Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalistlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin
"Əməkdar jurnalist" fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Elxan Hacıağa oğlu Əliyev — 04.05.1991[1]
  2. Vahid Həbib oğlu Bağırov — 04.05.1991[1]
  3. Altay Qulam oğlu Zahidov — 04.05.1991[1]
  4. Hidayət Əhməd oğlu Səfərli — 04.05.1991[1]
  5. Dilbər Tofiq qızı Axundzadə — 22.07.1991[2]
  6. Sona Bəhrəli qızı Bağırova — 22.07.1991[2]
  7. Rüstəm Duman oğlu Əzizov — 22.07.1991[2]
  8. Nazim İbrahim oğlu Əhmədov — 22.07.1991[2]
  9. Əminə Yusif qızı Əhmədova — 22.07.1991[2]
  10. Tofiq Ovsadoviç Məmmədov — 22.07.1991[2]
  11. Ağababa Səməd oğlu Rzayev — 22.07.1991[2]
  12. Ziyəddin Kamal oğlu Sultanov — 22.07.1991[2]
  13. Yaşar Əbdülrəhman oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  14. Nadir Rza oğlu Xəlilov — 22.07.1991[2]
  15. Bəbir Qüdrət oğlu Hüseynov — 22.07.1991[2]
  16. Asim Qulu oğlu Cəlilov — 22.07.1991[2]
  17. Salis Məmmədsani oğlu Məmmədov — 23.10.1991[3]
  18. Piri Məmmədov-22.07.1991[4]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 14.04.1992[5]
  2. Vasif Həzərxan oğlu Səmədov — 25.04.1992[6]
  3. Hüseyn Məmmədxan oğlu Həsənov — 04.05.1992[7]
  4. İlyas Xıdır oğlu Adıgözəlov — 06.11.1992[8]
  5. İbrahimov Sadıq Qurbanqulu oğlu (Sadıq Elcanlı) — 06.11.1992[8]

2005[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abbasov Aqil Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[9]
  2. Abbasov Famil Qulam oğlu — 21.07.2005[9]
  3. Abbasov Zakir Mahmud oğlu — 21.07.2005[9]
  4. Abbasov Fazil Famil oğlu — 21.07.2005[9]
  5. Axundova Elmira Hüseynovna — 21.07.2005[9]
  6. Aslanov Qədir Təyyar oğlu — 21.07.2005[9]
  7. Babayev Nurəddin Məmmədəli oğlu — 21.07.2005[9]
  8. Cabbarov Xəlil Əliabbas oğlu — 21.07.2005[9]
  9. Cabbarov Zeytulla Əbdül oğlu — 21.07.2005[9]
  10. Cəbiyev Rizvan İsrafil oğlu — 21.07.2005[9]
  11. Əsədov Habil Əsəd oğlu — 21.07.2005[9]
  12. Əsgərov Ağabəy Məmməd oğlu — 21.07.2005[9]
  13. Həsənov Həsən Zal oğlu — 21.07.2005[9]
  14. Həsənova Mədinə Eylaq qızı — 21.07.2005[9]
  15. Hüseynzadə Rəhim Məmməd oğlu — 21.07.2005[9]
  16. Xəlilov Mövsüm Miriş oğlu — 21.07.2005[9]
  17. İmanov Rafiq Hüseyn oğlu — 21.07.2005[9]
  18. Qaçayev İttifaq Məmmədcan oğlu — 21.07.2005[9]
  19. Quliyeva Qəmər Məhərrəm qızı — 21.07.2005[9]
  20. Qurbanova Nərgiz Əhməd qızı — 21.07.2005[9]
  21. Məlikov Qüdrət Balakişi oğlu — 21.07.2005[9]
  22. Məmmədov Firudin Müzəffər oğlu — 21.07.2005[9]
  23. Mirqədirov Rauf Həbibulla oğlu — 21.07.2005[9]
  24. Morozkov Vladimir Nikolayeviç — 21.07.2005[9]
  25. Nəbili Mahir Məhəmməd oğlu — 21.07.2005[9]
  26. Niyazov Xalid Qüdrət oğlu — 21.07.2005[9]
  27. Novruzov Kazım Hüseyn oğlu — 21.07.2005[9]
  28. Paşayev Cəfərqulu Əli oğlu — 21.07.2005[9]
  29. Rəhimzadə Vüqar Gəncəli oğlu — 21.07.2005[9]
  30. Rüstəmov Fariz Zal oğlu — 21.07.2005[9]
  31. Rüstəmov İbrahim İbad oğlu — 21.07.2005[9]
  32. Rüstəmov Rüstəm Məhəmmədəli oğlu — 21.07.2005[9]
  33. Rüstəmov Tahir Aydın oğlu — 21.07.2005[9]
  34. Sadıqov Bəxtiyar Yusif oğlu — 21.07.2005[9]
  35. Şulman Viktor Semyonoviç — 21.07.2005[9]
  36. Şıxlinski Elçin İsmayıl oğlu — 21.07.2005[9]
  37. Talışinski Rauf Rəfail oğlu — 21.07.2005[9]

