Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar rəssam” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əşrəf Nazir oğlu Heybətov — 17.05.1991[1]
  2. Hafiz Əliabbas oğlu Zeynalov — 20.12.1991[2]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Asif Əli oğlu Məmmədov — 04.03.1992[3]
  2. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 04.03.1992[4]
  3. Faiq Əliseyid oğlu Ağayev — 04.03.1992[4]
  4. Arif Məlikağa oğlu Ağamalov — 04.03.1992[4]
  5. İsmət Ələkbəroviç Axundov — 04.03.1992[4]
  6. Gennadi Demyanoviç Brijatyuk — 04.03.1992[4]
  7. Malik Mirzəağayeviç Qasımov — 04.03.1992[4]
  8. Arif Məmmədhüseyn oğlu Ələsgərov — 04.03.1992[4]
  9. Faiq Mikayıloviç Əhmədov — 04.03.1992[4]
  10. Mirnadir Mirəli oğlu Zeynalov — 04.03.1992[4]
  11. Məmmədəli Namazəli oğlu İsmayılov — 04.03.1992[4]
  12. Zaur İslamoviç Kantemirov — 04.03.1992[4]
  13. Münəvvər Məcid qızı Rzayeva — 04.03.1992[4]
  14. Arif Şahbaz oğlu Hüseynov — 04.03.1992[4]

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 03.02.1993[5]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseynqulu Əli oğlu Əliyev — 09.10.1999[6]

2000[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Əli oğlu Məhərrəmov — 18.12.2000[7]
  2. Rafiq Əliş oğlu Nəsirov — 18.12.2000[7].

2002[redaktə | əsas redaktə]

  1. Telman Manaf oğlu Abdinov — 18.12.2000[8]
  2. Həmzə Yusif oğlu Abdullayev — 18.12.2000[8]
  3. Odtəkin İskəndər oğlu Ağababayev — 18.12.2000[8]
  4. Vaqif Xosrov oğlu Ağayev — 18.12.2000[8]
  5. Elçin Muxtar oğlu Aslanov — 18.12.2000[8]
  6. Görüş Nurəddin oğlu Babayev — 18.12.2000[8]
  7. Nazim Zöhrab oğlu Bəykişiyev — 18.12.2000[8]
  8. Namiq Əbdülxalıq oğlu Dadaşov — 18.12.2000[8]
  9. Xanlar Əhməd oğlu Əhmədov — 18.12.2000[8]
  10. Natiq Kamal oğlu Əliyev — 18.12.2000[8]
  11. Ənvər Əsgər oğlu Əsgərov — 18.12.2000[8]
  12. Hüseyn Həsən oğlu Haqverdiyev — 18.12.2000[8]
  13. Fikrət Məmməd oğlu Haşımov — 18.12.2000[8]
  14. Əkrəm Qulam oğlu Həsənzadə — 18.12.2000[8]
  15. Faiq Rəhim oğlu İbrahimov — 18.12.2000[8]
  16. Arif Qəndi oğlu İsmayılov — 18.12.2000[8]
  17. Rəşid Məhərrəm oğlu İsmayılov — 18.12.2000[8]
  18. Arif Şamil oğlu Qazıyev — 18.12.2000[8]
  19. Ənvər Vahid oğlu Qarayev — 18.12.2000[8]
  20. Fərman Səməd oğlu Qulamov — 18.12.2000[8]
  21. Cabbar Əli oğlu Quliyev — 18.12.2000[8]
  22. Məmmədkərim Həbib oğlu Quliyev — 18.12.2000[8]
  23. Eldar Hacıbaba oğlu Qurbanov — 18.12.2000[8]
  24. İsmayıl Əsəd oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  25. Qüdrət Hacıbəy oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  26. Tahir Hidayət oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  27. Sirus Yədulla oğlu Mirzəzadə — 18.12.2000[8]
  28. Rəfail Həsən oğlu Muradov — 18.12.2000[8]
  29. Məmməd Əlihüseyn oğlu Mustafayev — 18.12.2000[8]
  30. Şamil Murtuz oğlu Mustafayev — 18.12.2000[8]
  31. Əsmər Toğrul qızı Nərimanbəyova — 18.12.2000[8]
  32. Aydın Rəcəb oğlu Rəcəbov — 18.12.2000[8]
  33. Nazim Şamil oğlu Rəhmanov — 18.12.2000[8]
  34. Rəis Azər oğlu Rəsulov — 18.12.2000[8]
  35. Adil Əliağa oğlu Rüstəmov — 18.12.2000[8]
  36. Kamal Əmirulla oğlu Səmədzadə — 18.12.2000[8]
  37. Mircəlil Mirələkbər oğlu Seyidov — 18.12.2000[8]
  38. Tahir Rəşid oğlu Tahirov — 18.12.2000[8]
  39. Qəyyur Habil oğlu Yunusov — 18.12.2000[8]
  40. Namiq Məmmədəli oğlu Zeynalov — 18.12.2000[8]

