Astronomların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Aşağıdakı siyahıda astronomiya, astrofizika və astrometriya sahəsinə töhfələr verən görkəmli astronomlar qeyd olunmuşdur:

Adı Ölkə Dünyaya gəlməsi Ölümü Əlamətdar hadisələr
Ariabhata Hindistan 476 550 Ariabhata Yerin öz oxu ətrafında fırlandığını və ulduzların görünən hərəkətinə Yerin hərəkətinin səbəb olduğunu və bu hərəkətin zahiri hərəkət olduğunu irəli sürmüşdür. Günəş və Ay tutulmalarının elmi izahı da Ariabahta tərəfindən verilmişdir. Sideral firlanma periodu da Onun tərəfindən hesablanmışdır.
Mark Aaronson ABŞ 1950 1987 O əsasən öz işlərini üç sahədə aparmışdır, Habbl sabitinin Tully-Fişer münasibətindən istifadə edərək hesablanması, Karbonla zəngin ulduzların tədqiq, bu ulduzların cırtdan sefeyid qalaktikalarında paylanma sürətinin tətqiqi.

Aaronson, infraqırmızı müşahidələrdən istifadə edərək qaranlık maddəni görüntüləməyə çalışan ilk astronomlardan biriydi. Qaranlık maddəyə malik olması ehtimal olunan qalaktikaların ətrafındakı məlum olmayan maddənin infraqırmızı spektrini almışdır.

Paul Q. Abel Böyük Britaniya 1979
Marselo Qleiser Braziliya 1959 Marselo Qleiserin tədqiqat sahəsinə əsasən erkən Kainatın fizikası, Yerdə və digər Katinat obyektlərində həyatın formalaşmasının araşdırılması daxildir.
Paulo Renato Braziliya 1967 Paulo Renato əsasən astroidlərin kəşfi ilə məşğuldur, 1998-2010-cu illər intrevalında 197 cırtdan planet və ya asteroid kəşf etmişdir. O həmçinin iki komet də kəşf etmişdir.
Norio Kaifu Yaponiya 1943 2019 Norio Nobeyama Radio Rəsədxanası və Subaru Teleskopunun qurulmasına rəhbərlik etmiş. 2012-ci ildən 2015-ci ilə qədər Beynəlxalq Astronomiya İttifaqının (NASA) direktoru olmuşdur.
Luiz Kruls Braziliya 1848 1908
George Ogden Abell ABŞ 1927 1983
Hiroşi Abe Yaponiya 1958 Hiroşi Abe Astronomiya sahəsində çoxsaylı kəşfləri ilə məşhurdur.O, 2007-ci ildə "Nova Vulpeculae"-i və həmçinin 1993-1999-cu illərdə 28 cırtdan planet kəşf etmişdir.
Antonio Abetti İtaliya 1846 1928
Giorgio Abetti İtaliya 1882 1982 Giorgio Abetti 1921-1957-ci illərdə Arçetri Rəsədxanasının direktoru, 1938-ci ildən isə Beynəlxalq Astronomiya İttifaqının vitse-prezidenti olmuşdur. O, Sibir (1936) və Sudana (1952) günəş tutulmalarını müşahidə edən ekspedisiyalara da rəhbərlik etmişdir. Aydakı Abetti krateri və 2646 Abetti asteroidi həm onun, həm də atasının şərəfinə adlandırılmışdır.
Çarlez Greeley Abbot ABŞ 1872 1973
Ansel Adams ABŞ 1868 1951
Cohn Kuç Adams Böyük Britaniya 1819 1892 Ən məşhur elmi nailiyyəti yalnız riyazi hesablamalarla Neptunun varlığını və vəziyyətini proqnozlaşdırmasıdır. Uranın orbitinə və Kepler və Nyutonun qanunlarına uyğunsuzluqları izah etmək üçün hesablamalar aparıldı.