2008[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Bayramov Oqtay Nəsib oğlu — 05.03.2008[10]
  2. Əzimov Abas Əzim oğlu — 05.03.2008[10]
  3. Nuriyev Yaqub Qayıbqulu oğlu — 05.03.2008[10]
  4. Qonaqova Əntiqə Güləmməd qızı — 27.09.2008[10]
  5. Mehdiyev Qabil Sabir oğlu — 22.12.2009
  6. Fərəcov Əli Yusif oğlu — 22.12.2009

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. İsmayılov Eldar Ələsgər oğlu — 20.09.2010[11]
  2. Əliyev Əbülfət Mədət oğlu ---22.07.2010
  3. Qaradağlı Vüqar Aydın oğlu — 22.07.2010
  4. Əliyeva İradə Əbdül qızı — 22.07.2010
  5. Şəmsiyyə Musa qızı Kərimova — 22.07.2010[12]

2013[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Xəlilova Flora Fətula qızı — 04.03.2013[13]
  2. Bayramov Nardar Məmməd oğlu — 22.04.2013[14]
  3. İsmayılov Nadir Nəbi oğlu — 04.03.2013

2015[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Həsənova Aygün Vəzir qızı — 26.02.2015[15]
  2. Sadıxlı Nərgiz Murtuz qızı — 26.02.2015[15]
  3. Allahverdiyev Zərbalı Mirzə oğlu — 9.04.2016[16]
  4. Abbasov Rauf Arif oğlu — 15.07.2015[17]
  5. Abdullayev Mübariz Əhməd oğlu — 15.07.2015[17]
  6. Abdullayeva Ülviyyə Bazim qızı — 15.07.2015[17]
  7. Abdulov İlham Rasim oğlu — 15.07.2015[17]
  8. Babayev Elman Şahbaba oğlu — 15.07.2015[17]
  9. Babayev Fuad İlyas oğlu — 15.07.2015[17]
  10. Cavadov Nərman Əhməd oğlu — 15.07.2015[17]
  11. Əsgərov Mübariz Ağali oğlu — 15.07.2015[17]
  12. Əsgərzadə Qafar Ələsgər oğlu — 15.07.2015[17]
  13. Hacalıyev Elnur Bəybala oğlu — 15.07.2015[17]
  14. Həsrət Azər Hacıqulu oğlu — 15.07.2015[17]
  15. Hüseynova Qahirə Müslüm qızı — 15.07.2015[17]
  16. Hüseynzadə Bayram Əvəz oğlu — 15.07.2015[17]
  17. Xəlilov Azər Nəriman oğlu — 15.07.2015[17]
  18. İbrahimova İradə Məmməd qızı — 15.07.2015[17]
  19. İsmayılov İmamverdi İbiş oğlu — 15.07.2015[17]
  20. İsmayılova Ləman Aləşrəf qızı — 15.07.2015[17]
  21. Mehdiyev Mehman Mehdi oğlu — 15.07.2015[17]
  22. Mehrəliyev Elimxan Abdulbağı oğlu — 15.07.2015[17]
  23. Məhərrəmov Akif Əli oğlu — 15.07.2015[17]
  24. Məhərrəmova Təranə Sərdar qızı — 15.07.2015[17]
  25. Məmmədov Elşən Sultanəli oğlu — 18.08.2015
  26. Məmmədov Səhrəd Hüseyn oğlu — 15.07.2015[17]
  27. Məmmədova Xuraman İsmayıl qızı — 15.07.2015[17]
  28. Mikayılova Sevil Əlirazı qızı — 15.07.2015[17]
  29. Mustafayev Sabir Yadulla oğlu — 15.07.2015[17]
  30. Mustafayev Samir Elman oğlu — 15.07.2015[17]
  31. Nəbiyeva Bəturə Qiyas qızı — 15.07.2015[17]
  32. Ocaqova Cəmilə Rasim qızı — 15.07.2015[17]
  33. Orucov Yunis Qurbanəli oğlu — 15.07.2015[17]
  34. Qasımov Hamlet Zeynal oğlu — 15.07.2015[17]
  35. Qasımov Qəhrəman Əmirağa oğlu — 15.07.2015[17]
  36. Qasımova Tünzalə Yusif qızı — 15.07.2015[17]
  37. Quliyev Ələmdar Allahverdi oğlu — 15.07.2015[17]
  38. Quliyeva Aynur Camal qızı — 15.07.2015[17]
  39. Quliyeva Qərənfil Dünyamin qızı — 15.07.2015[17]
  40. Quluyev İlham Abasqulu oğlu — 15.07.2015[17]
  41. Rüstəmov Qabil Abbas oğlu — 15.07.2015[17]
  42. Rzayev Yusif Məmməd oğlu — 15.07.2015[17]
  43. Sadıqova Flora Yusif qızı — 15.07.2015[17]
  44. Salahlı Səyyad Adil oğlu — 15.07.2015[17]
  45. Salamov Akif Salam oğlu — 15.07.2015[17]
  46. Səidov Abdulməcid İbrahim oğlu — 15.07.2015[17]
  47. Şərifov Vaqif Gülmirzə oğlu — 15.07.2015[17]
  48. Vəliyev Elçin Yavər oğlu — 15.07.2015[17]

