Azərbaycan SSR neft ustalarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1940[redaktə | əsas redaktə]

4 noyabr 1940-cı ildən:[a]

  • Əliyev Gülbala Ağabala oğlu — Stalinneft tresti quyuları əsaslı təmir kontorunun buruq ustası
  • Akinin Pavel Dmitriyeviç — Artyomneft tresti qazma kontorunun direktor müavini
  • Astvatsaturov Salak Arkadyeviç — Orconikidzeneft trestinin baş mühəndisi
  • Əzimov Kərim Kazımoviç — Kirovneft trestinin baş mühəndisi
  • Bakulina Antonina Qriqoryevna — Orconikidzeneft tresti 2-ci mədəninin müdiri
  • Vanesov Arsen Manasoviç — Stalinneft trestinin buruq ustası
  • Vəzirova Mədinə Məcidovna — Orconikidzeneft tresti 1-ci mədəninin müdiri
  • Vəzirov Süleyman Azadoviç — Azərneftkombinatın baş mühəndisi, rəis müavini
  • Qabrielyan Aleksandr Qabrieloviç — Kirovneft trestinin baş geoloqu
  • Qaibova Suğra Səlim qızı — Orconikidzeneft tresti 3-cü mədəninin müdiri
  • Qaynulin Xakim Kərimoviç — Əzizbəyovneft trestinin buruq ustası
  • Həşimov Səftər Orucqulu oğlu — Kirovneft tresti 2-ci mədəninin neftçıxarma ustası
  • Qorin Viktor Afanasyeviç — Azərneftkombinatın baş geoloqu
  • Gülməmmədzadə Murtuz Gülməmməd oğlu — Stalinneft tresti birinci mədəninin müdiri
  • Dəryaqulu Balamirzə oğlu — Kirovneft trestinin buruq ustası
  • Cəfərov Yəhya Ələsgər oğlu — Leninneft tresti 14-cü mədəninin müdiri
  • Zaxaryan Ervand Baxşiyeviç — Kirovneft trestinin buruq ustası
  • Klyuçov Vladimir Pavloviç — Orconikidzeneft trestinin baş geoloqu
  • Kuzin İqnati Osipoviç — Stalinneft trestinin mürəkkəb işlər üzrə ustası
  • Quliyeva Səkinə Cəlil qızı — Orconikidzeneft tresti 11-ci mədəninin müdiri
  • Makarçuk İvan Trofimoviç — Stalinneft tresti 3-cü mədənində quyuları təmir ustaı
  • Meli̇k-Paşayev Vram Samsonoviç — Azərneftkombinatın baş geoloqu
  • Mi̇nasov Aram Moiseyeviç — Kirovneft trestinin müdiri
  • Mısev Aleksey Yakovleviç — Azneftzavodlar trestinin Vano Sturua adına Krekinq zavodunun direktoru
  • Muradov Baba Qafar — Orconikidzeneft trestinin buruq ustası
  • Naumov Viktor Konstantinoviç — Stalinneft trestinin baş mühəndisi
  • Oqanov Leon Arutyunoviç — Stalin adına zavodui sqonçusu
  • Orucov Sabit Atayeviç — Orconikidzeneft trestinin müdiri
  • Paşa Çoban oğlu — Leninneft trestinin 19-cu mədənində neftçıxarma ustası
  • Petrosyan Sergey Nersesoviç— Siyəzənneft trestinin buruq ustası
  • Pleşko Anna Mixaylovna — Orconikidzeneft tresti 6-cı mədəninin müdiri
  • Prosandi̇yeva Anastasiya İvanovna — Molotovneft tresti 3-cü mədəninin neftçıxarma ustası
  • Rəsulzadə Mirkazım — Molotovneft tresti 7-ci mədəninin müdiri
  • Rüstəmov İbrahim Abuzər oğlu — Kirovneft tresti 5-ci mədəninin neftçıxarma ustası
  • Səlimov Süleyman Yusif oğlu — Kaqanoviçneft tresti 6-cı mədəninin neftçıxarma ustası
  • Strekalov Emelyan Petroviç — Əzizbəyovneft tresti qazma kontorumun müdir müavini
  • Süleymanov Ələkbər Bağıroviç — Kaqanoviçneft tresti 6-cı mədəninin müdiri
  • Tahi̇rov Cabar Nəsib — Stalinneft trestinin müdiri
  • Xanəhmədov Ağakərim Xanəhmədoviç — Stalin adına zavodun sqonçusu
  • Yasinev Boris Petroviç — Azneftkəşfiyyat trestinin geoloqu-mühəndisi

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Азәрбайҹан ССР-нин нефт устасы фәхри адынын верилмәси һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 4 (8). Б.: Азполиграф. декабр 1940 (1941). сәһ. 16–18. (#invisible_char)
Sənədlər
  1. Neft sənayesində yeni texnikanı tətbiq etdikləri, əmək məhsuldarlığını yüksəltdiklərini, neft çıxarılması və qazma planlarını sistematik olaraq artıqlaması ilə yerinə yetirdikləri və neft məhsulunun maya dəyərini aşağı saldıqları üçün Azərbaycan neft sənayesinin yaxşı staxanovçularına, injener-texnik işçilərinə Azərbaycan SSR-nin neft ustası fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 4 noyabr 1940-cı il tarixli Fərmanı[1]