Azərbaycan-Slovakiya futbol matçlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Slovakiya komandaları təmsilçilərimiz üçün az qala əbədi rəqiblərdən biri sayılır. Mundial iştirakçısı indiyədək 3 dəfə yığmamızla eyni seçmə qrupa düşüb. Beynəlxalq arenada hər iki yığma üçün debüt tsikli olan Avro-1996-da da (1:4, 0:1), 4 il sonrakı yarışda da (0:3, 0:1) futbolçularımız rəqib qarşısında aciz qalıb. 2002-ci ilin mundialına gedən yolda kifayət qədər uğurlu oynayan slovakiyalılar həlledici zərbəni İqor Ponomaryovun yetirmələrindən alıb – 1:3, 2:0.

U-21 isə tarixinin ilk rəsmi qələbəsini məhz "Repre" üzərində qazanıb. Avro-1996-da (0:3, 1:0), Avro-2000 (1:2, 0:3), Avro-2002 (0:5, 0:0) keçirilən 6 matçın 4-də yığmamız məğlub olub. Bu ölkə ilə ilk duellər isə 16 il əvvələ təsadüf edib. Həmin vaxt U-16 iki, U-18 isə yeddi cavabsız qol buraxaraq slovakiyalılar önündə aciz qalıb.

İki ölkə klubları avrokuboklarda 5 dəfə üz-üzə gəlib. 2004/05-də "Qarabağ" "Dukla" (0:3, 0:1), bir il sonra "Bakı" "Jilina" (1:0, 1:3), ötən yay isə "İnter" "Spartak" (1:2, 1:3) səddini aşa bilməyib. 2006/07 mövsümündə "Karvan" "Spartak"a (1:0, 1:0), iki il sonra isə "Neftçi" "Nitra"ya (2:0, 1:3) yerini göstərib.

"Marat" və İvan[redaktə | mənbəni redaktə et]

AzərbaycanSlovakiya futbolları arasında mövcud olan tellərdən biri də "Marat" klubu ilə bağlı olub. Ölkəsinin aşağı dəstəsində çıxış edən klubun baş məşqçisi olmuş Ruslan Abdullayevin rəhbərlik etdiyi komandada onun oğlu – hazırda "İnter"də çalışan Elxan Abdullayev də çıxış edib. Azərbaycana üz tutan ilk slovakiyalı futbolçu isə İvan Pexadır. "Xəzər-Lənkəran"ın aparıcı oyunçularından sayılan müdafiəçi son mövsüm Premyer Liqada hamıdan çox – 31 matça çıxan futbolçulardan biri olub.

Kişilər[redaktə | mənbəni redaktə et]

A milli[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 29.03.1995 Koşitse AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 4:1
  2. 16.08.1995 Trabzon AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 0:1
  3. 05.09.1998 Koşitse AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 3:0
  4. 09.10.1999 Bakı AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 0:1
  5. 28.03.2001 Trnava DÇSO Slovakiya – Azərbaycan 3:1
  6. 06.06.2001 Bakı DÇSO Azərbaycan – Slovakiya 2:0
  7. 11.06.2019 Bakı AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 1:5
  8. 19.11.2019 Trnava AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 2:0
  9. 10.06.2022 Bakı BT Azərbaycan – Slovakiya -:-
  10. 22.09.2022 Slovakiya BT Slovakiya – Azərbaycan -:-

U-21[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 28.03.1995 Koşitse AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 3:1
  2. 15.08.1995 Trabzon AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 1:0
  3. 04.09.1998 Koşitse AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 2:1
  4. 08.10.1999 Bakı AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 0:3
  5. 27.03.2001 Trnava DÇSO Slovakiya – Azərbaycan 5:0
  6. 05.06.2001 Bakı DÇSO Azərbaycan – Slovakiya 0:0
  7. 06.09.2019 Bakı AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 2:1
  8. 08.10.2019 Slovakiya AÇSO Slovakiya – Azərbaycan -:-

U-19[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 12.11.2014 Dunauyvaroş, Macarıstan AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 4:1
  2. 10.05.2018 Slovakiya BT Slovakiya – Azərbaycan 0:0

U-17[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 26.09.2013 Volqoqrad, Rusiya AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 4:2
  2. 13.01.2017 Sankt-Peterburq BT Azərbaycan – Slovakiya 0:1

Klublar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 14.07.2005 Bakı, Azərbaycan, UEFA AL Bakı – Jilina 1:0
  2. 28.07.2005 Jilina, Slovakiya, UEFA AL Jilina – Bakı 3:1
  3. 21.06.2008 Bakı, Azərbaycan, UEFA İK Neftçi – Nitra 2:0
  4. 28.06.2008 Nitra, Slovakiya, UEFA İK Nitra – Neftçi 3:1
  5. 02.07.2009 Trnava, Slovakiya, UEFA AL Spartak Trnava – İnter Bakı 2:1
  6. 09.07.2009 Bakı, Azərbaycan, UEFA AL İnter Bakı – Spartak Trnava 1:3
  7. 19.01.2016 Antalya YO Slovan – İnter Bakı 2:0
  8. 24.01.2020 Antalya, Türkiyə YO Keşlə – Zemplin 1:1

Qadınlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

A milli[redaktə | mənbəni redaktə et]

U-21[redaktə | mənbəni redaktə et]

U-19[redaktə | mənbəni redaktə et]

U-17[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 21.08.2011 Macarıstan YO Azərbaycan – Slovakiya 1:0[1]
  2. 0?.04.2012 Macarıstan BT Azərbaycan – Slovakiya 0:0[2]

Klublar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Futzal[redaktə | mənbəni redaktə et]

A milli[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 30.03.2013 Bratislava, Slovakiya AÇSO Slovakiya - Azərbaycan 1:2
  2. 15.09.2015 Bakı, Azərbaycan AÇSO Azərbaycan - Slovakiya 3:1
  3. 22.09.2015 Bratislava, Slovakiya AÇSO Slovakiya - Azərbaycan 1:1
  4. 01.11.2017 Slovakiya YYOO Slovakiya (U-17) – Azərbaycan (U-17) 12:0
  5. 26.10.2019 Bakı DÇSO Azərbaycan – Slovakiya 2:0
  6. 01.02.2020 Osiek, Xorvatiya DÇER, Slovakiya – Azərbaycan 3:3
  7. 29.01.2021 Bakı, Azərbaycan AÇSO Azərbaycan – Slovakiya 4:1
  8. 08.04.2021 Levitse, Slovakiya AÇSO Slovakiya – Azərbaycan 1:1

Klublar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 15.10.2006 Split, Xorvatiya UK Slov-Matik - Araz Naxçıvan 4:10
  2. 13.09.2007 Bakı, Azərbaycan UK Araz Naxçıvan - Slov-Matik 3:4
  3. 14.09.2008 Bakı, Azərbaycan UK Araz Naxçıvan - Slov-Matik 4:2
  4. 18.11.2014 Pardubiçe, Çexiya UK Slov-Matik - Araz Naxçıvan 4:3
  5. 06.10.2018 Luçenets, Slovakiya UEFA ÇL Araz – MİMEL Luçenets 2:5

Mənbə[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]