Azərbaycan SSR əməkdar mədəniyyət işçilərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1971[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cəbrayılov Mikayıl Cəbrayıl oğlu — 29.04.1971[1]

1972[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağayeva Məsmə Pənçəli qızı — 18.05.1972[2]
  2. Ağamov Arkadi Meliksetoviç — 18.05.1972[2]
  3. Əliyev Əhməd Mənməd oğlu — 18.05.1972[2]
  4. Çabbarov Zeynal Əlabbas oğlu — 18.05.1972[2]
  5. Qasımov Balağa Əliqulu oğlu — 18.05.1972[2]

1974[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əmirov Məmməd Şahverdi oğlu — 01.06.1974[3]
  2. Genin Yakov Markoviç — 01.06.1974[3]
  3. İsmayılov İskəndər Ağəli oğlu — 01.06.1974[3]
  4. İsmayılov Əli Şahəli oğlu — 01.06.1974[3]
  5. Lerman Vera Yefimovna — 01.06.1974[3]
  6. Mirzəyev Həsən Süleyman oğlu — 01.06.1974[3]

1976[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əlibəyov Cəmil Adil oğlu — 23.12.1976[4]
  2. Besantina gita Aleksandrovna — 23.12.1976[4]
  3. İmamova Güllər Yəhya qızı — 23.12.1976[4]
  4. Konyagin Vladimir yevgeniyeviç — 23.12.1976[4]
  5. Məmmədyarova Xalidəxanım Tağı qızı — 23.12.1976[4]
  6. Məmmədov Allahverdi Hacıbəy oğlu — 23.12.1976[4]

1977[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vəliyev Süleyman Vəli oğlu — 04.01.1977[5]
  2. Adullayeva Limonat Nurulla qızı — 19.10.1977[6]
  3. Aslanov Əlikram Mirələkbər oğlu — 19.10.1977[6]
  4. Həsənov Kamal Nəsrulla oğlu — 19.10.1977[6]
  5. Hüseynov Məmmədağa Dadaş oğlu — 19.10.1977[6]
  6. Qasımov İlyas Qaraş oğlu — 19.10.1977[6]
  7. Məmmədov Manaf Heydər oğlu — 19.10.1977[6]
  8. Seliverstova Nina Yakovlevna — 19.10.1977[6]
  9. Nəriman Qoca oğlu Süleymanov — 14.11.1977[7]
  10. Əliyev Əziz Ağabala oğlu — 05.12.1977[8]
  11. Rzfizadə Rüfət İsgəndər oğlu — 05.12.1977[8]

1978[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağazadə Məsmə Məşədi qızı — 24.05.1978[9]
  2. Ələkbərov Firdovsi Xəlil oğlu — 24.05.1978[9]
  3. Əliyev Abidin Əlihəsən oğlu — 24.05.1978[9]
  4. Əsədova Tamara Adil qızı — 24.05.1978[9]
  5. Əhmədov Fərman Hümbət oğlu — 24.05.1978[9]
  6. Axundov Şəmsəddin Əşrəf oğlu — 24.05.1978[9]
  7. Dəmirov (Şirvanski) Əlimran Müslüm oğlu — 24.05.1978[9]
  8. Dibrova Vera Vasileyevna — 24.05.1978[9]
  9. İmranov ömər Hacımusa oğlu — 24.05.1978[9]
  10. İsmayılova Miniş Bəhram — 24.05.1978[9]
  11. Qədirov Əjdər Papır oğlu — 24.05.1978[9]
  12. Quliyeva Güllü Novruz qızı — 24.05.1978[9]
  13. Kazımov Kamal Allahqulu oğlu — 24.05.1978[9]
  14. Mahmudov Kamal Ələkbər oğlu — 24.05.1978[9]
  15. Mehriban Xanbacı Ağaverdi qızı — 24.05.1978[9]
  16. Səidova Sara Dadaş qızı — 24.05.1978[9]
  17. Salamov Mövsüm Əsgər oğlu — 24.05.1978[9]
  18. Tuzenkeviç Yuliya Teofilovna — 24.05.1978[9]
  19. Fradkin Mark Lazareviç — 24.05.1978[9]

1979[redaktə | əsas redaktə]

  1. Babayeva Ələviyyə Hənifə qızı — 30.07.1979[10]
  2. Qafarov Vladimir Əbdüləzim oğlu — 30.07.1979[10]
  3. İbrahimov Məmməd İnfil oğlu — 30.07.1979[10]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1982[redaktə | əsas redaktə]

  1. Məmmədiyyə Əhməd oğlu Yusifzаdə — 18.11.1982[11]
  2. Mаrkosyаn Avаk Аkopoviç — 01.12.1982[12]
  3. Аlаverdiyаn Isааk Sergeyeviç — 03.12.1982[13]

1985[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şirin Həsən oğlu Rzayev — 1985

1990-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsfəndiyar Adil oğlu Rüstəmov — 25.01.1991[14]
  2. Əhmədağa Əkbər oğlu Qurbanov — 04.02.1991[15]
  3. Ağası Həsən oğlu Zeynalov — 04.02.1991[15]
  4. Əli İbrahim oğlu Musayev — 04.02.1991[15]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Respublikanın incəsənət xadimlərindən bir qrupuna Azərbaycan SSR Fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 aprel 1971-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  2. 1 2 3 4 5 Respublikanın xalq maarifi və mədəniyyət işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 may 1972-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  3. 1 2 3 4 5 6 Respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR-in fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 iyun 1974-cü il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  4. 1 2 3 4 5 6 Respublika kino sənəti işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 dekabr 1976-cı il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  5. Yazıçı S.V.Vəliyevə Azərbaycan SSR Əməkdar mədəniyyət işçisi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 4 yanvar 1977-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  6. 1 2 3 4 5 6 7 Respublika incəsənət xadimlərinə və mədəniyyət işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 oktyabr 1977-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  7. N.Q.Süleymanov yoldaşa Azərbaycan SSR Əməkdar mədəniyyət işçisi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 14 noyabr 1977-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  8. 1 2 Respublikanın təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 dekabr 1977-cü il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Respublikanın mədəniyyət və maarif idarələri işçilərinə Azərbaycan SSR əməkdar mədəniyyət işçisi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 may 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  10. 1 2 3 Respublikanın ədəbiyyat xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 30 iyul 1979-cu il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  11. M.Ə.Yusifzadə yoldaşa Azərbaycan SSR əməkdar mədəniyyət işçisi fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 18 noyаbr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  12. Respublika teatr sənətinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  13. M.Qorki аdınа «Şərəf nişаnı» ordenli Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  14. "İ. A. Rüstəmov yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 25 yanvar 1991-ci il tarixli, 144 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  15. 1 2 3 "Kinematoqrafiya xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 4 fevral 1991-ci il tarixli, 164 nömrəli Fərmanı  (azərb.)