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Rəşad Barat oğlu Nəsirov — 07.11.2016[18]
  2. Şəlalə Arif qızı Həsənova — 14.12.2016[19]

2019[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əzimova Mətanət Əlirasim qızı — 06.11.2019[20]
  2. Hüseynov Murad Məhəmməd oğlu — 06.11.2019[20]
  3. Xəlilov Vüqar Nəriman oğlu — 06.11.2019[20]
  4. İsgəndərov Sahil Məmməd oğlu — 06.11.2019[20]
  5. İsmayılov Rasim Mustafa oğlu — 06.11.2019[20]
  6. Qafarova Aynurə Vəli qızı — 06.11.2019[20]
  7. Məhərrəmova Afət Telman qızı — 06.11.2019[20]
  8. Məmmədli Mahir Rafət oğlu — 06.11.2019[20]
  9. Məmmədova Gözəl Dağbəyi qızı — 06.11.2019[20]

2020[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vüqar Zifər oğlu Əliyev — 22.07.2020[21]
  2. Mirzəbəyli Elçin Əbdülrəhim oğlu22.07.2020
  3. Fətullayev Eynulla Emin oğlu — 22.07.2020
  4. Məmmədov Vüsal Fəxrəddin oğlu — 22.07.2020
  5. Bağırov Aydın Rövşən oğlu — 22.07.2020
  6. Süleyman İsmayılbəyli – 22.07.2020

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 3 4 "Azərbaycan Dövlət Teleradio Verilişləri Şirkətinin və Naxçıvan Muxtar Respublikası kütləvi informasiya vasitələrinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1991-ci il tarixli, 200 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 29 noyabr 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 "Respublikanın kütləvi informasiya vasitələri işçilərinin bir qrupuna "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 297 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-19 at the Wayback Machine  (az.)
  3. "S. M. Məmmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 394 nömrəli Fərmanı [ölü keçid]  (az.)
  4. "Göyçay ensiklopediyası". goychay-encyclopedia.az (ingilis). 2023-05-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-10-01.
  5. "A. M. Mustafayevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 aprel 1992-ci il tarixli, 678 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-19 at the Wayback Machine  (az.)
  6. "V. H. Səmədova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 aprel 1992-ci il tarixli, 702 nömrəli Fərmanı [ölü keçid]  (az.)
  7. "H. M. Həsənova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar jurnalisti" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 713 nömrəli Fərmanı [ölü keçid]  (az.)
  8. 1 2 "T. T. Vəliyevə, S. Q. İbrahimova (Sadıq Elcanlıya) və İ. X. Adıgözəlova Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 295 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-04-08 at the Wayback Machine  (az.)
  9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 "Azərbaycan mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 2005-ci il tarixli, 925 saylı Sərəncamı". e-qanun.az (az.). e-qanun.az. 21 iyul 2005-ci il. İstifadə tarixi: 2014-10-28.[ölü keçid]
  10. 1 2 3 4 Azərbaycan Respublikası Prokurorluğunun əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı Arxivləşdirilib 2020-02-20 at the Wayback Machine (az.)
  11. "Azərbaycan Tibb Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 sentyabr 2010-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 20 sentyabr 2010. 2021-07-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-05-11.
  12. "Azərbaycan Respublikasının mətbuat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2022-09-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-03-14.
  13. "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 2013-cü il tarixli Sərəncamı". 2021-04-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-03-04.
  14. ""Yeni Azərbaycan" qəzetinin əməkdaşlarına "Əməkdar Jurnalist" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 aprel 2013-cü il tarixli Sərəncamı". 2020-11-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2013-06-04.
  15. 1 2 "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (az.). president.az. 26 fevral 2015. 2021-04-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-03-08.
  16. "İnşaat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 aprel 2015-ci il tarixli, 1166 nömrəli Sərəncamı" (az.). president.az. 9 iyun 2016. 2020-11-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-06-09.
  17. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyul 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 20 iyul 2015. 2018-08-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-07-22.
  18. "Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 noyabr 2016-cı il tarixli Sərəncamı". 2017-09-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-11-08.
  19. "Bakı Slavyan Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2022-02-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-02-14.
  20. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Respublikasının televiziya və radio işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2022-02-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-01-26.
  21. "Azərbaycan Respublikasının kütləvi informasiya vasitələri nümayəndələrinin təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 22 iyul 2020. 2020-07-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib.

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]