İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı laureatlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
2008-ci ildə Stokholmda iqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatının elanı. O ilin qalibi Pol Kruqman oldu.

Rəsmi adı Alfred Nobelin xatirəsinə İqtisadi Elmlər üzrə Sveriges Riksbank Mükafatı (isv. Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne) olan İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı İsveç Kral Elmləri Akademiyası tərəfindən hər il iqtisadi elmlər sahəsində araşdırma aparan tədqiqatçılara verilir.[1] İlk mükafatın qalibləri 1969-cu ildə Raqnar FrişYan Tinberqen olmuşdur.[2]Hər bir laureat medal, diplom və miqdarı hər il dəyişən pul mükafatı alır.[3] 1969-cu ildə Tinberqen və Frişə 375,000 İsveç kronu verilmişdi(bu pul 2007-ci ildə 2,871,041 İsveç kronudur). Mükafat Stokholmda Alfred Nobelin vəfatının ildönümü olan dekabrın 10-da illik mərasimdə təqdim olunur[4]

2018-ci ildəki mükafatla birlikdə 50 İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatı 81 şəxsə verildi.[5] 2007-ci ilə qədər 9 mükafatla ən çox mükafatın əldə edildiyi sahə makroiqtisadiyyatdır.[6] 2018-in oktyabrından etibarən ən çox laureata sahib universitet 32 laureatla Çikaqo Universiteti olmuşdu.[7] Bu mükafatı qazanan tək qadın iqtisadiyyatçı Elinor Ostromdur[8].

Laureatlar[redaktə | əsas redaktə]

il Laureat Ölkə Mükafatı alma səbəbi Fəlsəfə doktoru olduğu universitet Mükafatı aldığı zaman işlədiyi qurum
1969 Uio frisch 2006 0025.jpg Raqnar Friş Norveç Norveç "dinamik modelləri təkmilləşdirərək iqtisadi analizlərə uyğunlaşdıran tədqiqatlarına görə"[2] Oslo Universiteti Oslo Universiteti
Jan Tinbergen 1982.jpg Yan Tinberqen Niderland Niderland Leyden Universiteti Erasmus Universiteti
1970 Paul Samuelson.gif Paul Samuelson ABŞ ABŞ "statik və dinamik iqtisadi nəzəriyyədə və iqtisadiyyat elmində analiz səviyyəsinin yüksəldilməsində fəal çalışdığı elmi işə görə"[9] Harvard Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1971 Simon Kuznets 1971b.jpg Saymon Kuznes ABŞ ABŞ "yeni və dərinləşmiş iqtisadi-sosial quruluşa və inkişaf prosesinə səbəb olan iqtisadi böyümənin empirik şəkildə izah edilmiş şərhinə görə"[10] Kolumbiya Universiteti Harvard Universiteti
1972 John Hicks 1972.jpg Con Hikk Böyük Britaniya Böyük Britaniya " ümumi müvazinət nəzəriyyəsindərifah iqtisadiyyatında ilk kəşf edici işlərinə görə"[11] Oksford Universiteti Oksford Universiteti
Kenneth Arrow, Stanford University.jpg Kennet Errou ABŞ ABŞ Kolumbiya Universiteti Harvard Universiteti
1973 Wassily Leontief 1973.jpg Vasili Leontyev Flag of the Soviet Union.svg SSRİ
ABŞ ABŞ
" giriş-çıxış təhlili və cədvəllərinin inkişaf etdirilməsi və bunların iqtisadi problemlərə tətbiq edilməsindəki töhfəsinə görə"[12] Berlin Universiteti Harvard Universiteti
1974 Gunnar Myrdal - Sveriges styresmän.jpg Qunnar Myurdal İsveç İsveç "pul, iqtisadi tsikllar və bunların iqtisadi, sosial və təşkilati bağlılıqlarını öyrənən tədqiqatlarına görə."[13] Stokholm Universiteti Stokholm Universiteti
Friedrich Hayek portrait.jpg Fridrix fon Hayek Avstraliya Avstraliya
Böyük Britaniya Böyük Britaniya
Viyena Universiteti London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi, Çikaqo Universiteti
1975 Leonid Kantorovich 1975.jpg Leonid Kantoroviç Flag of the Soviet Union.svg SSRİ " Optimallaşdırma və resurslardan səmərəli istifadənin nəzəriyyəsindəki töhfəsinə görə"[14] Leninqrad Dövlət Universiteti Novosibirsk Dövlət Universiteti
TjallingKoopmans1967.jpg Tyallinq Kupmans Niderland Niderland
ABŞ ABŞ
Leyden Universiteti Çikaqo Universiteti, Yel Universiteti
1976 Portrait of Milton Friedman.jpg Milton Fridmen ABŞ ABŞ "istehlak təhlili, pul tarixi və nəzəriyyəsi sahəsindəki uğurlarına və sabitləşmə siyasətinin mürəkkəbliyini nümayiş etdirdiyinə görə"[15] Kolumbiya Universiteti Çikaqo Universiteti
1977 Bertil Ohlin.jpg Bertil Ulin İsveç İsveç "beynəlxalq ticarət nəzəriyyəsinə və beynəlxalq kapital hərəkatına verdiyi töhfələrə görə"[16] Stokholm Universiteti Stokholm İqtisadiyyat Məktəbi
James Meade Nobel.jpg Ceyms Mid Böyük Britaniya Böyük Britaniya Kembric Universiteti Kembric Universiteti
1978 Herbert simon red complete.jpg Herbert Saymon ABŞ ABŞ "iqtisadi təşkilatlar içərisində qərar qəbul etmə prosesində etdiyi ilk araşdırma üçün"[17] Çikaqo Universiteti Karneqie Mellon Universiteti
1979 Theodore W. Schultz.jpg Teodor Şults ABŞ ABŞ "Xüsusilə inkişaf etməkdə olan ölkələrin problemlərini nəzərə alaraq iqtisadi inkişaf tədqiqatlarında öncül tədqiqatlarına görə"[18] Viskonsin-Madison Universiteti Çikaqo Universiteti
Nobel prize medal grey.png Artur Lyuis Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya
Böyük Britaniya Böyük Britaniya
London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi


