Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar incəsənət xadimi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Pircan Ağahüseyn oğlu Cəbiyev — 04.05.1991[1]
  2. Qarasim Əbdülhəsən oğlu Tağızadə — 04.05.1991[1]
  3. Rauf Zülfüqar oğlu Adıgözəlov — 17.05.1991[2]
  4. Namiq Həmid oğlu Sultanov — 17.05.1991[2]
  5. Elçin Mehdi oğlu Məmmədov — 22.05.1991[3]
  6. Vaqif İbrahim oğlu Həsənov — 22.05.1991[3]
  7. İsgəndər Məmməd oğlu Hümmətov (İsgəndər Coşqun) — 22.05.1991[4]
  8. Elturan Vəli oğlu Avalov — 03.06.1991[5]
  9. Xanımana Sabir qızı Əlibəyli — 01.07.1991[6]
  10. Həmid Məmmədəli oğlu Abbasov — 22.07.1991[7]
  11. Rahib Abuzər oğlu Hüseynov (fəxri ada hüququ bərpa edilmişdir) — 12.08.1991[8]
  12. Eldar Allahyar oğlu Beybudzadə — 19.09.1991[9]
  13. Faiq Hacı oğlu Mustafayev — 19.09.1991[9]
  14. Bibietta Zəkəriyyə qızı Vəkilova — 19.09.1991[10]
  15. Nelli Yusifovna Ələkbərova — 19.09.1991[11]
  16. Davud İsa oğlu Məmmədbəyov — 19.09.1991[11]
  17. Hidayət Xuduş oğlu Orucov — 24.09.1991[12]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vaqif Abdulla oğlu Şərifov — 04.03.1992[13]
  2. Tofiq Məmmədəli oğlu Ağababayev — 04.03.1992[14]
  3. Eldar Heydər oğlu Zeynalov — 04.03.1992[14]
  4. Telman Heydər oğlu Zeynalov — 04.03.1992[14]
  5. Arif Möhübəli oğlu Əzizov — 04.03.1992[14]
  6. Kamal Əhməd oğlu Əhmədov — 04.03.1992[14]
  7. Fuad Məmmədəmin oğlu Salayev — 04.03.1992[14]
  8. Elmas Mirmehdi oğlu Hüseynov — 04.03.1992[14]
  9. Manaf Fərəc oğlu Süleymanov — 04.03.1992[15]
  10. Zülfüqar İslam oğlu Fərzəliyev — 04.05.1992[16]
  11. Elza İmaməddinovna İbrahimova — 12.06.1992[17]
  12. Məmmədhüseyn Rüstəm oğlu Əliyev — 10.09.1992[18]
  13. Fərman Allahverdi oğlu Eyvazlı — 10.09.1992[19]
  14. Tariyel Təyyar oğlu Vəliyev — 06.11.1992[20]

1998[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Həsənağa Əli oğlu Qurbanov — 25.05.1998[21]
  2. Səyavuş Əşrəf oğlu Kərimi — 25.05.1998[21]
  3. Fərəh Şəkinskaya — 25.05.1998[22]
  4. Vaqif İsa oğlu Ağayev — 04.11.1998[22]
  5. Məmməd Muxtar oğlu Aslanov (Məmməd Aslan) — 04.11.1998[22]
  6. Şəfəq Sultan qızı Əlixanova — 04.11.1998[22]
  7. Ağalar Həmzə oğlu Mirzəyev — 04.11.1998[22]
  8. İsmayıl Abbas oğlu Ömərov — 04.11.1998[22]

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əqidə Ələkbər qızı Ələkbərova — 09.10.1999[23]
  2. Elman Həbib oğlu Hacıyev — 09.10.1999[23]
  3. Nizami İbrahim oğlu Həmzəyev — 09.10.1999[23]
  4. Rəşid Rza oğlu Məmmədov — 09.10.1999[23]
  5. Natiq Rəsul oğlu Rəsulzadə — 09.12.1999[24]

2003[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Qasımov İntiqam Böyükağa oğlu — 27.01.2003[25]
  2. Vəkilov Mənsur Fəxri oğlu — 27.01.2003[25]
  3. Balakişiyev Mövlud Süleyman oğlu — 27.01.2003[25]
  4. Məmmədzadə Səyavuş İmran oğlu — 27.01.2003[25]

2008[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əsgərova Nigar Cərulla qızı — 25.09.2008[26]
  2. Məmmədova Validə İmran qızı — 25.09.2008[26]

2012[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Ağayeva Sürəyya Xosrov qızı — 14.09.2012[27]
  2. Bağırova Sənubər Yusif qızı — 14.09.2012[27]
  3. Əkbərov Tahir İsmayıl oğlu — 14.09.2012[27]
  4. Əzimov Nadir Nəriman oğlu — 14.09.2012[27]

