Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1920-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1929[redaktə | əsas redaktə]

6 fevral 1929-cu ildən:[a]

1930-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1930[redaktə | əsas redaktə]

1933[redaktə | əsas redaktə]

25 aprel 1933-cü ildən:[2]

1934[redaktə | əsas redaktə]

1936[redaktə | əsas redaktə]

13 yanvar 1936-cı ildən:[b]

1 fevral 1936-cı ildən:[c]

  • Hacıbəyov Üzeyir — opera bəstəkarı
  • İoannesyan Avanes Ayrapetoviç — Dövlət Şərq Orkestrinin rəhbəri
  • Yefimenko Sergey Mitrofanoviç — Bakı Qızıl Bayraqlı İşçi Teatrının baş rəssamı
  • Bretanitski Semyon Leontiyeviç — Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının skripka sinfinin professoru
  • Şaroyev Qriqori Qriqoryeviç — Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının fortepiano sinfinin professoru

1938[redaktə | əsas redaktə]

4 noyabr 1938-ci ildən:[5]

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1940[redaktə | əsas redaktə]

23 aprel 1940-cı ildən:[d]

27 aprel 1940-cı ildən:[e]

  • Bıkova Mariya Lvovna — Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının pedaqoji konsultantı
  • Qusak Fyodor Terentyeviç — Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının rəssamı
  • Hüseynov Məmməd Rahim Abbas oğlu — Azərbaycan SSR Sovet Yazıçıları İttifaqı şairlər seksiyası və təşkilat sektorunun rəhbəri
  • Qəmərlinski Əhməd Haşım oğlu — Bakı kinostudiyasının artisti
  • Ovsepyan Artaşes Qriqoryeviç — Yeramyan adına Azərbaycan Dövlət Erməni Dram Teatrının baş rejissoru
  • Rzayev Ağa Hüseyn Hənifə — M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Opera və Balet Teatrı rejissorunun köməkçisi
  • Sagiyan Muşeq Mixayloviç — Yeramyan adına Azərbaycan Dövlət Erməni Dram Teatrının bədii rəhbəri
  • Salahov Qılman Bala Məmməd oğlu — M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası dövlət xorunun bədii rəhbəri və dirijoru
  • Tağı Zadə Niyazi Zülfüqaroviç — M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Opera və Balet Teatrının dirijoru
  • Terequlova Leyla Ramazanovna — Azərbaycan radiokomitetinin rejissoru

3 iyul 1940-cı ildən:[f]

  • Axundov İsmayıl Hüseyn oğlu — Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin direktoru
  • Gerasimov Mixail Nikolayeviç — Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin pedaqoqu
  • Qorçakov Anatoli Pavloviç — pedaqoq, Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin tədris hissəsi müdiri
  • Salamzadə Salam Abdulqasım oğlu — Azərbaycan SSR Sovet rəssamları ittifaqının təşkilat komitəsinin sədri

26 dekabr 1940-cı ildən:[g]

  • Pukolov Pyotr Yefimoviç — Əzizbəyov adına Azərbaycan Sənaye İnstitutunun təsviri incəsənət kafedrasının assistenti

1941[redaktə | əsas redaktə]

8 yanvar 1941-ci ildən:[h]

  • Qripiç Aleksey Lvoviç — Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının bədii rəhbəri
  • Koqan-Yaroslavski Yakov Qriqoryeviç — Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının rejissoru
  • Bulatov Dmitri Yakovleviç — Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrı direktorunun müavini

1943[redaktə | əsas redaktə]

17 iyun 1943-cü ildən:[i]

1946[redaktə | əsas redaktə]

  • Şveytser Vladimir Zaxaroviç — Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının rejissoru

1949[redaktə | əsas redaktə]

21 iyul 1949-cu ildən:[j]

1950-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1954[redaktə | əsas redaktə]

  • Alvaryan Karo Solomonoviç — Stepanakert Erməni Dövlət Dram Teatrının rejissoru

27 fevral 1954-cü ildən:[k]

16 noyabr 1954-cü ildən:[l]

1955[redaktə | əsas redaktə]

30 aprel 1955-ci ildən:[m]

1956[redaktə | əsas redaktə]

28 dekabr 1956-cı ildən:[n]

1957[redaktə | əsas redaktə]

5 yanvar 1957-ci ildən:[o]

3 oktyabr 1957-ci ildən:[p]

  • Smolnikov Boris Yakovleviç — Bakı hava hücumundan müdafiə dairəsi mahnı və rəqs ansamblının rəisi
  • Şükürov Şamil Zeynaloviç — Bakı hərbi məktəbinin hərbi dirijoru

1958[redaktə | əsas redaktə]

26 aprel 1958-ci ildən:[q]

20 may 1958-ci ildən:[r]

1959[redaktə | əsas redaktə]

21 fevral 1959-cu ildən:[s]

  • Quliyev Tofiq Ələkbər oğlu — bəstəkar, Azərbaycan Dövlət Filarmoniyasının bədii rəhbəri
  • Əfəndiyev Rəşid Məmmədhəsən oğlu — Azərbaycan dövlət mahnı və rəqs ansamblının dirijoru

30 aprel 1959-cu ildən:[t]

29 iyul 1959-cu ildən:[u]

1960-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1960[redaktə | əsas redaktə]

26 mart 1960-cı ildən:[v]

24 may 1960-cı ildən:[w]

6 iyun 1960-cı ildən:[x]

26 noyabr 1960-cı ildən:[y]

  • Leyn Dmitri Mixayloviç — dirijor

1961[redaktə | əsas redaktə]

24 mart 1961-ci ildən:[z]

  • Bernovitski Konstantin Georgiyeviç — S. Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının quruluş hissə müdiri
  • Güləhmədova-Martınova Gülcahan Şəulla qızı — S. Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının rejissoru
  • Korqanov-Kornelli Qabriel Vasilyeviç — S. Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının ədəbi hissə müdiri
  • Kriştul Mixail Samoyloviç — S. Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının musiqi hissə müdiri

6 oktyabr 1961-ci ildən:[aa][ab]

14 dekabr 1961-ci ildən:[ac]

1962[redaktə | əsas redaktə]

1 sentyabr 1962-ci ildən:[ad]

1963[redaktə | əsas redaktə]

12 aprel 1963-cü ildən:[ae]

18 may 1963-cü ildən:[af][ag]

  • Abbasov Əşrəf Cəlal oğlu — bəstəkar
  • İsrafilzadə Əbdüləhəd Hüseyn oğlu — M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyasının dirijoru
  • Məşədibəyov Ağası Abutalıb oğlu — M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası xalq çalğı alətləri alətləri ansamblının rəhbəri
  • Petrov Yuri Vladimiroviç — Bakı Hava Hücumundan Müdafiə Dairəsi mahnı və rəqs ansamblınının bədii rəhbəri

1964[redaktə | əsas redaktə]

5 mart 1964-cü ildən:[ah]

29 iyun 1964-cü ildən:[ai]