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rafael Abbas oğlu Abbasov — 29.12.2006[9]
  2. Sima Abbas qızı Ağayeva — 29.12.2006[9]
  3. Şamil Ağabala oğlu Buksayev — 29.12.2006[9]
  4. Haşım Baba oğlu Elçiyev — 29.12.2006[9]
  5. Arif Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[9]
  6. Mikayıl Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[9]
  7. Elyar Əlimirzə oğlu Əlimirzəyev — 29.12.2006[9]
  8. Müseyib Arif oğlu Əmirov — 29.12.2006[9]
  9. Nüsrət Süleyman oğlu Hacıyev — 29.12.2006[9]
  10. Rəsul İsmayıl oğlu Hüseynov — 29.12.2006[9]
  11. Zahid İsa oğlu Hüseynov — 29.12.2006[9]
  12. Əli Əziz oğlu İbadullayev — 29.12.2006[9]
  13. Zeynalabdin Əli oğlu İsgəndərov — 29.12.2006[9]
  14. Asim Rzaqulu oğlu Quliyev — 29.12.2006[9]
  15. Həsənağa Daşdəmir oğlu Məmmədov — 29.12.2006[9]
  16. Rövşən Zeynal oğlu Məmmədov — 29.12.2006[9]
  17. Solmaz Qurban qızı Musayeva — 29.12.2006[9]
  18. Ağa Saleh Məmmədhüseyn oğlu Nuriyev — 29.12.2006[9]
  19. Aydın Məmmədağa oğlu Rəcəbov — 29.12.2006[9]
  20. Soltan Mahmud oğlu Rüstəmov — 29.12.2006[9]
  21. Əlisəttar Ağakərim oğlu Səlimov — 29.12.2006[9]
  22. Yavər Məmməd oğlu Sultanov — 29.12.2006[9]
  23. Səbinə Aleksandrovna Şıxlinskaya — 29.12.2006[9]
  24. Əhməd Batskeyeviç Tsalikov — 29.12.2006[9]
  25. Ədhəm Süleyman oğlu Yusubov — 29.12.2006[9]

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Təbriz Fətulla oğlu Abdullayev — 15.05.2007[10]
  2. Mirismayıl Mircəfər oğlu Cəfərov — 15.05.2007[11]
  3. Sakit Qulam oğlu Məmmədov — 15.05.2007[12]
  4. Mirzə Ağa Aslan oğlu Rəfiyev — 1.08.2007[13]

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. Nazim Əliqulu oğlu Babayev — 22.09.2008[14]
  2. Fikrət Ağa Zeynal oğlu Ələkbərov — 01.08.2008[15]
  3. Rövşən Zülfiqar oğlu Süleymanov — 22.09.2008[14]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rza Muxtar oğlu Avşarov — 31.08.2009[16]
  2. Ülviyyə Tapdıq qızı Həmzəyeva — 3.08.2009[17]

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rəfael Zeynal oğlu Həşimov — 25.06.2013[18]
  2. Lətifə Nəsir qızı Quluzadə — 25.06.2013[18]
  3. Natiq Şafiq oğlu Səfərov — 20.05.2013[19]

2018[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Azad Mikayıl oğlu — 27.05.2018[20]
  2. Haqverdiyeva Yelena Rafailovna — 27.05.2018[20]
  3. Hüseynov Məmmədhüseyn Allahqulu oğlu — 27.05.2018[20]
  4. Kazımov Akif Davud oğlu — 27.05.2018[20]
  5. Məmmədov Əsgər İsgəndər oğlu — 27.05.2018[20]
  6. Məmmədov Namiq Zahid oğlu — 27.05.2018[20]
  7. Muradov Vüqar Bilal oğlu — 27.05.2018[20]
  8. Seyidova Tamilla Əbdürrəhman qızı — 27.05.2018[20]
  9. Zeynalov Azad Sabir oğlu — 27.05.2018[20]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Ə. N. Heybətov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 17 may 1991-ci il tarixli, 214 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. "H. Ə. Zeynalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 512 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 4,12 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 604 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "M. Ə. Ağabəyova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 fevral 1993-cü il tarixli, 452 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1999-cu il tarixli, 193 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. 7,0 7,1 Azərbaycan Respublikasının kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 18 dekabr 2000-cu il tarixli, 430 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 8,11 8,12 8,13 8,14 8,15 8,16 8,17 8,18 8,19 8,20 8,21 8,22 8,23 8,24 8,25 8,26 8,27 8,28 8,29 8,30 8,31 8,32 8,33 8,34 8,35 8,36 8,37 8,38 8,39 Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında 30 may 2002-cu il tarixli, 714 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. 9,00 9,01 9,02 9,03 9,04 9,05 9,06 9,07 9,08 9,09 9,10 9,11 9,12 9,13 9,14 9,15 9,16 9,17 9,18 9,19 9,20 9,21 9,22 9,23 9,24 Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında 29 dekabr 2006-cı il tarixli, 1887 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  11. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  12. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  13. Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 1 avqust 2007-ci il tarixli, 2299 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  14. 14,0 14,1 Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 22 sentyabr 2008-ci il tarixli, 3055 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  15. Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 1 avqust 2008-ci il tarixli, 2960 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  16. R.M.Avşarova “Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 31 avqust 2009-cü il tarixli Sərəncamı
  17. Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 avqust 2009-cu il tarixli Sərəncamı
  18. 18,0 18,1 Azərbaycan Respublikasının teatr xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 iyun 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  19. Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  20. 20,0 20,1 20,2 20,3 20,4 20,5 20,6 20,7 20,8 President.Az. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az (27.05.2018).