Valter Sidni Adams ABŞ 1876 1956 Valter Sidni Adams əsasən ulduz spektrlərinin öyrənilməsi ilə məşğul idi. O, Günəş spektroskopiyası üzərində işləmiş və müəyyən spektral xətlərin nisbi intensivliyi ilə ulduzun mütləq böyüklüyü arasındakı əlaqəni kəşf etmişdir. 1915-ci ildə Sirius'un yoldaşını araşdırmağa başlamış və mühüm nəticələr almışdır. O, həmçinin Teodor Dunhamla birlikdə, Veneranın infraqırmızı spektrində karbon qazının güclü olduğunu aşkar etmişdir.
Saul Adelman ABŞ 1944
Pedro Alfonso İspaniya 1062 1110
Ağrippa Yunanıstan unknown ca. 92 Ağrıppa Ülkərin bir hissəsinin Ayın ən cənub hissəsi tərəfindən kölgələndiyini müşahidə etmişdir.
Paul Osvald Ahnert Almaniya 1897 1989 Paul Osvald Ahnert 1948-ci ildən 1988-ci ilə qaədər olan döbrü əhatə edən astronomik hadisələrin təqvimini yaratması ilə məşhurlaşmışdır. 3181 Ahnert asteroidi onun şərəfinə adlandırılmışdır.
Eva Ahnert-Rohlfs Almaniya 1912 1954 Eva Ahnert Rohlfs əsasən dəyişən ulduzların tədqiq ilə məşğul olmuşdur.
Corc Biddell Eyri Böyük Britaniya 1801 1892 Əsas elmi nailiyyətlərindən biri Yerin orta sıxlığını təyin etməsi idi. Həmçinin O, Yerin qütb radisunu və ekvatorilal radiusunu da hesablamışdır.
Robert Eytken ABŞ 1864 1951
Makio Akiyama Yaponiya 1950
Əl-Battani İraq 850 929 Əl-Battaninin Astronomiya sahəsindəki ən məşhur nəticəsi Yer ilinin uzunluğunu 2`22``xəta ilə təyin etməsidir. O Həmçinin Günəş və Ayın yeni cədvəllərini tərtib etmişdir.
Vladimir Aleksandrovich Albitisky Rusiya 1891 1952 Vladimir Aleksandrovich Albitiskynin əsas elmi əsərlər ulduzların radial sürətlərinin öyrənilməsinə həsr edilmişdir. G. A. Shine ilə birlikdə 800-ə yaxın ulduzun radial sürətlər kataloqu tərtib etmiş, Qalaktikamızım ən böyük bilinən radial sürətə sahib ulduzlarında biri olan HD 161817 ulduzunu kəşf etmişdir. O, onlarla spektral qoşa ulduz kəşf etmiş və onların orbitlərini müəyyən etmişdir. Həmçinin 9 yeni cırtdan planet kəşf etmişdir. Məşhur "Astrofizika və Ulduz Astronomiyası Kursu" nun bir neçə fəslinin müəllifidir (1951). Krım Astrofizika Rəsədxanasında 50 düymlük reflektorda quraşdırılmış bir spektografi da O, hazırlamışdır (1952).
