Qitələrarası kubok qazanan baş məşqçilərin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Kuboku üç dəfə qazanan yeganə baş məşqçi Karlos Byanki.

Qitələrarası kubok qazanan baş məşqçilərin siyahısı1960-2004-cü illərdə CONMEBOLUEFA tərəfindən təşkil edilən və UEFA Çempionlar Liqası çempionu ilə Libertadores Kuboku çempionunun qarşılaşdığı Qitələrarası Kubokda çempion olan futbol komandalarının baş məşqçilərinin siyahısı. Qitələrarası kubok qazanan ilk komanda "Real Madrid", ilk baş məşqçi isə Miqel Munos olub. İlk 18 oyun cüt oyunlu sistemlə keçirilib. 1980-ci ildə baş məşqçisi Xuan Martin Muxika olan "Nasyonal" komandası, "Nottingem Forest" komandasını ilk tək oyunlu sistemlə keçirilən çempionatda məğlub edərək yeni sistemdəki ilk çempion oldu. Sonuncusu 2003-cü ildə keçirilən kubokun isə son çempionu olan "Porto" komandasının baş məşqçisi Viktor Fernandez idi.

Argentinalı Karlos Byanki 1994-cü ildə "Veles Sarsfild" komandasının, 20002003-cü illərdə "Boka Xuniors" komandasının baş məşqçisi ikən kuboku başı üzərinə qaldırdı və turnirdə 3 çempionluq qazanan ilk və tək baş məşqçi oldu. Dörd baş məşqçi bu kuboku bir dəfədən artıq qazanmaq uğuru əldə etsə də, dördü də bu uğuru eyni komanda ilə iki il ardıcıl çempion olmaqla əldə etmişdi. "Santos" komandasının baş məşqçisi ikən 19621963-cü illərdə kuboku qazanan Luis Peres (ləqəbi — Lula) turnir tarixində həm iki dəfə çempion olan, həm də ardıcıl iki dəfə çempion olan ilk baş məşqçi olmuşdu. Elenio Errera "İnter Milan" komandasının baş məşqçisi ikən 19641965-ci illərdə komandasına çempionluq qazandırdı. Arriqo Sakki 19891990-cı illərdə "Milan" komandası ilə kuboku qazandı. Son olaraq Tele Santana "San Paulu" ilə 19921993-cü illərdə bu sevinci yaşadı.

8 fərqli adla 11 çempionluq əldə edən argentinalılar ölkə baxımından ən yaxşı nəticə göstərən baş məşqçilər oldular. Turnir tarixində 9 baş məşqçi — İtaliya klubu "İnter Milan" komandasının argentinalı baş məşqçisi Elenio Errera, Hollandiya klubu "Feyenoord" komandasının avstriyalı baş məşqçisi Ernst Happel, Hollandiya klubu "Ayaks" komandasının baş məşqçisi Rumen Ştefan Kovaç, Paraqvay klubu "Olimpiya"nın uruqvaylı baş məşqçisi Luis Kubilya, Portuqaliya klubu "Porto"nun xorvat baş məşqçisi Tomislav İviş, Almaniya klubu "Borussiya Dortmund" komandasının italyan baş məqçisi Nevio Skala, İspaniya klubu "Real Madrid"in holland baş məşqçisi Quus Hiddink, İngiltərə klubu "Mançester Yunayted"in şotland baş məşqçisi Aleks Ferqyuson və "Porto"nun baş məşqçisi Viktor Fernandes öz ölkəsindən olmayan klubla turnirin qalibi oldu.

İllərə görə[redaktə | əsas redaktə]

