Azərbaycan SSR əməkdar artistlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1920-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1926[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rzayev Hüseynqulu Məlik oğlu — 26.01.1926[1]

1930-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1934[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hacıbababəyov Hüseynağa Soltan oğlu — 1934[2]

1936[redaktə | əsas redaktə]

  1. Məmmədova Əzizə Əbdülbağı qızı — 01.02.1936[3]
  2. Qədri Fatma Qədir qızı — 01.02.1936[4]

1938[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kazımovski Mirmahmud Mirələkbər oğlu[5]
  2. Rza Rüstəm oğlu Cəfərzadə — 04.11.1938[6]
  3. Məmmədov Dadaş Kamil oğlu — 04.12.1938[7]
  4. Ələkbərov Ələsgər Hacıağa oğlu — 04.12.1938[8]
  5. Qurbanov Əli Mirzəli oğlu — 04.12.1938[9]

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1940[redaktə | əsas redaktə]

  1. Muradov Qaflan Məmmədrza oğlu[10]
  2. Salahov Qılman Balaməmməd oğlu

23 fevral

  1. Zülalov Əli Əbdül oğlu — 23.02.1940[11]
  2. Məlikova Narınc Murad qızı — 23.02.1940[12]
  3. Tağızadə Niyazi Zülfüqar bəy oğlu — 23.02.1940[13]
  4. Dadaşov Soltan Baba oğlu — 23.02.1940[14]
  5. Səlimbəyov Süleyman Cabbar oğlu — 23.02.1940[15]
  6. Talışinskaya Cahan Rza qızı — 23.02.1940[16]
  7. Səfərov Əhməd Muxtar oğlu — 23.02.1940[17]
  8. Atayev Əliməmməd İbadulla oğlu — 23.02.1940[18]
  9. Hüseynov Hacıbala Ağahüseyn oğlu — 23.02.1940[19]
  10. Rzayeva Həqiqət Əli qızı — 23.02.1940[20]
  11. Məmmədov Əhməd Musa oğlu — 23.02.1940[21]
  12. Rzayev Yaqub Kazım oğlu — 23.02.1940[22]

4 may

  1. Osmanlı İsmayıl Osman oğlu — 04.05.1940
  2. Şəkinskaya Barat Həbib qızı — 04.05.1940[23]
  3. Dağıstanlı İsmayıl Yusif oğlu — 04.05.1940[24]
  4. Almaszadə Qəmər Hacıağa qızı — 04.05.1940[25]

1943[redaktə | əsas redaktə]