Prinston Universiteti
1980 Nobel prize medal grey.png Lorens Kleyn ABŞ ABŞ "ekonometrik modellərin qurulması, bunların iqtisadi tsikllar və iqtisadi siyasətlərə uyğunlaşdırılması sahəsində olan tədqiqatlarına görə"[19] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Pensilvaniya Universiteti
1981 James Tobin.png Ceyms Tobin ABŞ ABŞ "maliyyə bazarlarını və onların xərc qərarları, məşğulluq, istehsal və qiymətlərlə olan münasibətlərini təhlil etdiyi üçün"[20] Harvard Universiteti Yel Universiteti
1982 Nobel prize medal grey.png Corc Stiqler ABŞ ABŞ "sənaye quruluşlarını, bazarların fəaliyyətini və ictimai tənzimlənmənin səbəb və təsirlərini tədqiq etdiyinə görə"[21] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1983 Debreu, Gérard (1921-2004).jpeg Cerard Debre Fransa Fransa "yeni analitik metodları iqtisadi nəzəriyyəyə daxil etdiyinə və ümumi tarazlıq nəzəriyyəsini ciddi şəkildə islah etdiyinə görə"[22] Paris Ali Normal Məktəbi
Paris Universiteti
Kaliforniya Universiteti, Berkeley
1984 Nobel prize medal grey.png Riçard Stoun Böyük Britaniya Böyük Britaniya " iqtisadi fəaliyyətlərin qeydiyyatını izləmək üçün iqtisadi və sosial mühasibat sistemini təkmilləşdirdiyinə görə"[23] Kebric Universiteti Kembric Universiteti
1985 Franco Modigliani.jpg Franko Modilyani İtaliya İtaliya "əmanət və maliyyə bazarlarının öncül təhlillərinə görə"[24] Sosyal Tədqiqatlar üçün Yeni Məktəb Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1986 James Buchanan by Atlas network.jpg Ceyms Byukenen ABŞ ABŞ "iqtisadi və siyasi qərar qəbul etmə nəzəriyyəsinin müqavilə və konstitusiya əsaslarını inkişaf etdirdiyinə görə"[25] Çikaqo Universiteti Corcia Mason Universiteti
1987 Robert Solow by Olaf Storbeck.jpg Robert Solou ABŞ ABŞ "iqtisadi böyümə nəzəriyyəsinə verdiyi əvəzsiz töhfələrə görə"[26] Harvard Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1988 ALLAIS PN Maurice-24x30-2001b.jpg Moris Allays Fransa Fransa "bazarlar nəzəriyyəsinə və mənbələrdən səmərəli istifadəyə verdiyi önəmli töhfələrə görə"[27] Fransa Politexnik Məktəbi Paris Universiteti
1989 Trygve Haavelmo.jpg Trüqve Hovelmu Norveç Norveç "ekonometrikada ehtimal nəzəriyyəsinin əsaslarını izah etdiyinə və eyni vaxtda baş verən iqtisadi strukturların təhlilinə görə"[28] Oslo Universiteti Oslo Universiteti
1990 Nobel prize medal grey.png Harri Markovits ABŞ ABŞ "maliyyə iqtisadiyyatı nəzəriyyəsində qabaqcıl işlərinə görə"[29] Çikaqo Universiteti Nyu York şəhər universiteti
Nobel prize medal grey.png Merton Miller Con Hopkins University Karneq Mellon Universiteti, Çikaqo Universiteti
William sharpe 2007.jpg Uilyam Şarp Kaliforniya Universiteti, Los Anceles Stanford Universiteti
1991 Coase scan 10 edited.jpg Ronald Kouz Böyük Britaniya Böyük Britaniya "iqtisadiyyatın strukturu və işləməsi üçün olan əməliyyat xərclərini və mülki hüququn əhəmiyyətini ortaya çıxardığına görə"[30] London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Çikaqo Universiteti, London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi
