Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalistlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar jurnalist” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Elxan Hacıağa oğlu Əliyev — 04.05.1991[1]
  2. Vahid Həbib oğlu Bağırov — 04.05.1991[1]
  3. Altay Qulam oğlu Zahidov — 04.05.1991[1]
  4. Hidayət Əhməd oğlu Səfərli — 04.05.1991[1]
  5. Dilbər Tofiq qızı Axundzadə — 22.07.1991[2]
  6. Sona Bəhrəli qızı Bağırova — 22.07.1991[2]
  7. Rüstəm Duman oğlu Əzizov — 22.07.1991[2]
  8. Nazim İbrahim oğlu Əhmədov — 22.07.1991[2]
  9. Əminə Yusif qızı Əhmədova — 22.07.1991[2]
  10. Tofiq Ovsadoviç Məmmədov — 22.07.1991[2]
  11. Ağababa Səməd oğlu Rzayev — 22.07.1991[2]
  12. Ziyəddin Kamal oğlu Sultanov — 22.07.1991[2]
  13. Yaşar Əbdülrəhman oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  14. Nadir Rza oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  15. Bəbir Qüdrət oğlu Hüseynov — 22.07.1991[2]
  16. Asim Qulu oğlu Cəlilov — 22.07.1991[2]
  17. Salis Məmmədsani oğlu Məmmədov — 23.10.1991[3]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 14.04.1992[4]
  2. Vasif Həzərxan oğlu Səmədov — 25.04.1992[5]
  3. Hüseyn Məmmədxan oğlu Həsənov — 04.05.1992[6]
  4. İlyas Xıdır oğlu Adıgözəlov — 06.11.1992[7]
  5. İbrahimov Sadıq Qurbanqulu oğlu (Sadıq Elcanlı) — 06.11.1992[7]

2005[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasov Aqil Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  2. Abbasov Famil Qulam oğlu — 21.07.2005[8]
  3. Abbasov Zakir Mahmud oğlu — 21.07.2005[8]
  4. Abbasov Fazil Famil oğlu — 21.07.2005[8]
  5. Axundova Elmira Hüseynovna — 21.07.2005[8]
  6. Aslanov Qədir Təyyar oğlu — 21.07.2005[8]
  7. Babayev Nurəddin Məmmədəli oğlu — 21.07.2005[8]
  8. Cabbarov Xəlil Əliabbas oğlu — 21.07.2005[8]
  9. Cabbarov Zeytulla Əbdül oğlu — 21.07.2005[8]
  10. Cəbiyev Rizvan İsrafil oğlu — 21.07.2005[8]
  11. Əsədov Habil Əsəd oğlu — 21.07.2005[8]
  12. Əsgərov Ağabəy Məmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  13. Həsənov Həsən Zal oğlu — 21.07.2005[8]
  14. Həsənova Mədinə Eylaq qızı — 21.07.2005[8]
  15. Hüseynzadə Rəhim Məmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  16. Xəlilov Mövsüm Miriş oğlu — 21.07.2005[8]
  17. İmanov Rafiq Hüseyn oğlu — 21.07.2005[8]
  18. Qaçayev İttifaq Məmmədcan oğlu — 21.07.2005[8]
  19. Quliyeva Qəmər Məhərrəm qızı — 21.07.2005[8]
  20. Qurbanova Nərgiz Əhməd qızı — 21.07.2005[8]
  21. Məlikov Qüdrət Balakişi oğlu — 21.07.2005[8]
  22. Məmmədov Firudin Müzəffər oğlu — 21.07.2005[8]
  23. Mirqədirov Rauf Həbibulla oğlu — 21.07.2005[8]
  24. Morozkov Vladimir Nikolayeviç — 21.07.2005[8]
  25. Nəbili Mahir Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[8]
  26. Niyazov Xalid Qüdrət oğlu — 21.07.2005[8]
  27. Novruzov Kazım Hüseyn oğlu — 21.07.2005[8]
  28. Paşayev Cəfərqulu Əli oğlu — 21.07.2005[8]
  29. Rəhimzadə Vüqar Gəncəli oğlu — 21.07.2005[8]
  30. Rüstəmov Fariz Zal oğlu — 21.07.2005[8]
  31. Rüstəmov İbrahim İbad oğlu — 21.07.2005[8]
  32. Rüstəmov Rüstəm Məhəmmədəli oğlu — 21.07.2005[8]
  33. Rüstəmov Tahir Aydın oğlu — 21.07.2005[8]
  34. Sadıqov Bəxtiyar Yusif oğlu — 21.07.2005[8]
  35. Şulman Viktor Semyonoviç — 21.07.2005[8]
  36. Şıxlinski Elçin İsmayıl oğlu — 21.07.2005[8]
  37. Talışinski Rauf Rəfail oğlu — 21.07.2005[8]

