Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçilərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar mədəniyyət işçisi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Olqa Leonidovna Klinger — 22.05.1991[1]
  2. Vladimir Alekseyeviç Neverov — 22.05.1991[1]
  3. Hafiz Hüseynqulu oğlu Dadaşov — 22.05.1991[2]
  4. Konstantin Xristoforoviç Triandafelidze — 22.05.1991[2]
  5. Sevda Əbdürəhman qızı Axundova — 01.07.1991[3]
  6. Valentin Yakovleviç Qarnik — 01.07.1991[3]
  7. Almaz Xuduş qızı İbrahimova — 01.07.1991[3]
  8. Şamil Səlim oğlu Əsgərov — 01.07.1991[3]
  9. Yuri Viktoroviç Keçin — 01.07.1991[3]
  10. Çimnaz Yaqub qızı Mədətova — 01.07.1991[3]
  11. Xalis Xalid oğlu Məmmədov — 01.07.1991[3]
  12. Mirəziz Ziyad oğlu Rəfiyev — 01.07.1991[3]
  13. Ramazan Həmzətoviç Xəlilov — 01.07.1991[3]
  14. Əlibaba Umar oğlu Babayev — 22.07.1991[4]
  15. Çingiz Müzəffər oğlu Cəfərli — 22.07.1991[4]
  16. Əli Davud oğlu Əhmədov — 19.09.1991[5]
  17. Georki Petroviç Sırovatski — 19.09.1991[6]
  18. Rafiq Dadaş oğlu Rəhimov — 19.09.1991[7]
  19. Aslan Şahvələd oğlu Quliyev — 24.09.1991[8]
  20. Çingiz Əli oğlu Əliyev — 24.09.1991[8]
  21. Məsudə Eyvaz qızı Zeynalova — 24.09.1991[8]
  22. Qurbanəli Əliağa oğlu Məmmədov — 24.09.1991[8]
  23. Nadir Hacıməmməd oğlu Rəhimov — 24.09.1991[8]
  24. Reyhan Ələkbər qızı Salamova — 24.09.1991[8]
  25. Nəriman Veysəl oğlu Süleymanov — 24.09.1991[8]
  26. Tənzilə Qərif qızı Cəmilova — 24.09.1991[8]
  27. Ələsgər İslam oğlu Bağırov — 23.10.1991[9]
  28. Nəriman Ağadədə oğlu Quliyev — 23.10.1991[9]
  29. Qəmər Rəsulovna Quliyeva — 23.10.1991[9]
  30. Rəşid Allahqulu oğlu Əliyev — 23.10.1991[9]
  31. Rafael Məmmədəliyeviç Məmmədəliyev — 23.10.1991[9]
  32. Rəfiqə İsa qızı Sadıqova — 23.10.1991[9]
  33. Seyid Bəylər oğlu Hacıyev — 23.10.1991[9]
  34. Zeynəddin Nəcməddin oğlu Məmmədkərimov — 23.10.1991[10]
  35. Tamara Rəhman qızı Eyvazova — 20.12.1991[11]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Şamil Əli oğlu Sadıqov — 13.02.1992[12]
  2. Fazil Şamil oğlu Rəhmanzadə — 13.02.1992[13]
  3. Razim İsmayıl oğlu Əsgərov — 04.03.1992[14]
  4. Sədnik Xəlil oğlu Paşayev — 04.05.1992[15]
  5. Cahangir Aslan oğlu Məmmədov — 10.09.1992[16]

1998[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Arif Nizam oğlu Alışanov — 04.11.1998[17]
  2. Akif Məmmədqulu oğlu Babayev — 04.11.1998[17]
  3. Rafiq Səməd oğlu Qasımov — 04.11.1998[17]
  4. Knyaz Rəşid oğlu Mehdiyev — 04.11.1998[17]
  5. Fazil Rauf oğlu Hadıyev — 04.11.1998[17]
  6. Fərəh Şəkinskaya — 04.11.1998[17]

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Arif Firidun oğlu Qədimov — 16.10.1999[18]

