Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndislərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Əməkdar mühəndis” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Yusif Həsən oğlu Nağıyev — 12.05.1991[1]
  2. Timofey Nikolayeviç Raxmanin — 12.05.1991[1]
  3. Vitali Abramoviç Faynşteyn — 12.05.1991[1]
  4. Adil Baba oğlu Abbasov — 07.06.1991[2]
  5. Seyidxanım Mirələsgər qızı Aslanova — 07.06.1991[3]
  6. Maqsudəli Abbas oğlu Maqsudov — 07.06.1991[3]
  7. Telman Salman oğlu Ağayev — 12.08.1991[4]
  8. Zeynal Yəhyayeviç Quliyev — 04.10.1991[5]
  9. Rauf İsmayıl oğlu Mustafayev — 04.10.1991[5]
  10. Tofiq Davud oğlu Ələkbərov — 23.10.1991[6]
  11. Kamil Səid oğlu Məmmədov — 20.12.1991[7]
  12. Sahilə Məmməd qızı Çəndirli — 31.12.1991[8]
  13. Mahmud Yarməmməd oğlu Qurbanov — 31.12.1991[9]

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bağırov Rüstəm Əbilfəz oğlu — 20.06.2007[10]
  2. Həsənov Əjdər Sultanəli oğlu — 20.06.2007
  3. Qayıbov Cavanşir Zubail oğlu — 19.09.2007[11]
  4. Nəzərov Arif Yunis oğlu — 19.09.2007
  5. Rüstəmov Fərəməz Təhməz oğlu — 19.09.2007

2008[redaktə | əsas redaktə]

  1. Aslanov Rafiq Sabir oğlu — 05.06.2008[12]
  2. Aslanov Əskər Hüseyn oğlu[13]
  3. Abasov Rizvan Fərman oğlu — 18.09.2008
  4. Cəfərquluzadə Akif Abbas oğlu — 18.09.2008
  5. Əliyev Vaqif İzzət oğlu — 18.09.2008
  6. Əliyev Səfail Məhrəməli oğlu — 18.09.2008
  7. İsmayılov Məhiyəddin Abdulla oğlu — 18.09.2008
  8. Quliyev Ramiz Nəriman oğlu — 18.09.2008
  9. Məmmədov Xalik Rəfi oğlu — 18.09.2008
  10. Mustafayev Akif Rəhim oğlu — 18.09.2008
  11. Ramazanov Neymət Tapdıq oğlu — 18.09.2008
  12. Abbasov Mikayıl Hümmət oğlu — 01.12.2008[14]
  13. Abdullayev Kamandar Məmməd oğlu — 01.12.2008
  14. Məmmədov Rövşən Həmid oğlu — 01.12.2008
  15. Səmədov Nüsrət Səməd oğlu — 01.12.2008

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cavadov Əjdər Əhməd oğlu — 04.06.2009[15]
  2. Quliyev Zakir Bəybala oğlu — 04.06.2009

2010[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsmayılov Nazim Ələkbər oğlu — 09.04.2010[16]
  2. İsmiyev İsmayıl Əfəndi Hacımuradoviç — 09.04.2010[16]
  3. Məmmədov Əli Abdulla oğlu — 09.04.2010[16]
  4. Muxtarov Cəfər Məhərrəm oğlu — 09.04.2010[16]
  5. Vəliyev Ağalar İsrəfil oğlu — 09.04.2010[16]
  6. Mürsəl Əli oğlu Vəliyev — 21.08.2010[17]
  7. Mustafayev Firudin Bəylər oğlu — 18.09.2010[18]
  8. Heydərov Vaqif Abas oğlu - 26.12.2010
  9. Rəsulov Sakit Rauf oğlu - 18.11.2010 [19]

2011[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rauf Göyüş oğlu Vəliyev — 19.09.2011
  2. Bəybalayev Qəmbər Bəylər oğlu — 03.12.2011[20]
  3. Əfəndiyev İlham Dursun oğlu — 03.12.2011
  4. Fətullayev Əbülfət Balay oğlu — 03.12.2011
  5. Həsənov Osman Zahid oğlu — 03.12.2011
  6. Hüseynov Beytulla İbrahim oğlu — 03.12.2011
  7. Məmmədov Məhəmməd Əsgər oğlu — 03.12.2011
  8. Nəcəfov Sahib Müseyib oğlu — 03.12.2011
  9. Vəliyev Ramazan Əli oğlu — 03.12.2011
  10. Hüseynli Təyyar Məhərrəm oğlu — 14.12.2011[21]
  11. Məşədiyev İsmayıl Əli Ağa oğlu — 14.12.2011
  12. Səfərov Rüşti Səftər oğlu — 14.12.2011

