Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçilərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar mədəniyyət işçisi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Olqa Leonidovna Klinger — 22.05.1991[1]
  2. Vladimir Alekseyeviç Neverov — 22.05.1991[1]
  3. Hafiz Hüseynqulu oğlu Dadaşov — 22.05.1991[2]
  4. Konstantin Xristoforoviç Triandafelidze — 22.05.1991[2]
  5. Sevda Əbdürəhman qızı Axundova — 01.07.1991[3]
  6. Valentin Yakovleviç Qarnik — 01.07.1991[3]
  7. Almaz Xuduş qızı İbrahimova — 01.07.1991[3]
  8. Şamil Səlim oğlu Əsgərov — 01.07.1991[3]
  9. Yuri Viktoroviç Keçin — 01.07.1991[3]
  10. Çimnaz Yaqub qızı Mədətova — 01.07.1991[3]
  11. Xalis Xalid oğlu Məmmədov — 01.07.1991[3]
  12. Mirəziz Ziyad oğlu Rəfiyev — 01.07.1991[3]
  13. Ramazan Həmzətoviç Xəlilov — 01.07.1991[3]
  14. Əlibaba Umar oğlu Babayev — 22.07.1991[4]
  15. Çingiz Müzəffər oğlu Cəfərli — 22.07.1991[4]
  16. Əli Davud oğlu Əhmədov — 19.09.1991[5]
  17. Georki Petroviç Sırovatski — 19.09.1991[6]
  18. Rafiq Dadaş oğlu Rəhimov — 19.09.1991[7]
  19. Aslan Şahvələd oğlu Quliyev — 24.09.1991[8]
  20. Çingiz Əli oğlu Əliyev — 24.09.1991[8]
  21. Məsudə Eyvaz qızı Zeynalova — 24.09.1991[8]
  22. Qurbanəli Əliağa oğlu Məmmədov — 24.09.1991[8]
  23. Nadir Hacıməmməd oğlu Rəhimov — 24.09.1991[8]
  24. Reyhan Ələkbər qızı Salamova — 24.09.1991[8]
  25. Nəriman Veysəl oğlu Süleymanov — 24.09.1991[8]
  26. Tənzilə Qərif qızı Cəmilova — 24.09.1991[8]
  27. Ələsgər İslam oğlu Bağırov — 23.10.1991[9]
  28. Nəriman Ağadədə oğlu Quliyev — 23.10.1991[9]
  29. Qəmər Rəsulovna Quliyeva — 23.10.1991[9]
  30. Rəşid Allahqulu oğlu Əliyev — 23.10.1991[9]
  31. Rafael Məmmədəliyeviç Məmmədəliyev — 23.10.1991[9]
  32. Rəfiqə İsa qızı Sadıqova — 23.10.1991[9]
  33. Seyid Bəylər oğlu Hacıyev — 23.10.1991[9]
  34. Zeynəddin Nəcməddin oğlu Məmmədkərimov — 23.10.1991[10]
  35. Tamara Rəhman qızı Eyvazova — 20.12.1991[11]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şamil Əli oğlu Sadıqov — 13.02.1992[12]
  2. Fazil Şamil oğlu Rəhmanzadə — 13.02.1992[13]
  3. Razim İsmayıl oğlu Əsgərov — 04.03.1992[14]
  4. Sədnik Xəlil oğlu Paşayev — 04.05.1992[15]
  5. Cahangir Aslan oğlu Məmmədov — 10.09.1992[16]

1998[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Nizam oğlu Alışanov — 04.11.1998[17]
  2. Akif Məmmədqulu oğlu Babayev — 04.11.1998[17]
  3. Rafiq Səməd oğlu Qasımov — 04.11.1998[17]
  4. Knyaz Rəşid oğlu Mehdiyev — 04.11.1998[17]
  5. Fazil Rauf oğlu Hadıyev — 04.11.1998[17]
  6. Fərəh Şəkinskaya — 04.11.1998[17]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Firidun oğlu Qədimov — 16.10.1999[18]

