Azərbaycan Respublikasının xalq yazıçılarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Xalq yazıçısı” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Hüseyn Abbas oğlu Abbaszadə — 03.06.1991[1]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Sabir Məhəmməd oğlu Əhmədov — 10.09.1992[2]

1998[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Elçin İlyas oğlu Əfəndiyev — 23.05.1998[3]
  2. Maqsud Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov — 23.05.1998[3]
  3. Rüstəm Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov — 23.05.1998[3]
  4. Hüseyn Məmmədəli oğlu İbrahimov — 23.05.1998[3]
  5. Əkrəm Nəcəf oğlu Naibov — 23.05.1998[3] məhrumetmə – 07.02.2013[4]
  6. Anar Rəsul oğlu Rzayev — 23.05.1998[3]
  7. Yusif Səməd oğlu Vəkilov — 23.05.1998[3]

2001[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əzizə Məmməd qızı Cəfərzadə — 28.12.2001[5]

2003[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Musayev Qılman İsabala oğlu (Qılman İlkin) — 27.01.2003[6]

2005[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abdullayev Çingiz Akif oğlu — 12.07.2005[7]
  2. Abdullayev Gülhüseyn Hüseyn oğlu (Gülhüseyn Hüseynoğlu)[7]

2006[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Mövlud Süleyman oğlu Balakişiyev — 04.11.2006[8]

2018[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Elmira Hüseyn qızı Axundova — 25.05.2018[9]

2019[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Abdullayev Kamal Mehdi oğlu (Kamal Abdulla) — 24.05.2019[10]
  2. Rəsulzadə Natiq Rəsul oğlu — 24.05.2019[10]
  3. Vəliyeva Afaq Məsud qızı (Afaq Məsud) — 24.05.2019[10]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "H. A. Abbaszadə yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyun 1991-ci il tarixli, 260 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  2. "S. M. Əhmədova "Azərbaycan Respublikasının xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 186 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  3. 1 2 3 4 5 6 7 ""Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 may 1998-ci il tarixli, 708 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 27 iyun 2013 at Archive.today  (az.)
  4. Əkrəm Əylislinin (Əkrəm Nəcəf oğlu Naibovun) Azərbaycan Respublikasının “Xalq yazıçısı” fəxri adından məhrum edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  5. e-qanun.az. "Ə. M. Cəfərzadəyə "Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 04.11.2006. İstifadə tarixi: 26 aprel 2020.
  6. ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az. 27 yanvar 2003. İstifadə tarixi: 20 fevral 2016.
  7. 1 2 e-qanun.az. "Azərbaycan Yazıçılar Birliyi üzvlərinin təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 12.07.2005. İstifadə tarixi: 26 aprel 2020.
  8. e-qanun.az. "M. S. Balakişiyevə (Mövlud Süleymanlıya) "Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 04.11.2006. İstifadə tarixi: 26 aprel 2020.
  9. President.Az. "E.H.Axundovaya "Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 25.05.2018. İstifadə tarixi: 2018-05-26.
  10. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.