7 iyun

  1. Quliyeva Səltənət Məhəmməd bəy qızı — 07.06.1943[26]

17 iyun

  1. Bağdadbәyov Cәlil bəy Әmrah oğlu — 17.06.1943[27]
  2. Cəfərov Möhsün Sadıq oğlu — 17.06.1943[28]
  3. Şərifov Ələsgər Məmmədtağı oğlu — 17.06.1943[29]
  4. Abdullayev Lütfəli Əmir oğlu — 17.06.1943[30]
  5. Nağıyeva Əminə Abbas qızı — 17.06.1943[31]
  6. Topuriya Tamara Vissarionovna — 17.06.1943[32]
  7. Terequlova Aliyə Ramazan qızı — 17.06.1943[33]
  8. Şeyxov Şüa Nəsrulla oğlu — 17.06.1943[34]
  9. Ağalarov İdris Fərhad oğlu — 17.06.1943[35]
  10. Bünyadzadə Ağababa Bala oğlu — 17.06.1943[36]
  11. Haqverdiyev Əyyub Məmmədəli oğlu — 17.06.1943[37]
  12. Həmzəyev İbrahim Tağı oğlu — 17.06.1943[38]
  13. Musayev İsa Həsən oğlu — 17.06.1943[37]
  14. Şəmsizadə Heydər Məşədi Aslan oğlu — 17.06.1943[39]
  15. Tağızadə Süleyman İsmayıl oğlu — 17.06.1943[40]
  16. Yusifzadə Əşrəf Əmrah oğlu — 17.06.1943[41]
  17. Soltanov Əjdər Əliabbas oğlu — 17.06.1943[42]
  18. Bədəlbəyli Şəmsi Bədəl bəy oğlu — 17.06.1943[43]
  19. Qurbanov Ağadadaş Gülməmməd oğlu — 17.06.1943[44]
  20. Məcidova Süsən Hacı Aslan qızı — 17.06.1943[45]
  21. Ağayev Əliağa İsmayıl oğlu — 17.06.1943[46]
  22. Sultanov Əjdər Əliabbas oğlu — 17.06.1943[47]
  23. Məcidova Süsən Hacı Aslan qızı — 17.06.1943[48]
  24. Qurbanova Hökümə Abbasəli qızı — 17.06.1943[49]
  25. Mövləvi Səməd Məmməd oğlu — 17.06.1943[50]
  26. Tağıyev Səməd Əmiraslan oğlu — 17.06.1943[51]
  27. Orlinskaya Solmaz Qaragen qızı — 17.06.1943[52]
  28. Hüseynov Şirzad Abbasəli oğlu — 17.06.1943[53]
  29. Mustafayeva Sona Əyyub qızı — 17.06.1943[54]
  30. Mustafayev Böyükağa Hacıağa oğlu — 17.06.1943[55]
  31. Həsənzadə Əliheydər Ələkbər oğlu — 17.06.1943[56]
  32. Kələntərli Haşım Səməd oğlu — 17.06.1943[57]
  33. Hüseynov İbrahim Ağahüseyn oğlu — 17.06.1943[58]

17 iyul

  1. Qafqazlı Hacıməmməd Ələkbər oğlu — 17.07.1943[59]

1949[redaktə | əsas redaktə]

  1. Fətullayev Fateh Mirzə Möhsün oğlu — 21.07.1949[60]
  2. Muradov Murad Məmmədrza oğlu — 21.07.1949[61]
  3. Cabbarzadə Bağır Məmmədrza oğlu — 21.07.1949[62]
  4. Lizina Nataliya Davıdovna — 21.07.1949[63]
  5. Rzayev Atamoğlan Balababa oğlu — 21.07.1949[64]
  6. Ələkbərov Əliheydər Əbdüləli oğlu — 21.07.1949[65]

1950-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1954[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsgəndərova Cəvahir Allahverdi qızı — 27.02.1954[66]
  2. Dadaşov Yusif Əlibala oğlu — 27.02.1954[67]

1955[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bataşov Konstantin Nikolayeviç — 30.04.1955[68]
  2. Vəkilova Leyla Məhəd qızı — 30.04.1955[69]
  3. Veysəlova Rəmziyyə Osman qızı — 30.04.1955[70]
  4. Zeynalov Əli Yusif oğlu — 30.04.1955[47]
  5. Bəsirzadə Sofiya Bəşir qızı — 30.04.1955[71]
  6. Ələsgərov Süleyman Ağababa oğlu — 30.04.1955[72]
  7. Həsənova Gülxar İbrahim qızı — 30.04.1955[73]

1956[redaktə | əsas redaktə]

  1. Urvantsev Anatoli Semyonoviç — 1956[74]
  2. Haqverdiyev Xanlar Mәmmәd oğlu — 1956[75]

1 iyul

  1. Sadıqov Hüseynağa Ələsgər oğlu — 1 iyul 1956[76]

1957[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseynzadə Ələkbər Hüseyn oğlu — 1957[77]

1958[redaktə | əsas redaktə]

26 aprel

  1. Muradova Firuzə Ramazan qızı — 26.04.1958[78]
  2. Axundova Rəfiqə Hacı qızı — 26.04.1958[79]
  3. Zülalov Qәmbәr Әbdül oğlu — 26.04.1958[80]
  4. Cabbarova Rahilə Muxtar qızı — 26.04.1958[81]
  5. Hacıbəyov Soltan İsmayıl oğlu — 26.04.1958[82]
  6. Axundova Elmira Ağa qızı — 26.04.1958[83]
  7. Əliyev Əbülfət Əsəd oğlu — 26.04.1958[84]
  8. Seyfi Ələkbər Seyfulla oğlu — 26.04.1958[85]

