Nobel Sülh mükafatı laureatlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Laureatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

1900-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1910-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1920-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1930-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1950-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1960-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1990-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

2000-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

2010-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Henry Dunant - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1901/dunant-facts.html.
  2. "Frédéric Passy - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1901/passy-facts.html.
  3. "Élie Ducommun - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1902/ducommun-facts.html.
  4. "Albert Gobat - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1902/gobat-facts.html.
  5. "Randal Cremer - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1903/cremer-facts.html.
  6. "Institut de Droit International- Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1904/international-law-facts.html.
  7. "Bertha von Suttner - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1905/suttner-facts.html.
  8. "Theodore Roosevelt - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1906/roosevelt-facts.html.
  9. "Louis Renault - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1907/renault-facts.html.
  10. "Ernesto Teodoro Moneta - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1907/moneta-facts.html.
  11. "Klas Pontus Arnoldson - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1908/arnoldson-facts.html.
  12. "Fredrik Bajer - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1908/bajer-facts.html.
  13. "Auguste Beernaert - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1909/beernaert-facts.html.
  14. "Paul Henri d'Estournelles de Constant - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1909/balluet-facts.html.
  15. "Permanent International Peace Bureau - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1910/peace-bureau-facts.html.
  16. "Tobias Asser - Facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1911/asser-facts.html.
  17. "Alfred Fried - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1911/fried-facts.html.
  18. "Elihu Root- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1912/root-facts.html.
  19. "Henri La Fontaine- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1913/fontaine-facts.html.
  20. "International Committee of the Red Cross - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1917/red-cross-facts.html.
  21. "Woodrow Wilson - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1919/wilson-facts.html.
  22. "Léon Bourgeois - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1920/bourgeois-facts.html.
  23. "Hjalmar Branting - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1921/branting-facts.html.
  24. "Christian Lange - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1921/lange-facts.html.
  25. "Fridtjof Nansen - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1922/nansen-facts.html.
  26. "Sir Austen Chamberlain - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1925/chamberlain-facts.html.
  27. "Charles G. Dawes - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1925/dawes-facts.html.
  28. "Aristide Briand - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1926/briand-facts.html.
  29. "Gustav Stresemann - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1926/stresemann-facts.html.
  30. "Ferdinand Buisson - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1927/buisson-facts.html.
  31. "Ludwig Quidde - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1927/quidde-facts.html.
  32. "Frank B. Kellogg - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1929/kellogg-facts.html.
  33. "Nathan Söderblom - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1930/soderblom-facts.html.
  34. "Jane Addams - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1931/addams-facts.html.
  35. "Nicholas Murray Butler - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1931/butler-facts.html.
  36. "Sir Norman Angell - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1933/angell-facts.html.
  37. "Arthur Henderson - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1934/henderson-facts.html.
  38. "Carl von Ossietzky - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1935/ossietzky-facts.html.
  39. "Carlos Saavedra Lamas - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1936/lamas-facts.html.
  40. "Robert Cecil - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1937/chelwood-facts.html.
  41. "Nansen International Office for Refugees - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1938/nansen-facts.html.
  42. "International Committee of the Red Cross - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1944/red-cross-facts.html.
  43. "Cordell Hull - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1945/hull-facts.html.
  44. "Emily Greene Balch - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1946/balch-facts.html.
  45. "John R. Mott - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1946/mott-facts.html.
  46. "Friends Service Council - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1947/friends-council-facts.html.
  47. "American Friends Service- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1947/friends-committee-facts.html.
  48. "Lord Boyd Orr- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1949/orr-facts.html.
  49. "Ralph Bunche - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1950/bunche-facts.html.
  50. "Léon Jouhaux - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1951/jouhaux-facts.html.
  51. "Albert Schweitzer - facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1952/schweitzer-facts.html.
  52. "George C. Marshall- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1953/marshall-facts.html.
  53. "Office of the United Nations High Commissioner for Refugees- facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1954/refugees-facts.html.
  54. "Lester Bowles Pearson-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1957/pearson-facts.html.
  55. "Georges Pire-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1958/pire-facts.html.
  56. "Philip Noel-Baker-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1959/noel-baker-facts.html.
  57. "Albert Lutuli-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1960/lutuli-facts.html.
  58. "Dag Hammarskjöld-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1961/hammarskjold-facts.html.
  59. "Linus Pauling-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1962/pauling-facts.html.
  60. "International Committee of the Red Cross-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1963/red-cross-facts.html.
  61. "League of Red Cross Societies-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1963/red-cross-league-facts.html.
