Azərbaycan Respublikasının Azadlıq uğrunda mübarizlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Respublikasının Azadlıq uğrunda mübarizlərinin siyahısı1990-cı il yanvarın 19-dan 20-nə keçən gecə Azərbaycan Respublikasının paytaxtı Bakı şəhərinə və bir sıra rayonlarına keçmiş SSRİ Silahlı Qüvvələrinin basqını zamanı yüksək vətəndaşlıq nümunəsi, mərdlik və hünər göstərmiş həlak olan və yaralanan vətəndaşlara Azərbaycan Respublikası Prezidentinin fərmanı ilə verilən ən yüksək fəxri adı - Azərbaycan Respublikasının "Azadlıq uğrunda mübariz" fəxri adı almış şəxslərin siyahısıdır.[1]

Siyahı[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasov Zöhrab Heydərəli oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  2. Abbasov Sabir Rzaqulu oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  3. Abbasova Fərizə Nəriman qızı (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  4. Abduyev Tariyel Oruc oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  5. Abdullayev Əyyub Mahmud oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  6. Abdullayev Zahid Abdulla oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  7. Abdullayev Tariyel Hacıbala oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  8. Ağaverdiyev Aslan Əlikram oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  9. Ağakişiyev Şakir Xandadaş oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  10. Ağahüseynov Ağahəsən Yarı oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  11. Ağahüseynov Nurəddin Aslan oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  12. Alimov Ramiz Xarisoviç (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  13. Allahverdiyev İlham Əjdər oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  14. Allahverdiyev Ruslan Kamal oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  15. Alməmmədov Teymur Yəhya oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  16. Atakişiyev Bəhruz Tofiq oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  17. Babayev Rahim Vaqif oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  18. Babayev Fuad Yavər oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  19. Babayeva Sürəyya Lətif qızı (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  20. Bağırov Baloğlan Həbib oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  21. Bağırov Telman Məlik oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  22. Bayramov İsabala Əli oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  23. Balahüseyn Mirqəzəb oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  24. Baxşəliyev Elçin Mirzə oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  25. Baxşiyev Salman Babaxan oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  26. Bessantina Vera Lvovna (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  27. Bədəlov Rövşən Seyfulla oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  28. Boqdanov Valeri Zakiroviç (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  29. Bünyadzadə Ülvi Yusif oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  30. Qayıbov Ələskər Yusif oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  31. Qarayev İlqar Əli oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  32. Qasımov Abbas Şəmməd oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  33. Qasımov Yusif İbrahim oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  34. Qeybullayev Elçin Siyəddin oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  35. Qəniyev Mirzə Rzabala oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  36. Qocamanov Əliyusif Bilal oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  37. Quliyev Səxavət Balay oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  38. Eminov Vəfadar Osman oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  39. Əbilhəsənov İlqar Yusif oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  40. Əbülfətov Mircamal Mirsaleh oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  41. Əzizov Habil Kommunar oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  42. Ələkbərov Azər Nəsib oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  43. Ələskərov Zaur Rasim oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  44. Əlizadə Faiq Əbdülhüseyn oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  45. Əliyev Bayram Mədət oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  46. Əliyev Zahid Bayram oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  47. Əliyev Zəbulla Xeyrulla oğlu (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  48. Namik Kamil oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  49. Rüstəm Şahvələd oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  50. Xəlqan Yusif oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  51. Asif Kamil oğlu Əsədullayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  52. Faiq Novruz oğlu Əskərov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  53. İlqar Hümbət oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  54. Rəhman İsmixan oğlu Əşrəfov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  55. İsfəndiyar Adil oğlu Zülalov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  56. İlqar Rəşid oğlu İbrahimov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  57. Elçin Beydulla oğlu İmanov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  58. Müşviq Ağaəli oğlu İsayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  59. Rauf Soltanməmməd oğlu İsayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  60. Fəxrəddin Xudu oğlu İsayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  61. Rəşid İslam oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  62. Tofiq Babaxan oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  63. Cavad Yunus oğlu İsmayıylov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  64. Ağanəzər Araz oğlu İsrayılov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  65. Nüsrət İsmayıl oğlu Yaqubov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  66. Boris Vasilyeviç Yefimiçev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  67. Oleq Kərimoviç Yusupov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  68. Əflatun Həşim oğlu Kazımov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  69. Aleksandr Ramazan oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  70. İlqar İsa oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  71. Oqtay Eyvaz oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  