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bayramov Oqtay Nəsib oğlu — 05.03.2008[9]
  2. Əzimov Abas Əzim oğlu — 05.03.2008[9]
  3. Nuriyev Yaqub Qayıbqulu oğlu — 05.03.2008[9]
  4. Mehdiyev Qabil Sabir oğlu - 22.12.2009
  5. Fərəcov Əli Yusif oğlu - 22.12.2009

2010[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsmayılov Eldar Ələsgər oğlu — 20.09.2010[10]
  2. Əliyev Əbülfət Mədət oğlu ---22.07.2010
  3. Qaradağlı Vüqar Aydın oğlu - 22.07.2010

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Xəlilova Flora Fətula qızı — 04.03.2013[11]
  2. Bayramov Nardar Məmməd oğlu — 22.04.2013[12]
  3. İsmayılov Nadir Nəbi oğlu — 04.03.2013

2015[redaktə | əsas redaktə]

  1. Həsənova Aygün Vəzir qızı — 26.02.2015[13]
  2. Sadıxlı Nərgiz Murtuz qızı — 26.02.2015[13]
  3. Allahverdiyev Zərbalı Mirzə oğlu — 9.04.2016[14]
  4. Abbasov Rauf Arif oğlu — 15.07.2015[15]
  5. Abdullayev Mübariz Əhməd oğlu — 15.07.2015[15]
  6. Abdullayeva Ülviyyə Bazim qızı — 15.07.2015[15]
  7. Abdulov İlham Rasim oğlu — 15.07.2015[15]
  8. Babayev Elman Şahbaba oğlu — 15.07.2015[15]
  9. Babayev Fuad İlyas oğlu — 15.07.2015[15]
  10. Cavadov Nərman Əhməd oğlu — 15.07.2015[15]
  11. Əsgərov Mübariz Ağali oğlu — 15.07.2015[15]
  12. Əsgərzadə Qafar Ələsgər oğlu — 15.07.2015[15]
  13. Hacalıyev Elnur Bəybala oğlu — 15.07.2015[15]
  14. Həsrət Azər Hacıqulu oğlu — 15.07.2015[15]
  15. Hüseynova Qahirə Müslüm qızı — 15.07.2015[15]
  16. Hüseynzadə Bayram Əvəz oğlu — 15.07.2015[15]
  17. Xəlilov Azər Nəriman oğlu — 15.07.2015[15]
  18. İbrahimova İradə Məmməd qızı — 15.07.2015[15]
  19. İsmayılov İmamverdi İbiş oğlu — 15.07.2015[15]
  20. İsmayılova Ləman Aləşrəf qızı — 15.07.2015[15]
  21. Mehdiyev Mehman Mehdi oğlu — 15.07.2015[15]
  22. Mehrəliyev Elimxan Abdulbağı oğlu — 15.07.2015[15]
  23. Məhərrəmov Akif Əli oğlu — 15.07.2015[15]
  24. Məhərrəmova Təranə Sərdar qızı — 15.07.2015[15]
  25. Məmmədov Səhrəd Hüseyn oğlu — 15.07.2015[15]
  26. Məmmədova Xuraman İsmayıl qızı — 15.07.2015[15]
  27. Mikayılova Sevil Əlirazı qızı — 15.07.2015[15]
  28. Mustafayev Sabir Yadulla oğlu — 15.07.2015[15]
  29. Mustafayev Samir Elman oğlu — 15.07.2015[15]
  30. Nəbiyeva Bəturə Qiyas qızı — 15.07.2015[15]
  31. Ocaqova Cəmilə Rasim qızı — 15.07.2015[15]
  32. Orucov Yunis Qurbanəli oğlu — 15.07.2015[15]
  33. Qasımov Hamlet Zeynal oğlu — 15.07.2015[15]
  34. Qasımov Qəhrəman Əmirağa oğlu — 15.07.2015[15]
  35. Qasımova Tünzalə Yusif qızı — 15.07.2015[15]
  36. Quliyev Ələmdar Allahverdi oğlu — 15.07.2015[15]
  37. Quliyeva Aynur Camal qızı — 15.07.2015[15]
  38. Quliyeva Qərənfil Dünyamin qızı — 15.07.2015[15]
  39. Quluyev İlham Abasqulu oğlu — 15.07.2015[15]
  40. Rüstəmov Qabil Abbas oğlu — 15.07.2015[15]
  41. Rzayev Yusif Məmməd oğlu — 15.07.2015[15]
  42. Sadıqova Flora Yusif qızı — 15.07.2015[15]
  43. Salahlı Səyyad Adil oğlu — 15.07.2015[15]
  44. Salamov Akif Salam oğlu — 15.07.2015[15]
  45. Səidov Abdulməcid İbrahim oğlu — 15.07.2015[15]
  46. Şərifov Vaqif Gülmirzə oğlu — 15.07.2015[15]
  47. Vəliyev Elçin Yavər oğlu — 15.07.2015[15]