19621963-cü ildə çempion olan Luis Peres.
19641965-ci ildə çempion olan Elenio Errera.
19891990-cı ildə çempion olan Arriqo Sakki.
19921993-cü ildə çempion olan Tele Santana.
İl Millət Baş məşqçi Ölkə Klub İstinad
1960 Flag of Spain.svg İspaniya Munos, MiqelMiqel Munos Flag of Spain.svg İspaniya Real Madrid [1]
1961 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Skarone, RobertoRoberto Skarone Flag of Uruguay.svg Uruqvay Penyarol [2]
1962 Flag of Brazil.svg Braziliya Luis Peres Flag of Brazil.svg Braziliya Santos [3]
1963 Flag of Brazil.svg Braziliya Luis Peres Flag of Brazil.svg Braziliya Santos [3]
1964 Flag of Argentina.svg Argentina Errera, ElenioElenio Errera Flag of Italy.svg İtaliya İnter Milan [4]
1965 Flag of Argentina.svg Argentina Errera, ElenioElenio Errera Flag of Argentina.svg Argentina İnter Milan [4]
1966 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Maspoli, RokeRoke Maspoli Flag of Uruguay.svg Uruqvay Penyarol [5]
1967 Flag of Argentina.svg Argentina Pissuti, XuanXuan Pissuti Flag of Argentina.svg Argentina Rasinq [6]
1968 Flag of Argentina.svg Argentina Subeldiya, OsvaldoOsvaldo Subeldiya Flag of Argentina.svg Argentina Estudiantes La Plata [7]
1969 Flag of Italy.svg İtaliya Rokko, NereoNereo Rokko Flag of Italy.svg İtaliya Milan [8]
1970 Flag of Austria.svg Avstriya Xappel, ErnstErnst Xappel Flag of the Netherlands.svg Niderland Feyenoord [9]
1971 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Etçamendi, VaşinqtonVaşinqton Etçamendi Flag of Uruguay.svg Uruqvay Nasyonal [10]
1972 Flag of Romania.svg Rumıniya Kovaç, ŞtefanŞtefan Kovaç Flag of the Netherlands.svg Niderland Ayaks [11]
1973 Flag of Argentina.svg Argentina Ferreyro, RobertoRoberto Ferreyro Flag of Argentina.svg Argentina İndependente [12]
1974 Flag of Spain.svg İspaniya Araqones, LuisLuis Araqones Flag of Spain.svg İspaniya Atletiko Madrid [13]
1975 [A] [14]
1976 Flag of Germany.svg Almaniya Kramer, DettmarDettmar Kramer Flag of Germany.svg Almaniya Bayern Münhen [15]
1977 Flag of Argentina.svg Argentina Lorenso, Xuan KarlosXuan Karlos Lorenso Flag of Argentina.svg Argentina Boka Xuniors [16]
1978 [14]
1979 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Kubilya, LuisLuis Kubilya Flag of Paraguay.svg Paraqvay Olimpiya Asunson [17]
1980 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Muxika, XuanXuan Muxika Flag of Uruguay.svg Uruqvay Nasyonal [18]
1981 Flag of Brazil.svg Braziliya Karpejiyani, PauloPaulo Karpejiyani Flag of Brazil.svg Braziliya Flamenqo [19]
1982 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Banıyulo, UqoUqo Banıyulo Flag of Uruguay.svg Uruqvay Penyarol [20]
1983 Flag of Brazil.svg Braziliya Espinoza, ValdirValdir Espinoza Flag of Brazil.svg Braziliya Qremio [21]
1984 Flag of Argentina.svg Argentina Pastorisa, XoseXose Pastorisa Flag of Argentina.svg Argentina İndependente [22]
1985 Flag of Italy.svg İtaliya Trapattoni, CovanniCovanni Trapattoni Flag of Italy.svg İtaliya Yuventus [23]
1986 Flag of Argentina.svg Argentina Veyra, EktorEktor Veyra Flag of Argentina.svg Argentina River Pleyt [24]
1987 Flag of Croatia.svg Xorvatiya[A] İviç, TomislavTomislav İviç Flag of Portugal.svg Portuqaliya Porto [25]
1988 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Fleytas, RobertoRoberto Fleytas Flag of Uruguay.svg Uruqvay Nasyonal [26]
1989 Flag of Italy.svg İtaliya Sakki, ArriqoArriqo Sakki Flag of Italy.svg İtaliya Milan [27]
1990 Flag of Italy.svg İtaliya Sakki, ArriqoArriqo Sakki Flag of Italy.svg İtaliya Milan [27]
1991 Flag of Serbia.svg Serbiya[B] Popoviç, VladiçaVladiça Popoviç Flag of Serbia.svg Serbiya[B] Srvena Zvezda [28]
1992 Flag of Brazil.svg Braziliya Santana, TeleTele Santana Flag of Brazil.svg Braziliya San Paulu [29]
1993 Flag of Brazil.svg Braziliya Santana, TeleTele Santana Flag of Brazil.svg Braziliya San Paulu [29]
1994 Flag of Argentina.svg Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Flag of Argentina.svg Argentina Velez Sarsfield [30]
1995 Flag of the Netherlands.svg Niderland van Qaal, LuisLuis van Qaal Flag of the Netherlands.svg Niderland Ayaks [31]
1996 Flag of Italy.svg İtaliya Lippi, MarçelloMarçello Lippi Flag of Italy.svg İtaliya Yuventus [32]
1997 Flag of Italy.svg İtaliya Skala, NevioNevio Skala Flag of Germany.svg Almaniya Borussiya Dortmund [33]
1998 Flag of the Netherlands.svg Niderland Hiddink, QusQus Hiddink Flag of Spain.svg İspaniya Real Madrid [34]
1999 Flag of Scotland.svg Şotlandiya Ferqyuson, AleksAleks Ferqyuson Flag of England.svg İngiltərə Mançester Yunayted [35]
2000 Flag of Argentina.svg Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Flag of Argentina.svg Argentina Boka Xuniors [36]
2001 Flag of Germany.svg Almaniya Hitsfeld, OtmarOtmar Hitsfeld Flag of Germany.svg Almaniya Bayern Münhen [37]
2002 Flag of Spain.svg İspaniya del Boske, VisenteVisente del Boske Flag of Spain.svg İspaniya Real Madrid [38]
2003 Flag of Argentina.svg Argentina Byanki, KarlosKarlos Byanki Flag of Argentina.svg Argentina Boka Xuniors [39]
2004 Flag of Spain.svg İspaniya Fernandes, ViktorViktor Fernandes Flag of Portugal.svg Portuqaliya Porto [40]

