Salatların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Salatlar – Salat bir neçə soyuq ərzaqların daxil olması ilə yaranan yemək növüdür. Salatın bir neçə növü var: yaşıl salatlar; tərəvəz salatları; makaron salatları, taxıl salatları; ət, quşçuluq və ya dəniz məhsulları daxil olmaqla qarışıq salatlar; və meyvə salatları[1].

Lobya salatı

Salat növləri[redaktə | əsas redaktə]

Ad Görüntü Ölkə
Acar[2][3] Acar-Singapore Chom Chom.jpg Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Əfqan salatı Afghan-Salad.JPG Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan
Ambrosia Ambrosia salad.jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Antipasto Antipasto Platter.jpg Flag of Italy.svg İtaliya
Ərəb salatı Arabsalad.jpg Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ
Asinan Asinan Betawi 2.jpg Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Banan salat[1] Banana and cross section.jpg Flag of South Africa.svg Şimali Afrika[1]
Lobya salatı Colourful bean salad.jpg Flag of Turkey.svg Türkiyə
Bok Ayhonq Bok L'hong.jpg Flag of Cambodia.svg Kamboca
Sezar salatı CaesarSalad3.jpg Flag of Mexico.svg Meksika
Cılız kappon CapponMagroMD.jpg Flag of Italy.svg İtaliya
Kərəviz viktor Celery Victor (7033758499).jpg Flag of the United States.svg ABŞ[4][5]
Pendir salatı Cheese slaw.jpg Flag of Australia.svg Avstraliya[6]
Aşpaz salatı Chef salad.jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Toyuq salatı Flickr sa ku ra 10556400--Chicken salad.jpg Flag of the United States.svg ABŞ[7][8]
Çili salatı Ensalada a la Chilena (4769277224).jpg Flag of Chile.svg Çili
Çin toyuq salatı Chinesechickensalad.jpg Flag of the People's Republic of China.svg Çin
Çoban salatı Bira ve çoban salata.jpg Flag of Turkey.svg Türkiyə
Kobb salatı[9] Cobb salad, 9 May 2006.jpg Flag of the United States.svg ABŞ[10]
Kolslou[11] 2015-12-20 Spitzkohlsalat mit Möhren anagoria.JPG Flag of the United States.svg ABŞ[12]
Kökə salatı Cookie salad.jpg Minnesota[13][14][15]
Əqrəb salatı Crab Louie Salad.jpg Flag of the United States.svg ABŞ[16]
Kartido Pupusa with curtido (5825005643).jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Sarıqlı meyvə Selidi pod shuboi.jpg Flag of Russia.svg Rusiya
Yumurta salatı EggSalad.jpg Flag of Ukraine.svg Ukrayna
Fattouş Fattoush.JPG Flag of Anguilla.svg Angilya[17]
Fiambre Fiambre.JPG Flag of Guatemala.svg Qvatemala
Meyvəli salat Fruit salad.JPG Flag of Spain.svg İspaniya
Qado-qado Gado gado.jpg Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Bağ salatı 5aday salad.jpg Flag of France.svg Fransa[18]
Dəniz salatı Deniz börülcesi salatası (glasswort salad).jpg Flag of Turkey.svg Türkiyə[19]
Düyü salatı Glorified rice.jpg Flag of the United States.svg ABŞ[20][21]