2003[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Yusifov Vaqif Əziz oğlu — 27.01.2003[19]

2005[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Bayramov Əlipənah Gülbala oğlu — 21.07.2005[20]
  2. Dadaşov Aqil İsax oğlu — 21.07.2005[20]
  3. Əbilov Azər İmamverdi oğlu — 21.07.2005[20]
  4. Əliyev Rafiq Yusif oğlu — 21.07.2005[20]
  5. Əhmədov Qaçay Əli oğlu — 21.07.2005[20]
  6. Hacıbabayev Atababa İsmayıl oğlu — 21.07.2005[20]
  7. İbrahimov İbrahim Bəxtiyar oğlu — 21.07.2005[20]
  8. İsmayılova Bəsti Şahbaz qızı — 21.07.2005[20]
  9. İsmayılova Validə Vilayət qızı — 21.07.2005[20]
  10. Qasımov Polad Müseyib oğlu — 21.07.2005[20]
  11. Quliyev Akif Aslan oğlu — 21.07.2005[20]
  12. Quliyev Vaqif İttifaq oğlu (Vaqif Bəhmənli) — 21.07.2005[20]
  13. Qurbanov Ramiz Xudaqulu oğlu — 21.07.2005[20]
  14. Kərimova Sədaqət Qayınbəy qızı — 21.07.2005[20]
  15. Məcidov Rəşad Müseyib oğlu — 21.07.2005[20]
  16. Məmmədov Xanlar Ziyad oğlu — 21.07.2005[20]
  17. Musayev Faiq Abbas oğlu — 21.07.2005[20]
  18. Novruzov Amil Şəmsəddin oğlu — 21.07.2005[20]
  19. Piriyev Qüdrət Əlövsət oğlu — 21.07.2005[20]
  20. Rəcəbova Möhtərəm Yusif qızı — 21.07.2005[20]
  21. Rəhimzadə Mirvari Əziz qızı — 21.07.2005[20]
  22. Rüstəmov Naib Əbülfət oğlu — 21.07.2005[20]
  23. Salamzadə Oqtay Məhəmmədhəsən oğlu — 21.07.2005[20]
  24. Səfərov Vüqar Müzəffər oğlu — 21.07.2005[20]
  25. Süleymanzadə Məzahir Bəybala oğlu — 21.07.2005[20]
  26. Yaqubov Şakir Hənifə oğlu — 21.07.2005[20]
  27. Yusifzadə Amil Qulam oğlu — 21.07.2005[20]

2006[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abbasov Adil Möhsüm oğlu — 04.11.2006[21]
  2. Ağazadə Fikrət Məşədi Əli oğlu — 04.11.2006[21]
  3. Budaqova Rəfiqə Maksud qızı — 04.11.2006[21]
  4. Dadaşov İslam Əziz oğlu — 04.11.2006[21]
  5. Ələkbərova Lətifə Zeynal qızı — 04.11.2006[21]
  6. Əliyeva Telli Pənah qızı — 04.11.2006[21]
  7. Əsgərov İbrahim Məmməd oğlu — 04.11.2006[21]
  8. Əsgərzadə Mübariz İsgəndər oğlu — 04.11.2006[21]
  9. Fərəczadə Arif Əsəd oğlu — 04.11.2006[21]
  10. Həsənov Abdulla Məhər oğlu — 04.11.2006[21]
  11. Hüseynova Laləzar Əli qızı — 04.11.2006[21]
  12. İsmayılov Zahid Səlim oğlu — 04.11.2006[21]
  13. Kərimov Rafiq Əli oğlu — 04.11.2006[21]
  14. Qasımov Sərhəd Rəhmət oğlu — 04.11.2006[21]
  15. Mehdiyeva Elmira Mehdi qızı — 04.11.2006[21]
  16. Məmmədov Fəxrəddin Cahangir oğlu — 04.11.2006[21]
  17. Tağıyeva Lətifə Həsən qızı — 04.11.2006[21]
  18. Tağıyeva Səyyarə Əsəd qızı — 04.11.2006[21]
  19. Yusupova Lalə Rəşit qızı — 04.11.2006[21]
  20. Zöhrabova Məryam Abasqulu qızı — 04.11.2006[21]
  21. Zülalov Rüstəm Qəmbər oğlu — 04.11.2006[21]