Əbu Maşar Əl Balxi Fars 787 886
Corc Alkok Böyük Britaniya 1913 2000
Harold Alden ABŞ 1890 1964
Alven Xannes İsveç 1908 1995
Aller Lorens Xyu ABŞ 1913 2003
Əbdürrəhman əs-Sufi Fars 903 986
Con Avqust Anderson ABŞ 1876 1959
Vilhelm Anderson Estoniya 1880 1940
Mariya Henri Andoyer Fransa 1862 1929
Andronik Yunanistan unknown ca. 100 BC
Anders Cons Anqstrem İsveç 1814 1874
Ejen Mişel Antoniadi Yunanıstan/Fransa 1870 1944
Masakatsu Aoki Yaponiya 1957
Peter Apian Almaniya 1495 1557
Fransua Araqo Fransa 1786 1853
Masaru Arai Yaponiya 1952
Hiroşi Araki Yaponiya
Sylvain Arend Belçika 1902 1992
Fridrix Vilhelm Argelander Almaniya 1799 1875
Aristarxus Samoslu Yunanıstan circa 310 BC circa 230 BC
Xristof Arnold Almaniya 1650 1695
Halton Xristian Arp ABŞ 1927 2013
Svante Arrenius İsveç 1859 1927
Əbu İsaq İbrahim Əl-Rarqali İspaniya 1028 1087
Asada Qoryu Yaponiya 1734 1799
Atsuo Asami Yaponiya
Quseppe Asklepi İtaliya 1706 1776
Cosep Aşbrook ABŞ 1918 1980
Artur Auvers Almaniya 1838 1915
Adriyan Auzout Fransa 1622 1691
David Axon İngiltərə 1951 2012
Brahmaqupta Hindistan 598 668 CE
Bhaskara I Hindistan 629 CE
Bhaskara II Hindistan 1114 1185
Valter Baade Almaniya 1893 1960
Harold D.Babkok ABŞ 1882 1968
Horace V. Babkok ABŞ 1912 2003
Oskar Backlund İsveç 1846 1916
John N. Bahcall ABŞ 1934 2005
Yoshiaki Banno Yaponiya 1952 1991
Benjamin Baillaud Fransa 1848 1934
Culya Baillaud Fransa 1876 1960
Jean-Baptiste Baille Fransa 1841 1918
Jean Sylvain Bailly Fransa 1736 1793
Francis Baily Böyük Britaniya 1774 1844
John Bainbridge Böyük Britaniya 1582 1643
John E. Baldwin Böyük Britaniya 1934
Sallie Baliunas ABŞ 1953
Zoltán Balog Macarıstan/ABŞ 1972
Benjamin Banneker ABŞ 1731 1806
Pedro Baraki İtaliya Avstraliya 1851 1926
Beatriz Barbuy Braziliya 1950
Edvar Emerson Barnard ABŞ 1857 1923
Stefi Baum ABŞ
Culius Bauçinger Almaniya 1860 1934
İyohan Bayer Almaniya 1572 1625
Antonin Beçvar Slovakiya 1901 1965
Vilhelm Ber Almaniya 1797 1850
Sergey İvanoviç Belyavski Rusiya 1883 1953
Çarlz L. Bennett ABŞ 1956
Coselin Bell Burnell Böyük Britaniya 1943
Fridrix Vilhelm Bessel Almaniya 1784 1846
Somnath Bharadvaj Hindistan
Vilhelm von Biela Avstriya 1782 1856
Ludviq Biermann Almaniya 1907 1986
Volf Bikel Almaniya 1942
Giom Biqurdan France 1851 1932
Ceyms Binney Böyük Britaniya 1950
Əl-Biruni Xarəzm Fars 973 1048
Gennady S. Bisnovatyi-Kogan Rusiya 1941
Adrian Blaay Niderland 1914 2010
Nataniyel Bliss Böyük Britaniya 1700 1764
İyohan Elert Bode Almaniya 1747 1826
Alfred Bohrmann Almaniya 1904 2000
Bart Bok Niderland 1906 1983
Tom Bolton ABŞ 1943
Con Gatenby Bolton Böyük Britaniya/Avstraliya 1922 1993