1992 GaryBecker-May24-2008.jpg Hari Bekker ABŞ ABŞ "mikroiqtisadi təhlil sahəsini insan davranışı və qarşılıqlı əlaqələrinə, o cümlədən, qeyri-bazar davranışına qədər genişləndirdiyinə görə"[31] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1993 Robert William Fogel.jpg Robert Fogel ABŞ ABŞ "İqtisadi və nəzəri dəyişmələri izah etmək üçün iqtisadi nəzəriyyə və kəmiyyət metodları tətbiq edərək iqtisadi tarix mövzusundakı tədqiqatları yenilədiklərinə görə"[32] Johns Hopkins University Çikaqo Universiteti
Douglass North.jpg Duqlas Nort Kaliforniya Universiteti, Berkeley Washington University in St Louis
1994 Nobel prize medal grey.png Con Xarsani Macarıstan Macarıstan
ABŞ ABŞ
"kooperativ olmayan oyunlar nəzəriyyəsindəki tarazlıqları öncül təhlil etdiklərinə görə."[33] Stanford Universiteti Kaliforniya Universiteti, Berkeley
John f nash 20061102 3.jpg Con Neş ABŞ ABŞ Prinston Universiteti Prinston Universiteti
Reinhard Selten2.jpg Reynhard Zelten Almaniya Almaniya Göthe Universiteti Franfurt Bonn Universiteti
1995 Nobel prize medal grey.png Robert Lukas ABŞ ABŞ "Rasional gözləntilər fərziyyəsi üzərində çalışaraq makroiqtisadi təhlil və iqtisadi siyasət anlayışını dərinləşdirdiyinə görə"[34] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
1996 Nobel prize medal grey.png Ceyms Mirrlis Böyük Britaniya Böyük Britaniya "asimmetrik informasiya altında iqtisadi təşviq nəzəriyyəsinə verdiyi fundamental töhfələrə görə"[35] Kembric Universiteti Oksford Universiteti, Kembric Universiteti
Nobel prize medal grey.png Uilyam Vikri Kanada Kanada
ABŞ ABŞ
Kolumbiya Universiteti Kolumbiya Universiteti
1997 Robert C. Merton.jpg Robert Merton ABŞ ABŞ "bazarların dəyərini müəyyənləşdirmək üçün təkmilləşdirdikləri yeni metoda görə."[36] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
Myron Scholes 2008 in Lindau.png Mayron Skoulz Kanada Kanada
ABŞ ABŞ
Çikaqo Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu
1998 Amartya Sen 20071128 cologne.jpg Amartya Sen Hindistan Hindistan "rifah iqtisadiyyatına verdiyi töhfələrə görə"[37] Kembric Universiteti Harvard Universiteti, Kembric Universiteti
1999 Rmundell.jpg Robert Mandell Kanada Kanada "Fərqli məzənnə rejimləri altında pul və maliyyə siyasətini və optimal valyuta sahələrini təhlil etdiyinə görə"[38] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Kolumbiya Universiteti
2000 James Heckman.jpg Ceyms Hekman ABŞ ABŞ "seçici nümunələrin analizi nəzəriyyəsi və metodlarını inkişaf etdirdiyinə görə"[39] Prinston Universiteti Çikaqo Universiteti
McFadden.jpg Deniel Makfadden ABŞ ABŞ "kəsikli seçkilərin analizi üçün nəzəriyyə və metodlar təkmilləşdirdiyinə görə"[39] Minnesota Universiteti Kaliforniya Universiteti Berkeley, Massaçusets Texnologiya İnstitutu
2001 George Akerlof.jpg Corc Akerlof ABŞ ABŞ "bazarı asimmetrik informasiya prinsiplərinə əsasən təhlil etdiklərinə görə"[40] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Corctaun Universiteti, Kaliforniya Universiteti Berkeley