20 may

  1. Həsənzadə Sadıq Həsən oğlu — 20.05.1958[86]
  2. Abbasov Ələddin Aslan oğlu — 20.05.1958[87]

1959[redaktə | əsas redaktə]

10 iyun

  1. Mustafayev Faiq İsmayıl oğlu — 10.06.1959[88]
  2. Məlikova Nəcibə Haşımbəy qızı — 10.06.1959[89]
  3. Salayev Həsənağa Dərya oğlu — 10.06.1959[90]
  4. Bağırov Sadıq Saleh Xəlil oğlu — 10.06.1959[91]
  5. Qafarov Cavanşir Qafarağa oğlu — 10.06.1959[92]

29 iyul

  1. Atakişiyev Rauf İsrafil oğlu — 29.07.1959[93]

1960-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1960[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şərifova Firəngiz Abbasmirzə qızı — 24.05.1960[94]
  2. Kərimov Kamal Həmid oğlu — 24.05.1960[95]
  3. Zeynalova Nəsibə Cahangir qızı — 24.05.1960[96]
  4. Hacıyev Rauf Soltan oğlu — 24.05.1960[97]
  5. Ələsgərov Süleyman Əyyub oğlu — 24.05.1960[98]
  6. Qasımova Şəfiqə Qasım qızı — 24.05.1960[99]
  7. Qafarlı Əlihüseyn Əbdülrəhim oğlu — 24.05.1960[56]

1964[redaktə | əsas redaktə]

5 mart

  1. Əhmədova Firəngiz Yusif qızı — 05.03.1964[100]

29 iyun

  1. Cəfərov Məmməd Abbasqulu oğlu — 29.06.1964[101]
  2. Məlikova Rahilə Məmməd qızı — 29.06.1964[102]
  3. Səfərov Bəşir Səfər oğlu — 29.06.1964[103]
  4. Əliyeva Ətayə Qulam qızı — 29.06.1964[104]

14 oktyabr

  1. Qazıyeva Xədicə Bahəddin qızı — 14.10.1964[105]

17 oktyabr

  1. Əlixanova Firuzə Məmmədqulu qızı — 17.10.1964[94]

1967[redaktə | əsas redaktə]

  1. Kərimova Rumiyyə Həmid qızı — 07.07.1967[106]

1969[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hacıbəyov Osman İsmayıl oğlu — 25.12.1969[107]

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1970[redaktə | əsas redaktə]

  1. Babayeva Çimnaz Məmməd qızı — 21.05.1970[108]
  2. Pletnov Vladimir Nikolayeviç — 21.05.1970[108]
  3. Şirəliyeva Tamilla Xudadat qızı — 21.05.1970[108]
  4. Abdullayev Rauf Canbaxış oğlu — 21.05.1970[109]

1971[redaktə | əsas redaktə]

29 aprel

  1. Turabov Həsənağa Səttar oğlu — 29.04.1971[110]

18 noyabr

  1. Məmmədov Həsən Ağaməmməd oğlu — 18.11.1971[111]

27 dekabr

  1. Bədirbəyli Firuzə Xanlar qızı — 27.12.1971[112]
  2. Qazıyev Yusif Lətif oğlu — 27.12.1971[113]

1972[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abdullayeva Aida Həmdulla qızı — 19.04.1972[114]
  2. Əliyev Ağakərim Ağahüseyn oğlu — 19.04.1972[114]
  3. Bədəlbəyli Fərhad Şəmsi oğlu — 19.04.1972[114]
  4. Seyidzadə Rəşid Mircəfər oğlu — 19.04.1972[114]
  5. Tağiyev Murad Yusif oğlu — 19.04.1972[114]

1974[redaktə | əsas redaktə]

