Azərbaycan-Serbiya futbol matçlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Serbiya futbolu Azərbaycanda təkcə komandaları ilə oyunlarımıza görə deyil həm də futbolçularına görə tanınır. Artıq 6 ildir ki, hər transfer dövründə onlarla serbiyalı klublarımıza keçir. Daha artığı baxışa dəvət olunur, danışıqlar aparır. 2004/05 mövsümündə başlayan axın ərzində 100-ə yaxın serbin çıxış etdiyi Azərbaycanda ən məşhurları Branimir Subaşiç, Vladimir Miçoviç, Milan Zaqoratsdır. Ölkəmizdə 5 il çıxış edən sonuncularla müqayisədə vətənində daha tez qayıdan Branimir yığmamızın da şərəfini qoruyub. Serbiya millisindən imtina edən 28 yaşlı hücumçu hətta həmvətənlərinə 1:6 uduzduğumuz görüşün iştirakçısı olub. Millimizdə keçirdiyi 26 qarşılaşmada 6 qol vurmaqla, komandanın ən məhsuldar oyunçuları siyahısına da düşüb. Hazırda "Srvena Zvezda"da çıxış edən Subaşiç artıq neçə vaxtdır nə klub, nə yığmada oynayır.

Azərbaycanda serbiyalı baş məşqçiyə də təsadüf olunub. 2005/06 mövsümünün ilk 7 turundan sonra "Olimpik"in "sükanı arxasına" keçən Peter Kurçubiçin fəaliyyəti 19 matçdan ibarət olub.

Kişilər[redaktə | əsas redaktə]

A milli[redaktə | əsas redaktə]

  1. 12.02.2003 Podqoritsa AÇSO Serbiya və Çernoqoriya – Azərbaycan 2:2
  2. 11.06.2003 Bakı AÇSO Azərbaycan – Serbiya və Çernoqoriya 2:1
  3. 02.09.2006 Belqrad AÇSO Serbiya – Azərbaycan 1:0
  4. 17.10.2007 Bakı AÇSO Azərbaycan – Serbiya 1:6
  5. 07.06.2015 Sankt-Pyolten, Avstriya YO Serbiya – Azərbaycan 4:1

U-21[redaktə | əsas redaktə]

  1. 11.02.2003 Nikşiç AÇSO Serbiya və Çernoqoriya – Azərbaycan 3:0
  2. 11.06.2003 Sumqayıt AÇSO Azərbaycan – Serbiya və Çernoqoriya 0:2
  3. 22.03.2015 Bakı, Azərbaycan AÇSO Azərbaycan – Serbiya 0:4

U-19[redaktə | əsas redaktə]

  1. 09.07.2012 Avstriya YO Sak Stella Rossa - Azərbaycan 3:3
  2. 07.10.2017 Krossabeq, İrlandiya AÇSO Serbiya – Azərbaycan 4:1

U-17[redaktə | əsas redaktə]

  1. 23.03.2007 AÇSO Serbiya - Azərbaycan 5:1
  2. 26.10.2009 Bakı AÇSO Azərbaycan – Serbiya 0:0
  3. 27.10.2014 Belqrad YO Srvena Zvezda – Azərbaycan 4:2

Klublar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 12.08.1999 Bakı UEFA Kub. Neftçi – Srvena Zvezda 2:3
  2. 26.08.1999 Belqrad UEFA Kub. Srvena Zvezda – Neftçi 1:0
  3. 17.07.2008 Novi-Sad UEFA Kub. Voyvodina – Olimpik Bakı 1:0
  4. 29.07.2008 Bakı UEFA ÇL İnter Bakı – Partizan 1:1
  5. 31.07.2008 Bakı UEFA Kub. Olimpik Bakı – Voyvodina 1:1
  6. 06.08.2008 Belqrad UEFA ÇL Partizan – İnter Bakı 2:0
  7. 20.09.2012 Belqrad UEFA AL QM Partizan – Neftçi 0:0
  8. 22.11.2012 Bakı UEFA AL QM Neftçi – Partizan 1:1
  9. 16.07.2013 Leoqanq, Avstriya YG Donyi Srem – Bakı 4:1
  10. 20.07.2013 Maribor, Sloveniya YO Donyi Srem – Rəvan 2:0
  11. 22.07.2013 Maribor, Sloveniya YO Çukariçki – Rəvan 0:0
  12. 22.07.2014 Sloveniya YO Rad – Xəzər Lənkəran 2:2
  13. 21.08.2014 Belqrad UEFA AL Partizan – Neftçi 3:2
  14. 28.08.2014 Bakı UEFA AL Neftçi – Partizan 1:2
  15. 19.01.2015 Antalya YO Azərbaycan (U-16) – Balkan Fenerbahçe 5:0
  16. 16.07.2015 Belqrad UEFA AL Çukariçki – Qəbələ 1:0
  17. 23.07.2015 Bakı UEFA AL Qəbələ – Çukariçki 2:0
  18. 29.06.2017 Luçani UEFA AL Mladost Luçani – İnter Bakı 0:3
  19. 06.07.2017 Bakı UEFA AL İnter Bakı – Mladost Luçani 2:0
  20. 26.01.2018 Antalya, Türkiyə, YO, Səbail - Napredak 1:1
  21. 31.01.2018 Antalya, Türkiyə, YO, Kəpəz – Spartak Subotiça 2:0
  22. 03.02.2018 Antalya, Türkiyə, YO, Sumqayıt – Mladost Luçani 0:4
  23. 20.01.2019 Antalya, Türkiyə YO Keşlə - Dinamo Vranye 0:2
  24. 26.01.2019 Antalya, Türkiyə YO Sumqayıt - Zemun 2:1

Qadınlar[redaktə | əsas redaktə]

A milli[redaktə | əsas redaktə]

U-21[redaktə | əsas redaktə]

U-19[redaktə | əsas redaktə]

U-17[redaktə | əsas redaktə]

Klublar[redaktə | əsas redaktə]

Futzal[redaktə | əsas redaktə]

A milli[redaktə | əsas redaktə]

  1. 23.02.2007 Geleen, Niderland AÇSO Serbiya – Azərbaycan 5:5
  2. 03.02.2012 Zaqreb, Xorvatiya AÇ Serbiya – Azərbaycan 9:8
  3. 22.01.2014 Belqrad, Serbiya YO Serbiya – Azərbaycan 1:4
  4. 23.01.2014 Belqrad, Serbiya YO Serbiya – Azərbaycan 3:0
  5. 15.04.2019 Zrenyanin, Serbiya YO Serbiya – Azərbaycan 1:2
  6. 16.04.2019 Zrenyanin, Serbiya YO Serbiya – Azərbaycan 7:5

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]