Uilyam Kranç Bond ABŞ 1789 1859
Thomas Bop ABŞ 1949
Alfons Borelli Fransa 1842 1926
Roger Coseb Boskoviç Dalmaçiya 1711 1787
Leyvis Boss ABŞ 1846 1912
Aleks Bouvard Fransa 1767 1843
Riçard Bovard ABŞ 1972
Edvard L. G. Bovel ABŞ 1943
Aira Spreiq Boven ABŞ 1898 1973
Luiz Boyer Fransa 1901 1999
Brian K. Boyle ŞotlandiyaAvstraliya 1960
Ronald N. Brakevell Avstraliya ABŞ 1921 2007
Ceyms Bredli Böyük Britaniya 1693 1762
Uilyam A. Bradfeld Yeni Zellandiya Avstraliya 1927 2014
Tixo Brahe Danimarka 1546 1601
Con Alfred Braşer ABŞ 1840 1920
Uilyam Robert Bruks ABŞ 1844 1922
Teodor Brorsen Danimarka 1819 1895
Dirk Brauer ABŞ 1902 1966
Ernest Uilyam Braun Böyük Britaniya 1866 1938
Mayk Braun ABŞ 1965
Herman Aleksandr Brük Almaniya 1905 2000
İsmayıl Buyo Fransa 1605 1694
Marqaret Burbidge Böyük Britaniya 1919
Robert Burnham Jr ABŞ 1931 1993
Rosali Lopez Braziliya 1957
Şerburne Uesley Burnham ABŞ 1838 1921
Şelte Con Bas ABŞ 1956
Bimla Buti Hindistan 1933
Alastair G. W. Kameron Kanada 1925 2005
Uilyam Vallake Kampbell ABŞ 1862 1938
Ennie Camp Kannon ABŞ 1863 1941
Luigi Karnera İtaliya 1875 1962
Edvin Francis Karpenter ABŞ 1898 1963
Ceyms Karpenter Böyük Britaniya 1840 1899
Richard Xristofor Karrington Böyük Britaniya 1826 1875
Con Karrol Böyük Britaniya 1899 1974
Sezar Fransua Kassini Fransa 1714 1784
Can Dominik Kassini Fransa 1748 1845
Covanni Kassini Fransa 1625 1712
Cak Kassini Fransa 1677 1756
Bonaventura Kavalyeri İtaliya 1598 1647
Anders Selsi İsveç 1701 1744
Vinçenzo Çerulli İtaliya 1859 1927
Can Şakornak Fransa 1823 1873
Merieme Çadid Fransa 1969
Ceyms Çallis Böyük Britaniya 1803 1882
Radha Gobinda Çandra Banqladeş Hindistan 1878 1975
Subramanyan Çandrasekar Hindistan ABŞ 1910 1995
Karl Şarle İsveç 1862 1934
Avqust Karlos Fransa 1864 1910
Lyudmila İvanovna Çepnıx Rusiya Ukrayna 1935 2017
Nikolay Stepanoviç Çernıx Rusiya Ukrayna 1931
Ceyms Kristi ABŞ 1938
Edvin Foster Koddington ABŞ 1870 1950
Cerom Ccen Kodca Fransa 1849 1919
Cozep Komas Kola İspaniya 1868 1937
Andrey Ensli Kommon Böyük Britaniya 1841 1903
Guy Consolmagno ABŞ 1952
Nikolay Kopernik 1473 1543 Günəş Sisteminin heliosentrik modeli
Korsono Karsono İspaniya
Canine Konnes Fransa 1934
Pablo Kottenot Fransa
Heather Koyper Böyük Britaniya 1949
Leopold Kourvoisier İsveçrə 1873 1955
Artur Edvin Kovington Kanada 1914 2001
Filip Herbert Kounll Böyük Britaniya 1870 1949
Thomas Corc Koulinq Böyük Britaniya 1906 1990
Andrey Klod de la Şerya Krommelin Böyük Britaniya 1865 1939
Luiz Kruls Braziliya 1848 1908
Ceyms Kuffey ABŞ 1911 1999
Heber Doust Kurtis ABŞ 1872 1942
Aleksandr Dalqarno ABŞ 1928