3 aprel

  1. Məmmədova Nəzakət Əli qızı — 03.04.1974[115]
  2. Şərifov Niyaz Səttar oğlu — 03.04.1974[116]

1 iyun

  1. Əliyeva Zemfira Məmmədəli qızı — 01.06.1974[117]
  2. Amzoyan Suren Arşakoviç — 01.06.1974[117]
  3. Aslanov Səyavuş Məmmədağa oğlu — 01.06.1974[117]
  4. Babayev Vəli Allahverdi oğlu — 01.06.1974[118]
  5. Bağırov Hacıbaba Ağarza oğlu — 01.06.1974[117]
  6. Behbudova Nəcibə Məcid qızı — 01.06.1974[117]
  7. Hüseynova Sofya Həsən qızı — 01.06.1974[119]
  8. Hüseynov Sadıq Ömər oğlu — 01.06.1974[117]
  9. Zeynalov Eldəniz Məmməd oğlu — 01.06.1974[117]
  10. İbrahimova Səfurə Ağabala qızı — 01.06.1974[117]
  11. Məmmədbəyov Lütfi Şahbaz oğlu — 01.06.1974[117]
  12. Şahsuvarov Aydın Ağa oğlu — 01.06.1974[120]
  13. Məmmədov Ağa Əskər oğlu — 01.06.1974[117]
  14. Məmmədova Şəfiqə Haşım qızı — 01.06.1974[117]
  15. Pənahova Amaliya Əliş qızı — 01.06.1974[117]
  16. Məmmədov Əyyub Cəfər oğlu — 01.06.1974[121]
  17. Razumovskaya Tamara Fyodorovna — 01.06.1974[117]
  18. Rzayev Səməndər Mənsim oğlu — 01.06.1974[117]
  19. Yagizarov Hacımurad Hacıəhmədoviç — 01.06.1974[117]
  20. Qardaşbəyov Əkbər Hacı oğlu — 01.06.1974[122]

1976[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ələkbərov Şahmar Zülfüqar oğlu — 23.12.1976[123]
  2. Aslanova Valentina Vasilyevna — 23.12.1976[123]
  3. Balayev Rasim Əhməd oğlu — 23.12.1976[123]
  4. Mirzəyev Tofiq İbrahim oğlu — 23.12.1976[123]

1978[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əsədov Vaqif Firidun oğlu — 10.01.1978[124]
  2. Əhmədov Mobil Salman oğlu — 10.01.1978[124]
  3. Babayev Arif İmran oğlu — 10.01.1978[124]
  4. Qriqoryan Rafael Qurkenoviç — 10.01.1978[124]
  5. Duxovnaya Lyudmila Semyonovna — 10.01.1978[124]
  6. Qasımova Fidan Əkrəm qızı — 10.01.1978[124]
  7. Qasımov Faiq Məsim oğlu — 10.01.1978[124]
  8. Məmmədova Tamilla Nəzər qızı — 10.01.1978[124]
  9. Məlikov Adil İbrahim oğlu — 10.01.1978[124]
  10. Mehdiyev Firudin Mehdi oğlu — 10.01.1978[124]
  11. Mikaelyan Mamikon Soqomokoviç — 10.01.1978[124]
  12. Naibov Firdovsi Niyaz oğlu — 10.01.1978[124]
  13. Sadıqov Mais Qurban oğlu — 10.01.1978[124]
  14. Babayev Rafiq Fərzi oğlu — 11.01.1978[125]
  15. İlyas Hüseyn oğlu Hüseynov —30.07.1978 [126]
  16. Babayev Rauf Yusif oğlu — 11.01.1978[125]
  17. Babazadə Zitta Şakir qızı — 11.01.1978[125]
  18. Hacıyev Arif Hüseyn oğlu — 11.01.1978[125]
  19. Yelisavetski Lev Abromoviç — 11.01.1978[125]
  20. Qədimov Davud Bala oğlu — 11.01.1978[125]
  21. Quluzadə Fərhad Qasım oğlu — 11.01.1978[125]
  22. Mirzəyev Teymur İbrahim oğlu — 11.01.1978[125]
  23. Rəsulova Validə Tələt qızı — 11.01.1978[125]
  24. Sərdarov Yuri Qriqoryeviç — 11.01.1978[125]

