Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
"Əməkdar rəssam" fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

17 may 1991-ci ildən:[1]

20 dekabr 1991-ci ildən:[2]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

4 mart 1992-ci ildən:[3][4]

1993[redaktə | mənbəni redaktə et]

3 fevral 1993-cü ildən:[5]

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

9 oktyabr 1999-cu ildən:[6]

2000[redaktə | mənbəni redaktə et]

18 dekabr 2000-ci ildən:[7]

2002[redaktə | mənbəni redaktə et]

30 may 2002-ci ildən:[8]

2006[redaktə | mənbəni redaktə et]

25 sentyabr 2006-cı ildən:[9]

  • Şərif Hacı oğlu Şərifov

29 dekabr 2006-cı ildən:[10]

2007[redaktə | mənbəni redaktə et]

15 may 2007-ci ildən:[11]

1 avqust 2007-ci ildən:[12]

19 sentyabr 2007-ci ildən:[13]

2008[redaktə | mənbəni redaktə et]

1 avqust 2008-ci ildən:[14]

22 sentyabr 2008-ci ildən:[15]

2009[redaktə | mənbəni redaktə et]

3 avqust 2009-cu ildən:[16]

31 avqust 2009-cu ildən:[17]

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

26 noyabr 2010-cu ildən:[18]

  • Şatikov Stanislav Afanasyeviç

2011[redaktə | mənbəni redaktə et]

3 may 2011-ci ildən:[19]

  • Həsənov Rəşid İbrahim oğlu

4 iyul 2011-ci ildən:[20]

2012[redaktə | mənbəni redaktə et]

18 aprel 2012-ci ildən:[21]

  • Atayev Soltan Həmid oğlu
  • Zeynalov Fərahim İbrahim oğlu

2013[redaktə | mənbəni redaktə et]

20 may 2013-cü ildən:[22]

25 iyun 2013-cü ildən:[23]

10 dekabr 2013-cü ildən:[24]

  • Hacızadə Elşən Əbülfət oğlu
  • Sadıqbəyova Sevda Rafiq qızı

2014[redaktə | mənbəni redaktə et]

5 aprel 2014-cü ildən:[25]

  • Qurbanov Həsən Bulut oğlu

2015[redaktə | mənbəni redaktə et]

30 dekabr 2015-ci ildən:[26]

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

1 iyun 2016-cı ildən:[27]

  • Zeynalov Yaşar Ələkbər oğlu
  • Səmədov Asim Rəsul oğlu

29 iyul 2016-cı ildən:[28]

2017[redaktə | mənbəni redaktə et]

27 sentyabr 2017-ci ildən:[29]

  • Bəşirov Taryer Ağaveyis oğlu

27 noyabr 2017-ci ildən:[30]

  • Abdullayev Faik Nağı oğlu
  • İmamverdiyev Musa İsmayıl oğlu

28 dekabr 2017-ci ildən:[31]

2018[redaktə | mənbəni redaktə et]

27 may 2018-ci ildən:[32]

31 iyul 2018-ci ildən:[33]

2020[redaktə | mənbəni redaktə et]

5 mart 2020-ci ildən:[34]

  • Qundorina İrina Sergeyevna
  • Sultanova Nailə Şamil qızı

2021[redaktə | mənbəni redaktə et]

16 oktyabr 2021-ci ildən:[35]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Ə. N. Heybətov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 17 may 1991. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  2. "H. Ə. Zeynalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 20 dekabr 1991. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  3. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 4 mart 1992. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  4. "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 4 mart 1992. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  5. "M. Ə. Ağabəyova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 3 fevral 1993. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  6. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 9 oktyabr 1999. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  7. "Azərbaycan Respublikasının kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 18 dekabr 2000. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  8. "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 30 may 2002. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  9. "Gəncə şəhərinin elmi və mədəni həyatında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 25 sentyabr 2006. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  10. "Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 29 dekabr 2006. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  11. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 15 may 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  12. "Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 avqust 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  13. "Gəncə şəhərində mədəniyyətin, təhsilin və səhiyyənin inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 19 sentyabr 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  14. "Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 avqust 2008. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  15. "Gəncə şəhərinin sosial-mədəni inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 22 sentyabr 2008. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  16. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 3 avqust 2009. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  17. "R.M.Avşarova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 31 avqust 2009. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  18. "Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 26 noyabr 2010. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  19. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 3 may 2011. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  20. "Azərbaycan diasporu nümayəndələrinin bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 4 iyul 2011. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  21. "Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 18 aprel 2012. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  22. "Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 20 may 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  23. "Azərbaycan Respublikasının teatr xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 25 iyun 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  24. "Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 10 dekabr 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  25. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 5 aprel 2014. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  26. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 30 dekabr 2015. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  27. "Azərbaycan diasporunun inkişafındakı xidmətlərinə görə bir qrup şəxsə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 iyun 2016. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  28. "Azərbaycanın kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 29 iyul 2016. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  29. "Azərbaycan Xalça Muzeyinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 27 sentyabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  30. "Gəncə şəhərinin sosial-iqtisadi və mədəni inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 27 noyabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  31. "Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Günü münasibətilə bir qrup şəxsə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 28 dekabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  32. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 27 may 2018. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  33. "Dövlət qulluqçularına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 31 iyul 2018. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  34. https://www.azerbaycan24.com https://www.azerbaycan24.com/resad-elekberovla-faiq-ehmed-emekdar-ressam-oldu/ (#bare_url_missing_title).
  35. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 16 oktyabr 2021. 19 oktyabr 2021 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19 oktyabr 2021.