2008[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Adıgözəlova Telnaz İsa qızı — 25.09.2008[22]
  2. Axundova Raziyə Əliş qızı — 25.09.2008[22]
  3. Əliyeva Elmira Hümmət qızı — 25.09.2008[22]
  4. Hacıyeva Məryəm Zəkrulla qızı — 25.09.2008[22]
  5. Xəlilova Rəxsanə Ələvəz qızı — 25.09.2008[22]
  6. İbrahimova Sara Hökmulla qızı — 25.09.2008[22]
  7. İslamova Oliya Zəbi qızı — 25.09.2008[22]
  8. İsmayılova Xuraman İsbi qızı — 25.09.2008[22]
  9. Məlikova Zərifə Xanağa qızı — 25.09.2008[22]
  10. Mövsümova Lətifə Əjdər qızı — 25.09.2008[22]
  11. Salayeva Natella Sirac qızı — 25.09.2008[22]
  12. Vəzirova Liana Leonidovna — 25.09.2008[22]
  13. Əmrahova Yaşar Mustafa qızı — 17.11.2008[23]
  14. Hacıyeva Mələkxanım Məmməd qızı — 17.11.2008 [23]
  15. Məmmədov Fazil Həsənbala oğlu — 17.11.2008 [23]
  16. Məmmədova Tamilla Rəhim qızı — 17.11.2008 [23]
  17. Tahirov Kərim Məhəmməd oğlu — 17.11.2008 [23]

2009[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abbasova Elmira Humay qızı — 19.02.2009[24]
  2. Məhərrəmova Solmaz Səttar qızı — 19.02.2009[24]

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abbas Tapdıq Əlikişi oğlu — 21.07.2010[25]
  2. Məhərrəmova Solmaz Səttar qızı — 19.02.2009[25]
  3. Abdinov Tofiq Məhərrəm oğlu — 21.07.2010[25]
  4. Abdullayev Adil Qüdrət oğlu — 21.07.2010[25]
  5. Babayev Adil Firudin oğlu — 21.07.2010[25]
  6. Babayev Ağasəf Malik oğlu — 21.07.2010[25]
  7. Əliyev Yaşar Məmmədəli oğlu — 21.07.2010[25]
  8. Əliyeva Ruqiyyə Nəriman qızı — 21.07.2010[25]
  9. Əliyeva Zöhrə Qulamhüseyn qızı — 21.07.2010[25]
  10. Xayrulin Farix Xabibullayeviç — 21.07.2010[25]
  11. Məmmədov Afət Sadıx oğlu — 21.07.2010[25]
  12. Məmmədov Allahverdi Paşa oğlu — 21.07.2010[25]
  13. Mirzəyev Umud Rəhim oğlu — 21.07.2010[25]
  14. Oğuz Yunus İsaxan oğlu — 21.07.2010[25]
  15. Rzayev Bəyəli Səfa oğlu — 21.07.2010[25]
  16. Rzayeva Elmira Ağamalı qızı — 21.07.2010[25]

2011[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Ələkbərov Nazim Yaqub oğlu — 03.05.2011
  2. Həsənov Həsən Nəsib oğlu — 03.05.2011
  3. Hüseynova Firəngiz Hüseynqulu qızı — 03.05.2011
  4. Nəzərov Qulam Əkbər oğlu — 03.05.2011
  5. Salamov Nurəddin Zərbəli oğlu — 03.05.2011

2012[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Babayev Vaqif Baba oğlu — 14.09.2012[26]
  2. Əliyev Faiq Güləli oğlu — 14.09.2012[26]
  3. Sadıqov Mais İsrayıl oğlu — 14.09.2012[26]
  4. Sultanov Kamil Davud oğlu — 14.09.2012[26]
  5. Manafov İlham Atabala oğlu — 26.12.2012[27]
  6. Qasımov Əli Teymur oğlu - 09.05.2012