1965[redaktə | əsas redaktə]

28 may 1965-ci ildən:[aj]

1967[redaktə | əsas redaktə]

7 iyul 1967-ci ildən:[ak]

21 oktyabr 1967-ci ildən:[al]

1969[redaktə | əsas redaktə]

25 noyabr 1969-cu ildən:[am]

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1970[redaktə | əsas redaktə]

21 may 1970-ci ildən:[an]

1971[redaktə | əsas redaktə]

18 noyabr 1971-ci ildən:[ao]

  • Qorikker Vladimir Mixayloviç — Qorki adına mərkəzi uşaq və gənclər filmləri kinostudiyasının kinorejissoru
  • Seyidzadə Hüseyn Əli oğlu — "Azərbaycanfilm" studiyasının kinorejissoru

20 dekabr 1971-ci ildən:[ap]

  • Henrix İliç Risman — M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının dirijoru

1972[redaktə | əsas redaktə]

19 aprel 1972-ci ildən:[aq]

  • Anşeleviç Vladimir Sezareviç — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının kamera ansamblı kafedrasının müdiri
  • İsmayılov Məmmədsaleh Cəlil oğlu — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının xalq musiqisi kafedrasının professor əvəzi
  • Karaqiçeva Lyudmila Vladimirovna — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının musiqi tarixi kafedrasının dosenti
  • Quliyeva Simuzər Ələkbər qızı — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının fortepiano kafedrasının müdiri
  • Mirzəzadə Xəyyam Hadi oğlu — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının bəstəkarlıq kafedrasının dosenti
  • Rzayev Azər Hüseyn oğlu — Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının kamera ansamblı kafedrasının dosenti

1973[redaktə | əsas redaktə]

26 yanvar 1973-cü ildən:[ar]

21 mart 1973-cü ildən:[as]

26 oktyabr 1973-cü ildən:[at]

23 noyabr 1973-cü ildən:[au]

26 noyabr 1973-cü ildən:[av]

1974[redaktə | əsas redaktə]

3 aprel 1974-cü ildən:[aw]

1 iyun 1974-cü ildən:[ax]

  • Hüseynov Rahib Abuzər oğlu — M. Əliyev adına Azərbaycan Dövlət İncəsənət İnstitutunun rektoru
  • Quliyev Əşrəf Haçı oğlu — M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Dram Teatrının rejissoru

13 sentyabr 1974-cü ildən:[ay]

4 oktyabr 1974-cü ildən:[az]

1976[redaktə | əsas redaktə]

23 dekabr 1976-cı ildən:[ba]

1977[redaktə | əsas redaktə]

29 iyun 1977-ci ildən:[bb]

19 oktyabr 1977-ci ildən:[bc]

  • Usubov Əli Teymur oğlu — V. İ. Lenin adına sarayın baş rejissoru

5 dekabr 1977-ci ildən:[bd]

1978[redaktə | əsas redaktə]

10 yanvar 1978-ci ildən:[be]

23 iyun 1978-ci ildən:[bf]

24 noyabr 1978-ci ildən:[bg]

  • Ağayev Tofiq Ağarəfi oğlu — C. Cabbarlı adına Yerevan Dövlət Azərbaycan Dram Teatrının baş rejissoru

1979[redaktə | əsas redaktə]

9 fevral 1979-cu ildən:[bh]

23 fevral 1979-cu ildən:[bi]

2 aprel 1979-cu ildən:[bj]

27 iyul 1979-cu ildən:[bk]

  • Satryan Qriqori Vartanoviç — M. Qorki аdınа Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının rəssamı

30 iyul 1979-cu ildən:[bl]

26 oktyabr 1979-cu ildən:[bm]

  • Babayev Əziz Abbas oğlu — Bakı Dövlət Sirkinin baş dirijoru

27 noyabr 1979-cu ildən:[bn]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1980[redaktə | əsas redaktə]

18 dekabr 1980-ci ildən:[bo]

1981[redaktə | əsas redaktə]

26 yanvar 1981-ci ildən:[bp]

6 aprel 1981-ci ildən:[bq]

19 may 1981-ci ildən:[br]

3 iyun 1981-ci ildən:[bs]

8 iyun 1981-ci ildən:[bt]

30 dekabr 1981-ci ildən:[bu]

1982[redaktə | əsas redaktə]

13 iyul 1982-ci ildən:[bv]

1 dekabr 1982-ci ildən:[bw][bx][by]

3 dekabr 1982-ci ildən:[bz]

  • Аrutyunyаn Leonid Аvetikoviç — M. Qorki аdınа Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının rejissoru

1987[redaktə | əsas redaktə]

20 mart 1987-ci ildən:[ca]

8 dekabr 1987-ci ildən:[cb]

11 dekabr 1987-ci ildən:[cc]

30 dekabr 1987-ci ildən:[cd]

31 dekabr 1987-ci ildən:[ce]

1988[redaktə | əsas redaktə]

7 may 1988-ci ildən:[cf]

1989[redaktə | əsas redaktə]

21 mart 1989-cu ildən:[cg]

4 may 1989-cu ildən:[ch]

17 may 1989-cu ildən:[ci]

1 sentyabr 1989-cu ildən:[90]

1990-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1990[redaktə | əsas redaktə]

24 sentyabr 1990-cı ildən:[cj]

25 oktyabr 1990-cı ildən:[ck]

  • Həsənov Rəfail Müseyib oğlu — Azərbaycan Dizaynerlər İttifaqı idarə heyətinin sədri

31 dekabr 1990-cı ildən:[cl]

1991[redaktə | əsas redaktə]

25 yanvar 1991-ci ildən:[cm]

4 fevral 1991-ci ildən:[cn]

Tarixi bilinməyənlər[redaktə | əsas redaktə]