2003[redaktə | əsas redaktə]

  1. Yusifov Vaqif Əziz oğlu — 27.01.2003[19]

2005[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bayramov Əlipənah Gülbala oğlu — 21.07.2005[20]
  2. Dadaşov Aqil İsax oğlu — 21.07.2005[20]
  3. Əbilov Azər İmamverdi oğlu — 21.07.2005[20]
  4. Əliyev Rafiq Yusif oğlu — 21.07.2005[20]
  5. Əhmədov Qaçay Əli oğlu — 21.07.2005[20]
  6. Hacıbabayev Atababa İsmayıl oğlu — 21.07.2005[20]
  7. İbrahimov İbrahim Bəxtiyar oğlu — 21.07.2005[20]
  8. İsmayılova Bəsti Şahbaz qızı — 21.07.2005[20]
  9. İsmayılova Validə Vilayət qızı — 21.07.2005[20]
  10. Qasımov Polad Müseyib oğlu — 21.07.2005[20]
  11. Quliyev Akif Aslan oğlu — 21.07.2005[20]
  12. Quliyev Vaqif İttifaq oğlu (Vaqif Bəhmənli) — 21.07.2005[20]
  13. Qurbanov Ramiz Xudaqulu oğlu — 21.07.2005[20]
  14. Kərimova Sədaqət Qayınbəy qızı — 21.07.2005[20]
  15. Məcidov Rəşad Müseyib oğlu — 21.07.2005[20]
  16. Məmmədov Xanlar Ziyad oğlu — 21.07.2005[20]
  17. Musayev Faiq Abbas oğlu — 21.07.2005[20]
  18. Novruzov Amil Şəmsəddin oğlu — 21.07.2005[20]
  19. Piriyev Qüdrət Əlövsət oğlu — 21.07.2005[20]
  20. Rəcəbova Möhtərəm Yusif qızı — 21.07.2005[20]
  21. Rəhimzadə Mirvari Əziz qızı — 21.07.2005[20]
  22. Rüstəmov Naib Əbülfət oğlu — 21.07.2005[20]
  23. Salamzadə Oqtay Məhəmmədhəsən oğlu — 21.07.2005[20]
  24. Səfərov Vüqar Müzəffər oğlu — 21.07.2005[20]
  25. Süleymanzadə Məzahir Bəybala oğlu — 21.07.2005[20]
  26. Yaqubov Şakir Hənifə oğlu — 21.07.2005[20]
  27. Yusifzadə Amil Qulam oğlu — 21.07.2005[20]

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasov Adil Möhsüm oğlu — 04.11.2006[21]
  2. Ağazadə Fikrət Məşədi Əli oğlu — 04.11.2006[21]
  3. Budaqova Rəfiqə Maksud qızı — 04.11.2006[21]
  4. Dadaşov İslam Əziz oğlu — 04.11.2006[21]
  5. Ələkbərova Lətifə Zeynal qızı — 04.11.2006[21]
  6. Əliyeva Telli Pənah qızı — 04.11.2006[21]
  7. Əsgərov İbrahim Məmməd oğlu — 04.11.2006[21]
  8. Əsgərzadə Mübariz İsgəndər oğlu — 04.11.2006[21]
  9. Fərəczadə Arif Əsəd oğlu — 04.11.2006[21]
  10. Həsənov Abdulla Məhər oğlu — 04.11.2006[21]
  11. Hüseynova Laləzar Əli qızı — 04.11.2006[21]
  12. İsmayılov Zahid Səlim oğlu — 04.11.2006[21]
  13. Kərimov Rafiq Əli oğlu — 04.11.2006[21]
  14. Qasımov Sərhəd Rəhmət oğlu — 04.11.2006[21]
  15. Mehdiyeva Elmira Mehdi qızı — 04.11.2006[21]
  16. Məmmədov Fəxrəddin Cahangir oğlu — 04.11.2006[21]
  17. Tağıyeva Lətifə Həsən qızı — 04.11.2006[21]
  18. Tağıyeva Səyyarə Əsəd qızı — 04.11.2006[21]
  19. Yusupova Lalə Rəşit qızı — 04.11.2006[21]
  20. Zöhrabova Məryam Abasqulu qızı — 04.11.2006[21]
  21. Zülalov Rüstəm Qəmbər oğlu — 04.11.2006[21]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasova Elmira Humay qızı — 19.02.2009[22]
  2. Məhərrəmova Solmaz Səttar qızı — 19.02.2009[22]

