Azərbaycanın mədəniyyət nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin
Azərbaycan Respublikasının
mədəniyyət naziri
Vəzifədədir
Adil Kərimli

14 aprel 2023
Vəzifənin təsis tarixi 18 aprel 1953
Vəzifənin bərpa tarixi 23 aprel 2018
Vəzifədə birinci Məmməd Ələkbərov
Rəsmi saytı culture.gov.az

Azərbaycan mədəniyyət nazirlərinin siyahısı — Azərbaycanın mədəniyyət nazirləri bu siyahıda göstərilib. Bu məqalədə Azərbaycanın mədəniyyət nazirləri (müxtəlif dövrlər və müxtəlif titullarla) sıralanmışdır.

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Rəhbər Başlama tarixi Bitmə tarixi Siyasi partiya
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası mədəniyyət nazirləri (1953-1991)
1 Məmməd Ələkbərov 18 aprel 1953 1955 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Məmməd Qurbanov 1955 15 mart 1960
3 Abdulla Bayramov 15 mart 1960 22 noyabr 1963
4 Məmməd Qurbanov 22 noyabr 1963 24 iyun 1965
5 Rauf Hacıyev 1965 1971
6 Zakir Bağırov 1971 1988
7 Polad Bülbüloğlu 1988 18 oktyabr 1991
Azərbaycan Respublikası mədəniyyət nazirləri (1991-2006)
1 Polad Bülbüloğlu 18 oktyabr 1991 18 oktyabr 1998 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Bitərəf
- Polad Bülbüloğlu 18 oktyabr 1998 8 noyabr 2003[1] Bitərəf
(1) Polad Bülbüloğlu 8 noyabr 2003[1] 30 yanvar 2006[2]
Azərbaycan Respublikası mədəniyyət və turizm nazirləri (2006-2018)
1 Əbülfəs Qarayev 30 yanvar 2006 20 aprel 2018 Bitərəf
Azərbaycan Respublikası mədəniyyət nazirləri (2018-günümüz)
1 Əbülfəs Qarayev 23 aprel 2018 21 may 2020 Bitərəf
- Anar Kərimov 20 iyun 2020 5 yanvar 2021
2 Anar Kərimov 5 yanvar 2021 22 dekabr 2022
- Adil Kərimli 22 dekabr 2022 14 aprel 2023[3]
3 Adil Kərimli 14 aprel 2023[4] Hal-hazırda

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "16 - Polad Bülbüloğlunun Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət naziri təyin edilməsi haqqında". e-qanun.az. 3 sentyabr 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#invalid_param_val)
  2. "1249 - Polad Bülbüloğlunun Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət naziri vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". e-qanun.az. 3 sentyabr 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#invalid_param_val)
  3. "A.Q.Kərimlinin Azərbaycan Respublikası mədəniyyət nazirinin birinci müavini vəzifəsindən azad edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2023-04-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-04-14.
  4. "A.Q.Kərimlinin Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət naziri təyin edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2023-04-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-04-14.