2014[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vidadi Aydın oğlu Muradov — 30.05.2014 [28]
  2. Kərimov Anar Elman oğlu — 25.06.2014[29]
  3. Axundzadə Rüfət Yusif oğlu — 25.06.2014[29]
  4. Abbasova Məlahət Elman qızı — 18.12.2014[30]
  5. Əzizov Rafiq Novruz oğlu — 18.12.2014[30]
  6. Məlikov Aqil Qədeşbala oğlu — 18.12.2014[30]

2015[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əmirov Əli Məmməd oğlu — 30.12.2015[31]
  2. Şəfiyeva Nərgiz Mahmud qızı — 30.12.2015[31]
  3. Talıbzadə Aydın Ağa Yunus oğlu — 30.12.2015[31]

2018[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Mehdiyeva Məhəbbət İsa qızı — 27.05.2018[32]

2019[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Cəbrayıllı Vaqif İsib oğlu (Vaqif Bayatlı Odər) — 24.05.2019[33]
  2. Hüseynbəyli Elçin Hüseyn oğlu — 24.05.2019[33]
  3. Mustаfаyеv Firuz Qədimаlı оğlu (Firuz Mustafa) — 24.05.2019[33]
  4. Azay Adil Çərkəz oğlu — 31 iyul 2019[34]
  5. Xalıqzadə Fəttah Xalıq oğlu — 17 sentyabr 2019[35]
  6. Rəcəbov Oqtay Məmmədağa oğlu — 17 sentyabr 2019[35]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "Azərbaycan Dövlət Teleradio Verilişləri Şirkətinin və Naxçıvan Muxtar Respublikası kütləvi informasiya vasitələrinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1991-ci il tarixli, 200 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  2. 1 2 "Respublikanın musiqi-ifaçılıq sənəti xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 17 may 1991-ci il tarixli, 215 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  3. 1 2 "M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 217 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  4. "M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 219 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  5. "E. V. Avalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyun 1991-ci il tarixli, 259 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  6. "X. S. Əlibəyli yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 iyul 1991-ci il tarixli, 279 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  7. "Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Şurası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 296 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  8. "R.A.Hüseynov yoldaşın "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adına Hüququnun bərpa edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 avqust 1991-ci il tarixli, 316 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  9. 1 2 "M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 345 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  10. "M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 346 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  11. 1 2 "N. Y. Ələkbərova, D. İ. Məmmədbəyov yoldaşlara "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 347 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  12. "Azərbaycan Respublikası Dövlət Mətbuat Komitəsinin Azərbaycan dilində "Dünya uşaq ədəbiyyatı kitabxanası"nın nəşrində fəal iştirak etmiş işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1991-ci il tarixli, 351 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  13. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  14. 1 2 3 4 5 6 7 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 604 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  15. "M. F. Süleymanova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 605 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  16. "Z İ. Fərzəliyevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 715 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  17. "E. İ. İbrahimovaya "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 iyun 1992-ci il tarixli, 839 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  18. "M. R. Əliyevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 184 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  19. "F. A. Eyvazlıya "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 188 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  20. "T. T. Vəliyevə, S. Q. İbrahimova (Sadıq Elcanlıya) və İ. X. Adıgözəlova Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 295 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  21. 1 2 internal=view&target=1&docid=3688&doctype=0 ""Əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 may 1998-ci il tarixli, 713 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 17 iyul 2011 at the Wayback Machine  (az.)
  22. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Şirkətinin əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 noyabr 1998-ci il tarixli, 10 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  23. 1 2 3 4 "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1999-cu il tarixli, 193 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2014-11-09 at the Wayback Machine  (az.)
  24. "N. R. Rəsulzadəyə "Əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 1999-cu il tarixli, 220 nömrəli Fərmanı[ölü keçid]  (az.)
  25. 1 2 3 4 ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az. 27 yanvar 2003-cü il. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20 fevral 2016.
  26. 1 2 "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 sentyabr 2008-ci il tarixli, 3062 nömrəli Sərəncamı" (az.). e-qanun.az. 2008-09-25. 2020-04-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-04-08.
  27. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (azərb.). Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı. 14 sentyabr 2012, 18:30. 23 September 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 8 may 2016.
  28. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 30 may 2014-cü il tarixli, sərəncamı
  29. 1 2 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına və mülki işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 25 iyun 2014, 18:17. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  30. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 18 dekabr 2014, 19:00. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  31. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2019-05-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-12-30.
  32. President.Az. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 27.05.2018. 2020-03-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-05-27.
  33. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.
  34. President.az. "Azərbaycanın kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 2019-07-31. 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-31.
  35. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-09-17. 2021-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-10-02.