2011[redaktə | əsas redaktə]

1. Ələkbərov Nazim Yaqub oğlu 03.05.2011

2. Həsənov Həsən Nəsib oğlu 03.05.2011

3. Hüseynova Firəngiz Hüseynqulu qızı 03.05.2011

4. Nəzərov Qulam Əkbər oğlu 03.05.2011

5. Salamov Nurəddin Zərbəli oğlu 03.05.2011

2012[redaktə | əsas redaktə]

  1. Babayev Vaqif Baba oğlu — 14.09.2012[23]
  2. Əliyev Faiq Güləli oğlu — 14.09.2012[23]
  3. Sadıqov Mais İsrayıl oğlu — 14.09.2012[23]
  4. Sultanov Kamil Davud oğlu — 14.09.2012[23]
  5. Manafov İlham Atabala oğlu — 26.12.2012[24]
  6. Qasımov Əli Teymur oğlu - 09.05.2012

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Atakişiyeva Dilarə Muradovna — 04.03.2013[25]
  2. Heydərova Şeyla Qaçay qızı — 04.03.2013[25]
  3. Qasımova Valentina Mixaylovna — 04.03.2013[25]
  4. Mahmudova Pərixanım Mahmud qızı — 20.05.2013[26]
  5. Orucova Elza Qədir qızı — 20.05.2013[26]
  6. Rəhimova Nailə Allahverdi qızı — 20.05.2013[26]
  7. Talıbzadə Ülkər Kamal qızı — 20.05.2013[26]
  8. Babayeva Təhminə Teymur qızı — 24.09.2013[27]
  9. Dadaşova Nəzakət Qurban qızı — 24.09.2013[27]
  10. Əliyeva Almaz Xəlil qızı — 24.09.2013[27]
  11. Əsədova Rəna Qurbanxan qızı — 24.09.2013[27]
  12. İsmayılova Ədibə İmaş qızı — 24.09.2013[27]
  13. Sevdimalıyeva Sarıgül Adıgözəl qızı — 24.09.2013[27]
  14. Səfərəliyeva Gülbəniz Cahangir qızı — 24.09.2013[27]

2014[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasəliyeva Səyalı Zal qızı — 21.10.2014[28]
  2. Abbaszadə Lalə Niad qızı — 18.12.2014[29]
  3. Babayev Tehran Xalidşah oğlu — 18.12.2014[29]
  4. Əsədullayeva Aynurə Əliislam qızı — 18.12.2014[29]
  5. Hüseynov Fərman Şirzad oğlu — 18.12.2014[29]
  6. Məmmədova Ülviyyə Nurəddin qızı — 18.12.2014[29]
  7. Mirzəyeva Gülçin Ələkbər qızı — 18.12.2014[29]
  8. Zeynalova Gülarə Mikayıl qızı — 18.12.2014[29]

2015[redaktə | əsas redaktə]