2013[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Atakişiyeva Dilarə Muradovna — 04.03.2013[28]
  2. Heydərova Şeyla Qaçay qızı — 04.03.2013[28]
  3. Qasımova Valentina Mixaylovna — 04.03.2013[28]
  4. Mahmudova Pərixanım Mahmud qızı — 20.05.2013[29]
  5. Orucova Elza Qədir qızı — 20.05.2013[29]
  6. Rəhimova Nailə Allahverdi qızı — 20.05.2013[29]
  7. Talıbzadə Ülkər Kamal qızı — 20.05.2013[29]
  8. Babayeva Təhminə Teymur qızı — 24.09.2013[30]
  9. Dadaşova Nəzakət Qurban qızı — 24.09.2013[30]
  10. Əliyeva Almaz Xəlil qızı — 24.09.2013[30]
  11. Əsədova Rəna Qurbanxan qızı — 24.09.2013[30]
  12. İsmayılova Ədibə İmaş qızı — 24.09.2013[30]
  13. Sevdimalıyeva Sarıgül Adıgözəl qızı — 24.09.2013[30]
  14. Səfərəliyeva Gülbəniz Cahangir qızı — 24.09.2013[30]

2014[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abbasəliyeva Səyalı Zal qızı — 21.10.2014[31]
  2. Abbaszadə Lalə Niad qızı — 18.12.2014[32]
  3. Babayev Tehran Xalidşah oğlu — 18.12.2014[32]
  4. Əsədullayeva Aynurə Əliislam qızı — 18.12.2014[32]
  5. Hüseynov Fərman Şirzad oğlu — 18.12.2014[32]
  6. Məmmədova Ülviyyə Nurəddin qızı — 18.12.2014[32]
  7. Mirzəyeva Gülçin Ələkbər qızı — 18.12.2014[32]
  8. Zeynalova Gülarə Mikayıl qızı — 18.12.2014[32]

2015[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Quluzadə Yaşar Mahmud oğlu — 26.02.2015[33]
  2. Qurbanova Gülzaman Kamil qızı — 26.02.2015[33]
  3. Yusifov Səlahət Şahsuvar oğlu — 26.02.2015[33]
  4. Abbaslı Elmira Mikayıl qızı — 05.03.2015[34]
  5. Abbasquliyeva Fatma Asəf qızı — 15.07.2015[35]
  6. Abdullayev Məsayim Hacıxan oğlu — 15.07.2015[35]
  7. Ağasiyev Mir Ələkbər Fəxrəddin oğlu — 15.07.2015[35]
  8. Daşdəmirov Ədalət Miraləm oğlu — 15.07.2015[35]
  9. Əbdülhəsənov Tofiq Əbdüləziz oğlu — 15.07.2015[35]
  10. Ələsgərov Məmmədrza Hüseyn oğlu — 15.07.2015[35]
  11. Ələsgərova İradə Hacı qızı — 15.07.2015[35]
  12. Əsədov Yavər Şahsuvar oğlu — 15.07.2015[35]
  13. Həsənov Rəhman Salman oğlu — 15.07.2015[35]
  14. Həsənov Ziyadxan Qaryağdı oğlu — 15.07.2015[35]
  15. Məcidova Xeyransa Abdulrəhim qızı — 15.07.2015[35]
  16. Məmmədov Ağəli Abi oğlu — 15.07.2015[35]
  17. Məmmədov Əsəd Teymur oğlu — 15.07.2015[35]
  18. Nəmətov Bəybala Mürsəl oğlu — 15.07.2015[35]
  19. Salmanov Rafiq Məmməd oğlu — 15.07.2015[35]
  20. Salmanov Süleyman Əli oğlu — 15.07.2015[35]
  21. Sultanova Laçın Allahverdi qızı — 15.07.2015[35]

