Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
“Əməkdar elm xadimi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Fikrət Mirmehdi oğlu Mirsəlimov — 12.05.1991[1]
  2. Niyazi Əşrəf oğlu Mütəllibov — 12.05.1991[1]
  3. Akif Ağamehdi oğlu Əlizadə — 12.05.1991[2]
  4. İsgəndər Şahbala oğlu İsgəndərov — 12.05.1991[2]
  5. Asəf Abbasqulu oğlu Nadirov — 12.05.1991[2]
  6. Fəzilə İbrahim qızı Səmədova — 12.05.1991[2]
  7. Hüseyn Heydər oğlu Həsənov — 12.05.1991[2]
  8. Toğrul Nemət oğlu Şahtaxtinski — 12.05.1991[2]
  9. Ənvər Mamay oğlu Şıxlinski — 12.05.1991[2]
  10. Raul Abdulla oğlu Qədimov — 03.06.1991[3]
  11. Ələddin Abdulla oğlu Əsgərov — 03.06.1991[3]
  12. Bəhmən Bəhram oğlu Xəlilov — 03.06.1991[3]
  13. Şahin Tağı oğlu Səfərov — 04.06.1991[4]
  14. Rəşid Nəcəfqulu oğlu Abdullayev — 07.06.1991[5]
  15. Fərid Həsən oğlu Dadaşov — 07.06.1991[5]
  16. Fazil Balamirzə oğlu Ağayev — 11.07.1991[6]
  17. Nurəddin Bahadur oğlu Hümbətov — 11.07.1991[6]
  18. Ağaəhməd İsa oğlu İsazadə — 11.07.1991[7]
  19. Əhməd Əhmədoviç İsgəndərov — 08.08.1991[8]
  20. Aslan Məcid oğlu Atakişiyev — 12.08.1991[9]
  21. Qavriil Abramoviç İlizarov — 21.08.1991[10]
  22. Əhliman Tapdıq oğlu Əmiraslanov — 22.08.1991[11]
  23. Validə Cavad qızı Yusifova — 04.10.1991[12]
  24. Orxan Səməd oğlu Məmmədyarov — 04.10.1991[12]
  25. Səlvər Riza oğlu Aslanov — 20.12.1991[13]
  26. Əyyub İsmayıl oğlu Əsgərov — 20.12.1991[14]
  27. Rəfi Həsən oğlu Məmmədov — 31.12.1991[15]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arif Əliheydər oğlu Babayev — 04.03.1992[16]
  2. Tofiq Bayram oğlu Qocayev — 04.03.1991[16]
  3. Rauf Əbdüləli oğlu İsmayılov — 04.03.1991[16]
  4. Yaqub Mikayıl oğlu Mahmudov — 04.03.1991[16]
  5. Abdulla İbrahim oğlu Muxtarov — 04.03.1991[16]
  6. Niyazi Şahid oğlu Rəsulov — 04.03.1991[16]
  7. Sabir Əbdülmanaf oğlu Hacıyev — 04.03.1991[16]
  8. Firudin Hüseyn oğlu Hüseynov — 04.03.1991[16]
  9. Vahid Cümşüd oğlu Axundov — 04.03.1992[17]
  10. Həsən Əliyeviç Seyidov — 04.05.1992[18]
  11. Kamran Ənvər oğlu Rüstəmov — 15.06.1992[19]
  12. Aslan Məmməd oğlu Aslanov — 08.09.1992[20]
  13. Məhəmməd Həbibulla oğlu Şaxtaxtinski — 08.09.1992[20]
  14. Əziz Рəmzə oğlu Əsgərov — 24.09.1992[21]
  15. Vasim Məmmədəli oğlu Məmmədəliyev — 28.10.1992[22]

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əlövsət Zakir oğlu Abdullayev — 09.05.1993[23]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli — 09.10.1999[24]
  2. Səfərəli Yaqub oğlu Babayev — 16.10.1999[25]
  3. Kamal Mehdi oğlu Abdullayev — 09.12.1999[26]
  4. Şamil Allahverdi oğlu Cəmşidov — 09.12.1999[26]
  5. Samət Qüdrət oğlu Əlizadə — 09.12.1999[26]
  6. Tofiq İsmayıl oğlu Hacıyev — 09.12.1999[26]

2007[redaktə | əsas redaktə]

