Azərbaycan SSR əməkdar arxitektorlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1975[redaktə | əsas redaktə]

14 aprel 1975-ci ildən:[a]

  • Bağırzadə Tuğraxanım Fərəməz qızı — Ümumititfaq kurort və sanatoriya tikintilərinin layihələşdirmə İnistitutu Azərbaycan şöbəsinin baş layihə mühəndisi
  • Vahidov Səlim Məcid oğlu — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutu 3 nömrəli arxitektura emalatxanasının rəhbəri
  • Zeynalova Şəfiqə Mikayıl qızı — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutunun baş layihə arxitektoru
  • Kanukov Elcaruko İbrahimoviç — Ç. İldırım adına Azərbaycan Politexnik İnstitutu arxitektura-layihələşdirmə kafedrasının dosenti
  • Kozlov Yuri Nikolayeviç — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutu 4 nömrəli arxitektura emalatxanasının rəhbəri
  • Məmmədbəyov Kamal Hüseynağa oğlu — Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyasının rəyasət heyəti yanında mədəniyyət abidələrinin öyrənilməsi və mühafizəsi üzrə elmi-metodiki şuranın elmi katibi
  • Sərdarov Sərdar Bünyad oğlu — Azərbaycan Dövlət Sənaye Müəssisələrinin Layihələşdirmə İnstitutunun direktoru
  • Xanlarov Tələt Ağasıbəy oğlu — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutu 2 nömrəli arxitektura emalatxanasının rəhbəri

1979[redaktə | əsas redaktə]

5 dekabr 1979-cu ildən:[b]

  • Abdullayev Tahir Abdulla oğlu — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutunun direktoru
  • Əliyev İlham İsmayıl oğlu — Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyası Arxitektura və İncəsənət İnstitutu şəhərsalma şöbəsinin rəhbəri
  • Əliyev Rasim Həsən oğlu — Bakı şəhərinin baş arxitektoru
  • Aqaronov Aleksandr Petroviç — Bakı Dövlət Şəhər Layihə İnstitutunun baş layihə arxitektoru
  • Hacıbəyov Nazim Məmməd oğlu — Bakı Dövlət Şəhər Layihə İnstitutunun direktoru
  • Hüseynov Pərviz Yaqub oğlu — Dövlət Ticarət Müəssisələrini Layihələşdirmə İnstitutu Bakı emalatxanasının rəhbəri
  • Datiyev Hacımurad İslamoviç — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutu arxitektura emalatxanasının rəhbəri
  • İmamquliyev Fərman Həsənqulu oğlu — Kirovabad şəhərinin baş arxitektoru
  • Oltetsian Anna Sergeyevna — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutunun baş layihə arxitektoru
  • Orucov Faat Mirzağa oğlu — Azərbaycan Dövlət Layihə İnstitutu arxitektura emalatxanasının rəhbəri
  • Rüstəmbəyova Fira İsmayıl qızı — Bakı Dövlət Şəhər Layihə İnstitutu arxitektura emalatxanasının rəhbəri
  • Fətullayev Şamil Seyfulla oğlu — Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyası Arxitektura və İncəsənət İnstitutu "Arxitektura abidələrinin tədqiqi və bərpası" laboratoriyasının müdiri
  • Əfəndizadə Rəna Mahmud qızı — Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyası Arxitektura və İncəsənət İnstitutunun baş elmi işçisi

1990-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1990[redaktə | əsas redaktə]

1 iyun 1990-cı ildən:[c]

  • Aslanov Cahangir Abbas oğlu — Azəryollayihə İnstitutunun direktoru
  • Qasımov Akif Təmraz oğlu — Azərbaycan Elmi Tədqiqat Tikinti və Arxitektura İnstitutu direktorunun müavini
  • Yarinovski Pavel İliç — "Dövlətyeyintisənaye-2" Layihə İnstitutunun layihə baş arxitektoru
  • Rzayev Niyaz Qulu oğlu — Azərbaycan İnşaat Mühəndisləri İnstitutu kafedrasının dosenti
  • Salayeva Roza Cümşüd qızı — Azərbaycan SSR Elmlər Akademiyası Arxitektura və İncəsənət İnstitutunun kiçik elmi işçisi
  • Sultanov Kamran Darab oğlu — Dövlət Ticarət və İctimai İaşə Müəssisələrinin Layihələşdirilməsi İnstitutunun direktoru
  • Hacinskaya Elmira Abdulsalam qızı — SSRİ Nazirlər Soveti daimi nümayəndəliyinin referenti

22 avqust 1990-cı ildən:[d]

  • Qasımzadə Elbəy Ənvər oğlu — Bakı şəhərinin baş arxitektoru, Bakı Şəhər İcraiyyə Komitəsi Baş Arxitektura-Planlaşdırma İdarəsinin rəisi
  • Nağıyev Nizami Həsən oğlu — Azərbaycan SSR Dövlət Tikinti və Arxitektura İşləri Komitəsi sədrinin müavini

1991[redaktə | əsas redaktə]

22 yanvar 1991-ci ildən:[e]

  • Abdullayev Tofiq Əli oğlu

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Respublikanın arxitektorlarına Azərbaycan SSR əməkdar arxitektoru fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 14 aprel 1975-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  2. "Республиканын архитекторларына Азәрбајҹан ССР әмәкдар архитектору фәхри ады верилмәси һаггында Азәрбајҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы". № 278 (17317). Коммунист. 6 декабр 1979-ҹу ил. сәһ. 2.
  3. "Ишчиләрин бир групуна «Азәрбајҹан ССР-ин әмәкдар архитектору» фәхри адынын верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 121 (21189). Коммунист. 2 ијун 1990-ҹы ил. сәһ. 1.
  4. "Республика халг тәсәррүфаты ишчиләринин бир групуна Азәрбајҹан ССР фәхри адлары верилмәси һаггында Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Президентинин Фәрманы". № 196 (21264). Коммунист. 26 август 1990-ҹы ил. сәһ. 1.
  5. "T. Ə. Abdullayev yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar arxitektoru" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 22 yanvar 1991-ci il tarixli, 135 nömrəli Fərmanı
Sənədlər
  1. Azərbaycan sovet arxitekturasının inkişafında, müasir mülki arxitektura komplekslərinin yaradılmasında, arxitektor kadrlarının tərbiyələndirilməsində və hazırlanmasında xidmətlərinə görə respublikanın arxitektorlarına "Azərbaycan SSR əməkdar arxitektoru" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 14 aprel 1975-ci il tarixli Fərmanı[1]
  2. Arxitektura və şəhərsalma sahəsində xidmətlərinə görə respublikanın arxitektorlarına "Azərbaycan SSR əməkdar arxitektoru" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 5 dekabr 1979-cu il tarixli Fərmanı[2]
  3. Respublikada arxitekturanın və şəhərsalmanın inkişafında xidmətlərinə görə işçilərin bir qrupuna "Azərbaycan SSR-in əməkdar arxitektoru" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 1 iyun 1990-cı il tarixli Fərmanı[3]
  4. Respublika xalq təsərrüfatının inkişafına böyük kömək göstərdiklərinə, yüksək istehsalat göstəriciləri əldə etdiklərinə görə respublika xalq təsərrüfatı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 22 avqust 1990-cı il tarixli Fərmanı[4]
  5. Respublikada arxitektura və tikintinin inkişafında xidmətlərinə görə Tofiq Əli oğlu Abdullayev yoldaşa "Azərbaycan SSR əməkdar arxitektoru" fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası Prezidentinin 22 yanvar 1991-ci il tarixli Fərmanı[5]