A Michael Spence.jpg Maykl Spens Harvard Universiteti Harvard Universiteti
Joseph Stiglitz.jpg Cozef Stiqlits Massaçusets Texnologiya İnstitutu Prinston Universiteti, Kolumbiya Universiteti
2002 Daniel KAHNEMAN.jpg Deniel Kaneman İsrail İsrail
ABŞ ABŞ
"psixoloji tədqiqatlardan iqtisadi elmə, xüsusən də qeyri-müəyyənlik altında insanın mühakiməsi və qərar qəbul etməsinə dair fikirləri birləşdirdiyinə görə"[41] Kaliforniya Universiteti, Berkeley Prinston Universiteti, Britiş Kolumbiya Universiteti
Vernon L. Smith 2011.jpg Vernon Smit ABŞ ABŞ "Empirik iqtisadi analizdə, xüsusən, alternativ bazar mexanizmlərinin öyrənilməsində bir vasitə kimi laboratoriya təcrübələrini qurduğuna görə"[41] Harvard Universiteti Arizona Universiteti
2003 Robert F. Engle.jpg Robert İnql ABŞ ABŞ "Tarazlığı zamana bağlı olaraq dəyişən iqtisadi zaman tsikllarının modelləşdirilməsi metodunu (ARCH) inkişaf etdirdiyinə görə"[42] Kornel Universiteti Kaliforniya Universiteti, San-Diyeqo
Clive Granger by Olaf Storbeck.jpg Kliv Qrendjer Böyük Britaniya Böyük Britaniya "ümumi tendensiyaları olan iqtisadi zaman seriyalarının təhlili metodlarına görə"[42] Nottinqem Universiteti Kaliforniya Universiteti, San-Diyeqo
2004 Kydland.jpg Finn Kidland Norveç Norveç "dinamik makroiqtisadiyyata-iqtisadi siyasətin zamana uyğunluğu və biznes dövrlərinin hərəkətverici qüvvələrinə verdiyi töhfələrə görə:."[43] Carnegie Mellon University Carnegie Mellon University
Edward C. Prescott.jpg Edvard Preskott ABŞ ABŞ Karneq Mellon Universiteti Karneq Mellon Universiteti
2005 Robert Aumann 2010.jpg Robert Aumann ABŞ ABŞ
İsrail İsrail
"oyunlar nəzəriyyəsi təhlili ilə münaqişə və əməkdaşlıq haqqında anlayışımızı artırdığına görə."[44] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yerusəlim Yəhudi Universiteti
Thomas Schelling.jpg Tomas Şellinq ABŞ ABŞ Harvard Universiteti Yel Universiteti, Harvard Universiteti
2006 Edmund Phelps 2008-01-23.jpg Edmund Felps ABŞ ABŞ "makroiqtisadi siyasətdəki aralıq ticarət dövriyyələrini təhlil etdiyinə görə"[45] Yel Universiteti Kolumbiya Universiteti
2007 Leonid Hurwicz.jpg Leonid Qurvits Polşa Polşa
ABŞ ABŞ
"mexanizm dizayn nəzəriyyəsinin təməllərini qoyduğuna görə"[46] London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi Minnesota Universiteti, Iowa State University
Eric Maskin at UCI.jpg Erik Meskin ABŞ ABŞ Harvard Universiteti Harvard Universiteti
Myerson roger b print.jpg Rocer Mayerson Harvard Universiteti Northwestern University
2008 Paul Krugman-press conference Dec 07th, 2008-8.jpg Pol Kruqman ABŞ ABŞ "ticarət nümunələri və iqtisadi fəaliyyət yeriylə bağlı nəzəriyyələrinə görə"[47] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Prinston Universiteti
2009 Nobel Prize 2009-Press Conference KVA-30.jpg Elinor Ostrom ABŞ ABŞ "ümumi iqtisadi idarəetmənin təhlilinə verdiyi töhfələrə görə"[8] Kaliforniya Universiteti, Los Anceles İndiana Universiteti