Jacques Eugène d'Allonville Fransa 1671 1732
Andre Luiz Danjon Fransa 1890 1967
Henrix Lui d`Arrest Almaniya 1822 1875
Corc Darvin Böyük Britaniya 1845 1912
Roger Deyvs Böyük Britaniya 1954
Leonardo da Vinçi İtaliya 1452 1519
Uilyam Rutter Deyvs Böyük Britaniya 1799 1868
Bernhard Dauson Argentina 1890 1960
Leo de Ball Almaniya Avstriya 1853 1916
Henri Debeon Belçika 1928 2007
Annibale de Gasparis İtaliya 1819 1892
Jan-Batist Cozef Delambr Fransa 1749 1822
Şarl Ejen Delone Fransa 1816 1872
Henri Debeon Belçika 1882 1955
Audrey C. Delsanti Fransa 1976
Uilyam Fredrix Denninq Böyük Britaniya 1848 1931
Alíz Derekas Macarıstan 1977
Henri-Aleksandr Deslandres Fransa 1853 1948
Aleksandr Nikolayeviç Deyç Rusiya 1900 1986
Gerar Henri de Vokulyor Fransa ABŞ 1918 1995
Robert Dike Böyük Britaniya 1916 1997
Terense Dikinson Kanada 1943
Tomas Diqqes Böyük Britaniya 1546 1595
Herbert Dinql ABŞ 1890 1978
Andreya Di Paola İtaliya 1970
Evina van Disxyk Niderland 1955
Giovanni Battista Donati Italy 1826 1873
Frank Dreyk ABŞ 1930
Henri Dreyper ABŞ 1837 1882
Con Lüdviq Emil Dreyer İrlandiya 1852 1926
Aleksandr D. Dubyaqo Rusiya 1903 1959
Dmitri İ. Dubyaqo Rusiya 1850 1918
Jan Dufay Fransa 1896 1967
Raymond Smit Dugan ABŞ 1878 1940
Ceyms Dunlop Şotlandiya 1793 1848
Petar Durkoviç Sebiya 1908 1981
Frenk Uotson Dayson Böyük Britaniya 1868 1939
Artur Eddinqton Böyük Britaniya 1882 1944
Frank K. Edmondson ABŞ 1912 2008
Olin J. Eggen ABŞ 1919 1998
Deyvid J. Eçer ABŞ 1961
Albert Eynşteyn Almaniya 1879 1955
Eyse Elteszn Eysinqa Niderland 1744 1828
Erik Valter Elst Belçika 1936
İohann Franz Enke Almaniya 1791 1865
Kin Endate Yaponiya 1960
Eratosfen İsgəndəriyyə 276 BC 194 BC
Emil Ernst Almaniya
Ernest Esklanqon Fransa 1876 1954
Fred Espenak ABŞ 1953
Larry W. Esposito ABŞ 1951
Knidli Evdoks Yunanıstan circa 408 BC circa 355 BC
Robert Evans Avstraliya 1937
David Fabriziy Niderland 1564 1617
Sandra M. Faber ABŞ 1945
Yoxannes Fabriziys Niderland 1587 1615
Fearon Fallous Böyük Britaniya 1789 1831
Hervé Faye Fransa 1814 1902
Çarlz Fehrenbaç Fransa 1914 2008
Farqani Fars 800 870
Ceyms Ferquson ABŞ 1797 1867
Aleks Filippenko ABŞ 1958
Ervin Finley Froyndlix Almaniya 1885 1964
Aleks Firsoff Böyük Britaniya 1910 1981
Debra Fisşer ABŞ
J. Richard Fişer
Kamil Flammarion Fransa 1842 1925
Qabriyel Renaudot Flammarion Fransa 1867 1962
Con Flemstid Böyük Britaniya 1646 1719
Onore Flojerq Fransa 1755 1835
Vilyamina Fleminq ABŞ 1857 1911
Vilhelm Yulius Foerster Almaniya 1832 1921
Alfred Fauler Böyük Britaniya 1868 1940
Uilyam Alfred Fayler ABŞ 1911 1995
Filip Foks ABŞ 1878 1944
Andrey Fraknoi ABŞ 1948
