Azərbaycan xarici işlər nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan xarici işlər nazirlərinin siyahısı
Vəzifədədir
Ceyhun Bayramov
Başçılıq edir Azərbaycan
Rəsmi saytı mfa.gov.az
Rəng açarı
(siyasi partiyalar üçün)

Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti (1918–1920)[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xariciyyə Naziri Səlahiyyət müddəti Siyasi partiya
Portret Adı Səlahiyyətlərin başlanğıcı Səlahiyyətlərin sonu Günlər
1 Mammad Hasan Hajinski.jpg Məmmədhəsən Hacınski
(1875–1931)
28 may 1918 6 oktyabr 1918 131 Müsavat Partiyası
2 frameless Əlimərdan bəy Topçubaşov
(1863–1934)
6 oktyabr 1918 7 dekabr 1918 62 Partiyasız
3 Fatali Khan Khoyski.jpg Fətəli xan Xoyski
(1875–1920)
26 dekabr 1918 14 mart 1919 78 Müsavat Partiyası
4 Mammad Yusif Jafarov.jpg Məmməd Yusif Cəfərov
(1885–1935)
14 mart 1919 22 dekabr 1919 283 Müsavat Partiyası
5 Fatali Khan Khoyski.jpg Fətəli xan Xoyski
(1875–1920)
24 dekabr 1919 1 aprel 1920 99 Müsavat Partiyası

Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xalq xarici i̇şlər komissarı Səlahiyyət müddəti Siyasi partiya
Portret Adı Səlahiyyətlərin başlanğıcı Səlahiyyətlərin sonu
1 Nariman Narimanov in 1913.jpg Nəriman Nərimanov
(1870–1925)
28 aprel 1920 6 may 1921 Kommunist Partiyası
2 Mirza Davud Huseynov.png Mirzə Davud Hüseynov
(1894–1938)
2 may 1921 dekabr 1921 Kommunist Partiyası
3 Mahmud Aliyev (born in 1908).jpg Mahmud Əliyev
(1908–1958)
1944 28 mart 1946 Kommunist Partiyası
Xarici i̇şlər naziri Səlahiyyət müddəti Siyasi partiya
Portret Adı Səlahiyyətlərin başlanğıcı Səlahiyyətlərin sonu
1 Mahmud Aliyev (born in 1908).jpg Mahmud Əliyev
(1908–1958)
28 mart 1946 24 sentyabr 1958 Kommunist Partiyası
2 Tahirə Tahirova.png Tahirə Tahirova
(1913–1991)
1959 24 noyabr 1983 Kommunist Partiyası
3 Elmira Qafarova.jpg Elmira Qafarova
(1934–1993)
1 dekabr 1983 22 dekabr 1987 Kommunist Partiyası
4 Huseynaga Sadigov.jpg Hüseynağa Sadıqov
(1940–)
23 yanvar 1988 5 fevral 1991 Kommunist Partiyası

Azərbaycan Respublikası (1991–indiyə kimi)[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xarici i̇şlər naziri Səlahiyyət müddəti Siyasi partiya
Portret Adı Səlahiyyətlərin başlanğıcı Səlahiyyətlərin sonu
1 Huseynaga Sadigov.jpg Hüseynağa Sadıqov
(1940)
5 fevral 1991 29 may 1992 Partiyasız
2 Tofiq Qasımov.jpg Tofiq Qasımov
(1938–2020)
29 may 1992 26 iyun 1993 AXCP
3 Złożenie listów uwierzytelniających przez ambasadora Azerbejdżanu (1).jpg Həsən Həsənov
(1940)
2 sentyabr 1993 16 fevral 1998 Partiyasız
4 Tofiq Zülfüqarov.jpg Tofiq Zülfüqarov
(1959)
5 mart 1998 26 oktyabr 1999 YAP
5 Vilayət Quliyev Polşa Senatında.JPG Vilayət Quliyev
(1952)
26 oktyabr 1999 2 aprel 2004 YAP
6 Elmar Mammadyarov.jpg Elmar Məmmədyarov
(1960)
2 aprel 2004 16 iyul 2020 Partiyasız
6 Jeyhun Bayramov and Alexander Schallenberg MGR3871 (51206170056) (cropped).jpg Ceyhun Bayramov
(1973)
16 iyul 2020 indiyə kimi

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]