2012[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ramazanov Xəlil Ramazan oğlu — 22.05.2012[22]
  2. Rəsulov Azad Hüseyn oğlu — 22.05.2012
  3. Abdullayev Vaqif Adil oğlu — 19.09.2012[23]
  4. Bəkirov Şaiq Xanbaba oğlu — 19.09.2012
  5. Əmirov Nail Nurov oğlu — 19.09.2012
  6. Mədətov Mübariz İsrafil oğlu — 19.09.2012
  7. Şirəli İskəndər Yaqub oğlu — 19.09.2012
  8. Quliyev Vilayət Mansur oğlu — 11.10.2012[24]
  9. Muradov Elyar Həbib oğlu — 11.10.2012
  10. Hümbətov Fərail Topuş oğlu — 19.10.2012[25]
  11. Hüseynov İftixar Hüseyn oğlu — 19.10.2012
  12. İlyasov Osman Vəli oğlu — 19.10.2012
  13. Şahhüseynov Əhmədiyyə Veysəl oğlu — 19.10.2012
  14. Osmanov Əlixan Qədiroviç — 07.11.2012[26]
  15. Rəsulov Arif Yunis oğlu — 07.11.2012
  16. Tağı-zadə Fuad Çingiz oğlu — 07.11.2012
  17. Babayev Əli Sabir oğlu — 26.12.2012[27]
  18. Bəşirov İlham Bəşir oğlu — 26.12.2012[27]

2013[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qaziyev Yusif Cəbrayıl oğlu — 15.05.2013[28]
  2. Paşayev Elbrus Paşa oğlu — 15.05.2013
  3. Hüseynov Etibar Xudaverdi oğlu — 29.05.2013[29]
  4. Səmədov Vaqif Səməd oğlu — 29.05.2013
  5. Abbasov Əskər Abbas oğlu — 19.09.2013[30]
  6. Axundov Fərid Əflatun oğlu — 19.09.2013[30]
  7. Əhmədov Natiq Muxtar oğlu — 19.09.2013[30]
  8. Məmmədov Əfqan İslam oğlu — 19.09.2013[30]
  9. Paşayev Aqşin Şəmşəd oğlu — 19.09.2013[30]

2014[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qurbanəliyev Çingiz Midhət oğlu — 13.02.2014[31]
  2. Məmmədov Elgün Fərman oğlu — 13.02.2014[31]
  3. Mahmudov Miryusif Mircəfər oğlu — 13.02.2014[31]
  4. Ələkbərov Adışirin Balaşirin oğlu — 05.06.2014
  5. İbrahimov Şəmsəddin Vahab oğlu — 18.10.2014[32]
  6. Nəcəfov Məhərrəm Mehdi oğlu — 18.10.2014[32]
  7. Şahmuradov Vüqar Hüseynqulu oğlu — 18.10.2014[32]
  8. Əliyev Faiq Ənvər oğlu — 10.04.2014[33]
  9. Əliyev Natiq Balabəy oğlu — 10.04.2014[33]
  10. Hacıyev Knyaz Mehdi oğlu — 10.04.2014[33]
  11. Hüseynova Mina Ələsgər qızı — 10.04.2014[33]
  12. Xəlilov Mirzəcan Mirzəmməd oğlu — 10.04.2014[33]
  13. Məmmədov Məmməd Əli oğlu — 10.04.2014[33]

2015[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Azər Həsən oğlu — 26.02.2015[34]
  2. Əli-zadə Aslan Muxtar oğlu — 01.06.2015[35]
  3. Dadaşov Qərib Kamran oğlu — 09.04.2015[36]

2016[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bayramova Gülarə Əşrəf qızı — 01.03.2016[37]
  2. Bəkirli Asif Şahnəzər oğlu — 19.09.2016[38]
  3. Həsənov Fazil Qurban oğlu — 19.09.2016[38]
  4. Hüseynov Nazim Həsən oğlu — 19.09.2016[38]
  5. Məmmədov İlqar Hacı oğlu — 19.09.2016[38]
  6. Seyfullayev Qağaməli Höküməli oğlu — 19.09.2016[38]
  7. Məmmədov İlham Telman oğlu

2017[redaktə | əsas redaktə]

