"20 Yanvar Şəhidi" fəxri adı alanların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

"20 Yanvar Şəhidi" fəxri adının təsis edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikasının Prezidenti 31 mart 1998-ci il tarixdə fərman imzalamışdır[1]. 29 dekabr 1998-ci ildə "20 Yanvar şəhidi" fəxri adi haqqında Əsasnamə təsdiq edilmişdir.

1990-cı il yanvarın 20-də keçmiş SSRİ silahlı quvvələrinin Bakıya və respublikanın bir necə rayonuna hərbi təcavuzu zamanı həlak olmuş 147 nəfərə indiyədək "20 Yanvar şəhidi" fəxri adı verilmişdir

Siyahı[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasov Sabir Rzaqulu oğlu[2]
  2. Abbasov Zöhrab Heydərəli oğlu[2]
  3. Abbasova Fəridə Nəriman qızı[2]
  4. Abdullayev Eyyub Mahmud oğlu[2]
  5. Abdullayev Tariyel Hacıbala oğlu[2]
  6. Abdullayev Zahid Abdulla oğlu[2]
  7. Abdullayev Tariyel Oruc oğlu[2]
  8. Ağahüseynov Ağahəsən Yarı oğlu[2]
  9. Ağahüseynov Nurəddin Aslan oğlu[2]
  10. Ağaverdiyev Aslan Əlikram oğlu[2]
  11. Alimov Ramis Xarisoviç[2]
  12. Allahverdiyev İlham Əjdər oğlu[2]
  13. Allahverdiyev Nəriman Əmir oğlu[2]
  14. Allahverdiyev Ruslan Kamal oğlu[2]
  15. Allahverdiyeva Fərizə Çoban qızı[2]
  16. Aliməmmədov Teymur Yəhya oğlu[2]
  17. Atakişiyev Bəhruz Tofiq oğlu[2]
  18. Atakişiyev Şakir Xandadaş oğlu[2]
  19. Babayev Əlövsat Hidayət oğlu[2]
  20. Babayev Fuad Yavər oğlu[2]
  21. Babayev Rahim Vaqif oğlu[2]
  22. Babayeva Sürəyyə Lətif qızı[2]
  23. Bağırov Baloğlan Həbib oğlu[2]
  24. Bağırov Telman Malik oğlu[2]
  25. Baxşəliyev Elçin Mirzə oğlu[2]
  26. Baxşıyev Salman Babaxan oğlu[2]
  27. Bayramov İsabala Əli oğlu[2]
  28. Bessantina Vera Lvovna[2]
  29. Bədəlov Rövşən Seyfulla oğlu[2]
  30. Boqdanov Valeri Zakiroviç[2]
  31. Bünyadzadə Ülvi Yusif oğlu[2]
  32. Cabbarov Firuz Vəli oğlu[3]
  33. Cavanşirov İlkin Zülqədər oğlu[2]
  34. Cəfərov Əbülfəz Böyükağa oğlu[2]
  35. Durdıyev Anagəldi[2]
  36. Eminov Vəfadar Osman oğlu[2]
  37. Əbilhəsənov İlqar Yusif oğlu[2]
  38. Əbülfətov Mircamal Mirsaleh oğlu[2]
  39. Əhmədov İlqar Hümbət oğlu[2]
  40. Ələkbərov Azər Nəsib oğlu[2]
  41. Əsgərov Novruz Faiq oğlu[2]
  42. Ələsgərov Zaur Rasim oğlu[2]
  43. Əliyev Əruz Əhmədəli oğlu[2]
  44. Əliyev Bayram Mədət oğlu[2]
  45. Əliyev Çingiz Mirzəhüseyn oğlu[2]
  46. Əliyev Xəlqan Yusif oğlu[2]
  47. Əliyev Namiq Kamil oğlu[2]
  48. Əliyev Rüstəm Şahvələd oğlu[2]
  49. Əliyev Zahid Bayram oğlu[2]
  50. Əliyev Zəbbulla Xeyrulla oğlu[2]
  51. Əlizadə Faiq Əbdülhüseyn oğlu[2]
  52. Əsədullayev Asif Kamil oğlu[2]
  53. Əşrəfov Rəhman İsmixan oğlu[2]
  54. Əzizov Habil Komunar oğlu[2]
  55. Hacıyev Mübariz Məhəmməd oğlu[2]
  56. Həmidov İzzət Atakişi oğlu[2]