İozef von Fraunhofer Almaniya 1787 1826
Herbert Fridman ABŞ 1916 2000
Dirk D. Frimaut] Belçika 1941
Edvin Brant Frost ABŞ 1866 1935
Şigehisa Fujikaşa Yaponiya
Naoşi Fukuşima Yaponiya 1925 2003
Kiitiro Furukava Yaponiya
Toşimasa Furuta Yaponiya
Bryan Gensler Avstraliya 1973
Qan De Çin fl. 4th century BC
Qalileo Qaliley İtaliya 1564 1642
Julio Qaravito Armero Kolumbiya 1865 1920
Qordon Qarradd Avstraliya 1959
Ben Qaskoyn Yeni Zelladiya Avstraliya 1915 2010
Marqaret Geller ABŞ 1947
Qautama Sidda Çin VIII əsr
İohann Qottfried Galle Almaniya 1812 1910
Corc Qamov Rusiya ABŞ 1904 1968
Karl Fridrix Qauss Almaniya 1777 1855
Tom Qerels ABŞ 1957
Robert Gendler ABŞ 1957
Andrea M. Ghez ABŞ 1965
Rikkardo Cakkoni İtaliya 1931 2018
Mişel Yakobini Fransa 1873 1938
Henri L. Giclas ABŞ 1910 2007
David Gill Böyük Britaniya 1843 1914
İan Qlass İrlandiya Cənubi Afrika 1939
Tomas Qold ABŞ 1920 2004
Leo Goldberg ABŞ 1913 1987
Peter Goldreiç ABŞ 1939
Hermann Goldschmidt Almaniya 1802 1866
François Qonnessiat Farnsa 1856 1934
Con Qoodrike Böyük Britaniya 1764 1786
Alyssa A. Qoodman ABŞ 1962
Əbu Səid Gorqani Fars 9th century
Paul Götz Almaniya 1883 1962
Benjamin Aptorp Quld ABŞ 1824 1896
Andrey Qraham İrlandiya 1815 1907
Kathryn Aurora Gray Kanada 2000
Çarlz Qreen İngiltərə 1735 1771
Cesse Qreenşteyin ABŞ 1909 2002
Con Grunsfeld ABŞ 1956
Cay U. Gunter ABŞ 1911 1994
Aleksandrr A. Qurşteyin] Rusiya 1937
Bengt Gustafsson İsveç 1943
Quo Şoujing Çin 1231 1316
Alan Harvey Guth ABŞ 1947
Yusuke Haqihara Yaponiya 1897 1979
Alan Hale ABŞ 1958
Corc Elleri Hale ABŞ 1868 1938
Asaph Hall ABŞ 1829 1907
Edmund Halley İngiltərə 1656 1742
Heidi Hammel ABŞ 1960
Mario Hamuy Çili
Peter Andreas Hansen Danimarka 1795 1874
Əbülfəz Həraşi Fars 10th century
Karl Ludviq Hardinq Almaniya 1765 1834
Tomas Hariot Böyük Britaniya 1560 1621
Guillermo Haro Meksika 1913 1988
Robert Corc Harrington ABŞ 1904 1987
Robert Sutton Harrington ABŞ 1942 1993
Edvard Robert Harrison Böyük Britaniya ABŞ 1917 2007
Uiliyam Kenneth Hartmann ABŞ 1939
Lisa Harvey-Smith Avstraliya 1979
Takeo Hatanaka Yaponiya 1914 1963
Stiven Hokinq Böyük Britaniya 1942 2018
Uill Hay Böyük Britaniya 1888 1949
Çuşiro Hayaşi Yaponiya 1920 2010
Otto Hermann Leopold Heckmann Almaniya 1901 1983
Karl Heiles ABŞ 1939
Joseph Helffriç Almaniya 1872 1971
Eleanor Helin ABŞ 1932 2009
Maximilian Hell Avstriya-Macarıstan 1720 1792
Karl Ludviq Hencke Almaniya 1793 1866
Tomas Henderson Şotlandiya 1798 1844
Paul Henri Fransa 1848 1905
en:Paul Henry and Prosper Henry Prosper Henry] Fransa 1849 1903
Abraham bar Hiyya İspaniya 1070 1136
Corc Hovard Herbiq ABŞ 1920 2013
