Azərbaycan xüsusi xidmət orqanları rəhbərlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti[redaktə | mənbəni redaktə et]

Əksinqilab ilə Mübarizə Təşkilatı[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Məmmədbağır Şeyxzamanlı (1919 iyun-avqust )
  2. Nağı bəy Şeyxzamanlı (1919 avqust — 1920 mart )

Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Fövqəladə Komissiya[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Semyon Pankratov ( 1920 may- 1920 iyun))
  2. Baba Əliyev (1920 iyun- 1920 oktyabr)
  3. Eyyub Xanbudaqov (1920 oktyabr — 1921 fevral)
  4. Mircəfər Bağırov (1921 fevral −1922 fevral)

Dövlət Siyasi İdarəsi[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Mircəfər Bağırov (1922 fevral −1927 may)
  2. Novruz Rzayev (1927 may — 1929 oktyabr)
  3. Mircəfər Bağırov (1929 dekabr — 1930 avqust)
  4. Mixail Frinovski (1930 avqust — 1933 aprel)
  5. Aleksey Aqrba (1933 mart — 1934 mart)
  6. Yuvelian Sumbatov-Topuridze (1934 mart — 1938 yanvar)
  7. Mixail Rayev-Kaminski (1938 yanvar — 1938 noyabr)
  8. Stepan Yemelyanov (1939 fevral — 1953 avqust)

Nazirlər Şurası yanında Dövlət Təhlükəsizlik Komitəsi[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Anatoli Quskov (1953 avqust — 1956 aprel)
  2. Fyodor Kopılov (1956 sentyabr −1959 avqust)
  3. Aleksandr Kardaşov (1959 avqust −1963 oktyabr)
  4. Semyon Sviqun (1963 oktyabr — 1967 iyun)
  5. Heydər Əliyev (1967 iyun — 1969 iyul)
  6. Vitali Krasilnikov (1969 oktyabr −1978 iyul)

Dövlət Təhlükəsizlik Komitəsi[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vitali Krasilnikov (1978 iyul-1980 iyun)
  1. Ziya Yusifzadə (1980 iyun −1988 avqust)
  2. İvan Qorelovski (1988 avqust −1989 avqust)
  3. Vaqif Hüseynov (1989 avqust −1991 sentyabr)

Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. İlhüseyn Hüseynov (Sentyabr 1991–18 oktyabr 1991)

Azərbaycan Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir Şəkil Fəaliyyət Dövrü Partiya Qeydlər
1
İlhüseyn Hüseynov
İlhüseyn Hüseynov.jpg
18 oktyabr 1991 — may 1992
2
Fəxrəddin Təhməzov
Fəxrəddin Təhməzov.jpg
may 1992 — iyun 1993
3
Nəriman İmranov
Nəriman İmranov.jpg
iyun 1993 — oktyabr 1994
4
Namiq Abbasov
Namiq Abbasov.JPG
oktyabr 1994 — iyul 2004
5
Eldar Mahmudov
Eldar Mahmudov.jpg
iyul 2004–17 oktyabr 2015

Dövlət Təhlükəsizlik Xidməti[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Mədət Quliyev (14 dekabr 2015–20 iyun 2019)
  2. Əli Nağıyev (20 iyun 2019 — hal-hazırda)

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]