Qolbanqi Korean cuisine-Anju-Golbaengi muchim-01.jpg Koreya[22][23]
Yunan salatı GreekSalad.jpg Flag of Greece.svg Yunanıstan
Ham salatı Ham salad spread.jpg Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya
Kaprez salatı Caprese cherry tomatoes.JPG Flag of Italy.svg İtaliya[24]
İsrail salatı Salad.jpg Flag of Israel.svg İsrail[25]
Cello salatı Congealed salad cranberry.jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Karedok Karedok.JPG Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Kinilnat Flag of the Philippines.svg Filippin
Qısır Kisir.jpg Flag of Turkey.svg Türkiyə
Kosambari Kosambari.jpg Flag of India.svg Hindistan
Lalab Lalab platter and Sambal.jpg Flag of Indonesia.svg İndoneziya
Larb Lap mu isan.JPG Flag of Thailand.svg Tayland
Lyutika Example.jpg Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan
Makaron salatı Macaroni salad.jpg Flag of Albania.svg Albaniya
Makedoniya salatı Macedonia salad.jpg Flag of Macedonia.svg Makedoniya
Matbuça Matboha.jpg Morokko[26]
Mesklun Salade mesclun et chèvre chaud sur toasts.jpg Flag of France.svg Fransa
Miçiqan salatı Michigan Salad with grilled shrimp (9555714450).jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Mimoza salatı Mimoza salat e-citizen.jpg Flag of the Soviet Union.svg SSRİ
Göbələk salatı[27] Mushroom salad - Sienisalaatti C IMG 9882.JPG Flag of Finland.svg Finlandiya
Nayem xluq Naem khluk.jpg Flag of Thailand.svg Tayland
Niçoiz salatı Salad Nicoise.jpg Flag of France.svg Fransa
Olivye salatı Russischer Oliviersalat.JPG Flag of Russia.svg Rusiya
Panzanella Panzanella.jpg Flag of Italy.svg İtaliya
Pao kay Paocai.jpg Flag of the People's Republic of China.svg Çin
Pasembur Pasembur.jpg Flag of Malaysia.svg Malayziya
Krem salatı Pasta salad closeup.JPG Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya
Pesel Pecel Hariadhi.JPG Flag of India.svg Hindistan
Periqurdin Salade périgourdine.JPG Flag of France.svg Fransa
Flamu Phla mu.jpg Flag of Thailand.svg Tayland
Piyaz Piyaz 01.jpg Flag of Turkey.svg Türkiyə
Poke salatı Tako Poke.jpg Havay
Kartof salatı Potato Salad with fresh vegetables.JPG Flag of Germany.svg Almaniya[28]
Raheb Example.jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Rocak RojakPenang.jpg Flag of Singapore.svg Sinqapur
Şopska salatı Shopska Salad.JPG Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan[29]
Şirazi salatı Shirazi salad.jpg Flag of Iran.svg İran
Vineqret salatı Vinegret cleaned.jpg Flag of Russia.svg Rusiya[30][31][32]
Ualdorf salatı Waldorf salad.jpg Nyu-York
Uaterqat salatı Watergate salad new.jpg Flag of the United States.svg ABŞ
Uedqe salatı[33][34] Wedge salad (6604702235).jpg Flag of the United States.svg ABŞ[35]

