Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar rəssam” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əşrəf Nazir oğlu Heybətov — 17.05.1991[1]
  2. Hafiz Əliabbas oğlu Zeynalov — 20.12.1991[2]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Asif Əli oğlu Məmmədov — 04.03.1992[3]
  2. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 04.03.1992[4]
  3. Faiq Əliseyid oğlu Ağayev — 04.03.1992[4]
  4. Arif Məlikağa oğlu Ağamalov — 04.03.1992[4]
  5. İsmət Ələkbəroviç Axundov — 04.03.1992[4]
  6. Gennadi Demyanoviç Brijatyuk — 04.03.1992[4]
  7. Malik Mirzəağayeviç Qasımov — 04.03.1992[4]
  8. Arif Məmmədhüseyn oğlu Ələsgərov — 04.03.1992[4]
  9. Faiq Mikayıloviç Əhmədov — 04.03.1992[4]
  10. Mirnadir Mirəli oğlu Zeynalov — 04.03.1992[4]
  11. Məmmədəli Namazəli oğlu İsmayılov — 04.03.1992[4]
  12. Zaur İslamoviç Kantemirov — 04.03.1992[4]
  13. Münəvvər Məcid qızı Rzayeva — 04.03.1992[4]
  14. Arif Şahbaz oğlu Hüseynov — 04.03.1992[4]

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mais Əlişir oğlu Ağabəyov — 03.02.1993[5]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseynqulu Əli oğlu Əliyev — 09.10.1999[6]

2000[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Əli oğlu Məhərrəmov — 18.12.2000[7]
  2. Rafiq Əliş oğlu Nəsirov — 18.12.2000[7]

2002[redaktə | əsas redaktə]

  1. Telman Manaf oğlu Abdinov — 30.05.2002[8]
  2. Həmzə Yusif oğlu Abdullayev — 30.05.2002[8]
  3. Odtəkin İskəndər oğlu Ağababayev — 30.05.2002[8]
  4. Vaqif Xosrov oğlu Ağayev — 30.05.2002[8]
  5. Elçin Muxtar oğlu Aslanov — 30.05.2002[8]
  6. Görüş Nurəddin oğlu Babayev — 30.05.2002[8]
  7. Nazim Zöhrab oğlu Bəykişiyev — 30.05.2002[8]
  8. Namiq Əbdülxalıq oğlu Dadaşov — 30.05.2002[8]
  9. Xanlar Əhməd oğlu Əhmədov — 30.05.2002[8]
  10. Natiq Kamal oğlu Əliyev — 30.05.2002[8]
  11. Ənvər Əsgər oğlu Əsgərov — 30.05.2002[8]
  12. Hüseyn Həsən oğlu Haqverdiyev — 30.05.2002[8]
  13. Fikrət Məmməd oğlu Haşımov — 30.05.2002[8]
  14. Əkrəm Qulam oğlu Həsənzadə — 30.05.2002[8]
  15. Faiq Rəhim oğlu İbrahimov — 30.05.2002[8]
  16. Arif Qəndi oğlu İsmayılov — 30.05.2002[8]
  17. Rəşid Məhərrəm oğlu İsmayılov — 30.05.2002[8]
  18. Arif Şamil oğlu Qazıyev — 30.05.2002[8]
  19. Ənvər Vahid oğlu Qarayev — 30.05.2002[8]
  20. Fərman Səməd oğlu Qulamov — 30.05.2002[8]
  21. Cabbar Əli oğlu Quliyev — 30.05.2002[8]
  22. Məmmədkərim Həbib oğlu Quliyev — 30.05.2002[8]
  23. Eldar Hacıbaba oğlu Qurbanov — 30.05.2002[8]
  24. İsmayıl Əsəd oğlu Məmmədov — 30.05.2002[8]
  25. Qüdrət Hacıbəy oğlu Məmmədov — 30.05.2002[8]
  26. Tahir Hidayət oğlu Məmmədov — 30.05.2002[8]
  27. Sirus Yədulla oğlu Mirzəzadə — 30.05.2002[8]
  28. Rəfail Həsən oğlu Muradov — 30.05.2002[8]
  29. Məmməd Əlihüseyn oğlu Mustafayev — 30.05.2002[8]
  30. Şamil Murtuz oğlu Mustafayev — 30.05.2002[8]
  31. Əsmər Toğrul qızı Nərimanbəyova — 30.05.2002[8]
  32. Aydın Rəcəb oğlu Rəcəbov — 30.05.2002[8]
  33. Nazim Şamil oğlu Rəhmanov — 30.05.2002[8]
  34. Rəis Azər oğlu Rəsulov — 30.05.2002[8]
  35. Adil Əliağa oğlu Rüstəmov — 30.05.2002[8]
  36. Kamal Əmirulla oğlu Səmədzadə — 30.05.2002[8]
  37. Mircəlil Mirələkbər oğlu Seyidov — 30.05.2002[8]
  38. Tahir Rəşid oğlu Tahirov — 30.05.2002[8]
  39. Qəyyur Habil oğlu Yunusov — 30.05.2002[8]
  40. Namiq Məmmədəli oğlu Zeynalov — 30.05.2002[8]