  57. Həmzəyev Balahüseyn Mirqəzəb oğlu[2]
  58. Həsənov Əli Xudaverdi oğlu[2]
  59. Həsənov Fuad Əvəz oğlu[4]
  60. Həsənov Mehman İbrahim oğlu[2]
  61. Həsənov Müzəffər Qəzənfər oğlu[2]
  62. Həsənov Sahib Nəsib oğlu[2]
  63. Həşimov İsrafil Ağababa oğlu[2]
  64. Hüseynov Bəxtiyar Məmməd oğlu[4]
  65. Hüseynov Əlimərdan Əbil oğlu[2]
  66. Hüseynov Nəriman Vəli oğlu[2]
  67. Hüseynov Nizami Polad oğlu[3]
  68. Hüseynov Rahib Məmməd oğlu[2]
  69. Xammədov Baba Məmməd oğlu[2]
  70. Xanməmmədov Cəbrayıl Hüseynxan oğlu[2]
  71. Xaritonov Vladimir Aleksandroviç[2]
  72. İbadzadə Ağamehdi Seyfulla oğlu[3]
  73. İbrahimov İbrahim İsmayıl oğlu[2]
  74. İbrahimov İlqar Rəşid oğlu[2]
  75. İmanov Elçin Beydulla oğlu[2]
  76. İsayev Fəxrəddin Xudu oğlu[2]
  77. İsayev Müşviq Ağaəli oğlu[2]
  78. İsayev Rauf Sultanməcid oğlu[2]
  79. İsmayılov Cavad Yunus oğlu[2]
  80. İsmayılov Məmmədəli Novruz oğlu[2]
  81. İsmayılov Rəşid İslam oğlu[2]
  82. İsmayılov Tofiq Babaxan oğlu[2]
  83. İsrayılov Ağanəzər Araz oğlu[2]
  84. Kazımov Əflatun Həşim oğlu[2]
  85. Kərimov Aleksandr Ramazan oğlu[2]
  86. Kərimov İlqar İsa oğlu[2]
  87. Kərimov Oqtay Ayvaz oğlu[2]
  88. Qayıbov Ələsgər Yusif oğlu[2]
  89. Qasımov Abbas Şəmməd oğlu[2]
  90. Qasımov Yusif İbrahim oğlu[2]
  91. Qeybullayev Elçin Suyəddin oğlu[2]
  92. Qəniyev Mirzə Rzabala oğlu[2]
  93. Qocamanov Əliyusif Bilal oğlu[2]
  94. Quliyev Səxavət Balay oğlu[2]
  95. Marxevka Alekandr Vitalyeviç[2]
  96. Meyeroviç Yan Maksoviç[2]
  97. Məmmədov Eldar Zeynal oğlu[2]
  98. Məmmədov İbiş Behbud oğlu[2]
  99. Məmmədov İlham İslam oğlu[3]
  100. Məmmədov Kamal Seyidqurban oğlu[2]
  101. Məmmədov Mehman Sahibəli oğlu[2]
  102. Məmmədov Məmməd Yarməmməd oğlu[2]
  103. Məmmədov Rahim Vəliağa oğlu[2]
  104. Məmmədov Səxavət Heydər Əli oğlu[2]
  105. Məmmədov Şahin Zahid oğlu[2]
  106. Məmmədov Vaqif Məmməd oğlu[2]
  107. Məmmədov Vidadi Üzeyir oğlu[2]
  108. Məmmədova Larisa Fərman qızı[2]
  109. Məmmədova Svetlana Həmid qızı[2]
  110. Mirzəyev Azad Əliheydər oğlu[2]
  111. Mirzəyev Elçin Hüseynqulu oğlu[2]
  112. Mirzəyev Vaqif Səməd oğlu[2]
  113. Mövludov Fuad Fərhad oğlu[2]
  114. Muxtarov Rasim Mustafa oğlu[2]
  115. Muradov Mehman Əsəd oğlu[2]
  116. Mursaqulov İsmayıl Həsən oğlu[2]
  117. Musayev Tofiq Ayvaz oğlu[2]
  118. Mustafayev Mahir Vaqif oğlu[2]
  119. Nəsibov Allahyar İsgəndər oğlu[2]
  120. Nəsirov Yanvar Şirəli oğlu[2]
  121. Nikolayenko Alla Alekseyevna[2]
  122. Nişşenko Andrey Aleksandroviç[2]
  123. Novruzbəyli Ağabəy Oqtay oğlu[2]
  124. Novruzov Tofiq Heydər oğlu[3]
  125. Nuriyev Zahir Zəbi oğlu[2]
  126. Orucov Rafiq Ümid oğlu[5]
  127. Orucov Rəfael Ümid oğlu[5]
  128. Orucov Şəmsəddin Əbilhəsən oğlu[2]