  • Avagimov Zaven Andreyeviç
  • Amiraqo Pavel İvanoviç

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Turq ədəbijjatçьsь və dramatorgy Əbdul Rəhim Hakverdiyofa sənaye' nəfisənin əməqdar işçisi namьnь verməq hakkьnda". Azərbajcan Sosjalist Şyra Cumhyrijjəti işçi qəntli huqymətinin Kanynlar və Əmrləri Qullijjatь (azərb.). № 5 (15 aprel). 1929. 133.
  2. "Tyrk teatrosunun 60 illiyi". № 98 (3820). Qommunist. 27 aprel 1933-cü il. səh. 4.
  3. "Jeni „Nərgiz‟ operasьnьn yaradьlmasь haqqьnda ASŞC Xalq Qomissarlarь Şurasьnьn 1936-nçь il 13 janvar tarixli qərarь". № 10 (4637). Qommunist. 14 janvar 1936. səh. 4.
  4. "ASŞC 15 illiji mynasəbətilə Azərbajçan SŞÇ-nin qabaqçьl işci qadınlarь, qolxozçularь və qolxozçu qadьnlarь, əməkci zijalьlarь nymayəndələrinin və şura işçilərinin təltif edilməsi haqqьnda Уmum Azərbajçan Mərkəzi İçraijjə Qomitəsi prezidiumunun qərarь". № 60 (4686). Qommunist. 12 mart 1936. səh. 4.
  5. "Azərbajçan SSR Baş Soveti Prezidiumunda". № 280 (5511). Qommunist. 5 deqabr 1938-çi il. səh. 1.
  6. "Сәнае вә кәнд тәсәррүфаты габагҹылларынын, элм, маариф, сәһиййә вә инҹәсәнәт ишчиләринин, Фәһлә-Кәндли Гызыл Ордусу командирләринин, сияси ишчиләринин вә гызыл әскәрләринин, совет ишчиләринин вә башга ишчиләрин тәлтиф эдилмәләри һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 2 (6). Б.: Азполиграф. 1940. сәһ. 4–5. (#invisible_char)
  7. "Сәнае вә кәнд тәсәррүфаты габагҹылларынын, элм, маариф, сәһиййә вә инҹәсәнәт ишчиләринин, Фәһлә-Кәндли Гызыл Ордусу командирләринин, сияси ишчиләринин вә гызыл әскәрләринин, совет ишчиләринин вә башга ишчиләрин тәлтиф эдилмәләри һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 2 (6). Б.: Азполиграф. 1940. сәһ. 52–54. (#invisible_char)
  8. "Азәрбајҹан дөвләт рәссамлыг мәктәби ишчиләринин вә педагожи ишчиләринин тәлтиф едилмәләри һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 4 (8). Б.: Азполиграф. декабр 1940 (1941). сәһ. 7. (#invisible_char)
  9. "Әзизбәйов адына Азәрбайҹан Индустриал Институтунун профессорларына адлар верилмәси һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 1 (9). Б.: Азполиграф. март 1941. сәһ. 3. (#invisible_char)
  10. "Азәрбайҹан Дөвләт Рус Драма Театры ишчиләринин тәлтиф едилмәси һаггында фәрман". Азәрбайҹан Совет Социалист Республикасы Баш Советинин Ведомостлары. № 1 (9). Б.: Азполиграф. март 1941. сәһ. 5–6. (#invisible_char)
  11. "Инҹәсәнәт ишчиләринә фәхри адлар верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Баш Совети Президиумунун Фәрманы". № 127 (6528). Коммунист. 19 ијун 1943-ҹү ил. сәһ. 1.
  12. "М. Әзизбәйов адына Азәрбайҹан Дөвләт Драм Театры артистләринә Азәрбайҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 143 (8099). Коммунист. 23 ијул 1949-ҹу ил. сәһ. 1.
  13. "Азәрбайҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 50 (9465). Коммунист. 28 феврал 1954-ҹү ил. сәһ. 1.
  14. "Һейкәлтәраш Ҹ. М. Гаряғдыя Азәрбайҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 272 (9687). Коммунист. 17 ноябр 1954-ҹү ил. сәһ. 1.
  15. "Республиканын инҹәсәнәт ишчиләринә Азәрбайҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәйасәт Һей'әтинин Фәрманы". № 103 (9828). Коммунист. 1 май 1955-ҹи ил. сәһ. 1.
  16. "Профессор Б. И. Зейдмана Азәрбайҹан ССР Әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 302 (10335). Коммунист. 29 декабр 1956-ҹы ил. сәһ. 1.
  17. "Ә. М. Бабаевә Азәрбайҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 5 (10341). Коммунист. 6 январ 1957-ҹи ил. сәһ. 1.
  18. "Б. Я. Смолников вә Ш. З. Шүкүров йолдашлара Азәрбайҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәясәт Һей'әтинин Фәрманы". № 234 (10570). Коммунист. 4 октябр 1957-ҹи ил. сәһ. 1.
  19. "М. Ф. Ахундов адына Ленин орденли Азәрбайҹан Дөвләт Опера вә Балет Театрынын ишчиләринә Азәрбайҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәйасәт Һей'әтинин Фәрманы". № 100 (10741). Коммунист. 28 апрел 1958-ҹи ил. сәһ. 1.
  20. "Ҹ. Ҹаббарлы адына Кировабад Дөвләт Драм Театры ишчиләринә Азәрбайҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәйасәт Һей'әтинин Фәрманы". № 117 (10758). Коммунист. 21 май 1958-ҹи ил. сәһ. 1.
  21. "Азәрбајҹан дөвләт маһны вә рәгс ансамблынын јарадыҹы ишчиләринә фәхри адлар верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 44 (10991). Коммунист. 22 феврал 1959-ҹу ил. сәһ. 1.
  22. "Р. Л. Кармен вә Ҹ. М. Мәммәдов јолдашлара Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри адынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 102 (11049). Коммунист. 1 мај 1959-ҹу ил. сәһ. 1.
  23. "Азәрбајҹан ССР инҹәсәнәт ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 177 (11124). Коммунист. 30 ијул 1959-ҹу ил. сәһ. 1.
  24. "С. Б. Бәһлулзадә јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 74 (11328). Коммунист. 29 март 1960-ҹы ил. сәһ. 1.
  25. "Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 122 (11376). Коммунист. 25 мај 1960-ҹы ил. сәһ. 2.
  26. "Ч. З. Һаҹыбәјов јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 132 (11386). Коммунист. 7 ијун 1960-ҹы ил. сәһ. 1.
  27. "Д. М. Лејн јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри адынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 277 (11531). Коммунист. 27 нојабр 1960-ҹы ил. сәһ. 1.
  28. "Сәмәд Вурғун адына Азәрбајҹан Дөвләт Рус Драм Театрынын ишчиләринә фәхри адлар верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 73 (11632). Коммунист. 26 март 1961-ҹи ил. сәһ. 3.
  29. "Т. С. Казымов јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 40 (1139). Әдәбиjjат вә инҹәсәнәт. 14 октјабр 1961-ҹи ил. сәһ. 1.
  30. "Рәссам Т. Ә. Тағыјевә Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 40 (1139). Әдәбиjjат вә инҹәсәнәт. 14 октјабр 1961-ҹи ил. сәһ. 1.
  31. "Ҹ. Ҹаббарлы адына Кировабад Дөвләт Драм Театрынын ишчиләринә фәхри адлар верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 290 (11849). Коммунист. 15 декабр 1961-ҹи ил. сәһ. 1.
  32. "Т. Т. Салаһов јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 206 (12068). Коммунист. 2 сентјабр 1962-ҹи ил. сәһ. 1.
  33. "Рәссамлара Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 89 (12255). Коммунист. 14 апрел 1963-ҹү ил. сәһ. 1.
  34. "Республиканын инҹәсәнәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 117 (12283). Коммунист. 19 мај 1963-ҹү ил. сәһ. 1.
  35. "Ј. В. Петров јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 117 (12283). Коммунист. 19 мај 1963-ҹү ил. сәһ. 1.