Nobel Prize 2009-Press Conference KVA-42.jpg Oliver Uilyamson "iqtisadi idarəetməni, xüsusən firmanın sərhədlərini təhlil etdiyinə görə"[8] Karneq Mellon Universiteti Pensilvaniya Universiteti, Kaliforniya Universiteti Berkeley
2010 Peter Diamond cropped.jpg Piter Daymond ABŞ ABŞ "qoşalaşdırma nəzəriyyəsinə verdiyi töhfələrə görə"[48] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
Dale Mortensen.jpg Deyl Martinsen Karneq Mellon Universiteti Nortvestern Universiteti
Christopher Pissarides.jpg Xristofor Pisserides Kipr Kipr London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi London İqtisadiyyat və Siyasi Elmlər Məktəbi
2011 Nobel Prize 2011-Press Conference KVA-DSC 7770.jpg Tomas Sercent ABŞ ABŞ "makroiqtisadiyyatda səbəb və təsirlə bağlı empirik tədqiqatlarına görə"[49] Harvard Universiteti Huver İnstitutu, Minnesota Universiteti
Nobel Prize 2011-Press Conference KVA-DSC 7720.jpg Xristofor Sims Harvard Universiteti Minnesota Universiteti
2012 Al Roth, Sydney Ideas lecture 2012d.jpg Elvin Rot ABŞ ABŞ "sabit bölgülər nəzəriyyəsi və bazar dizaynının tətbiqinə görə."[50] Stanford Universiteti Stanford Universiteti, Harvard Universiteti
Shapley, Lloyd (1980) crop.jpg Lloyd Şepli Prinston Universiteti Kaliforniya Universiteti, Los Angeles
2013 Eugene Fama at Nobel Prize, 2013.jpg Eqini Fema ABŞ ABŞ "aktiv qiymətlərinin empirik analizinə görə."[51] Çikaqo Universiteti Çikaqo Universiteti
Lars Peter Hansen photo in 2007.jpg Lars Piter Hansen Minnesota Universiteti Çikaqo Universiteti
Robert J. Shiller 2017.jpg Robert Şiller Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yel Universiteti
2014 Jean Tirole (cropped).jpg Jan Tirol Fransa Fransa "bazar gücü və tənzimlənməsi ilə bağlı təhlillərinə görə".[52] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Massaçusets Texnologiya İnstitutu
Tuluza İqtisadiyyat Məktəbi
Bəşəri Elmlər üzrə Ali Təhsil Məktəbi
2015 Angus Deaton 0182.jpg Enqus Diton Böyük Britaniya Böyük Britaniya
ABŞ ABŞ
"istehlak, yoxsulluq və rifahla bağlı təhlillərinə görə".[53] Kembric Universiteti Bristol Universiteti, Prinston Universiteti
2016 Nobel Laureates 0983 (31117127490).jpg Oliver Hart Böyük Britaniya Böyük Britaniya
ABŞ ABŞ
"müqavilə nəzəriyyəsinə verdiyi töhfələrə görə".[54] Prinston Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu, Harvard Universiteti
Bengt Holmström.jpg Benqt Holmström Finlandiya Finlandiya Stanford Universiteti Massaçusets Texnologiya İnstitutu, Yel Universiteti
2017 Richard Thaler Chatham.jpg Riçard Taler ABŞ ABŞ "davranışsal iqtisadiyyata verdiyi töhfələrə görə".[55] Roçester Universiteti Kornel Universiteti, Çikaqo Universiteti
2018 William Nordhaus EM1B6005 (46234137031).jpg Uilyam Nordhos ABŞ ABŞ "iqlim dəyişikliklərinin uzun müddətli makroiqtisadi təhlilə inteqrasına verdiyi töhfələrə görə"[56] Massaçusets Texnologiya İnstitutu Yel Universiteti
Paul Romer in 2005.jpg Pol Romer "texnoloji yeniliklərin uzunmüddətli makroiqtisadi təhlilə inteqrasiyasına verdiyi töhfələrə görə" Çikaqo Universiteti Nyu York Universiteti