1979[redaktə | əsas redaktə]

9 fevral

  1. Qurbanova Solmaz Cəbrayıl qızı — 09.02.1979[127]
  2. Əbluc Həsən Abbasqulu oğlu — 09.02.1979[128]

23 fevral

  1. Aleksandrov Konstantin Petroviç — 23.02.1979[129]
  2. Levtin İsaak Veniaminoviç — 23.02.1979[129]
  3. Mustafazadə Vaqif Əziz oğlu — 23.02.1979[129]
  4. Sultanov Saleh Hidayət oğlu — 23.02.1979[129]

2 aprel

  1. Əliyeva Böyükxanım Həsənbala qızı — 02.04.1979[130]
  2. Quliyev Qabil Əzizulla oğlu — 02.04.1979[130]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1981[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasov Qurban Məmiş oğlu — 24.12.1981[131]
  2. Allahverdiyev Əli Fərman oğlu — 24.12.1981[131]
  3. Məmmədov Alim Tahir oğlu — 24.12.1981[131]
  4. Nadirov Rza Abbas oğlu — 24.12.1981[131]
  5. Abdullayeva Tamilla İslam qızı — ?.1981[132]
  6. Əliyev Vidadi Hüseyn oğlu — ?.1981[132]
  7. Kərimova Maretta Məhərrəm qızı — ?.1981[132]

1982[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağayeva Rüxsarə Əli qızı — 01.12.1982[133]
  2. Əliyev Nazir Kərim oğlu — 01.12.1982[133]
  3. Baxşıyeva Gülşad Eynulla qızı — 01.12.1982[133]
  4. Haşımova Elmira İbrahim qızı — 01.12.1982[133]
  5. Dadaşov Oqtay Əlidadaş oğlu — 01.12.1982[133]
  6. Poladov Fuad Ağarəhim oğlu — 01.12.1982[134]
  7. Qarayev Tofiq Əşrəf oğlu — 01.12.1982[133]
  8. Kovtun Vyaçeslav Petroviç — 01.12.1982[133]
  9. Mitrofanov Yuri Gennadiyeviç — 01.12.1982[133]
  10. Qədirov Əliabbas Gülabbas oğlu — 01.12.1982[135]
  11. Mehbalıyeva Hicran Paşa qızı — 01.12.1982[133]
  12. Namazova Simuzər Məmmədqulu qızı — 01.12.1982[133]
  13. Rzayeva Nisə Heydər qızı — 01.12.1982[133]
  14. Hüseynova Nəcibə İbrahim qızı — 01.12.1982[136]
  15. Rzayev Əli Məşədrza oğlu — 01.12.1982[133]
  16. Şaginyan Anaid Barseqovna — 01.12.1982[133]
  17. Əminə Yusifqardaş qızı — 01.12.1982[137]
  18. Maniyev Muxtar Qənbər oğlu — 01.12.1982[137]
  19. Əzimov Rafiq Əşrəf oğlu — 01.12.1982[138]
  20. Abalmasov Alim Tixonoviç — 01.12.1982[139]
  21. Vinoqradova Larisa Afanoasyevna — 01.12.1982[139]
  22. Qasımov Əzizağa Qasım oğlu — 01.12.1982[140]
  23. Həsənova Sona Məmməd qızı — 01.12.1982[139]
  24. Mirişli Ramiz Aqil oğlu — 01.12.1982[141]
  25. Qoniyev Vilen Surenoviç — 01.12.1982[139]
  26. Mirzəyev Baba Mahmud oğlu — 01.12.1982[142]
  27. Qasımov Ağababa Qasım oğlu — 01.12.1982[139]
  28. Quliyeva Zemfira Nəriman qızı — 01.12.1982[139]
  29. Əsgərov Bürcəli Veysəl oğlu — 01.12.1982[143]
  30. Xanızadə Hamlet Bəbir oğlu — 01.12.1982[144]
  31. Avanesyan Arfeniya Qriqoryevna — 03.12.1982[145]
  32. Arutyunyan Kaçik Arsenoviç — 03.12.1982[145]
  33. Sarkisyan Qərib Vahanoviç — 03.12.1982[145]
  34. Bədəlov Elman Kərim oğlu — 09.12.1982[146]
  35. Bağırov Adil Kamil oğlu — 09.12.1982[146]
  36. Qurbanov Hamlet Ağadadaş oğlu — 01.12.1982[147]
  37. Zeynalov Bəhruz Mahmud oğlu — 09.12.1982[146]
  38. Məmmədova İzzət Kərim qızı — 09.12.1982[146]
  39. Danielyan Sergey Arşakoviç — 09.12.1982[146]
  40. Qasımova Xuraman Əkrəm qızı — 13.07.1982[148]