  36. "Азәрбајҹанын сәнаје, кәнд тәсәррүфаты, елм, мәдәнијјәт, сәһијјә вә маариф саһәләриндә чалышан гадынлара Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 56 (12527). Коммунист. 6 март 1964-ҹү ил. сәһ. 1.
  37. "Азәрбајҹан ССР Али Советинин Рәјасәт Һеј'әтиндә". № 151 (12622). Коммунист. 30 ијун 1964-ҹү ил. сәһ. 1.
  38. "А. Ҹ. Мәликов јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 125 (12902). Коммунист. 29 мај 1965-ҹи ил. сәһ. 1.
  39. "Республиканын бир груп мәдәнијјәт вә инҹәсәнәт ишчисинә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 159 (13547). Коммунист. 8 ијул 1967-ҹи ил. сәһ. 1.
  40. "Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 250 (13638). Коммунист. 22 октјабр 1967-ҹи ил. сәһ. 2.
  41. "Шаир С. А. Василјевә Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 278 (14274). Коммунист. 27 нојабр 1969-ҹу ил. сәһ. 4.
  42. "М. Ф. Ахундов адына Азәрбајҹан Дөвләт Академик Опера вә Балет Театрынын јарадыҹы ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 118 (14419). Коммунист. 23 мај 1970-ҹи ил. сәһ. 1.
  43. "Кино сәнәти хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 270 (14875). Коммунист. 19 нојабр 1971-ҹи ил. сәһ. 2.
  44. "Һ. И. Рисман јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 297 (14902). Коммунист. 21 декабр 1971-ҹи ил. сәһ. 2.
  45. "Үзејир Һаҹыбәјов адына Азәрбајҹан Дөвләт Консерваторијасы ишчиләринә фәхри адлар верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 93 (15003). Коммунист. 20 апрел 1972-ҹи ил. сәһ. 2.
  46. "Ҹ. Һ. Ҹәфәров јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 23 (15238). Коммунист. 27 јанвар 1973-ҹү ил. сәһ. 1.
  47. "Шаир И. Ә. Сәфәрлијә Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 68 (15283). Коммунист. 22 март 1973-ҹү ил. сәһ. 1.
  48. "Рәссам Ә. Ә. Әбдүлхалыга Азәрбајҹан ССР-ин әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 254 (15469). Коммунист. 28 октјабр 1973-ҹү ил. сәһ. 4.
  49. "Бәстәкар В. З. Адыҝөзәлова, Т. Ә. Бакыханова вә Р. Һ. Мустафајевә Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 275 (15490). Коммунист. 24 нојабр 1973-ҹү ил. сәһ. 3.
  50. "Бәстәкарлардан Ш. Г. Ахундоваја вә Полад Бүлбүл оғлуна Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 277 (15492). Коммунист. 27 нојабр 1973-ҹү ил. сәһ. 3.
  51. "Республиканын инҹәсәнәт ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 79 (15599). Коммунист. 4 апрел 1974-ҹү ил. сәһ. 1.
  52. "Республиканын инҹәсәнәт ишчиләринә Азәрбајҹан ССР-ин фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 127 (15647). Коммунист. 2 ијун 1974-ҹү ил. сәһ. 1.
  53. "Шаир Б. М. Ваһабзадәјә Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 216 (5177). Бакы. 14 сентјабр 1974-ҹү ил. сәһ. 1.
  54. "Нахчыван МССР халг тәсәррүфаты, елм вә мәдәнијјәт ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан ССР Али Советинин Мәлуматы. № 19 (441) (17-ҹи ил нәшри). 15 октјабр 1974-ҹү ил. сәһ. 10.
  55. "Республика кино сәнәти ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 301 (16430). Коммунист. 25 декабр 1976-ҹы ил. сәһ. 3.
  56. "Азәрбајҹан ССР Назирләр Совети Дөвләт Телевизија вә Радио Верилишләри Комитәсинин вә Азәрбајҹан ССР Рабитә Назирлијинин ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 150 (16585). Коммунист. 30 ијун 1977-ҹи ил. сәһ. 2.
  57. "Республиканын инҹәсәнәт хадимләринә вә мәдәнијјәт ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 246 (16681). Коммунист. 20 октјабр 1977-ҹи ил. сәһ. 3.
  58. "Республиканын тәсвири сәнәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 283 (16718). Коммунист. 6 декабр 1977-ҹи ил. сәһ. 1.
  59. "Республиканын театр сәнәти хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 9 (16749). Коммунист. 11 јанвар 1978-ҹи ил. сәһ. 1.
  60. "Бәстәкарлар А. Ҹ. Мәликова, И. Г. Мәммәдова, Е. С. Маһмудова республика фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 145 (16885). Коммунист. 24 ијун 1978-ҹи ил. сәһ. 2.
  61. "Ҹ. Ҹаббарлы адына Јереван Дөвләт Азәрбајҹан Драм Театры артистләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 270 (17010). Коммунист. 26 нојабр 1978-ҹи ил. сәһ. 1.
  62. "М. Горки адына Азәрбајҹан Дөвләт Ҝәнҹ Тамашачылар Театрынын ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 34 (17073). Коммунист. 10 феврал 1979-ҹу ил. сәһ. 2.
  63. "Республиканын јарадыҹы ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 47 (17086). Коммунист. 25 феврал 1979-ҹу ил. сәһ. 3.
  64. "Н. Вәзиров адына Ләнкәран Дөвләт Драм Театрынын ишчиләринә Азәрбајҹан ССР-ин фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 76 (17115). Коммунист. 3 апрел 1979-ҹу ил. сәһ. 2.
  65. "М. Горки адына Степанакерт Дөвләт Драм Театрынын ишчиләринә республика фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 172 (17211). Коммунист. 29 ијул 1979-ҹу ил. сәһ. 2.
  66. "Республиканын әдәбијјат хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 173 (17212). Коммунист. 31 ијул 1979-ҹу ил. сәһ. 1.
  67. "Сирк ишчиләринә республика фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 247 (17286). Коммунист. 27 октјабр 1979-ҹу ил. сәһ. 4.
  68. "Н. М. Нәзирова јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 271 (17310). Коммунист. 28 нојабр 1979-ҹу ил. сәһ. 3.
  69. "Ә. Әзимзадә адына Азәрбајҹан Дөвләт Рәссамлыг Мәктәбинин мүәллимләринә республика фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 290 (17626). Коммунист. 19 декабр 1980-ҹи ил. сәһ. 2.
  70. "Н. Ә. Һәсәнзадә јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 22 (17656). Коммунист. 27 јанвар 1981-ҹи ил. сәһ. 4.
  71. "И. П. Третјаков јолдаша Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 83 (17717). Коммунист. 7 апрел 1981-ҹи ил. сәһ. 4.
  72. "Ҝүрҹүстан ССР-ин елм вә мәдәнијјәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 119 (17753). Коммунист. 20 мај 1981-ҹи ил. сәһ. 3.
  73. "Республиканын али мәктәб ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 131 (17765). Коммунист. 4 ијун 1981-ҹи ил. сәһ. 2.
  74. "«Мозалан» сатирик кино журналынын әмәкдашларына Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 134 (17768). Коммунист. 9 ијун 1981-ҹи ил. сәһ. 2.
  75. "Азәрбајҹан ССР Дөвләт Телевизија вә Радио Верилишләри Комитәсинин ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адларынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 300 (17934). Коммунист. 31 декабр 1981-ҹи ил. сәһ. 3.
  76. "Республиканын мусиги сәнәти хадимләринә «Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими» фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 164 (18098). Коммунист. 14 ијул 1982-ҹи ил. сәһ. 2.
