Azərbaycan Respublikasının xalq şairlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Xalq şairi” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Məmməd İnfil oğlu İbrahimov (Məmməd Araz) — 07.12.1991[1]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Xəlil Rza oğlu Xəlilov (Xəlil Rza Ulutürk) — 24.04.1992[2]
  2. Qabil Allahverdi oğlu İmamverdiyev — 10.09.1992[3]

1998[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hökümә İbrahim qızı Billuri — 23.05.1998[4]
  2. Fikrət Göyüş oğlu Qocayev — 23.05.1998[4]
  3. Söhrab Əbülfəz oğlu Tahiri — 23.05.1998[4]

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vaqif Səməd oğlu Vəkilov — 09.12.1999[5]
  2. Cabir Mirzəbəy oğlu Novruzov — 09.12.1999[6]

2005[redaktə | əsas redaktə]

  1. Sabir Rüstəmxanlı — 2005
  2. Nəriman Həsənzadə — 2005
  3. Zəlimxan Yaqub — 2005

2019[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cəfərov Vahid Əziz oğlu (Vahid Əziz) — 24.05.2019[7]
  2. Əliyev Ramiz Məmmədəli oğlu (Ramiz Rövşən) — 24.05.2019[7]
  3. Yaqubov Musa Səfiməmməd oğlu (Musa Yaqub) — 24.05.2019[7]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "M. İ. İbrahimov (Məmməd Araz) yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 dekabr 1991-ci il tarixli, 486 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. "X. R. Xəlilova (Xəlil Rza Ulutürkə) "Azərbaycan Respublikasının xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 aprel 1992-ci il tarixli, 699 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. "Q. A. İmamverdiyevə "Azərbaycan Respublikasının xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 183 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. 1 2 3 ""Xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 may 1998-ci il tarixli, 709 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "V. S. Vəkilova (Vaqif Səmədoğluna) "Xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 1999-cu il tarixli, 221 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "C. M. Novruzova (Cabir Novruza) "Xalq şairi" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 dekabr 1999-cu il tarixli, 223 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.