1984[redaktə | əsas redaktə]

15 oktyabr

  1. Məmmədov İbrahim Əhməd oğlu — 15.10.1984[149]
  1. Cəfərxanova Roza Heydər qızı — 15.11.1984[150]
  2. Mirzəyeva Sona Qədir qızı — 15.11.1984[54]

1987[redaktə | əsas redaktə]

  1. Manafov Fəxrəddin Manaf oğlu — 1987[151]

20 mart

  1. Kazımov Ağakişi Şəmməd oğlu — 20.03.1987[152]
  2. Məmmədzadə Ofeliya Kamal — 20.03.1987[153]
  3. Dadaşov Rafael Məlik oğlu — 20.03.1987[154]

12 iyun

  1. Hüseynov Rövşən Maqsud oğlu — 12.06.1987[155]

1988[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qasımov Alim Həmzə oğlu — 29.10.1988[156]

1989[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağamalızadə Müzəffər Məmmədibrahim oğlu — 1989[157]

4 mart

  1. Quliyev Arif Əli oğlu — 04.03.1989[158]

21 mart

  1. Vəlixanov Aqşin Məmmədəli oğlu — 21.03.1989[159]
  2. Həsənzadə Nəcəf Abbas oğlu — 17.05.1989[160]

17 may

  1. Həsənzadə Nəcəf Abbas oğlu — 17.05.1989[160]
  2. Mahmudova Fatma Yaqub qızı — 17.05.1989[161]
  3. Axundova Şəfiqə Şirməmməd qızı — 17.05.1989[162]
  4. Əkbərov Canəli Xanəli oğlu — 17.05.1989[163]
  5. İsmayılov Hacı Məcid oğlu — 17.05.1989[164]