  77. "Республиканын мәдәнијјәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 277 (18211). Коммунист. 3 декабр 1982-ҹи ил. сәһ. 3.
  78. "Республика кино сәнәти хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 277 (18211). Коммунист. 3 декабр 1982-ҹи ил. сәһ. 3.
  79. "Республиканын мусиги сәнәти хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 278 (18212). Коммунист. 4 декабр 1982-ҹи ил. сәһ. 3.
  80. "М. Горки адына «Шәрәф Нишаны» орденли Степанакерт Дөвләт Драм Театрынын артистләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 279 (18213). Коммунист. 5 декабр 1982-ҹи ил. сәһ. 2.
  81. "Республиканын театр вә мусиги ифачылығы сәнәти ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мәлуматы. № 6 (740). Бакы. 31 март 1987-ҹи ил. сәһ. 43.
  82. "Республика јазычыларына Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 23 (757). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин Нәшри. 15 декабр 1987-ҹи ил. сәһ. 10–11.
  83. "Республика бәстәкарларына вә мусигишүнасларына Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 23 (757). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин Нәшри. 15 декабр 1987-ҹи ил. сәһ. 12.
  84. "Республика мусиги-ифачылыг сәнәти хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 24 (757). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин Нәшри. 31 декабр 1987-ҹи ил. сәһ. 13−14.
  85. "Республиканын кинематографија хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 24 (757). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин Нәшри. 31 декабр 1987-ҹи ил. сәһ. 15.
  86. "Тәсвири сәнәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан ССР Али Советинин Мә'луматы. № 9 (766). 1988. сәһ. 7–8.
  87. "Елм, халг тәһсили, әдәбијјат вә инҹәсәнәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 68 (20836). Коммунист. 22 март 1989-ҹу ил. сәһ. 2.
  88. "Республиканын күтләви информасија васитәләри ишчиләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 9 (790). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин нәшри. 15 мај 1989-ҹу ил. сәһ. 12–13.
  89. "Республиканын мәдәнијјәт хадимләринә Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Али Советинин Мә'луматы. № 10 (791). Бакы: Азәрбајҹан ССР Али Советинин нәшри. 31 мај 1989-ҹу ил. сәһ. 4–6.
  90. "Тәбрик едирик!". № 204 (20972). Коммунист. 2 сентјабр 1989-ҹу ил. сәһ. 1.
  91. "Ә. М. Нәсибов јолдаша «Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими» фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 221 (21289). Коммунист. 25 сентјабр 1990-ҹы ил. сәһ. 1.
  92. "Р. М. Һәсәнов јолдаша «Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими» фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 250 (21318). Коммунист. 28 октјабр 1990-ҹы ил. сәһ. 1.
  93. "Республика бәстәкарларына Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 1 (21369). Коммунист. 1 јанвар 1991-ҹи ил. сәһ. 1.
  94. "Т. М. Һаҹыјев јолдаша «Азәрбајҹан ССР әмәкдар инҹәсәнәт хадими» фәхри адынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 19 (21387). Коммунист. 26 јанвар 1991-ҹи ил. сәһ. 1.
  95. Kinematoqrafiya xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 4 fevral 1991-ci il tarixli Fərmanı
Sənədlər
  1. Bir çox sənəlik ədəbi fəaliyyətini nəzərə alaraq türk yazıçı və dramaturqu Əbdül Rəhim Haqverdiyevə sənaye nəfisənin əməkdar işçisi namını vermək haqqında Azərbaycan Sovet Şura Cümhuriyyəti Xalq Komissarlar Şurasının 6 fevral 1929-cu il tarixli qərarı[1]
  2. ASÇC musiqi mədəniyyətinin inkişafı işində görkəmli xidmətlər göstərdiyi və yeni "Nərgiz" operasını yaratdığı üçün bəstəkar Müslüm Maqomayevə "əməkdar incəsənət xadimi" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Şura Cümhuriyyəti Xalq Komissarlar Şurasının 13 yanvar 1936-cı il tarixli qərarı[3]
  3. ASŞC 15 illiyi münasibətilə Azərbaycan SŞÇ-nin qabaqcıl işci qadınları, kolxozçuları və kolxozçu qadınları, əməkçi ziyalıları nümayəndələrinin və şura işçilərinin təltif edilməsi haqqında Ümum Azərbaycan Mərkəzi İcraiyyə Komitəsi Prezidiumunun 1 fevral 1936-cı il tarixli qərarı[4]
  4. Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikasının XX illiyi münasibətilə sənaye və kənd təsərrüfatı qabaqcıllarına, elm, maarif, səhiyyə və incəsənət işçilərinə, Fəhlə-Kəndli Qızıl Ordusun komandirlərinə, siyasi işçilərinə və qızıl əsgərlərinə, sovet işçilərinə və başqa işçilərə adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 23 aprel 1940-cı il tarixli Fərmanı[6]
  5. Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikasının XX illiyi münasibətilə sənaye və kənd təsərrüfatı qabaqcıllarına, elm, maarif, səhiyyə və incəsənət işçilərinə, Fəhlə-Kəndli Qızıl Ordusun komandirlərinə, siyasi işçilərinə və qızıl əsgərlərinə, sovet işçilərinə və başqa işçilərə adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 27 aprel 1940-cı il tarixli Fərmanı[7]
  6. Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin 20 illiyi ilə əlaqədar olaraq Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbi işçilərinin və pedaqoji işçilərinin təltif edilmələri haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 3 iyul 1940-cı il tarixli Fərmanı[8]
  7. Əzizbəyov adına Azərbaycan İndustrial İnstitutunun XX illik yubileyi münasibətilə, yüksək ixtisaslı kadrlar hazırlamaq işində xidmətə görə Əzizbəyov adına Azərbaycan İndustrial İnstitutunun professorlarına adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 26 dekabr 1940-cı il tarixli Fərmanı[9]
  8. Azərbaycan Dövlət Rus Drama Teatrının XX illik yubileyi münasibətilə və Azərbaycan SSR-də teatr incəsənətini inkişaf etdirmək sahəsində xidmətlərinə görə Azərbaycan Dövlət Rus Drama Teatrı işçilərinin təltif edilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 8 yanvar 1941-ci il tarixli Fərmanı[10]
  9. Azərbaycan incəsənətinin inkişafı sahəsində xidmətlərinə görə, habelə vətən müharibəsi günlərində Qızıl Ordu və Hərbi-Dəniz Flotu Hissələrində nümunəvi bədii xidmət etdiklərinə görə, özlərini göstərmiş olan incəsənət işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Baş Soveti Prezidiumunun 17 iyun 1943 tarixli Fərmanı[11]
  10. M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Dram Teatrının təsis edilməsinin 75 illiyi ilə əlaqədar olaraq və sovet teatr incəsənəti sahəsində qazandıqları müvəffəqiyyətə görə M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Dram Teatrı artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 iyul 1949-cu il tarixli Fərmanı[12]
  11. M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrında uzun illər səmərəli fəaliyyət göstərən şəxslərə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 27 fevral 1954-cü il tarixli Fərmanı[13]
