapore — Korea, Democratic People's Republic of". Ministry of Foreign Affairs (Singapore). İstifadə tarixi: 2008-08-03. [ölü keçid]
  32. Embassy of THe Democratic People's Republic Of Korea (non residential) in The State of Qatar Arxivləşdirilib 2011-06-17 at the Wayback Machine
  33. "Korea, DPR". Ministry of Foreign Affairs (Thailand). 2008-02-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  34. "Diplomatic Missions in Vietnam". Ministry of Foreign Affairs (Vietnam). İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  35. "Verzeichnis des diplomatischen Korps und anderer Vertretungen in Österreich" (PDF) (alman). Federal Ministry for European and International Affairs (Austria). səh. 106. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  36. "Embassy of the Democratic People's Republic of Korea". Ministry of Foreign Affairs (Bulgaria). 2011-10-15 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-10-16.
  37. "Embassy of the Democratic People's Republic of Korea". Ministry of Foreign Affairs (Czech Republic). İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  38. "Vertretungen fremder Staaten in Deutschland" (PDF) (alman). Federal Foreign Office (Germany). səh. 55. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  39. "Ambasciate Estere in Italia" (PDF) (italyan). Ministry of Foreign Affairs (Italy). 11 July 2008. səh. 67. 16 June 2011 tarixində orijinalından (PDF) arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  40. "Diplomatic Missions G-L". Ministry of Foreign Affairs (Poland). 2008-07-03 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  41. "Democratic People's Republic of Korea". Ministry of Foreign Affairs (Romania). İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  42. "The Stockholm Diplomatic List". Ministry for Foreign Affairs (Sweden). June 2008. səh. 95. 2008-07-26 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-08-03.
  43. "Korea, Democratic People's Republic — Representations in Switzerland". Federal Department of Foreign Affairs (Switzerland). İstifadə tarixi: 2008-08-03.