72. Aleksandr Vitalyeviç Marxevka (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  73. Yan Maksoviç Meyeroviç (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  74. Vaqif Məmməd oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  75. Vidadi Üzeyir oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  76. Eldar Zeynal oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  77. İbiş Behbud oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  78. Kamal Seyidqurban oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  79. Mehman Sahibəli oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  80. Məmməd Yarməmməd oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  81. Rahim Vəliağa oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  82. Səxavət Heydər oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  83. Şahin Zahid oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  84. Larisa Fərman qızı Məmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  85. Azad Əliheydər oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  86. Vaqif Səməd oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  87. Elçin Hüseynqulu oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  88. Fuad Fərhad oğlu Mövludov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  89. Mehman Əsəd oğlu Muradov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  90. Mahir Vaqif oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  91. Allahyar İsgəndər oğlu Nəsibov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  92. Yanvar Şiralı oğlu Nəsirov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  93. Alla Alekseyevna Nikolayenko (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  94. Andrey Aleksandroviç Nişenko (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  95. Şəmsəddin Əbdülhəsən oğlu Orucov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  96. Saleh Əliqulu oğlu Poladi (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  97. İslam Oqtay oğlu Rəhmanov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  98. Azad Allahverdi oğlu Rzayev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  99. Rövşən Məmməd oğlu Rüstəmov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  100. Yusif Allahverdi oğlu Sadıqov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  101. Şərafəddin Müzəffər oğlu Salahov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  102. Vladimir Aleksandroviç Semyonov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  103. Bafadar Ağamirzə oğlu Səfərov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  104. Vladimir İvanoviç Tokarev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  105. Tenkiz Məmməd oğlu Turabov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  106. Fərqət Şərəfullayeviç Tuxtamışev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  107. Baba Məhəmməd oğlu Xammədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  108. Cəbrayıl Hüseynxan oğlu Xamməmmədov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  109. Mübariz Məhəmməd oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  110. İzzət Atakişi oğlu Həmidov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  111. Əli Xudaverdi oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  112. Mehman İbrahim oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  113. Müzəffər Qəzənfər oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  114. Sahib Nəsib oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  115. İsrafil Ağababa oğlu Həşimov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  116. Əlimərdan Əbil oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  117. Nəriman Vəli oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  118. İlkin Zülqədər oğlu Cavanşirov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  119. Əbülfəz Böyükağa oğlu Cəfərov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  120. Mürvət Rəhim oğlu Şərifov (ölümündən sonra) — 21.01.1992[2]
  121. Baxşəli Maqsud oğlu Allahverdiyev — 21.01.1992[3]
  122. Rəşid Məmməd oğlu Allahverdiyev — 21.01.1992[3]
  123. Şamil Səməd oğlu Babayev — 21.01.1992[3]
  124. Samirə Camal qızı Bağırova — 21.01.1992[3]
  125. Qərib Müseyib oğlu Qədirli — 21.01.1992[3]
  126. Anar Şaiq oğlu Qəribov — 21.01.1992[3]
  127. Füzuli Əli oğlu Əliyev — 21.01.1992[3]
  128. Almaz Əmirsayat qızı Əliyeva — 21.01.1992[3]
  129. Əsəd İbrahiməjdər oğlu Əsədzadə — 21.01.1992[3]
  130. Yusif Əli oğlu Kərimov — 21.01.1992[3]
  131. Yaşıl Abdulla oğlu Məmmədov — 21.01.1992[3]
  132. Fərman Hüseyn oğlu Məmmədov — 21.01.1992[3]
  133. Əvəz Adil oğlu Mehdiyev — 21.01.1992[3]
  134. Əlisoy Mahmud oğlu Mənsur — 21.01.1992[3]
  135. Qarakişi Ağaşirin oğlu Musayev — 21.01.1992[3]
  136. Asif Şahlar oğlu Muxtarov — 21.01.1992[3]
  137. Faiq Ağasəlim oğlu Muxtarov — 21.01.1992[3]
  138. Nailə Əkbər qızı Nəsirova — 21.01.1992[3]
  139. Qədir Ziyad oğlu Rüstəmov — 21.01.1992[3]
  140. Tərlan Fərhad oğlu Hacıyev — 21.01.1992[3]
  141. İbadulla Zakulla oğlu Həsənov — 21.01.1992[3]
  142. Şahlar Şükür oğlu Həsənov — 21.01.1992[3]
  143. Məmmədəli Mədət oğlu Şıxnəbiyev — 21.01.1992[3]
  144. Ələkbər Hacı Məmmədəli oğlu Talıbov - 03.06.1993[4]
  145. Sayadulla Əsəd oğlu Məmmədov — 05.09.1993[5]
  146. Yaqub Ələsgər oğlu Məmmədov — 05.09.1993[5]
  147. Əvəz Əsgər oğlu Qənbərov— 05.09.1993[5]
  148. Əbdülqəni Rəhman oğlu Əliyev — 05.09.1993[5]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Respublikasının “Azadlıq uğrunda mübariz” fəxri adının müəyyən edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikasının 13 yanvar 1992-ci il tarixli, 48 nömrəli Qanunu  (azərb.)
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 "Azərbaycan Respublikasının "Azadlıq uğrunda mübariz" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 yanvar 1992-ci il tarixli, 556 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 "Azərbaycan Respublikasının "Azadlıq uğrunda mübariz" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 yanvar 1992-ci il tarixli, 557 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. Azərbaycan Respublikasının prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 1993-cü il 3 iyun tarixli 625 №-li fərmanı.
  5. 1 2 3 4 "S. Ə. Məmmədova, Y. Ə. Məmmədova, Ə. Ə. Qənbərova və Ə. R. Əliyevə "Azadlıq uğrunda mübariz" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 sentyabr 1993-cü il tarixli, 763 nömrəli Fərmanı  (azərb.)

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]