24 may

  1. Qurbanova Gülşən Ağadadaş qızı — 24.05.1989[165]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.92
  2. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.83
  3. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.383
  4. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.388-389
  5. Kazımovski Mirmahmud Mirələkbər oğlu
  6. Azərbaycan SSR əməkdar artisti adı alması ilə əlaqədar R.Əfqanlıya verilmiş Fəxri Fərman. 12.06.1941-ci il.İnv. № 6668
  7. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.281
  8. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.341-342
  9. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.356
  10. Mədəniyyət tariximizdə iz qoyanlar
  11. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.362
  12. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.37
  13. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.64
  14. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.204
  15. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.233
  16. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.259
  17. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.329
  18. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.357
  19. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.47
  20. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.59
  21. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.331
  22. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.373
  23. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.231
  24. Dağıstanlı İsmayıl Yusif oğlu
  25. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.297
  26. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.179
  27. Teatr tariximizdən: Cəlil Bağdadbəyov
  28. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.
  29. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.159
  30. Xalq artisti Lütfəli Abdullayevin vəfatından 40 il ötür
  31. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.364
  32. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.201
  33. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.337
  34. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.282
  35. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.289
  36. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.288
  37. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.229
  38. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.239
  39. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.56
  40. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.235
  41. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.375
  42. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.332
  43. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.346
  44. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.180
  45. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.388
  46. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.182
  47. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.173
  48. Süsən Məcidova
  49. Hökümə Qurbanova-105
  50. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.182
  51. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.183
  52. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.202
  53. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.274
  54. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.209
  55. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.247
  56. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.352
  57. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.55
  58. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.115
  59. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.49
  60. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.387
  61. Murad Muradov
  62. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.215
  63. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.38
  64. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.65
  65. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.351
  66. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.275
  67. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.389
  68. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.294
  69. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.298
  70. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.376
  71. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.179
  72. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.228
  73. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.37
  74. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.50
  75. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.99
  76. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.85
  77. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.338
  78. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.410
  79. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Tarixi. Çaşıoğlu. Bakı, 2005. s.299
  80. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.198
  81. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.123
  82. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.205
  83. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.303
  84. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.317-318
  85. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.339
  86. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.154
  87. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.335-336
  88. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.386
  89. Nəcibə Məlikova
  90. Romantik rolların mahir ifaçısı
  91. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.157
  92. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.261
  93. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.115
  94. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.404
  95. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.161
  96. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.54
  97. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.116
  98. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.229
  99. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.253
  100. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.401
  101. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.281
  102. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.124
  103. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.245
  104. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.376
  105. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.102
  106. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.137
  107. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.85
  108. 1 2 3 Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 may 1970-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  109. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.114
  110. Respublikanın incəsənət xadimlərindən bir qrupuna Azərbaycan SSR Fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 aprel 1971-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  111. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.69
  112. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.408
  113. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.391
  114. 1 2 3 4 5 Ü.Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyası işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 aprel 1972-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  115. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.58
  116. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.65
  117. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR-in fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 iyun 1974-cü il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  118. Babayev Vəli
  119. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.198
  120. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.168
  121. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.380
  122. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.334
  123. 1 2 3 4 Respublika kino sənəti işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 dekabr 1976-cı il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  124. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Respublikanın teatr xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 10 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  125. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Respublikanın musiqi ifaçılığı sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 11 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  126. Respublikanın Musiqi İfaçılığı Sənəti Xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 11 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  127. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.201
  128. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.67-68
  129. 1 2 3 4 Respublikanın yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 fevral 1979-cu il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  130. 1 2 N.Vəzirov adına Lənkəran Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 2 aprel 1979-cu il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  131. 1 2 3 4 C.Cabbarlı adına Kirovabad Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 dekabr 1981-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  132. 1 2 3 C.Cabbarlı adına Yerevan Dövlət Azərbaycan Dram Teatrı artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1981-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  133. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Respublika teatr sənətinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  134. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.412
  135. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.345
  136. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.48
  137. 1 2 Respublika kino sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  138. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.101
  139. 1 2 3 4 5 6 Ş.Qurbanov adına Azərbaycan Dövlət Musiqili Komediya teatrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  140. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.382
  141. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.111
  142. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.213
  143. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.252
  144. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.51
  145. 1 2 3 M.Qorki adına «Şərəf nişanı» ordenli Stepanakert Dövlət Dram Teatrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  146. 1 2 3 4 5 Azərbaycan SSR Dövlət Televiziya və Radio verilişləri komitəsi xalq çalğı alətləri orkestirinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 9 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  147. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.53
  148. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.108-109
  149. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.112-113
  150. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.133
  151. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.393
  152. Kazımov Ağakişi
  153. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.78
  154. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.99
  155. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.135
  156. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.40
  157. "Ağamalızadə Müzəffər Məmməd İbrahim oğlu". musicacademy.edu.az (azərb.). Bakı Musiqi Akademiyası. İstifadə tarixi: 27 noyabr 2019.
  158. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.54
  159. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.37
  160. 1 2 İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.47
  161. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.390
  162. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. III cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.252
  163. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. I cild. Azərnəşr. Bakı, 2016. s.259-260
  164. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.48
  165. İlham Rəhimli. Azərbaycan Teatr Ensiklopediyası. II cild. Azərnəşr. Bakı, 2017. s.40