2016[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rəşad Barat oğlu Nəsirov — 07.11.2016[16]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 "Azərbaycan Dövlət Teleradio Verilişləri Şirkətinin və Naxçıvan Muxtar Respublikası kütləvi informasiya vasitələrinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1991-ci il tarixli, 200 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 "Respublikanın kütləvi informasiya vasitələri işçilərinin bir qrupuna "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 297 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. "S.M.Məmmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 394 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. "A. M. Mustafayevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 aprel 1992-ci il tarixli, 678 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "V. H. Səmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 aprel 1992-ci il tarixli, 702 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "H. M. Həsənova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 713 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. 1 2 "T. T. Vəliyevə, S. Q. İbrahimova (Sadıq Elcanlıya) və İ. X. Adıgözəlova Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 295 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 "Azərbaycan mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 2005-ci il tarixli, 925 saylı Sərəncamı". e-qanun.az (azərb.). e-qanun.az. 21 iyul 2005-ci il. İstifadə tarixi: 2014-10-28.
  9. 1 2 3 Azərbaycan Respublikasının idman mütəxəssislərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 mart 2008-ci il tarixli 2697 saylı Sərəncamı (azərb.)
  10. "Azərbaycan Tibb Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 sentyabr 2010-cu il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. 20 sentyabr 2010. İstifadə tarixi: 2015-05-11.
  11. Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  12. “Yeni Azərbaycan” qəzetinin əməkdaşlarına “Əməkdar Jurnalist” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 aprel 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  13. 1 2 "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (azərb.). president.az. 26 fevral 2015. İstifadə tarixi: 2015-03-08.
  14. "İnşaat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 aprel 2015-ci il tarixli, 1166 nömrəli Sərəncamı" (azərb.). president.az. 9 iyun 2016. İstifadə tarixi: 2016-06-09.
  15. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. 20 iyul 2015. İstifadə tarixi: 2015-07-22.
  16. Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 noyabr 2016-cı il tarixli Sərəncamı

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]