Carl Hergenrother ABŞ 1973
Karolina Herşel Böyük Britaniya 1750 1848
Con Herşel Böyük Britaniya 1792 1871
Uilyam Herşel Böyük Britaniya 1738 1822
Eynar Hertsşprunq Danimarka 1873 1967
Yan Heveliy Polşa 1611 1687
Entoni Xyuiş Böyük Britaniya 1924
Corc Uilyam Hill ABŞ 1838 1914
Con Rassell Hind Böyük Britaniya 1823 1895
Hipparx İznik circa 190 BC 120 BC
Masanori Hirasaşa
Kiyotsugu Hirayama Yaponiya 1874 1943
Şin Hirayama Yaponiya 1868 1945
Gustave-Adolf Hirn Fransa 1815 1890
Sebastian von Hoerner Almaniya 1919 2003
Cuno Hoffmeister Almaniya 1892 1968
Dorrit Hoffleit ABŞ 1907 2007
Helen Sawyer Hogg Kanada 1905 1993
Minoru Honda Yaponiya 1917 1990
Kamil Hornoç Çexiya 1972
Ceremiah Horrocks Böyük Britaniya circa 1619 1641
Cornelis Johannes van Houten Niderland 1920 2002
İngrid van Houten-Groeneveld Niderland 1921 2015
Martin van den Hove Niderland 1605 1639
Herbert Alonzo Hove Böyük Britaniya 1858 1926
Fred Hoyle Böyük Britaniya 1915 2001
Edvin Habbl ABŞ 1889 1953
Uiliyam Huggins Böyük Britaniya 1824 1910
Rassell Alan Halse ABŞ 1950
Hendrik Kristoffel van de Hulst Niderland 1918 2000
Milton Lasell Humason ABŞ 1891 1972
Tomas John Hussey İngiltərə 1792 1854
Xristian Hüygens Niderland 1629 1695
Yuji Hyakutake Yaponiya 1950 2002
Cosef Allen Hynek ABŞ 1910 1986
Xristofer Hansteen Norveç 1784 1873
İçko İben ABŞ 1931
Kaoru İkeya Yaponiya 1943
Çris İmpey Böyük Britaniya ABŞ 1956
Robert İnnes Şotlandiya 1861 1933
Şigeru İnoda Yaponiya
Camal Nazrul İslam Banqladeş 1939 2013
Edvard İsrael ABŞ 1859 1884
İvahaşi Zenbei Yaponiya 1756 1811
Masayuki İvamoto Yaponiya
Şun-ei Izumikava Yaponiya
Kyril V. Jackson Cənubi Afrika 1903 1988
Pierre Jules Sézar Canssen Fransa 1824 1907
Ceyms Cins Böyük Britaniya 1877 1946
Benjamin Jekhowsky Rusiya Əlcəzair 1881 1953
Louise Freeland Jenkins ABŞ 1888 1970
David C. Jewitt Böyük Britaniya 1958
Jiao Binqzen Çin 1689 1726
Con A. Conson ABŞ
Alfred Harrison Joy ABŞ 1882 1973
Vinod Johri India 1935
Əli Quşçu Türkiyə 1403 1474
Tetsuo Kagaşa Yaponiya
Franz Kaiser Almaniya 1891 1962
Piet van de Kamp Niderland ABŞ 1901 1995
Kiyotaka Kanai Yaponiya 1951
Hiroshi Kaneda Yaponiya 1953
Henry Kandrup ABŞ 1955 2003
Jacobus Kapteyn Niderland 1851 1922
Lyudmila Karaçkina Ukrayna 1948
Qiyasəddin Cəmşid Fars 1380 1429
Jeffrey Owen Katz ABŞ 1960
Karlis Kaufmanis Latviya ABŞ 1910 2003
Kōyō Kawanishi Yaponiya 1959
Nobuhiro Kawasato Yaponiya
James Edward Keeler ABŞ 1857 1900
Paul Kempf Almaniya 1856 1920
İohann Kepler Almaniya 1571 1630
Ömər Xəyyam Fars 1048 1131
Əbu Mahmud əl Hücəndi Fars 10th century
Əl-Xarəzmi Fars 780 850
Kidinnu Babil 4th century BC d. 330 BC?
