Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar rəssam” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əşrəf Nazir oğlu Heybətov — 17.05.1991[1]
  2. Hafiz Əliabbas oğlu Zeynalov — 20.12.1991[2]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Asif Əli oğlu Məmmədov — 04.03.1992[3]
  2. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 04.03.1992[4]
  3. Faiq Əliseyid oğlu Ağayev — 04.03.1992[4]
  4. Arif Məlikağa oğlu Ağamalov — 04.03.1992[4]
  5. İsmət Ələkbəroviç Axundov — 04.03.1992[4]
  6. Gennadi Demyanoviç Brijatyuk — 04.03.1992[4]
  7. Malik Mirzəağayeviç Qasımov — 04.03.1992[4]
  8. Arif Məmmədhüseyn oğlu Ələsgərov — 04.03.1992[4]
  9. Faiq Mikayıloviç Əhmədov — 04.03.1992[4]
  10. Mirnadir Mirəli oğlu Zeynalov — 04.03.1992[4]
  11. Məmmədəli Namazəli oğlu İsmayılov — 04.03.1992[4]
  12. Zaur İslamoviç Kantemirov — 04.03.1992[4]
  13. Münəvvər Məcid qızı Rzayeva — 04.03.1992[4]
  14. Arif Şahbaz oğlu Hüseynov — 04.03.1992[4]

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 03.02.1993[5]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseynqulu Əli oğlu Əliyev — 09.10.1999[6]

2000[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Əli oğlu Məhərrəmov — 18.12.2000[7]
  2. Rafiq Əliş oğlu Nəsirov — 18.12.2000[7].

2002[redaktə | əsas redaktə]

  1. Telman Manaf oğlu Abdinov — 18.12.2000[8]
  2. Həmzə Yusif oğlu Abdullayev — 18.12.2000[8]
  3. Odtəkin İskəndər oğlu Ağababayev — 18.12.2000[8]
  4. Vaqif Xosrov oğlu Ağayev — 18.12.2000[8]
  5. Elçin Muxtar oğlu Aslanov — 18.12.2000[8]
  6. Görüş Nurəddin oğlu Babayev — 18.12.2000[8]
  7. Nazim Zöhrab oğlu Bəykişiyev — 18.12.2000[8]
  8. Namiq Əbdülxalıq oğlu Dadaşov — 18.12.2000[8]
  9. Xanlar Əhməd oğlu Əhmədov — 18.12.2000[8]
  10. Natiq Kamal oğlu Əliyev — 18.12.2000[8]
  11. Ənvər Əsgər oğlu Əsgərov — 18.12.2000[8]
  12. Hüseyn Həsən oğlu Haqverdiyev — 18.12.2000[8]
  13. Fikrət Məmməd oğlu Haşımov — 18.12.2000[8]
  14. Əkrəm Qulam oğlu Həsənzadə — 18.12.2000[8]
  15. Faiq Rəhim oğlu İbrahimov — 18.12.2000[8]
  16. Arif Qəndi oğlu İsmayılov — 18.12.2000[8]
  17. Rəşid Məhərrəm oğlu İsmayılov — 18.12.2000[8]
  18. Arif Şamil oğlu Qazıyev — 18.12.2000[8]
  19. Ənvər Vahid oğlu Qarayev — 18.12.2000[8]
  20. Fərman Səməd oğlu Qulamov — 18.12.2000[8]
  21. Cabbar Əli oğlu Quliyev — 18.12.2000[8]
  22. Məmmədkərim Həbib oğlu Quliyev — 18.12.2000[8]
  23. Eldar Hacıbaba oğlu Qurbanov — 18.12.2000[8]
  24. İsmayıl Əsəd oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  25. Qüdrət Hacıbəy oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  26. Tahir Hidayət oğlu Məmmədov — 18.12.2000[8]
  27. Sirus Yədulla oğlu Mirzəzadə — 18.12.2000[8]
  28. Rəfail Həsən oğlu Muradov — 18.12.2000[8]
  29. Məmməd Əlihüseyn oğlu Mustafayev — 18.12.2000[8]
  30. Şamil Murtuz oğlu Mustafayev — 18.12.2000[8]
  31. Əsmər Toğrul qızı Nərimanbəyova — 18.12.2000[8]
  32. Aydın Rəcəb oğlu Rəcəbov — 18.12.2000[8]
  33. Nazim Şamil oğlu Rəhmanov — 18.12.2000[8]
  34. Rəis Azər oğlu Rəsulov — 18.12.2000[8]
  35. Adil Əliağa oğlu Rüstəmov — 18.12.2000[8]
  36. Kamal Əmirulla oğlu Səmədzadə — 18.12.2000[8]
  37. Mircəlil Mirələkbər oğlu Seyidov — 18.12.2000[8]
  38. Tahir Rəşid oğlu Tahirov — 18.12.2000[8]
  39. Qəyyur Habil oğlu Yunusov — 18.12.2000[8]
  40. Namiq Məmmədəli oğlu Zeynalov — 18.12.2000[8]