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şərif Hacı oğlu Şərifov — 25.09.2006[9]
  2. Rafael Abbas oğlu Abbasov — 29.12.2006[10]
  3. Sima Abbas qızı Ağayeva — 29.12.2006[10]
  4. Şamil Ağabala oğlu Buksayev — 29.12.2006[10]
  5. Haşım Baba oğlu Elçiyev — 29.12.2006[10]
  6. Arif Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[10]
  7. Mikayıl Nadir oğlu Əbdürrəhmanov — 29.12.2006[10]
  8. Elyar Əlimirzə oğlu Əlimirzəyev — 29.12.2006[10]
  9. Müseyib Arif oğlu Əmirov — 29.12.2006[10]
  10. Nüsrət Süleyman oğlu Hacıyev — 29.12.2006[10]
  11. Rəsul İsmayıl oğlu Hüseynov — 29.12.2006[10]
  12. Zahid İsa oğlu Hüseynov — 29.12.2006[10]
  13. Əli Əziz oğlu İbadullayev — 29.12.2006[10]
  14. Zeynalabdin Əli oğlu İsgəndərov — 29.12.2006[10]
  15. Asim Rzaqulu oğlu Quliyev — 29.12.2006[10]
  16. Həsənağa Daşdəmir oğlu Məmmədov — 29.12.2006[10]
  17. Rövşən Zeynal oğlu Məmmədov — 29.12.2006[10]
  18. Solmaz Qurban qızı Musayeva — 29.12.2006[10]
  19. Ağa Saleh Məmmədhüseyn oğlu Nuriyev — 29.12.2006[10]
  20. Aydın Məmmədağa oğlu Rəcəbov — 29.12.2006[10]
  21. Soltan Mahmud oğlu Rüstəmov — 29.12.2006[10]
  22. Əlisəttar Ağakərim oğlu Səlimov — 29.12.2006[10]
  23. Yavər Məmməd oğlu Sultanov — 29.12.2006[10]
  24. Səbinə Aleksandrovna Şıxlinskaya — 29.12.2006[10]
  25. Əhməd Batskeyeviç Tsalikov — 29.12.2006[10]
  26. Ədhəm Süleyman oğlu Yusubov — 29.12.2006[10]

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abdullayev Təbriz Fətulla oğlu — 15.05.2007[11]
  2. Cəfərov Mirismayıl Mircəfər oğlu — 15.05.2007[11]
  3. Məmmədov Sakit Qulam oğlu — 15.05.2007[11]
  4. Rəfiyev Mirzə Ağa Aslan oğlu — 01.08.2007[12]
  5. Əkbərov Mübariz Səməd oğlu — 19.09.2007[13]
  6. Məmmədov Şaiq Murtuzəli oğlu — 19.09.2007[13]

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. Fikrət Ağa Zeynal oğlu Ələkbərov — 01.08.2008[14]
  2. Nazim Əliqulu oğlu Babayev — 22.09.2008[15]
  3. Rövşən Zülfiqar oğlu Süleymanov — 22.09.2008[15]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ülviyyə Tapdıq qızı Həmzəyeva — 03.08.2009[16]
  2. Rza Muxtar oğlu Avşarov — 31.08.2009[17]

2010[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şatikov Stanislav Afanasyeviç — 26.11.2010[18]

2011[redaktə | əsas redaktə]

  1. Həsənov Rəşid İbrahim oğlu — 04.07.2011[19]
  2. Teymur Rəsul oğlu Rzayev — 04.07.2011[20]

2012[redaktə | əsas redaktə]

  1. Atayev Soltan Həmid oğlu — 18.04.2012[21]
  2. Zeynalov Fərahim İbrahim oğlu — 18.04.2012[21]

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Səfərov Natiq Şafiq oğlu — 20.05.2013[22]
  2. Həşimov Rafael Zeynal oğlu — 25.06.2013[23]
  3. Quluzadə Lətifə Nəsir qızı — 25.06.2013[23]
  4. Hacızadə Elşən Əbülfət oğlu — 10.12.2013[24]
  5. Sadıqbəyova Sevda Rafiq qızı — 10.12.2013[24]

