Ermənistan SSR əhalisinin siyahıyaalınması (1939)

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
İnzibati vahidin adı İnzibati vahidin ərazisi
01.10.1938 tarixinə[1]
İnzibati vahidin əhalisi
17-23 yanvar 1939-cu il sa.[2]
Azərbaycanlılar
Azərbaycan dilində (şərti) Rus dilində (rəsmi) min km² - lə Sayı Sayı %
1. Basarkeçər rayonu Басаргечарский район 1.20 34 644 19 805 57.17
2. Zəngibasar rayonu Зангибасарский район 0.17 21 004 13 354 63.58
3. Amasiya rayonu Амасийский район 0.52 14 911 10 140 68.00
4. Çəmbərək rayonu Красносельский район 0.67 22 801 9 704 42.56
5. Vedi rayonu Вединский район 0.34 15 788 7 910 50.10
6. Qarabağlar rayonu Карабахларский район 0.96 12 832 7 489 58.36
7. Qafan rayonu Кафанский район 1.30 31 696 7 194 22.70
İrəvan şəhəri город Ереван 200 396 6 569 3.28
8. Soylan rayonu Азизбековский район 1.30 18 258 5 897 32.30
9. Keşişkənd rayonu Микоянский район 1.10 27 865 5 705 20.47
10. Qarakilsə rayonu Сисианский район 1.70 27 488 4 685 17.04
11. Böyük Qarakilsə rayonu Кировоканский район 1.10 45 473 4 407 9.69
12. Vorontsovka rayonu Калининский район 0.69 23 988 3 571 14.89
13. Qəmərli rayonu Камарлинский район 0.50 35 846 3 193 8.91
14. Hamamlı rayonu Спитакский район 0.53 31 343 2 672 8.53
15. Meğri rayonu Мегринский район 0.60 9 686 2 614 26.99
16. Barana rayonu Ноемберянский район 0.52 20 171 2 481 12.30
17. Axta rayonu Ахтинский район 1.30 34 733 2 472 7.12
18. Dilican rayonu Дилижанский район 0.13 14 600 2 051 14.05
19. Allahverdi rayonu Алавердский район 1.400 42 968 1 381 3.21
20. Ellər rayonu Котайкский район 0.90 37 207 1 340 3.60
21. Əştərək rayonu Аштаракский район 0.90 38 563 1 104 2.86
22. Sərdarabad rayonu Октомберский район 0.80 31 888 1 079 3.38
23. Kəvər rayonu Нор-Баязетский район 0.60 33 916 948 2.80
24. Üçkilsə rayonu Вагаршапатский район 0.50 33 938 810 2.39
25. Gorus rayonu Горисский район 0.70 26 931 721 2.68
26. Aşağı Qaranlıq rayonu Мартунинский район 1.10 45 676 422 0.92
27. Abaran rayonu Апаранский район 0.63 26 789 246 0.92
28. Cəlaloğlu rayonu Степанаванский район 0.61 28 442 236 0.83
Gümrü şəhəri город Ленинакан 67 729 161 0.24
29. Karvansaray rayonu Иджеванский район 1.10 22 660 94 0.41
30. Şəmşəddin rayonu Шамшадинский район 0.80 28 177 42 0.15
31. Talin rayonu Талинский район 1.20 30 127 39 0.13
32. Yelenovka rayonu Севанский район 0.36 20 851 37 0.18
33. Ərtik rayonu Артикский район 0.63 35 673 36 0.10
34. Ağin rayonu Анийский район 0.37 15 967 24 0.15
35. Düzkənd rayonu Дузкендский район 0.54 34 369 24 0.07
36. Qızıl Qoç rayonu Гукасянский район 0.58 17 413 12 0.07
37. Alagöz rayonu Алагезский район 0.37 17 202 7 0.04

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Армянская ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  2. "Армянская ССР: город Ереван (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  3. "Анийский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  4. "Азизбековский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  5. "Алавердский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  6. "Алагезский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  7. "Амасийский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  8. "Апаранский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  9. "Зангибасарский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  10. "Дилижанский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.
  11. "Степанаванский район Армянской ССР (Национальный состав населения по переписи 1939 года) — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". Arxivləşdirilib.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Информационно-Статистический отдел при секретариате президиума верховного совета ССР. ССР: Административно-территориальная деление союзных республик на 1-ое октября 1938 года. Издательство "Власть Советов", Москва, 1938.: Оглавление: Армянская ССР: страницы 190-191
  2. "Население Армянской ССР по переписи 1939 года: порайонные данные результатов переписи — Ethno-Caucasus, Этнодемография Кавказа". Arxivləşdirilib.