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rafael Abbas oğlu Abbasov — 29.12.2006[9]
  2. Sima Abbas qızı Ağayeva — 29.12.2006[9]
  3. Şamil Ağabala oğlu Buksayev — 29.12.2006[9]
  4. Haşım Baba oğlu Elçiyev — 29.12.2006[9]
  5. Arif Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[9]
  6. Mikayıl Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[9]
  7. Elyar Əlimirzə oğlu Əlimirzəyev — 29.12.2006[9]
  8. Müseyib Arif oğlu Əmirov — 29.12.2006[9]
  9. Nüsrət Süleyman oğlu Hacıyev — 29.12.2006[9]
  10. Rəsul İsmayıl oğlu Hüseynov — 29.12.2006[9]
  11. Zahid İsa oğlu Hüseynov — 29.12.2006[9]
  12. Əli Əziz oğlu İbadullayev — 29.12.2006[9]
  13. Zeynalabdin Əli oğlu İsgəndərov — 29.12.2006[9]
  14. Asim Rzaqulu oğlu Quliyev — 29.12.2006[9]
  15. Həsənağa Daşdəmir oğlu Məmmədov — 29.12.2006[9]
  16. Rövşən Zeynal oğlu Məmmədov — 29.12.2006[9]
  17. Solmaz Qurban qızı Musayeva — 29.12.2006[9]
  18. Ağa Saleh Məmmədhüseyn oğlu Nuriyev — 29.12.2006[9]
  19. Aydın Məmmədağa oğlu Rəcəbov — 29.12.2006[9]
  20. Soltan Mahmud oğlu Rüstəmov — 29.12.2006[9]
  21. Əlisəttar Ağakərim oğlu Səlimov — 29.12.2006[9]
  22. Yavər Məmməd oğlu Sultanov — 29.12.2006[9]
  23. Səbinə Aleksandrovna Şıxlinskaya — 29.12.2006[9]
  24. Əhməd Batskeyeviç Tsalikov — 29.12.2006[9]
  25. Ədhəm Süleyman oğlu Yusubov — 29.12.2006[9]

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Təbriz Fətulla oğlu Abdullayev — 15.05.2007[10]
  2. Mirismayıl Mircəfər oğlu Cəfərov — 15.05.2007[11]
  3. Sakit Qulam oğlu Məmmədov — 15.05.2007[12]
  4. Mirzə Ağa Aslan oğlu Rəfiyev — 1.08.2007[13]

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. Nazim Əliqulu oğlu Babayev — 22.09.2008[14]
  2. Fikrət Ağa Zeynal oğlu Ələkbərov — 01.08.2008[15]
  3. Rövşən Zülfiqar oğlu Süleymanov — 22.09.2008[14]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rza Muxtar oğlu Avşarov — 31.08.2009[16]
  2. Ülviyyə Tapdıq qızı Həmzəyeva — 3.08.2009[17]

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rəfael Zeynal oğlu Həşimov — 25.06.2013[18]
  2. Lətifə Nəsir qızı Quluzadə — 25.06.2013[18]
  3. Natiq Şafiq oğlu Səfərov — 20.05.2013[19]

2018[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Azad Mikayıl oğlu — 27.05.2018[20]
  2. Haqverdiyeva Yelena Rafailovna — 27.05.2018[20]
  3. Hüseynov Məmmədhüseyn Allahqulu oğlu — 27.05.2018[20]
  4. Kazımov Akif Davud oğlu — 27.05.2018[20]
  5. Məmmədov Əsgər İsgəndər oğlu — 27.05.2018[20]
  6. Məmmədov Namiq Zahid oğlu — 27.05.2018[20]
  7. Muradov Vüqar Bilal oğlu — 27.05.2018[20]
  8. Seyidova Tamilla Əbdürrəhman qızı — 27.05.2018[20]
  9. Zeynalov Azad Sabir oğlu — 27.05.2018[20]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Ə. N. Heybətov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 17 may 1991-ci il tarixli, 214 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. "H. Ə. Zeynalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 512 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 604 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "M. Ə. Ağabəyova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 fevral 1993-cü il tarixli, 452 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1999-cu il tarixli, 193 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. 1 2 Azərbaycan Respublikasının kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 18 dekabr 2000-cu il tarixli, 430 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında 30 may 2002-cu il tarixli, 714 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında 29 dekabr 2006-cı il tarixli, 1887 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  11. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  12. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 15 may 2007-ci il tarixli, 2168 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  13. Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 1 avqust 2007-ci il tarixli, 2299 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  14. 1 2 Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 22 sentyabr 2008-ci il tarixli, 3055 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  15. Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında 1 avqust 2008-ci il tarixli, 2960 nömrəli Sərəncamı  (azərb.)
  16. R.M.Avşarova “Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 31 avqust 2009-cü il tarixli Sərəncamı
  17. Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 avqust 2009-cu il tarixli Sərəncamı
  18. 1 2 Azərbaycan Respublikasının teatr xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 iyun 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  19. Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  20. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 President.Az (27.05.2018). "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az. İstifadə tarixi: 2018-05-27. Check date values in: |date= (kömək); External link in |publisher= (kömək)