Mükafatların sayına görə[redaktə | əsas redaktə]

Nömrə Milləti Baş məşqçi Qazanma sayı Qazandığı illər Qazandığı klublar
1 Flag of Argentina.svg Argentina Karlos Byanki 3 1994, 2000, 2003 Veles Sarsfild, Boka Xuniors
2 Flag of Brazil.svg Braziliya Luis Peres 2 1962, 1963 Santos
Flag of Argentina.svg Argentina Elenio Errera 2 1964, 1965 İnter Milan
Flag of Italy.svg İtaliya Arriqo Sakki 2 1989, 1990 Milan
Flag of Brazil.svg Braziliya Tele Santana 2 1992, 1993 San-Paulu

Millətə görə[redaktə | əsas redaktə]

Millət Qazanma sayı
Flag of Argentina.svg Argentina 11
Flag of Uruguay.svg Uruqvay 7
Flag of Brazil.svg Braziliya 6
Flag of Italy.svg İtaliya 6
Flag of Spain.svg İspaniya 4
Flag of Germany.svg Almaniya 2
Flag of the Netherlands.svg Niderland 2
Flag of Austria.svg Avstriya 1
Flag of Croatia.svg Xorvatiya 1
Flag of Scotland.svg Şotlandiya 1
Flag of Romania.svg Rumıniya 1
Flag of Serbia.svg Serbiya 1

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

A. ^ 1975-ci ildə təşkil edilən kubok, Bayern Münhen komandası ilə İndependente komandasının oyun tarixi ilə əlaqədar mübahisəsi; 1978-ci ildə baş tutacaq kubok, Boka Xuniors komandası ilə Liverpul komandasının bir biri ilə oynamaq istəməməsi səbəbi ilə təşkil edilmədi.