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Almaszadə Mayra Əliheydər qızı — 01.03.2016[36]
  2. Qutlyanskaya Lyudmila Restemovna — 01.03.2016[36]
  3. Məmmədova Ədilə Zəkəriyyə qızı — 01.03.2016[36]
  4. Mikayılova Sevinc Sadəddin qızı — 01.03.2016[36]
  5. Əliyev Oruc Nağı oğlu — 21.04.2016[37]
  6. Əmiraslanov Tahir İdris oğlu — 21.04.2016[37]
  7. Axundov Umbay Sadıq oğlu — 15.07.2016[38]
  8. Allahverdiyev Əhliman Məhəmməd oğlu — 15.07.2016
  9. Balasiyev Həşim Səftər oğlu — 15.07.2016
  10. Əliyev Fətulla Əbdüləzim oğlu — 15.07.2016
  11. Kosayeva Solmaz Qorçu qızı — 15.07.2016
  12. Musayev Xanmusa Musaxan oğlu — 15.07.2016

2018[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Ələkbərov Abdulla Abbasqulu oğlu — 27.05.2018[39]
  2. Haqverdiyev Marat Xanlar oğlu — 27.05.2018[39]
  3. Xankişiyev Əvəzxan Mərdan oğlu — 27.05.2018[39]
  4. Xəlilova Zita Seyfəddin qızı — 27.05.2018[39]
  5. Kərimova Rəna Əlisəttar qızı — 27.05.2018[39]
  6. Qardaşov Faiq Qardaş oğlu — 27.05.2018[39]
  7. Quliyeva Lalə Tofiq qızı — 27.05.2018[39]
  8. Quliyeva Leyla Mütəllim qızı — 27.05.2018[39]
  9. Məlikova Şirin Yaşar qızı — 27.05.2018[39]
  10. Məmmədov Mahmud Qasım oğlu — 27.05.2018[39]
  11. Mustafayev Mustafa Şura oğlu — 27.05.2018[39]
  12. Nəcəfzadə Qəşəm Mirzə oğlu — 27.05.2018[39]
  13. Rəhimli Rafiq Səfər oğlu — 10.12.2018[40]