Digər salatlar[redaktə | əsas redaktə]

Frogeye salad.JPG
Malfouf salad.jpg
Urnebes salade.JPG

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 1,2 (1922) The Homestead, 17.
  2. Anita. "Acar – Indonesian Pickle" (Indonesian). Daily Cooking Quest. http://dailycookingquest.com/by-category/side-dish/acar-indonesian-pickle. İstifadə tarixi: 9 February 2015.
  3. Nasution, Pepy. "Acar Recipe (Indonesian Pickle)". Indonesia Eats. http://indonesiaeats.com/acar-atjar-achar-indonesian-pickle/. İstifadə tarixi: 9 February 2015.
  4. Marion Cunningham (1997-11-12). "Three Keepers". Los Angeles Times.
  5. Valerie Phillips (2003-05-21). "A salad by any other name...". Deseret News. http://www.deseretnews.com/article/984606/A-salad-by-any-other-name---.html?pg=all.
  6. Layne, Marianne (12 October 2003), "«Salads of the World»", The Advertiser: 30–31
  7. Green, O. (1909). One Thousand Salads, Putnam's homemaker series. G.P. Putnam's Sons, 97.
  8. "The Carolina housewife". University of Oxford Text Archive. http://ota.ox.ac.uk/desc/3182. İstifadə tarixi: 25 January 2018.
  9. Monaghan, Gail (June 25, 2011). «Screen Siren Cobb Salad». The Wall Street Journal. p. D5.
  10. Monaghan, Gail (June 25, 2011). "Screen Siren Cobb Salad". The Wall Street Journal: p. D5. https://www.wsj.com/articles/SB10001424052702303823104576391630324571472.
  11. Zeldes, Leah A. (2010-03-24). "Eat this! The Cobb Salad, a classic use for avocados and bacon". Dining Chicago. Chicago's Restaurant & Entertainment Guide, Inc.. http://www.diningchicago.com/blog/2010/03/24/eat-this-cobb-salad/. İstifadə tarixi: 2010-08-02.
  12. "The History Cobb Salad". Kitchen Project. http://www.kitchenproject.com/history/CobbSalad.htm. İstifadə tarixi: 2008-04-04.
  13. Minnesota Keeper Recipes. Lulu.com, 97. ISBN 978-1-4357-5044-9. January 29, 2017 tarixində istifadə olunub.
  14. "Mix together buttermilk and pudding. Add Cool Whip. Drain oranges well and add to mixture. Break cookies in pieces and add" Our Savior's Lutheran Church 125 Years (Montevideo Minnesota) page 330
  15. Cookingcache.com Archived 2011-07-08 at the Wayback Machine.
  16. "Killer Salad Recipes » Maintenance Mode". http://killersalad.com/archives/64. İstifadə tarixi: 29 January 2017.
  17. Wright, 2003, p. 241.
  18. "Salad Recipes". Saladrecipe.net. Accessed May 2010.
  19. Tonguç, S.E. (2007). 101 must-see places in Turkey. Boyut, 111. ISBN 978-975-23-0450-5.
  20. (1984) in Better Business Bureau of South Central California: The Bullseye, Volumes 2-3, 24. December 26, 2009 tarixində istifadə olunub.
  21. Our Savior's Lutheran Church (1879-2004) 125 Years cookbook
  22. [1] Archived October 17, 2002, at the Wayback Machine.
  23. Yang, Ga-on (양가온) (2009-01-06). "Səhv: {{Cite web istifadə edərkən}} no |title= specified" (Korean). Chosun Ilbo. http://news.chosun.com/site/data/html_dir/2009/01/11/2009011100722.html. İstifadə tarixi: 2009-01-22.
  24. The Joy of Cooking (75th Anniversary Edition) p. 169
  25. The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand to New York, Claudia Roden, Knopf, 1996, p. 248
  26. "A Region's Tastes Commingle in Israel". The New York Times. 20 July 1994. https://www.nytimes.com/1994/07/20/garden/a-region-s-tastes-commingle-in-israel.html. İstifadə tarixi: 29 January 2017.
  27. http://www.dlc.fi/~marian1/gourmet/2_7.htm
  28. About.com - Potato salad recipes. Accessed March 2010.
  29. [2] Archived October 15, 2012, at the Wayback Machine.
  30. В. В. Похлёбкин, Кулинарный словарь от А до Я, статья Винегрет, изд. Центрполиграф, 2000, ISBN 5-227-00460-9 (William Pokhlyobkin, Culinary Dictionary, Tsentrpoligraf publishing house, 2000)
  31. И. А. Фельдман, Любимые блюда, изд. Реклама, 1988, с. 180-186, ISBN 5-88520-031-9 (I. A. Feldman, Favourite dishes, Reklama publishing house, 1988, p. 180-186)
  32. Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова, Кулінарія, Київ, Вища школа, 1992, с. 218 (L. Ya. Starovoit, M. S. Kosovenko, Zh. M. Smirnova, Cookery, Kiev, Vyscha Shkola publishing house, 1992, p. 218)
  33. (Guest writer) (May 11, 2012). "At Market Garden Brewery in Ohio City, hearty grub plays a supporting role to craft brews". Cleveland.com. http://www.cleveland.com/dining/index.ssf/2012/05/at_market_garden_brewery_in_oh.html. İstifadə tarixi: 19 October 2013.
  34. "Bibb Wedge Salad With Balsamic Blue-Cheese Dressing". http://www.azcentral.com/style/hfe/food/recipes/articles/2012/05/03/20120503bibb-wedge-salad-balsamic-blue-cheese-dressing.html. İstifadə tarixi: 29 January 2017.
  35. Kitchen scoop: Wedge salad a new spin on summertime favorite

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]