  1. Quluzadə Yaşar Mahmud oğlu — 26.02.2015[30]
  2. Qurbanova Gülzaman Kamil qızı — 26.02.2015[30]
  3. Yusifov Səlahət Şahsuvar oğlu — 26.02.2015[30]
  4. Abbaslı Elmira Mikayıl qızı — 05.03.2015[31]
  5. Abbasquliyeva Fatma Asəf qızı — 15.07.2015[32]
  6. Abdullayev Məsayim Hacıxan oğlu — 15.07.2015[32]
  7. Ağasiyev Mir Ələkbər Fəxrəddin oğlu — 15.07.2015[32]
  8. Daşdəmirov Ədalət Miraləm oğlu — 15.07.2015[32]
  9. Əbdülhəsənov Tofiq Əbdüləziz oğlu — 15.07.2015[32]
  10. Ələsgərov Məmmədrza Hüseyn oğlu — 15.07.2015[32]
  11. Ələsgərova İradə Hacı qızı — 15.07.2015[32]
  12. Əsədov Yavər Şahsuvar oğlu — 15.07.2015[32]
  13. Həsənov Rəhman Salman oğlu — 15.07.2015[32]
  14. Həsənov Ziyadxan Qaryağdı oğlu — 15.07.2015[32]
  15. Məcidova Xeyransa Abdulrəhim qızı — 15.07.2015[32]
  16. Məmmədov Ağəli Abi oğlu — 15.07.2015[32]
  17. Məmmədov Əsəd Teymur oğlu — 15.07.2015[32]
  18. Nəmətov Bəybala Mürsəl oğlu — 15.07.2015[32]
  19. Salmanov Rafiq Məmməd oğlu — 15.07.2015[32]
  20. Salmanov Süleyman Əli oğlu — 15.07.2015[32]
  21. Sultanova Laçın Allahverdi qızı — 15.07.2015[32]

2016[redaktə | əsas redaktə]

  1. Almaszadə Mayra Əliheydər qızı — 01.03.2016[33]
  2. Qutlyanskaya Lyudmila Restemovna — 01.03.2016[33]
  3. Məmmədova Ədilə Zəkəriyyə qızı — 01.03.2016[33]
  4. Mikayılova Sevinc Sadəddin qızı — 01.03.2016[33]
  5. Əliyev Oruc Nağı oğlu — 21.04.2016[34]
  6. Əmiraslanov Tahir İdris oğlu — 21.04.2016[34]
  7. Axundov Umbay Sadıq oğlu — 15.07.2016[35]
  8. Allahverdiyev Əhliman Məhəmməd oğlu — 15.07.2016
  9. Balasiyev Həşim Səftər oğlu — 15.07.2016
  10. Əliyev Fətulla Əbdüləzim oğlu — 15.07.2016
  11. Kosayeva Solmaz Qorçu qızı — 15.07.2016
  12. Musayev Xanmusa Musaxan oğlu — 15.07.2016

2018[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ələkbərov Abdulla Abbasqulu oğlu — 27.05.2018[36]
  2. Haqverdiyev Marat Xanlar oğlu — 27.05.2018[36]
  3. Xankişiyev Əvəzxan Mərdan oğlu — 27.05.2018[36]
  4. Xəlilova Zita Seyfəddin qızı — 27.05.2018[36]
  5. Kərimova Rəna Əlisəttar qızı — 27.05.2018[36]
  6. Qardaşov Faiq Qardaş oğlu — 27.05.2018[36]
  7. Quliyeva Lalə Tofiq qızı — 27.05.2018[36]
  8. Quliyeva Leyla Mütəllim qızı — 27.05.2018[36]
  9. Məlikova Şirin Yaşar qızı — 27.05.2018[36]
  10. Məmmədov Mahmud Qasım oğlu — 27.05.2018[36]
  11. Mustafayev Mustafa Şura oğlu — 27.05.2018[36]
  12. Nəcəfzadə Qəşəm Mirzə oğlu — 27.05.2018[36]
  13. Rəhimli Rafiq Səfər oğlu — 10.12.2018[37]

