Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin
“Əməkdar incəsənət xadimi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Pircan Ağahüseyn oğlu Cəbiyev — 04.05.1991[1]
  2. Qarasim Əbdülhəsən oğlu Tağızadə — 04.05.1991[1]
  3. Rauf Zülfüqar oğlu Adıgözəlov — 17.05.1991[2]
  4. Namiq Həmid oğlu Sultanov — 17.05.1991[2]
  5. Elçin Mehdi oğlu Məmmədov — 22.05.1991[3]
  6. Vaqif İbrahim oğlu Həsənov — 22.05.1991[3]
  7. İsgəndər Məmməd oğlu Hümmətov (İsgəndər Coşqun) — 22.05.1991[4]
  8. Elturan Vəli oğlu Avalov — 03.06.1991[5]
  9. Xanımana Sabir qızı Əlibəyli — 01.07.1991[6]
  10. Həmid Məmmədəli oğlu Abbasov — 22.07.1991[7]
  11. Rahib Abuzər oğlu Hüseynov (fəxri ada hüququ bərpa edilmişdir) — 12.08.1991[8]
  12. Eldar Allahyar oğlu Beybudzadə — 19.09.1991[9]
  13. Faiq Hacı oğlu Mustafayev — 19.09.1991[9]
  14. Bibietta Zəkəriyyə qızı Vəkilova — 19.09.1991[10]
  15. Nelli Yusifovna Ələkbərova — 19.09.1991[11]
  16. Davud İsa oğlu Məmmədbəyov — 19.09.1991[11]
  17. Hidayət Xuduş oğlu Orucov — 24.09.1991[12]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vaqif Abdulla oğlu Şərifov — 04.03.1992[13]
  2. Tofiq Məmmədəli oğlu Ağababayev — 04.03.1992[14]
  3. Eldar Heydər oğlu Zeynalov — 04.03.1992[14]
  4. Telman Heydər oğlu Zeynalov — 04.03.1992[14]
  5. Arif Möhübəli oğlu Əzizov — 04.03.1992[14]
  6. Kamal Əhməd oğlu Əhmədov — 04.03.1992[14]
  7. Fuad Məmmədəmin oğlu Salayev — 04.03.1992[14]
  8. Elmas Mirmehdi oğlu Hüseynov — 04.03.1992[14]
  9. Manaf Fərəc oğlu Süleymanov — 04.03.1992[15]
  10. Zülfüqar İslam oğlu Fərzəliyev — 04.05.1992[16]
  11. Elza İmaməddinovna İbrahimova — 12.06.1992[17]
  12. Məmmədhüseyn Rüstəm oğlu Əliyev — 10.09.1992[18]
  13. Fərman Allahverdi oğlu Eyvazlı — 10.09.1992[19]
  14. Tariyel Təyyar oğlu Vəliyev — 06.11.1992[20]

1998[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Həsənağa Əli oğlu Qurbanov — 25.05.1998[21]
  2. Səyavuş Əşrəf oğlu Kərimi — 25.05.1998[21]
  3. Fərəh Şəkinskaya — 25.05.1998[22]
  4. Vaqif İsa oğlu Ağayev — 04.11.1998[22]
  5. Məmməd Muxtar oğlu Aslanov (Məmməd Aslan) — 04.11.1998[22]
  6. Şəfəq Sultan qızı Əlixanova — 04.11.1998[22]
  7. Ağalar Həmzə oğlu Mirzəyev — 04.11.1998[22]
  8. İsmayıl Abbas oğlu Ömərov — 04.11.1998[22]

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əqidə Ələkbər qızı Ələkbərova — 09.10.1999[23]
  2. Elman Həbib oğlu Hacıyev — 09.10.1999[23]
  3. Nizami İbrahim oğlu Həmzəyev — 09.10.1999[23]
  4. Rəşid Rza oğlu Məmmədov — 09.10.1999[23]
  5. Natiq Rəsul oğlu Rəsulzadə — 09.12.1999[24]

2003[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Qasımov İntiqam Böyükağa oğlu — 27.01.2003[25]
  2. Vəkilov Mənsur Fəxri oğlu — 27.01.2003[25]
  3. Balakişiyev Mövlud Süleyman oğlu — 27.01.2003[25]
  4. Məmmədzadə Səyavuş İmran oğlu — 27.01.2003[25]

2008[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əsgərova Nigar Cərulla qızı — 25.09.2008[26]
  2. Məmmədova Validə İmran qızı — 25.09.2008[26]

2012[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Ağayeva Sürəyya Xosrov qızı — 14.09.2012[27]
  2. Bağırova Sənubər Yusif qızı — 14.09.2012[27]
  3. Əkbərov Tahir İsmayıl oğlu — 14.09.2012[27]
  4. Əzimov Nadir Nəriman oğlu — 14.09.2012[27]

2014[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Vidadi Aydın oğlu Muradov — 30.05.2014 [28]
  2. Kərimov Anar Elman oğlu — 25.06.2014[29]
  3. Axundzadə Rüfət Yusif oğlu — 25.06.2014[29]
  4. Abbasova Məlahət Elman qızı — 18.12.2014[30]
  5. Əzizov Rafiq Novruz oğlu — 18.12.2014[30]
  6. Məlikov Aqil Qədeşbala oğlu — 18.12.2014[30]

2015[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Əmirov Əli Məmməd oğlu — 30.12.2015[31]
  2. Şəfiyeva Nərgiz Mahmud qızı — 30.12.2015[31]
  3. Talıbzadə Aydın Ağa Yunus oğlu — 30.12.2015[31]