2019[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əliyev Asim Yediyar oğlu — 24.05.2019[41]
  2. Əlixanov Vaqif Ənvər oğlu (Vaqif Əlixanlı) — 24.05.2019[41]
  3. Güləliyev Abbas Musaxan oğlu — 24.05.2019[41]
  4. Məmmədov Rauf Davud oğlu — 24.05.2019[41]
  5. Ağayev Nəsir İsmayıl oğlu — 31 iyul 2019[42]
  6. Dadaşova Nelli Hacı qızı — 31 iyul 2019[42]
  7. Hüseynov Nazim Fikrət oğlu — 31 iyul 2019[42]
  8. Quliyev Babək Barat oğlu — 31 iyul 2019[42]
  9. Mahmudova Zəkiyyə Güləmi qızı — 31 iyul 2019[42]
  10. Məmmədov Əli Bala Ənvər oğlu — 31 iyul 2019[42]
  11. Muxtarova Tamilla Muxtar qızı — 31 iyul 2019[42]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "S. Vurğun adına Qırmızı Əmək Bayrağı ordenli Azərbaycan Dövlət Rus Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 218 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  2. 1 2 "M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 219 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Respublika muzeylərinin işçilərinə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqımda" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 iyul 1991-ci il tarixli, 280 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  4. 1 2 "Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Şurası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 296 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  5. "M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 345 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  6. "M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 346 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  7. "R. D. Rəhimov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 348 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Mətbuat Komitəsinin Azərbaycan dilində "Dünya uşaq ədəbiyyatı kitabxanası"nın nəşrində fəal iştirak etmiş işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1991-ci il tarixli, 351 nömrəli Fərmanı  (az.)
  9. 1 2 3 4 5 6 7 "Respublikanın Mədəniyyət Nazirliyi sistemi təhsil müəssisələrinin bir qrup işçisinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 390 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2014-11-09 at the Wayback Machine  (az.)
  10. "Z.N.Məmmədkərimov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 393 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  11. "Ə. N. Əkbərov və T. R. Eyvazova yoldaşlara Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 519 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  12. "Ş. Ə. Sadıqova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 fevral 1992-ci il tarixli, 568 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  13. "F. Ş. Rəhmanzadəyə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 fevral 1992-ci il tarixli, 569 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  14. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  15. "S. X. Paşayevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 719 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  16. "C. A. Məmmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 187 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  17. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Şirkətinin əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 noyabr 1998-ci il tarixli, 10 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  18. "A. F. Qədimova «Əməkdar mədəniyyət işçisi» fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 oktyabr 1999-cu il tarixli, 196 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  19. ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az. 27 yanvar 2003-cü il. İstifadə tarixi: 20 fevral 2016.
  20. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 "Azərbaycan mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 2005-ci il tarixli, 925 saylı Sərəncamı". e-qanun.az (az.). e-qanun.az. 21 iyul 2005-ci il. İstifadə tarixi: 2014-10-28.[ölü keçid]
  21. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 "Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 04 noyabr 2006-ci il tarixli, 1766 saylı Sərəncamı". e-qanun.az (az.). e-qanun.az. 04 noyabr 2006-ci il. İstifadə tarixi: 2016-11-10.
  22. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 sentyabr 2008-ci il tarixli, 3062 nömrəli Sərəncamı" (az.). e-qanun.az. 2008-09-25. 2020-04-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-04-08.
  23. 1 2 3 4 5 M.F.Axundov adına Azərbaycan Milli Kitabxanasının əməkdaşlarına "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 17 noyabr 2008-ci il tarixli, 51 nömrəli Sərəncamı" (azərb.). e-qanun.az.
  24. 1 2 "Laçın şəhərinin 85 illik yubileyi münasibətilə bir sıra şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin sərəncamı". president.az (azərb.). 19 fevral 2009 17:42. İstifadə tarixi: 16 iyun 2016.
  25. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 "Azərbaycan Respublikasının mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI PREZİDENTİNİN SƏRƏNCAMI". www.e-qanun.az (azərb.). 21 iyul 2010. İstifadə tarixi: 21 iyul 2010.
  26. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (azərb.). Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı. 14 sentyabr 2012, 18:30. İstifadə tarixi: 8 may 2016.
  27. "Abşeron rayonunun sosial-iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 dekabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 26 dekabr 2012, 18:35. İstifadə tarixi: 2014-10-01.
  28. 1 2 3 Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  29. 1 2 3 4 Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  30. 1 2 3 4 5 6 7 Azərbaycan Milli Kitabxanasının əməkdaşlarına “Əməkdar Mədəniyyət İşçisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  31. "Azərbaycan Respublikası İqtisadiyyat və Sənaye Nazirliyinin işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 oktyabr 2014-cü il tarixli Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 21 oktyabr 2014, 19:00. İstifadə tarixi: 2014-10-31.
  32. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 18 dekabr 2014, 19:00. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  33. 1 2 3 "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 26 fevral 2015. İstifadə tarixi: 2015-03-08.
  34. "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 mart 2015-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 5 mart 2015. İstifadə tarixi: 2015-03-09.
  35. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 20 iyul 2015. İstifadə tarixi: 2015-07-22.
  36. 1 2 3 4 "Azərbaycan qadınlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 mart 2016-cı il tarixli Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 1 mart 2016. İstifadə tarixi: 2016-03-02.
  37. 1 2 "Azərbaycan milli kulinariya sahəsinin əməkdaşlarına "Əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 21 aprel 2016. İstifadə tarixi: 2016-04-24.
  38. "Azərbaycan aşıqlarına "Əməkdar mədəniyyət işçisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2016-cı il tarixli Sərəncamı". Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı (az.). president.az. 15.07.2016. 2016-07-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-07-16.
  39. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 President.Az. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 27.05.2018. İstifadə tarixi: 2018-05-27.
  40. President.Az. "Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 10.12.2018. İstifadə tarixi: 2018-12-10.
  41. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.
  42. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycanın kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-07-31. İstifadə tarixi: 2019-07-31.