  129. Poladi Saleh Əliqulu oğlu[2]
  130. Rəhimov Rəhim İsmayıl oğlu[3]
  131. Rəhmanov İslam Oqtay oğlu[2]
  132. Rüstəmov Rövşən Məmməd oğlu[2]
  133. Rzayev Azad Allahverdi oğlu[2]
  134. Sadıqov Yusif Allahverdi oğlu[2]
  135. Salahov Şərafəddin Müzəffər oğlu[2]
  136. Salayeva Sevda Məmmədağa qızı[2]
  137. Semyonov Vladimir Aleksandroviç[2]
  138. Səfərov Bafadar Ağamirzə oğlu[2]
  139. Şərifov Mürvət Rəhim oğlu[2]
  140. Tokarev Vladimir İvanoviç[2]
  141. Tuxtamışov Fərqat Şərifullaeviç[2]
  142. Turabov Tengiz Məmməd oğlu[2]
  143. Yaqubov Nüsrət İsmayıl oğlu[2]
  144. Yefimiçev Boris Vasilyeviç[2]
  145. Yusupov Oleq Kərimoviç[2]
  146. Zülalov İsbəndiyar Adil oğlu[2]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. «20 Yanvar şəhidi» fəxri adının təsis edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1998-ci il 31 mart tarixli 695 nömrəli Fərmanı
  2. 2,000 2,001 2,002 2,003 2,004 2,005 2,006 2,007 2,008 2,009 2,010 2,011 2,012 2,013 2,014 2,015 2,016 2,017 2,018 2,019 2,020 2,021 2,022 2,023 2,024 2,025 2,026 2,027 2,028 2,029 2,030 2,031 2,032 2,033 2,034 2,035 2,036 2,037 2,038 2,039 2,040 2,041 2,042 2,043 2,044 2,045 2,046 2,047 2,048 2,049 2,050 2,051 2,052 2,053 2,054 2,055 2,056 2,057 2,058 2,059 2,060 2,061 2,062 2,063 2,064 2,065 2,066 2,067 2,068 2,069 2,070 2,071 2,072 2,073 2,074 2,075 2,076 2,077 2,078 2,079 2,080 2,081 2,082 2,083 2,084 2,085 2,086 2,087 2,088 2,089 2,090 2,091 2,092 2,093 2,094 2,095 2,096 2,097 2,098 2,099 2,100 2,101 2,102 2,103 2,104 2,105 2,106 2,107 2,108 2,109 2,110 2,111 2,112 2,113 2,114 2,115 2,116 2,117 2,118 2,119 2,120 2,121 2,122 2,123 2,124 2,125 2,126 2,127 2,128 2,129 2,130 2,131 2,132 2,133 2,134 2,135 "20 Yanvar Şəhidi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin 17 yanvar 2000-ci il tarixli 259 saylı Fərmanı
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 ""20 Yanvar Şəhidi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 fevral 2008-ci il tarixli, 2664 nömrəli Sərəncamı" (azərb.). e-qanun.az (06.02.2008).
  4. 4,0 4,1 ""20 Yanvar Şəhidi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2000-ci il 17 yanvar tarixli 259 nömrəli Fərmanına əlavə edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 28 yanvar 2002-ci il tarixli, 875 nömrəli Fərmanı" (azərb.). e-qanun.az (28.01.2002).
  5. 5,0 5,1 ""20 Yanvar Şəhidi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 2000-ci il 17 yanvar tarixli 259 nömrəli Fərmanına əlavə edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 sentyabr 2003-cü il tarixli, 930 nömrəli Fərmanı" (azərb.). e-qanun.az (27.09.2003).

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]