2018[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Mehdiyeva Məhəbbət İsa qızı — 27.05.2018[32]

2019[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Cəbrayıllı Vaqif İsib oğlu (Vaqif Bayatlı Odər) — 24.05.2019[33]
  2. Hüseynbəyli Elçin Hüseyn oğlu — 24.05.2019[33]
  3. Mustаfаyеv Firuz Qədimаlı оğlu (Firuz Mustafa) — 24.05.2019[33]
  4. Azay Adil Çərkəz oğlu — 31 iyul 2019[34]
  5. Xalıqzadə Fəttah Xalıq oğlu — 17 sentyabr 2019[35]
  6. Rəcəbov Oqtay Məmmədağa oğlu — 17 sentyabr 2019[35]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "Azərbaycan Dövlət Teleradio Verilişləri Şirkətinin və Naxçıvan Muxtar Respublikası kütləvi informasiya vasitələrinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1991-ci il tarixli, 200 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 29 noyabr 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  2. 1 2 "Respublikanın musiqi-ifaçılıq sənəti xadimlərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 17 may 1991-ci il tarixli, 215 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 19 oktyabr 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  3. 1 2 "M. Əzizbəyov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 217 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 16 avqust 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  4. "M. Qorki adına Azərbaycan Dövlət Gənc Tamaşaçılar Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 1991-ci il tarixli, 219 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 19 oktyabr 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  5. "E. V. Avalov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyun 1991-ci il tarixli, 259 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  6. "X. S. Əlibəyli yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 iyul 1991-ci il tarixli, 279 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-23 at the Wayback Machine  (az.)
  7. "Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Şurası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 iyul 1991-ci il tarixli, 296 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-12-20 at the Wayback Machine  (az.)
  8. "R.A.Hüseynov yoldaşın "Azərbaycan SSR əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adına Hüququnun bərpa edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 avqust 1991-ci il tarixli, 316 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-25 at the Wayback Machine  (az.)
  9. 1 2 "M. Maqomayev adına Azərbaycan Dövlət Filarmoniyası işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 345 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-04 at the Wayback Machine  (az.)
  10. "M. F. Axundov adına Azərbaycan Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 346 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-08-08 at the Wayback Machine  (az.)
  11. 1 2 "N. Y. Ələkbərova, D. İ. Məmmədbəyov yoldaşlara "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 1991-ci il tarixli, 347 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  12. "Azərbaycan Respublikası Dövlət Mətbuat Komitəsinin Azərbaycan dilində "Dünya uşaq ədəbiyyatı kitabxanası"nın nəşrində fəal iştirak etmiş işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1991-ci il tarixli, 351 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2021-04-13 at the Wayback Machine  (az.)
  13. "C.Cabbarlı adına Gəncə Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 602 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2023-08-18 at the Wayback Machine  (az.)
  14. 1 2 3 4 5 6 7 "Təsviri sənət xadimlərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 604 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-23 at the Wayback Machine  (az.)
  15. "M. F. Süleymanova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 605 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  16. "Z İ. Fərzəliyevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 715 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 29 iyun 2022 at the Wayback Machine  (az.)
  17. "E. İ. İbrahimovaya "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 iyun 1992-ci il tarixli, 839 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-05-29 at the Wayback Machine  (az.)
  18. "M. R. Əliyevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 184 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  19. "F. A. Eyvazlıya "Azərbaycan Respublikasının əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 188 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  20. "T. T. Vəliyevə, S. Q. İbrahimova (Sadıq Elcanlıya) və İ. X. Adıgözəlova Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 295 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-04-08 at the Wayback Machine  (az.)
  21. 1 2 internal=view&target=1&docid=3688&doctype=0 ""Əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 may 1998-ci il tarixli, 713 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 17 iyul 2011 at the Wayback Machine  (az.)
  22. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Şirkətinin əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 noyabr 1998-ci il tarixli, 10 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2022-10-23 at the Wayback Machine  (az.)
  23. 1 2 3 4 "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1999-cu il tarixli, 193 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2014-11-09 at the Wayback Machine  (az.)
  24. "N. R. Rəsulzadəyə "Əməkdar incəsənət xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 1999-cu il tarixli, 220 nömrəli Fərmanı Arxivləşdirilib 2017-09-23 at the Wayback Machine  (az.)
  25. 1 2 3 4 ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az. 27 yanvar 2003-cü il. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20 fevral 2016.
  26. 1 2 "Azərbaycan qadınlarının bir qrupuna fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 sentyabr 2008-ci il tarixli, 3062 nömrəli Sərəncamı" (az.). e-qanun.az. 2008-09-25. 2020-04-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2020-04-08.
  27. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı". president.az (azərb.). Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı. 14 sentyabr 2012, 18:30. 23 September 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 8 may 2016.
  28. Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 30 may 2014-cü il tarixli, sərəncamı
  29. 1 2 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına və mülki işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 25 iyun 2014, 18:17. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  30. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". President.az (az.). president.az. 18 dekabr 2014, 19:00. 2017-09-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-12-24.
  31. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". 2019-05-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2015-12-30.
  32. President.Az. "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 27.05.2018. 2020-03-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-05-27.
  33. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.
  34. President.az. "Azərbaycanın kino xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). President.az. 2019-07-31. 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-31.
  35. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (az.). president.az. 2019-09-17. 2021-10-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-10-02.