  12. Səmərəli yaradıcılıq fəaliyyətinə görə heykəltəraş Cəlal Məhərrəm oğlu Qaryağdıya Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 16 noyabr 1954-cü il tarixli Fərmanı[14]
  13. Azərbaycan sovet teatr, musiqi və təsviri incəsənətinin inkişaf etdirilməsində görkəmli xidmətlərinə görə Respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 aprel 1955-ci il tarixli Fərmanı[15]
  14. Azərbaycan musiqi incəsənətinin inkişaf etdirilməsində və musiqi kadrlarının hazırlanmasındakı xidmətlərinə görə Ü. Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının professoru Boris İsaakoviç Zeydman yoldaşa Azərbaycan SSR Əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 28 dekabr 1956-cı il tarixli Fərmanı[16]
  15. Xalq tətbiqi incəsənəti sahəsindəki xidmətlərinə və uzun müddət qüsursuz işinə görə Əbdülhüseyn Mikayıl oğlu Babayevə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 yanvar 1957-ci il tarixli Fərmanı[17]
  16. Ordu bədii özfəaliyyəti sahəsində uzun müddət səmərəli yaradıcılıq və təşkilatçılıq işinə görə B. Y. Smolnikov və Ş. Z. Şükürov yoldaşlara Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 oktyabr 1957-ci il tarixli Fərmanı[18]
  17. M. F. Axundov adına Lenin ordenli Azərbaycan Dövlət Opera və Balet Teatrının yaradılması gününün 50 illiyi ilə əlaqədar olaraq və musiqili səhnə incəsənətini inkişaf etdirmək sahəsində xidmətlərinə görə M.F.Axundov adına Lenin ordenli Azərbaycan Dövlət Opera və Balet Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 aprel 1958-ci il tarixli Fərmanı[19]
  18. Teatr incəsənətinin inkişaf etdirilməsində böyük xidmətləri nəzərə alınaraq və Bakı şəhərində müvəffəqiyyətli qastrollar keçirilməsi ilə əlaqədar olaraq C. Cabbarlı adına Kirovabad Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 20 may 1958-ci il tarixli Fərmanı[20]
  19. Səmərəli yaradıcılıq işlərinə və Çin Xalq Respublikasında müvəffəqiyyətli tamaşalar göstərdiklərinə görə Azərbaycan dövlət mahnı və rəqs ansamblının yaradıcı işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 fevral 1959-cu tarixli Fərmanı[21]
  20. Azərbaycan kinematoqrafiyasının inkişafında xidmətlərinə görə, "Xəzər neftçiləri haqqında dastan" və "Dənizi fəth edənlər" adlı sənədli-bədii filmlərin yaradılmasına görə R. L. Karmen və C. M. Məmmədov yoldaşlara "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 aprel 1959-cu tarixli Fərmanı[22]
  21. Azərbaycan incəsənətini inkişaf etdirmək sahəsindəki xidmətlərini nəzərə alaraq və Moskva şəhərində keçirilmiş Azərbaycan incəsənəti və ədəbiyyatı ongünlüyü ilə əlaqədar olaraq Azərbaycan SSR incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 iyul 1959-cu il tarixli Fərmanı[23]
  22. Anadan olmağının əlli illiyi, yaradıcılıq fəaliyyətinin iyirmi beş illiyi ilə əlaqədar olaraq və Azərbaycan sovet təsviri sənətini inkişaf etdirmə sahəsində görkəmli xidmətlərinə görə rəssam Səttar Bəhlul oğlu Bəhlulzadəyə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 mart 1960-cı il tarixli Fərmanı[24]
  23. Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikasının və Azərbaycan Kommunist partiyasının 40 illiyi ilə əlaqədar olaraq, Azərbaycan SSR-də təsərrüfat quruculuğu və mədəni quruculuq sahəsində qazanılmış müvəffəqiyyətlərə görə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 may 1960-cı il tarixli Fərmanı[25]
  24. Musiqi mədəniyyətini təbliğ etmək sahəsində xidmətlərini nəzərə alaraq dirijor Çingiz Zülfüqar oğlu Hacıbəyova "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 6 iyun 1960-cı il tarixli Fərmanı[26]
  25. Anadan olmasının 50 illiyi ilə əlaqədar olaraq və Azərbaycan musiqi mədəniyyəti sahəsində göstərdiyi xidmətlərinə görə dirijor Dmitri Mixayloviç Leynə "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 noyabr 1960-cı il tarixli Fərmanı[27]
  26. Səməd Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının qırx illiyi ilə əlaqədar olaraq və respublikada teatr sənətinin inkişafı sahəsində böyük xidmətlərinə görə Səməd Vurğun adına Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 mart 1961-ci il tarixli Fərmanı[28]
  27. Respublikada teatr incəsənətinin inkişafındakı xidmətlərini nəzərə alaraq M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Dram Teatrının rejissoru Tofiq Səməd Mənsur oğlu Kazımov yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 6 oktyabr 1961-ci il tarixli Fərmanı[29]
  28. Respublikada təsviri incəsənətin inkişafındakı xidmətlərinə görə Tağı Əzizağa oğlu Tağıyevə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 6 oktyabr 1961-ci il tarixli Fərmanı[30]
  29. Azərbaycan sovet teatr sənətini inkişaf etdirmək sahəsindəki xidmətlərinə görə və C. Cabbarlı adına Kirovabad Dövlət Dram Teatrının 40 illiyi ilə əlaqədar olaraq C. Cabbarlı adına Kirovabad Dövlət Dram Teatrının işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 14 dekabr 1961-ci il tarixli Fərmanı[31]
  30. Azərbaycan sovet təsviri sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə rəssam Tahir Teymur oğlu Salahova Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 sentyabr 1962-ci il tarixli Fərmanı[32]
  31. Azərbaycan sovet təsviri sənəti sahəsindəki xidmətlərinə görə rəssamlara Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 12 aprel 1963-cü il tarixli Fərmanı[33]
  32. Azərbaycan sovet incəsənətini inkişaf etdirmək sahəsindəki xidmətlərinə görə respublikanın incəsənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 may 1963-cü il tarixli Fərmanı[34]
  33. Sovet döyüşçülərinin estetik tərbiyəsi işindəki xidmətlərinə görə Bakı Hava Hücumundan Müdafiə Dairəsi mahnı və rəqs ansamblınının bədii rəhbəri Yuri Vladimiroviç Petrov yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 may 1963-cü il tarixli Fərmanı[35]
  34. Respublikada xalq təsərrüfatının, elmin və mədəniyyətin inkişaf etdirilməsində xidmətlərinə görə və 8 Mart Beynəlxalq qadınlar günü ilə əlaqədar olaraq Azərbaycanın sənaye, kənd təsərrüfatı, elm, mədəniyyət, səhiyyə və maarif sahələrində çalışan qadınlara Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 mart 1964-cü il tarixli Fərmanı[36]
  35. Sənayeni, kənd təsərrüfatını, elmi, mədəniyyəti, səhiyyəni, maarifi inkişaf etdirmək sahəsindəki xidmətlərinə görə və Azərbaycanın Rusiya tərkibinə daxil olmasının 150 illiyi ilə əlaqədar olaraq fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 iyun 1964-cü il tarixli Fərmanı[37]