  1. Nazıyev Yaşar Mövlud oğlu — 03.10.2007[27]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əli Xudu oğlu Nuriyev — 10.09.2009[28]
  2. Babazadə Vasif Məmmədağa oğlu — 11.02.2000[29]
  3. Bektaşi Sübhi Əli oğlu — 11.02.2000[29]
  4. Cəfərov Nizami Qulu oğlu — 11.02.2000[29]
  5. Əhmədov Şamil Teymur oğlu — 11.02.2000[29]
  6. Əliyeva Rəfiqə Əlirza qızı — 11.02.2000[29]
  7. Əsgərov Bəhram Mehralı oğlu — 11.02.2000[29]
  8. Natəmi Neyyar Zaman Mehdi Qulu qızı — 11.02.2000[29]
  9. Qasımov Nemət Abbasəli oğlu — 11.02.2000[29]
  10. Məhərrəmov Abel Məmmədəli oğlu — 11.02.2000[29]
  11. Məmmədov Yusif Əbülfət oğlu — 11.02.2000[29]
  12. Mərdanov Misir Cumayıl oğlu — 11.02.2000[29]
  13. Müseyibov Müseyib Ağababa oğlu — 11.02.2000[29]
  14. Seyidov Yusif Mirəhməd oğlu — 11.02.2000[29]

2010[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əliyev Hafiz Məmmədrəhim oğlu — 20.09.2010[30]
  2. Əliyev Sabir Cahan oğlu — 20.09.2010[30]
  3. Əliyeva Rəna Qurban qızı — 20.09.2010[30]
  4. İsayev İbrahim İsa oğlu — 20.09.2010[30]
  5. Kərimov Elxan Emin oğlu — 20.09.2010[30]
  6. Qarayev Zakir Ömər oğlu — 20.09.2010[30]
  7. Məmmədov Cəbrayıl Teymur oğlu — 20.09.2010[30]
  8. Musayev Surxay Novruz oğlu — 20.09.2010[30]

2014[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vəliyev Vilayət Məmməd oğlu — 21.10.2014[31]
  2. Yusifbəyli Nurəli Adil oğlu — 21.10.2014[31]

2017[redaktə | əsas redaktə]