2014[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qurbanov Həsən Bulut oğlu — 05.04.2014[25]

2015[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağamalov Məlik Arif oğlu — 30.12.2015[26]
  2. Eldarova İrina Nikolayevna — 30.12.2015[26]
  3. Kostina İnna Valentinovna — 30.12.2015[26]
  4. Mehdiyev Rəşad Rafiq oğlu — 30.12.2015[26]
  5. Rzayev Asif Hüseyn oğlu — 30.12.2015[26]

2016[redaktə | əsas redaktə]

  1. Zeynalov Yaşar Ələkbər oğlu — 01.06.2016[27]
  2. Səmədov Asim Rəsul oğlu — 01.06.2016[27]
  3. Əfəndiyeva Mehriban Cahanşir qızı — 29.07.2016[28]

2017[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bəşirov Taryer Ağaveyis oğlu — 27.09.2017[29]
  2. Abdullayev Faik Nağı oğlu — 27.11.2017[30]
  3. İmamverdiyev Musa İsmayıl oğlu — 27.11.2017[30]
  4. Qurbanov Seyfəddin Əli oğlu — 28.12.2017[31]
  5. Məmmədov Rəhim Əliağa oğlu — 28.12.2017[31]

2018[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Azad Mikayıl oğlu — 27.05.2018[32]
  2. Haqverdiyeva Yelena Rafailovna — 27.05.2018[32]
  3. Hüseynov Məmmədhüseyn Allahqulu oğlu — 27.05.2018[32]
  4. Kazımov Akif Davud oğlu — 27.05.2018[32]
  5. Məmmədov Əsgər İsgəndər oğlu — 27.05.2018[32]
  6. Məmmədov Namiq Zahid oğlu — 27.05.2018[32]
  7. Muradov Vüqar Bilal oğlu — 27.05.2018[32]
  8. Seyidova Tamilla Əbdürrəhman qızı — 27.05.2018[32]
  9. Zeynalov Azad Sabir oğlu — 27.05.2018[32]
  10. Fərəcullazadə Natiq Nadir oğlu — 31.07.2018[33]

2020[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qundorina İrina Sergeyevna — 05.03.2020[34]
  2. Sultanova Nailə Şamil qızı — 05.03.2020[34]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Ə. N. Heybətov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 17 may 1991. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  2. "H. Ə. Zeynalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 20 dekabr 1991. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  3. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 4 mart 1992. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 4 mart 1992. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  5. "M. Ə. Ağabəyova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 3 fevral 1993. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  6. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 9 oktyabr 1999. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  7. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 18 dekabr 2000. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı". e-qanun.az. 30 may 2002. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  9. "Gəncə şəhərinin elmi və mədəni həyatında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 25 sentyabr 2006. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  10. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 "Azərbaycan rəssamlarına Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 29 dekabr 2006. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  11. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 15 may 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  12. "Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 avqust 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  13. 1 2 "Gəncə şəhərində mədəniyyətin, təhsilin və səhiyyənin inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 19 sentyabr 2007. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  14. "Azərbaycan kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 avqust 2008. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  15. 1 2 "Gəncə şəhərinin sosial-mədəni inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 22 sentyabr 2008. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  16. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 3 avqust 2009. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  17. "R.M.Avşarova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar rəssamı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 31 avqust 2009. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  18. "Nizami Gəncəvi adına Milli Azərbaycan Ədəbiyyatı Muzeyinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 26 noyabr 2010. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  19. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 3 may 2011. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  20. "Azərbaycan diasporu nümayəndələrinin bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 4 iyul 2011. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  21. 1 2 "Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 18 aprel 2012. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  22. "Azərbaycan Respublikasında muzey işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 20 may 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  23. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının teatr xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 25 iyun 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  24. 1 2 "Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 10 dekabr 2013. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  25. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının sosial və iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 5 aprel 2014. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  26. 1 2 3 4 5 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 30 dekabr 2015. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  27. 1 2 "Azərbaycan diasporunun inkişafındakı xidmətlərinə görə bir qrup şəxsə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 1 iyun 2016. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  28. "Azərbaycanın kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 29 iyul 2016. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  29. "Azərbaycan Xalça Muzeyinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 27 sentyabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  30. 1 2 "Gəncə şəhərinin sosial-iqtisadi və mədəni inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 27 noyabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  31. 1 2 "Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Günü münasibətilə bir qrup şəxsə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 28 dekabr 2017. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  32. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 27 may 2018. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.
  33. "Dövlət qulluqçularına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 31 iyul 2018. İstifadə tarixi: 20 fevral 2020.
  34. 1 2 "Azərbaycan qadınlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 5 mart 2020. İstifadə tarixi: 9 mart 2020.