  36. Azərbaycan sovet musiqisinin inkişafındakı xidmətlərinə görə bəstəkar Arif Cahangir oğlu Məlikova Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 28 may 1965-ci il tarixli Fərmanı[38]
  37. Azərbaycan sovet incəsənətinin inkişafı sahəsindəki xidmətlərinə görə və Moskva şəhərində Azərbaycan SSR həftəsinin müvəffəqiyyətlə keçirilməsi ilə əlaqədar olaraq Respublikanın bir qrup mədəniyyət və incəsənət işçisinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 7 iyul 1967-ci il tarixli Fərmanı[39]
  38. Respublikada xalq təsərrüfatının, mədəniyyətin, maarifin, səhiyyənin inkişafı sahəsində xidmətlərinə görə və ictimai həyatda iştirak etdiklərinə görə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 oktyabr 1967-ci il tarixli Fərmanı[40]
  39. Böyük Azərbaycan şairi Sabirin əsərlərinin tərcümə edilməsi və yayılması sahəsində çox səmərəli iş apardığına görə şair Sergey Aleksandroviç Vasilyevə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 25 noyabr 1969-cu il tarixli Fərmanı[41]
  40. Azərbaycan xareoqrafiya sənəti sahəsində böyük xidmətlərinə görə və Parisdə beynəlxalq rəqs festivalında müvəffəqiyyətli iştirakı ilə əlaqədar olaraq M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 may 1970-ci il tarixli Fərmanı[42]
  41. Azərbaycan sovet kino sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə kino sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 noyabr 1971-ci il tarixli Fərmanı[43]
  42. Azərbaycan musiqi sənəti sahəsindəki xidmətlərinə görə M. F. Axundov adına Lenin ordenli Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının dirijoru Henrix İliç Risman yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 20 dekabr 1971-ci il tarixli Fərmanı[44]
  43. Musiqiçi kadrlar hazırlanmasında, Azərbaycan musiqi sənətinin inkişafında böyük xidmətlərinə görə və Üzeyir Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının yaradılmasının 50 illiyi ilə əlaqədar olaraq Üzeyir Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyası işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 aprel 1972-ci il tarixli Fərmanı[45]
  44. Azərbaycan sovet teatr sənəti sahəsində xidmətlərinə görə sənətşünaslıq doktoru, Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü, respublika Elmlər Akademiyası Arxitektura və İncəsənət İnstitutunun şöbə rəhbəri Cəfər Haşım oğlu Cəfərov yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 yanvar 1973-cü il tarixli Fərmanı[46]
  45. Azərbaycan sovet ədəbiyyatı sahəsində xidmətlərinə görə şair İslam Əhməd oğlu Səfərliyə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 mart 1973-cü il tarixli Fərmanı[47]
  46. Azərbaycan sovet təsviri sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə rəssam Əbdül Əli oğlu Əbdülxalıqa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 oktyabr 1973-cü il tarixli Fərmanı[48]
  47. Azərbaycan sovet musiqi sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə bəstəkar V. Z. Adıgözəlova, T. Ə. Bakıxanova və R. H. Mustafayevə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 noyabr 1973-cü il tarixli Fərmanı[49]
  48. Azərbaycan sovet musiqi sənətinin inkişaf etdirilməsində xidmətlərinə görə bəstəkarlardan Ş. Q. Axundovaya və Polad Bülbül oğluna Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 noyabr 1973-cü il tarixli Fərmanı[50]
  49. Azərbaycan sovet teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 aprel 1974-cü il tarixli Fərmanı[51]
  50. Sovet teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə və Azərbaycan Dram Teatrının 100 illiyi ilə əlaqədar olaraq respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR-in fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 iyun 1974-cü il tarixli Fərmanı[52]
  51. Azərbaycan sovet ədəbiyyatı və teatr sənəti sahəsində xidmətlərinə görə şair Bəxtiyar Mahmud oğlu Vahabzadəyə Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 13 sentyabr 1974-cü il tarixli Fərmanı[53]
  52. Sənaye, kənd təsərrüfatı, mədəniyyət sahəsində xidmətlərinə görə və Naxçıvan MSSR-in yaradılmasının 50 illiyi ilə əlaqədar olaraq Naxçıvan MSSR xalq təsərrüfatı, elm və mədəniyyət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 4 oktyabr 1974-cü il tarixli Fərmanı[54]
  53. Sovet kino sənətini inkişaf etdirməkdə xidmətlərinə görə və Azərbaycan kinosunun 60 illiyi ilə əlaqədar olaraq respublika kino sənəti işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 dekabr 1976-cı il tarixli Fərmanı[55]
  54. Respublika televiziyasının və radio verilişlərinin inkişafında xidmətlərinə görə və Azərbaycan radiosunun 50 illiyi əlaqədar olaraq Azərbaycan SSR Nazirlər Soveti Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsinin və Azərbaycan SSR Rabitə Nazirliyinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 iyun 1977-ci il tarixli Fərmanı[56]
  55. Respublikada bədii özfəaliyyətin inkişafında xidmətlərinə görə və Azərbaycan SSR-də zəhmətkeşlərin bədii özfəaliyyət yaradıcılığının birinci Ümumittifaq festivalının hazırlanmasında və keçirilməsində fəal iştirak etdiklərinə görə respublikanın incəsənət xadimlərinə və mədəniyyət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 oktyabr 1977-ci il tarixli Fərmanı[57]
  56. Sovet təsviri sənətini inkişaf etdirməkdə xidmətlərinə görə respublikanın təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 dekabr 1977-ci il tarixli Fərmanı[58]
  57. Sovet teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın teatr sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 10 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanı[59]
  58. Sovet musiqi sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə bəstəkarlar A. C. Məlikova, İ. Q. Məmmədova, E. S. Mahmudova respublika fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 iyun 1978-ci il tarixli Fərmanı[60]
  59. C. Cabbarlı adına Yerevan Dövlət Azərbaycan Dram Teatrı artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 noyabr 1978-ci il tarixli Fərmanı[61]
  60. Sovet teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə və M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının yaradılmasının 50 illiyi ilə əlaqədar olaraq M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 9 fevral 1979-cu il tarixli Fərmanı[62]
  61. Sovet ədəbiyyatının və incəsənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 fevral 1979-cu il tarixli Fərmanı[63]
  62. Sovet Azərbaycanı teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə N. Vəzirov adına Lənkəran Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR-in fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 2 aprel 1979-cu il tarixli Fərmanı[64]