  62. "Martin Luther King Jr.-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1964/king-facts.html.
  63. "United Nations Children's Fund-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1965/unicef-facts.html.
  64. "René Cassin-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1968/cassin-facts.html.
  65. "International Labour Organization-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1969/labour-facts.html.
  66. "Norman Borlaug-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1970/borlaug-facts.html.
  67. "Willy Brandt-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1971/brandt-facts.html.
  68. "Henry Kissinger-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates1973/kissinger-facts.html.
  69. "Le Duc Tho-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1973/tho-facts.html.
  70. "Seán MacBride-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1974/macbride-facts.html.
  71. "Eisaku Sato-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1974/sato-facts.html.
  72. "Andrei Sakharov-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1975/sakharov-facts.html.
  73. "Betty Williams-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1976/williams-facts.html.
  74. "Mairead Corrigan-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1976/corrigan-facts.html.
  75. [/www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1977/amnesty-facts.html "Amnesty International-facts"]. The Nobel Foundation. /www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1977/amnesty-facts.html.
  76. "Anwar al-Sadat-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1978/al-sadat-facts.html.
  77. "Menachem Begin-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1978/begin-facts.html.
  78. "Mother Teresa-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1979/teresa-facts.html.
  79. "Adolfo Pérez Esquivel-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1980/esquivel-facts.html.
  80. "Office of the United Nations High Commissioner for Refugees-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1981/refugees-facts.html.
  81. "Alva Myrdal-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1982/myrdal-facts.html.
  82. "Alfonso García Robles-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1982/robles-facts.html.
  83. "Lech Walesa -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1983/walesa-facts.html.
  84. "Desmond Tutu-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1984/tutu-facts.html.
  85. "International Physicians for the Prevention of Nuclear War-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1985/physicians-facts.html.
  86. "Elie Wiesel-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1986/wiesel-facts.html.
  87. "Oscar Arias Sánchez-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1987/arias-facts.html.
  88. "United Nations Peacekeeping Forces-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1988/un-facts.html.
  89. "The 14th Dalai Lama-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1989/lama-facts.html.
  90. "Mikhail Gorbachev-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1990/gorbachev-facts.html.
  91. "Aung San Suu Kyi-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1991/kyi-facts.html.
  92. "Rigoberta Menchú Tum-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1992/tum-facts.html.
  93. "Nelson Mandela-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1993/mandela-facts.html.
  94. "F.W. de Klerk-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1993/klerk-facts.html.
  95. "Yasser Arafat-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1994/arafat-facts.html.
  96. "Yitzhak Rabin-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1994/rabin-facts.html.
  97. "Shimon Peres-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1994/peres-facts.html.
  98. "Joseph Rotblat-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1995/rotblat-facts.html.
  99. "Pugwash Conferences on Science and World Affairs-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1995/pugwash-facts.html.
  100. "Carlos Filipe Ximenes Belo-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1996/belo-facts.html.
  101. "José Ramos-Horta-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1996/ramos-horta-facts.html.
  102. "International Campaign to Ban Landmines-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1997/icbl-facts.html.
  103. "Jody Williams-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1997/williams-facts.html.
  104. "John Hume-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1998/hume-facts.html.
  105. "David Trimble-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1998/trimble-facts.html.
  106. "Médecins Sans Frontières-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/1999/msf-facts.html.
  107. "Kim Dae-jung -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2000/dae-jung-facts.html.
  108. "United Nations -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2001/un-facts.html.
  109. "Kofi Annan-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2001/annan-facts.html.
  110. "Jimmy Carter-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2002/carter-facts.html.
  111. "Shirin Ebadi -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2003/ebadi-facts.html.
  112. "Wangari Maathai-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2004/maathai-facts.html.
  113. "International Atomic Energy Agency-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2005/iaea-facts.html.
  114. "Mohamed ElBaradei -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2005/elbaradei-facts.html.
  115. "Muhammad Yunus -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2006/yunus-facts.html.
  116. "Grameen Bank-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2006/grameen-facts.html.
  117. "Intergovernmental Panel on Climate Change -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2007/ipcc-facts.html.
  118. "Al Gore -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2007/gore-facts.html.
  119. "Martti Ahtisaari-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2008/ahtisaari-facts.html.
  120. "Barack H. Obama -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2009/obama-facts.html.
  121. "Liu Xiaobo-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2010/xiaobo-facts.html.
  122. "Ellen Johnson Sirleaf-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2011/johnson_sirleaf-facts.html.
  123. "Leymah Gbowee-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2011/gbowee-facts.html.
  124. "Tawakkol Karman-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2011/karman-facts.html.
  125. "European Union (EU) -facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2012/eu-facts.html.
  126. "Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2013/opcw-facts.html.
  127. "Kailash Satyarthi-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2014/satyarthi-facts.html.
  128. "Malala Yousafzai-facts". The Nobel Foundation. http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2014/yousafzai-facts.html.