2019[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Asim Yediyar oğlu — 24.05.2019[38]
  2. Əlixanov Vaqif Ənvər oğlu (Vaqif Əlixanlı) — 24.05.2019[38]
  3. Güləliyev Abbas Musaxan oğlu — 24.05.2019[38]
  4. Məmmədov Rauf Davud oğlu — 24.05.2019[38]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 "S. Vurğun adına Qırmızı Əmək Bayrağı ordenli Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 218 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. 2,0 2,1 "M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 219 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 "Respublika muzeylərinin işçilərinə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqımda" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 iyul 1991-ci il tarixli, 280 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. 4,0 4,1 "Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Şurası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 296 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 345 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 346 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. "R. D. Rəhimov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 348 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Mətbuat Komitəsinin Azərbaycan dilində "Dünya uşaq ədəbiyyatı kitabxanası"nın nəşrində fəal iştirak etmiş işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1991-ci il tarixli, 351 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 9,6 "Respublikanın Mədəniyyət Nazirliyi sistemi təhsil müəssisələrinin bir qrup işçisinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 390 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. "Z.N.Məmmədkərimov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 393 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  11. "Ə. N. Əkbərov və T. R. Eyvazova yoldaşlara Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 519 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  12. "Ş. Ə. Sadıqova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 fevral 1992-ci il tarixli, 568 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  13. "F. Ş. Rəhmanzadəyə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 fevral 1992-ci il tarixli, 569 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  14. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  15. "S. X. Paşayevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 719 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  16. "C. A. Məmmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 187 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 17,5 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Şirkətinin əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 noyabr 1998-ci il tarixli, 10 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  18. "A. F. Qədimova «Əməkdar mədəniyyət işçisi» fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 oktyabr 1999-cu il tarixli, 196 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  19. ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az (27 yanvar 2003-cü il).
  20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 20,14 20,15 20,16 20,17 20,18 20,19 20,20 20,21 20,22 20,23 20,24 20,25 20,26 "Azərbaycan mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 2005-ci il tarixli, 925 saylı Sərəncamı" (azərb.). e-qanun.az. e-qanun.az (21 iyul 2005-ci il).
  21. 21,00 21,01 21,02 21,03 21,04 21,05 21,06 21,07 21,08 21,09 21,10 21,11 21,12 21,13 21,14 21,15 21,16 21,17 21,18 21,19 21,20 "Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 04 noyabr 2006-ci il tarixli, 1766 saylı Sərəncamı" (azərb.). e-qanun.az. e-qanun.az (04 noyabr 2006-ci il).
  22. 22,0 22,1 "Laçın şəhərinin 85 illik yubileyi münasibətilə bir sıra şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin sərəncamı" (azərb.). president.az (19 fevral 2009 17:42).
  23. 23,0 23,1 23,2 23,3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı (14 sentyabr 2012, 18:30).
  24. "Abşeron rayonunun sosial-iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 dekabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (26 dekabr 2012, 18:35).
  25. 25,0 25,1 25,2 Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  26. 26,0 26,1 26,2 26,3 Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 Azərbaycan Milli Kitabxanasının əməkdaşlarına “Əməkdar Mədəniyyət İşçisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  28. "Azərbaycan Respublikası İqtisadiyyat və Sənaye Nazirliyinin işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 oktyabr 2014-cü il tarixli Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (21 oktyabr 2014, 19:00).
  29. 29,0 29,1 29,2 29,3 29,4 29,5 29,6 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (18 dekabr 2014, 19:00).
  30. 30,0 30,1 30,2 "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (26 fevral 2015).
  31. "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 mart 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (5 mart 2015).
  32. 32,00 32,01 32,02 32,03 32,04 32,05 32,06 32,07 32,08 32,09 32,10 32,11 32,12 32,13 32,14 32,15 32,16 "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az (20 iyul 2015).
  33. 33,0 33,1 33,2 33,3 "Azərbaycan qadınlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 mart 2016-cı il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (1 mart 2016).
  34. 34,0 34,1 "Azərbaycan milli kulinariya sahəsinin əməkdaşlarına “Əməkdar mədəniyyət işçisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (21 aprel 2016).
  35. "Azərbaycan aşıqlarına “Əməkdar mədəniyyət işçisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2016-cı il tarixli Sərəncamı" (azərb.). Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı. president.az (15.07.2016). 16 iyul 2016 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16 iyul 2016.
  36. 36,00 36,01 36,02 36,03 36,04 36,05 36,06 36,07 36,08 36,09 36,10 36,11 President.Az. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az (27.05.2018).
  37. President.Az. "Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az (10.12.2018).
  38. 38,0 38,1 38,2 38,3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az (25 may 2019). 25 may 2019 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25 may 2019.