  63. Sovet teаtr sənətinin inkişаfındа xidmətlərinə görə M. Qorki аdınа Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının işçilərinə respublika fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 27 iyul 1979-cu il tarixli Fərmanı[65]
  64. Azərbaycan ədəbiyyatının inkişafında böyük хidmətlərinə görə respublikanın ədəbiyyat xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 iyul 1979-cu il tarixli Fərmanı[66]
  65. Sovet sirk sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə sirk işçilərinə respublika fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 oktyabr 1979-cu il tarixli Fərmanı[67]
  66. Respublikada xareoqrafiya sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə M. F. Axundov adına Lenin ordenli Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının quruluşçu baletmeysteri Nelya Məmməd qızı Nəzirova yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 27 noyabr 1979-cu il tarixli Fərmanı[68]
  67. Təsviri sənət ustaları hazırlanması işində xidmətlərinə görə və Ə. Əzimzadə adına Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin yaradılmasının 60 illiyi ilə əlaqədar olaraq Ə. Əzimzadə adına Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Məktəbinin müəllimlərinə respublika fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 dekabr 1980-ci il tarixli Fərmanı[69]
  68. Ədəbiyyat sahəsində xidmətlərinə görə şair, "Ədəbiyyat və incəsənət" qəzetinin baş redaktoru Nəriman Əliməmməd oğlu Həsənzadə yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 26 yanvar 1981-ci il tarixli Fərmanı[70]
  69. Ədəbiyyat sahəsində xidmətlərinə görə yazıçı, "Literaturnı Azerbaydjan" jurnalının baş redaktoru İvan Polikarpoviç Tretyakov yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 6 aprel 1981-ci il tarixli Fərmanı[71]
  70. Gürcüstan–Azərbaycan ədəbi və mədəni əlaqələrinin inkişafında xidmətlərinə görə Gürcüstan SSR-in elm və mədəniyyət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 may 1981-ci il tarixli Fərmanı[72]
  71. Yüksək ixtisaslı mütəxəssislər hazırlanmasında və elmin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın ali məktəb işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 iyun 1981-ci il tarixli Fərmanı[73]
  72. Satirik kinopublisistikanın inkişafında xidmətlərinə görə "Mozalan" satirik kino jurnalının əməkdaşlarına Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 8 iyun 1981-ci il tarixli Fərmanı[74]
  73. Televiziyanın inkişafında xidmətlərinə görə və Azərbaycan televiziyasının 25 illiyi ilə əlaqədar olaraq Azərbaycan SSR Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 dekabr 1981-ci il tarixli Fərmanı[75]
  74. Sovet musiqi sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın musiqi sənəti xadimlərinə "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 13 iyul 1982-ci il tarixli Fərmanı[76]
  75. [1–4] Azərbaycan sovet teatr sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın mədəniyyət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanı[77]
  76. [5–6] Azərbaycan sovet kino sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublika kino sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanı[78]
  77. [7–11] Azərbaycan sovet musiqi sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın musiqi sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanı[79]
  78. Аzərbаycаn teаtr sənətinin inkişаfındа xidmətlərinə görə və M. Qorki аdınа "Şərəf Nişаnı" ordenli Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının yаrаdılmаsının 50 illiyi ilə əlаqədаr olаrаq M. Qorki аdınа "Şərəf Nişаnı" ordenli Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanı[80]
  79. Azərbaycan sovet teatr və musiqi ifaçılığı sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın teatr və musiqi ifaçılığı sənəti işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 20 mart 1987-ci il tarixli Fərmanı[81]
  80. Azərbaycan sovet ədəbiyyatı sahəsində xidmətlərinə görə respublika yazıçılarına Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 8 dekabr 1987-ci il tarixli Fərmanı[82]
  81. Azərbaycan sovet musiqi sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublika bəstəkarlarına və musiqişünaslarına Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 11 dekabr 1987-ci il tarixli Fərmanı[83]
  82. Azərbaycan sovet musiqi-ifaçılıq sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə respublika musiqi-ifaçılıq sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 dekabr 1987-ci il tarixli Fərmanı[84]
  83. Azərbaycan sovet kino sənəti sahəsində xidmətlərinə görə respublikanın kinematoqrafiya xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 31 dekabr 1987-ci il tarixli Fərmanı[85]
  84. Azərbaycan sovet təsviri sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 7 may 1988-ci il tarixli Fərmanı[86]
  85. Azərbaycan sovet ədəbiyyatı, təsviri, səhnə və ifaçılıq sənəti, elm və xalq təhsili sahəsində xidmətlərinə görə elm, xalq təhsili, ədəbiyyat və incəsənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 mart 1989-cu il tarixli Fərmanı[87]
  86. Respublikada kütləvi informasiya vasitələrinin inkişafında xidmətlərinə görə respublikanın kütləvi informasiya vasitələri işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 4 may 1989-cu il tarixli Fərmanı[88]
  87. Ədəbiyyat və incəsənətin inkişafında böyük xidmətlərinə görə respublikanın mədəniyyət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 17 may 1989-cu il tarixli Fərmanı[89]
  88. Aşıq musiqi ifaçılığı sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə Ədalət Məhəmmədəli oğlu Nəsibov yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1990-cı il tarixli Fərmanı[91]
  89. Arxitektura və dizayn sahəsində xidmətlərinə görə Azərbaycan Dizaynerlər İttifaqı idarə heyətinin sədri Rəfail Müseyib oğlu Həsənov yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 25 oktyabr 1990-cı il tarixli Fərmanı[92]
  90. Azərbaycan sovet musiqi sənətinin inkişafında böyük kömək göstərdiklərinə görə respublika bəstəkarlarına Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 31 dekabr 1990-cı il tarixli Fərmanı[93]
  91. Azərbaycan musiqi mədəniyyətinin inkişafında xidmətlərinə görə Üzeyir Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyasının professoru Telman Muxtar oğlu Hacıyev yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 25 yanvar 1991-ci il tarixli Fərmanı[94]
  92. Azərbaycan kino sənətinin inkişafında xidmətlərinə görə kinematoqrafiya xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 4 fevral 1991-ci il tarixli Fərmanı[95]