B. ^ Serb olan Vladiça Popoviç, kuboku qazandığı vaxt, Serbiya müstəqil olmadığı üçün, o vaxt ölkənin bağlı olduğu Yuqoslaviya vətəndaşı idi. Serb komandası olan Srvena Zvezda komandasıda Yuqoslaviya komandası olaraq mübarizə aparırdı.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Intercontinental Cup 1960". FİFA. Arxivləşdirilib: [1] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107160623/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512284.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  2. "Intercontinental Cup 1961". FIFA. Arxivləşdirilib: [2] saytından 11 mart 2013 tarixində. http://web.archive.org/web/20130311215911/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514912.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  3. 3,0 3,1 "Intercontinental Cups 1962 and 1963". FIFA. Arxivləşdirilib: [3] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107162734/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512321.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  4. 4,0 4,1 "Intercontinental Cups 1964 and 1965". FIFA. Arxivləşdirilib: [4] saytından 12 mart 2013 tarixində. http://web.archive.org/web/20130312000636/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512096.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  5. "Intercontinental Cup 1966". FIFA. Arxivləşdirilib: [5] saytından 12 mart 2013 tarixində. http://web.archive.org/web/20130312015112/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514924.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  6. "Intercontinental Cup 1967". FIFA. Arxivləşdirilib: [6] saytından 12 mart 2013 tarixində. http://web.archive.org/web/20130312014913/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512264.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  7. "Intercontinental Cup 1968". FIFA. Arxivləşdirilib: [7] saytından 6 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121106142458/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512037.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  8. "Intercontinental Cup 1969". FIFA. Arxivləşdirilib: [8] saytından 21 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121021045455/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512172.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  9. "Intercontinental Cup 1970". FIFA. Arxivləşdirilib: [9] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107162817/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512045.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  10. "Intercontinental Cup 1971". FIFA. Arxivləşdirilib: [10] saytından 24 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121024034042/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512202.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  11. "Intercontinental Cup 1972". FIFA. Arxivləşdirilib: [11] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107162724/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510713.html. İstifadə tarixi: 25 aprel 2018.
  12. "Intercontinental Cup 1973". FIFA. Arxivləşdirilib: [12] saytından 4 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121104080437/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512084.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  13. "Intercontinental Cup 1974". FIFA. Arxivləşdirilib: [13] saytından 6 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121106021335/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510737.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  14. 14,0 14,1 "Intercontinental Club Cup". RSSSF. 30 aprel 2005. Arxivləşdirilib: [14] saytından 5 mart 2016 tarixində. http://web.archive.org/web/20160305013323/http://rsssf.com/tablest/toyota.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  15. "Intercontinental Cup 1976". FIFA. Arxivləşdirilib: [15] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107160650/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510750.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  16. "Intercontinental Cup 1977". FIFA. Arxivləşdirilib: [16] saytından 30 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121130042006/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510893.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  17. "Intercontinental Cup 1979". FIFA. Arxivləşdirilib: [17] saytından 23 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121023221452/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514900.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  18. "Toyota Cup 1980". FIFA. Arxivləşdirilib: [18] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107124921/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512209.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  19. "Toyota Cup 1981". FIFA. Arxivləşdirilib: [19] saytından 26 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121026110801/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512056.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  20. "Toyota Cup 1982". FIFA. Arxivləşdirilib: [20] saytından 4 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121104080433/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514929.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  21. "Toyota Cup 1983". FIFA. Arxivləşdirilib: [21] saytından 5 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121105221625/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512072.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  22. "Toyota Cup 1984". FIFA. Arxivləşdirilib: [22] saytından 7 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107124937/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512088.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  23. "Toyota Cup 1985". FIFA. Arxivləşdirilib: [23] saytından 16 dekabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121216173711/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512136.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  24. "Toyota Cup 1986". FIFA. Arxivləşdirilib: [24] saytından 7 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107125028/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512314.html. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  25. "Toyota Cup 1987". FIFA. Arxivləşdirilib: [25] saytından 7 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107014844/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514938.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  26. "Toyota Cup 1988". FIFA. Arxivləşdirilib: [26] saytından 26 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121026092332/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512239.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  27. 27,0 27,1 "Toyota Cups 1989 and 1990". FIFA. Arxivləşdirilib: [27] saytından 26 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121026122949/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512184.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  28. "Toyota Cup 1991". FIFA. Arxivləşdirilib: [28] saytından 18 dekabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121218020110/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512308.html. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  29. 29,0 29,1 "Toyota Cups 1992 and 1993". FIFA. Arxivləşdirilib: [29] saytından 5 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121105041525/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512370.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  30. "Toyota Cup 1994". FIFA. Arxivləşdirilib: [30] saytından 4 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121104094205/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512397.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  31. "Toyota Cup 1995". FIFA. Arxivləşdirilib: [31] saytından 2 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121102233731/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510723.html. İstifadə tarixi: 28 aprel.
  32. "Toyota Cup 1996". FIFA. Arxivləşdirilib: [32] saytından 11 mart 2013 tarixində. http://web.archive.org/web/20130311222014/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512164.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  33. "Toyota Cup 1997". FIFA. Arxivləşdirilib: [33] saytından 2 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121102091427/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512004.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  34. "Toyota Cup 1998". FIFA. Arxivləşdirilib: [34] saytından 23 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121023224754/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512289.html. İstifadə tarixi: 2010-01-06.
  35. "Toyota Cup 1999". FIFA. Arxivləşdirilib: [35] saytından 7 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121107160823/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512168.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  36. "Toyota Cup 2000". FIFA. Arxivləşdirilib: [36] saytından 30 noyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121130045936/http://www.fifa.com:80/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510901.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  37. "Toyota Cup 2001". FIFA. Arxivləşdirilib: [37] saytından 25 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121025003619/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510885.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  38. "Toyota Cup 2002". FIFA. Arxivləşdirilib: [38] saytından 23 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121023221423/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=512302.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  39. "Toyota Cup 2003". FIFA. Arxivləşdirilib: [39] saytından 26 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121026015733/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=510914.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.
  40. "Toyota Cup 2004". FIFA. Arxivləşdirilib: [40] saytından 26 oktyabr 2012 tarixində. http://web.archive.org/web/20121026015746/http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/matchreport/newsid=514942.html. İstifadə tarixi: 28 aprel 2018.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]