Azərbaycan SSR əhalisinin siyahıyaalınması (1989)

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Siyahıyaalınma zamanı Azərbaycan SSR-də 61 inzibati rayon, 65 şəhər, 122 şəhər tipli qəsəbə mövcud olmuşdur.

12-19 yanvar 1989-cu il sa.[1]
Etnik qrup Sayı Nisbəti
cəmi 7 021 178 100.00 %
azərbaycanlı 5 804 980 82.68 %
rus 392 304 5.59 %
erməni 390 505 5.56 %
ləzgi 171 395 2.44 %
avar 44 072 0.63 %
ukraynalı 32 345 0.46 %
tatar 28 019 0.40 %
yəhudi 25 190 0.36 %
talış 21 169 0.30 %
axısqa türkü 17 705 0.25 %
gürcü 14 197 0.20 %
saxur 13 318 0.19 %
kürd 12 226 0.17 %
tat 10 239 0.15 %
belorus 7 833 0.11 %
udi 6 125 0.09 %
dağ yəhudisi 5 484 0.08 %
moldavan 1 915 0.03 %
lak 1 878 0.03 %
osetin 1 710 0.02 %
qazax 1 639 0.02 %
özbək 1 379 0.02 %
fars 968 *
dargi 854 *
alman 748 *
mordva 720 *
polyak 712 *
tacik 702 *
assuriyalı 646 *
yunan 583 *
tabasaranlı 558 *
krım tatarı 545 *
litvalı 534 *
başqırd 533 *
çuvaş 489 *
çeçen 456 *
kabardin 387 *
türkmən 340 *
rutul 336 *
vyetnamlı 325 *
latış 324 *
eston 324 *
qumuq 324 *
mari 274 *
bolqar 270 *
ərəb 252 *
qırğız 224 *
kubalı 221 *
balkar 206 *
ağul 204 *
udmurt 165 *
abxaz 163 *
qaraçı 145 *
noqay 118 *
adıgey 105 *
qaqauz 105 *
buryat 104 *
qaraqalpaq 102 *
inquş 99 *
əfqan 98 *
koreyalı 94 *
orta asiya yəhudisi 88 *
macar 82 *
çərkəz 73 *
komi 70 *
rumın 51 *
kalmık 46 *
karel 45 *
qaraçaylı 43 *
hindli və pakistanlı 37 *
abazin 36 *
ispan 32 *
gürcü yəhudisi 30 *
fin 28 *
xakas 27 *
çinli 20 *
saxa 17 *
altaylı 14 *
çex 14 *
komi-permyak 13 *
tuva 12 *
fransız 10 *
uyğur 9 *
çuvan 8 *
qaray 8 *
dunqan 8 *
xorvat 7 *
serb 6 *
alban 6 *
mansi 5 *
çukça 5 *
italyan 4 *
koryak 4 *
slovak 4 *
nanay 4 *
bəluc 3 *
ijor 3 *
avstriyalı 2 *
monqol 2 *
veps 2 *
nen 2 *
şor 2 *
amerikalı 2 *
monqol 2 *
ingilis 1 *
dolqan 1 *
ulç 1 *
nivx 1 *
evenk 1 *
itelmen 1 *
even 1 *
yukagir 1 *
digər 169 0.35 % *
milliyyətini göstərməyən 92 *

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Всесоюзная перепись населения 1989 г. Численность населения союзных республик СССР и их территориальных единиц по полу — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/ssp/sng89_reg1.php. İstifadə tarixi: 5 iyul 2015. Arxivləşdirilib.
  2. "Всесоюзная перепись населения 1989 года. Распределение населения республик СССР и их регионов по месту рождения: Азербайджанская ССР — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/ssp/sng_pob_89.php?reg=162. İstifadə tarixi: 7 iyul 2015. Arxivləşdirilib.
  3. "Словари национальностей и языков для кодирования ответов на 8 и 9 вопросы переписных листов (о национальности, родном языке и другом языке народов СССР) Всесоюзной переписи населения 1989 г. — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/knigi/alfavit/nacionaln_1989.html#03. İstifadə tarixi: 7 iyul 2015. Arxivləşdirilib.
  4. "Всесоюзная перепись населения 1989 года. Рaспpeдeлeниe нaсeлeния Азepбaйджaнской ССР по нaиболee многочислeнным нaционaльностям и языку — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/ssp/sng_nac_lan_89_az.php. İstifadə tarixi: 7 iyul 2015. Arxivləşdirilib.
  5. "Всесоюзная перепись населения 1989 года. Распределение женщин отдельных национальностей по возрасту и числу рожденных детей по союзным республикам. Азербайджанская ССР: Всё население — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/ssp/ussr_wom_89.php?reg=88. İstifadə tarixi: 9 iyul 2015. Arxivləşdirilib.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Всесоюзная перепись населения 1989 года. Национальный состав населения по республикам СССР: Азербайджанская ССР — Еженедельная демографическая газета Демоскоп Weekly". http://demoscope.ru/weekly/ssp/sng_nac_89.php?reg=7. İstifadə tarixi: 7 iyul 2015. Arxivləşdirilib.