Ölkələr üzrə laureatların sayı[redaktə | əsas redaktə]

Bu günə qədər 81 insan İqtisadiyyat üzrə Nobel mükafatını qazanmağa layiq olub. 81 insanın ölkələrə görə sayı aşağıdakı cədvəldə verilmişdir. İki vətəndaşlığı olan laureatların hər bir ölkəsinə 0,5 bal əlavə olunmuşdur. Yəni bir insan həm İsrail, həm də ABŞ vətəndaşıdırsa, onda hər iki ölkəyə 0,5 bal əlavə edilir.

Ölkələr qeyd olunarkən mükafatı alan insanın mükafat aldığı vaxtki vətəndaşlığı əsas götürülüb.

Ölkə Laureat sayı
ABŞ ABŞ 56
Böyük Britaniya Böyük Britaniya 7
Norveç Norveç 3
Fransa Fransa 2
İsveç İsveç 2
İsrail İsrail 1,5
Almaniya Almaniya 1
Hindistan Hindistan 1
Kanada Kanada 1
Niderland Niderland 1
SSRİ SSRİ 1
Finlandiya Finlandiya 1
Kipr Kipr 0,5

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Nomination and Selection of the Laureates in Economics". Nobel Foundation. 15 iyul 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 oktyabr 2008.
  2. 2,0 2,1 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1969". Nobel Foundation. 6 iyul 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  3. "The Nobel Prize". Nobel Foundation. 15 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 oktyabr 2008.
  4. "The Nobel Prize Award Ceremonies". Nobel Foundation. 22 avqust 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 oktyabr 2008.
  5. "All Laureates in Economics". Nobel Foundation. 1 iyun 2013 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 17 oktyabr 2014.
  6. "Economics Table". Nobel Foundation. 12 fevral 2009 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15 oktyabr 2008.
  7. "Nobel Laureates of UChicago". The University of Chicago. 8 sentyabr 2012 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 oktyabr 2018.
  8. 8,0 8,1 8,2 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2009". Nobel Foundation. 15 oktyabr 2009 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2009.
  9. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1970". Nobel Foundation. 11 iyun 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  10. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1971". Nobel Foundation. 19 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  11. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1972". Nobel Foundation. 22 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  12. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1973". Nobel Foundation. 23 sentyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  13. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1974". Nobel Foundation. 28 sentyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  14. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1975". Nobel Foundation. 20 dekabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  15. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1976". Nobel Foundation. 12 aprel 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  16. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1977". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  17. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1978". Nobel Foundation. 4 noyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  18. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1979". Nobel Foundation. 17 sentyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  19. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1980". Nobel Foundation. 7 dekabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  20. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1981". Nobel Foundation. 24 dekabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  21. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1982". Nobel Foundation. 4 noyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  22. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1983". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  23. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1984". Nobel Foundation. 4 noyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  24. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1985". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  25. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1986". Nobel Foundation. 12 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  26. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1987". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  27. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1988". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  28. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1989". Nobel Foundation. 22 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  29. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1990". Nobel Foundation. 11 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  30. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1991". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  31. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1992". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  32. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1993". Nobel Foundation. 19 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  33. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1994". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  34. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1995". Nobel Foundation. 7 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  35. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1996". Nobel Foundation. 28 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  36. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1997". Nobel Foundation. 21 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  37. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1998". Nobel Foundation. 11 oktyabr 2014 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  38. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 1999". Nobel Foundation. 19 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  39. 39,0 39,1 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2000". Nobel Foundation. 19 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  40. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2001". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  41. 41,0 41,1 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2002". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  42. 42,0 42,1 "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2003". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  43. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2004". Nobel Foundation. 19 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  44. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2005". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  45. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2006". Nobel Foundation. 17 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  46. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2007". Nobel Foundation. 16 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  47. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2008". Nobel Foundation. 14 oktyabr 2008 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14 oktyabr 2008.
  48. "The Prize in Economic Sciences 2010". Nobel Foundation. 8 oktyabr 2010 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11 oktyabr 2010.
  49. "The Prize in Economic Sciences 2011". Nobel Foundation. 6 oktyabr 2011 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 oktyabr 2011.
  50. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2012". Nobel Foundation. 17 may 2013 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1 iyul 2016.
  51. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2013". Nobel Foundation. 2 iyun 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 1 iyul 2016.
  52. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2014". Nobel Foundation.
  53. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2015". Nobel Foundation. 5 oktyabr 2015 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 12 oktyabr 2015.
  54. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2016". Nobel Foundation. 10 oktyabr 2016 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10 oktyabr 2016.
  55. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2017". Nobel Foundation. 2 oktyabr 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 9 oktyabr 2015.
  56. "The Sveriges Riksbank Prize in Economic Sciences in Memory of Alfred Nobel 2018". Nobel Foundation.

Mənbələr[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]