  1. Təhsin Mütəllim oğlu Mütəllimov — 06.03.2017[32]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 "Topçubaşov adına Elmi Tədqiqat Kliniki və Eksperimental Cərrahiyyə İnstitutunun işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 may 1991-ci il tarixli, 205 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 "Respublika Elmlər Akademiyasının əməkdaşlarına "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 may 1991-ci il tarixli, 206 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 3,0 3,1 3,2 "S. Ağamalıoğlu adına "Şərəf nişanı" ordenli Azərbaycan Kənd Təsərrüfatı İnstitutunun işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyun 1991-ci il tarixli, 264 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. "Ş. T. Səfərov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 iyun 1991-ci il tarixli, 265 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. 5,0 5,1 "Azərbaycan Respublikası Elmlər Akademiyasının akademik İ. M. Qubkin adına Geologiya İnstitutunun bir qrup işçisinə Azərbaycan Respublikasının adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1991-ci il tarixli, 270 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. 6,0 6,1 "Ə. Əliyev adına Azərbaycan Dövlət Həkimləri Təkmilləşdirmə İnstitutunun əməkdaşlarına Azərbaycan Respublikası fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 iyul 1991-ci il tarixli, 287 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. "A. İ. İsazadə yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 iyul 1991-ci il tarixli, 290 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. "Ə.Ə.İsgəndərov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 8 avqust 1991-ci il tarixli, 310 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. "A.M.Atakişiyev yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 12 avqust 1991-ci il tarixli, 312 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. "Q.A.İlizarov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 avqust 1991-ci il tarixli, 318 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  11. "Ə.T.Əmiraslanov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 22 avqust 1991-ci il tarixli, 319 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  12. 12,0 12,1 "İ.Q.Yesman adına Azərbaycan Elmi Tədqiqat Energetika İnstitutu işçilərinin bir qrupuna Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 oktyabr 1991-ci il tarixli, 359 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  13. "S. R. Aslanov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 510 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  14. "Ə. İ. Əsgərov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 dekabr 1991-ci il tarixli, 514 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  15. "R. H. Məmmədov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 31 dekabr 1991-ci il tarixli, 536 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 "Xalq təhsili işçilərinə Azərbaycan Respublikasının fəxri adlarının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 599 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  17. "V. C. Axundov yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 mart 1992-ci il tarixli, 606 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  18. "H. Ə. Seyidova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 may 1992-ci il tarixli, 714 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  19. "K. Ə. Rüstəmova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 iyun 1992-ci il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  20. 20,0 20,1 "A.M. Aslanova və M. H. Şaxtaxtinskiyə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 8 sentyabr 1992-ci il tarixli, 177 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  21. "Ə.H. Əsgərova "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 sentyabr 1992-ci il tarixli, 222 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  22. "V. M. Məmmədəliyevə "Azərbaycan Respublikasının əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 28 oktyabr 1992-ci il tarixli, 287 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  23. "Ə.Z.Abdullayevə Azərbaycan Respublikasının "Əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 may 1993-cü il tarixli, 568 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  24. "Naxçıvan Muxtar Respublikasının elm, mədəniyyat və ədəbiyyat xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1999-cu il tarixli, 193 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  25. "S. Y. Babayevə «Əməkdar elm xadimi» fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 oktyabr 1999-cu il tarixli, 197 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  26. 26,0 26,1 26,2 26,3 "Azərbaycan alimlərinə "Əməkdar elm xadimi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 1999-cu il tarixli, 222 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  27. ""Y. M. Nazıyevə «Əməkdar elm xadimi» fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 03 oktyabr 2007-ci il tarixli SƏRƏNCAMI" (az). azertag.az. azertag.az. 03 oktyabr 2007, 18:36. http://azertag.az/xeber/AZARBAYCAN_RESPUBLIKASININ_TAHSIL_ISCHILARINA_FAXRI_ADLARIN_VERILMASI_HAQQINDA_AZARBAYCAN_RESPUBLIKASI_PREZIDENTININ_SARANCAMI-389367. İstifadə tarixi: 2007-10-03.
  28. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyasının əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 2009-cu il tarixli 470 saylı Sərəncamı  (azərb.)
  29. 29,00 29,01 29,02 29,03 29,04 29,05 29,06 29,07 29,08 29,09 29,10 29,11 29,12 "Məmmədəmin Rəsulzadə adına Bakı Dövlət Universiteti müəllimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI PREZİDENTİNİN FƏRMANI" (azərb.). http://e-qanun.az.+11 fevral 2000. Arxivləşdirilib: [1] saytından 27 fevral 2016 tarixində. https://web.archive.org/web/20160227070958/http://e-qanun.az/framework/89. İstifadə tarixi: 27 fevral 2016.
  30. 30,0 30,1 30,2 30,3 30,4 30,5 30,6 30,7 "Azərbaycan Tibb Universitetinin əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 sentyabr 2010-cu il tarixli Sərəncamı" (az). president.az. 20 sentyabr 2010. http://president.az/articles/753. İstifadə tarixi: 2015-05-11.
  31. 31,0 31,1 [http://azertag.az/xeber/AZARBAYCAN_RESPUBLIKASININ_TAHSIL_ISCHILARINA_FAXRI_ADLARIN_VERILMASI_HAQQINDA_AZARBAYCAN_RESPUBLIKASI_PREZIDENTININ_SARANCAMI-389367 "AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASININ TƏHSİL İŞÇİLƏRİNƏ FƏXRİ ADLARIN VERİLMƏSİ HAQQINDA AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI PREZİDENTİNİN SƏRƏNCAMI"] (az). azertag.az. azertag.az. 03 oktyabr 2007, 18:36. http://azertag.az/xeber/AZARBAYCAN_RESPUBLIKASININ_TAHSIL_ISCHILARINA_FAXRI_ADLARIN_VERILMASI_HAQQINDA_AZARBAYCAN_RESPUBLIKASI_PREZIDENTININ_SARANCAMI-389367. İstifadə tarixi: 2007-10-03. Sitat səhvi: Invalid <ref> tag; name "21.10.2014" defined multiple times with different content
  32. "Azərbaycanda yüksək ixtisaslı elmi-pedaqoji kadrların hazırlanması və ədəbiyyatşünaslıq sahəsindəki xidmətlərinə görə Təhsin Mütəllim oğlu Mütəllimova “Əməkdar elm xadimi” fəxri adı verilsin." Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 06 mart 2017-ci il tarixli, Fərmanı  (azərb.)