1. Süleymanov Fuad Salman oğlu - 19.09.2017

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 1,2 "SSRİ Kənd Təsərrüfatı və Ərzaq Nazirliyi Baş Aqrar-Sənaye Elmi Tədqiqat və Layihə İnstitutu Cənub Dövlət Yeyinti Məhsulları Sənayesi Müəssisələrini və Kənd Təsərrüfatı Obyektlərini Layihələşdirmə İnstitutunun işçilərinə Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 may 1991-ci il tarixli, 202 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. "Bakı Baş Tikinti İdarəsi sənaye üsulu ilə evtikmə istehsal birliyinin işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1991-ci il tarixli, 266 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 3,0 3,1 "Azərbaycan Respublikası Dağlıq Qarabağ Muxtar Vilayətinin yaşayış məntəqələrinin sosial-iqtisadi inkişafı proqramının yerinə yetirilməsində ən çox fərqlənmiş inşaatçıların bir qrupuna fəxri adlar verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1991-ci il tarixli, 268 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. "Respublikanın mənzil-kommunal təsərrüfatı işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 avqust 1991-ci il tarixli, 314 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. 5,0 5,1 "İ.Q.Yesman adına Azərbaycan Elmi Tədqiqat Energetika İnstitutu işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 oktyabr 1991-ci il tarixli, 359 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. ""Azərdəzgahsənaye" Azərbaycan Dəzgahqayırma İstehsal Birliyi İşçilərinin bir qrupuma Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 oktyabr 1991-ci il tarixli, 391 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. "K. S. Məmmədov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 515 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. "S. M. Çəndirli yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 31 dekabr 1991-ci il tarixli, 534 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. "M. Y. Qurbanov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 31 dekabr 1991-ci il tarixli, 537 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. Azərbaycan Respublikasının qaz təsərrüfatı işçilərinə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 iyun 2007-ci il tarixli 2234 saylı Sərəncamı
  11. Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 2007-ci il tarixli 2393 saylı Sərəncamı
  12. Azərbaycan Respublikasının meliorasiya və su təsərrüfatı işçilərinə “Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi” fəxri adinin verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 iyun 2008-cu il tarixli 2853 saylı Sərəncamı
  13. Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə “Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 sentyabr 2008-ci il tarixli 3048 saylı Sərəncamı
  14. Azərbaycan Respublikasında rabitə və informasiya texnologiyaları sahəsi işçilərinə “Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 dekabr 2008-ci il tarixli sərəncamı
  15. Azərbaycan Respublikasının meliorasiya və su təsərrüfatı işçilərinə “Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi” fəxri adinin verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 iyun 2009-cu il tarixli 312 saylı Sərəncamı
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 Beş nəfər “Əməkdar mühəndis” fəxri adı ilə təltif olunub
  17. M.Ə.Vəliyevə “Azərbaycan Respublikasının əməkdar mühəndisi” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 avqust 2010-cu il tarixli Sərəncamı
  18. Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 sentyabr 2010-cu il tarixli Sərəncamı
  19. Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyasının əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  20. Azərbaycan Respublikasında rabitə və informasiya texnologiyaları sahəsində çalışan şəxslərə “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 dekabr 2011-ci il tarixli Sərəncamı
  21. Azərbaycan Respublikası Fövqəladə Hallar Nazirliyinin əməkdaşlarına “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 dekabr 2011-ci il tarixli 1884 saylı Sərəncamı
  22. Azərbaycan Respublikası Ekologiya və Təbii Sərvətlər Nazirliyinin əməkdaşlarına “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 may 2012-ci il Sərəncamı
  23. Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə “Əməkdar Mühəndis” fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı
  24. V.M.Quliyevə və E.H.Muradova “Əməkdar Mühəndis” fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 oktyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı
  25. Azərbaycanın bir qrup energetikinə “Əməkdar Mühəndis” fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 oktyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı
  26. Bakı Metropoliteninin bir qrup işçisinə “Əməkdar mühəndis” fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 noyabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı
  27. 27,0 27,1 "Abşeron rayonunun sosial-iqtisadi inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 dekabr 2012-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (26 dekabr 2012, 18:35).
  28. Su Təsərrüfatı Obyektlərinin Layihələndirilməsi üzrə Azərbaycan Dövlət İnstitutunun əməkdaşlarına “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  29. Azərbaycan Respublikası mülki aviasiya işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 29 may 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  30. 30,0 30,1 30,2 30,3 30,4 Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə “Əməkdar mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 2013-cü il tarixli Sərəncamı
  31. 31,0 31,1 31,2 "Gəncə şəhərinin sosial-mədəni inkişafında xidmətləri olan şəxslərə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 fevral 2014-cü il tarixli Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (13 fevral 2014, 18:55).
  32. 32,0 32,1 32,2 "Azərbaycanın bir qrup energetikinə “Əməkdar mühəndis” fəxri adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 oktyabr 2014-cü il tarixli Sərəncamı" (azərb.). President.az. president.az (19 oktyabr 2014, 10:30).
  33. 33,0 33,1 33,2 33,3 33,4 33,5 "370 - İnşaat işçilərinə “Əməkdar Mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında" (azərb.). e-qanun.az (10 aprel 2014).
  34. "Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin (AzərTAc-ın) əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 26 fevral 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (26 fevral 2015).
  35. "Azərbaycan Respublikasının mülki aviasiya işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 iyun 2015-ci il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az (01 iyun 2015, 18:50).
  36. "İnşaat işçilərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 aprel 2015-ci il tarixli, 1166 nömrəli Sərəncamı" (azərb.). president.az (9 iyun 2016).
  37. "Azərbaycan qadınlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1 mart 2016-cı il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. president.az (1 mart 2016).
  38. 38,0 38,1 38,2 38,3 38,4 "Azərbaycan Respublikasının neft sənayesi işçilərinə “Əməkdar mühəndis” fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 sentyabr 2016-cı il tarixli Sərəncamı" (azərb.). Azərbaycan Respublikası Prezidentinin rəsmi internet saytı. president.az (19 sentyabr 2016).