Hisashi Kimura Yaponiya 1870 1943
Mariya Marqarita Kirx Almaniya 1670 1720
Daniel Kirkvood ABŞ 1814 1895
Robert Kirshner ABŞ 1949
Minoru Kizaşa Yaponiya
Ernst Friedrich Vilhelm Klinkerfues Almaniya 1827 1884
Viktor Knorre Rusiya 1840 1919
Takao Kobayaşi Yaponiya 1961
Toru Kobayaşi Yaponiya
Luboš Kohoutek 1935
Masahiro Koishikawa Yaponiya 1952
Nobuhisa Kojima Yaponiya 1933
Takuo Kojima Yaponiya
Yoji Kondo Yaponiya 1933
Zdeněk Kopal Çexiya Böyük Britaniya ABŞ 1914 1993
Avqust Kopff Almaniya 1882 1960
Korado Korlević Xorvatiya 1958
Hiroki Kosai Yaponiya 1933
Charles T. Kowal ABŞ 1940
Robert Kraft ABŞ 1927
Ľubor Kresák Slovakiya 1927 1994
Heinrich Kreutz Almaniya 1854 1927
Edwin C. Krupp ABŞ 1944
Kazuo Kubokawa Yaponiya 1903 1943
Mark Kuçner ABŞ 1972
Gerard Kuiper Niderland ABŞ 1905 1973
Donald Kurtz 1948
Reiki Kushida Yaponiya
Yoshio Kuşida Yaponiya 1957
György Kulin Avstriya-Macarıstan İmperiyası 1905 1989
Lagadha Hindistan 1st millennium BCE
Nicolas Louis de Lacaille Fransa 1713 1762
Elizabeth Lada ABŞ
Claes-Ingvar Lagerkvist İsveç 1944
Joseph-Louis Lagrange Fransa 1736 1813
Jérôme Lalande Fransa 1732 1807
İohann Lambert Fransa Almaniya 1728 1777
David J. Lane Kanada 1963
Andrew E. Lange ABŞ 1957 2010
Samuel Pierpont Langley ABŞ 1834 1906
Pierre-Simon Laplace Fransa 1749 1827
Jacques Laskar Fransa 1955
William Lassell Böyük Britaniya 1799 1880
Joseph Jean Pierre Laurent Fransa
Henrietta Swan Leavitt ABŞ 1868 1921
Typhoon Lee ABŞ Tayvan
Guillaume Le Gentil Fransa 1725 1792
Georges Lemaître Belçika 1894 1966
Pierre Lemonnier Fransa 1715 1799
Frederick C. Leonard ABŞ 1896 1960
Armin Leuschner Böyük Britaniya 1868 1953
Geraint Lewis Australia 1969
Urbain Le Verrier Fransa 1811 1877
Li Fan Çin fl. 1st century AD
Bertil Lindblad İsveç 1895 1965
Adolf Fridric Lindemann Almaniya Böyük Britaniya 1846 1927
Xris Lintott Böyük Britaniya 1980
Cozef İyohan Littrov Avstriya 1781 1840
Karl L. Littrow Avstriya 1811 1877
Liu Xin Çin fl. 1st century AD
Joseph Lockyer Böyük Britaniya 1836 1920
Maurice Loewy Avstriya Fransa 1833 1907
Christian Sørensen Longomontanus Danimarka 1562 1647
Bernard Lovell Böyük Britaniya 1913 2012
Percival Lowell ABŞ 1855 1916
Ángel López İspaniya 1955
Álvaro López-García İspaniya
John William Lubbock Böyük Britaniya 1803 1865
Knut Lundmark İsveç 1889 1958
Robert Luther Almaniya 1822 1900
Lupitus of Barcelona İspaniya
Jane Luu Cənubi Vyetnam ABŞ 1965
Willem Luyten Niderland Ost-Hindi 1899 1994
Donald Lynden-Bell Böyük Britaniya 1935
Andrew Lyne Böyük Britaniya 1942
Bernard Lyot Fransa 1897 1952
Mahendra Suri Hindistan 14th century CE
Ma Yize Çin 910 1005
Adriyan van Maanen ABŞ 1884 1946
Corc Parker Böyük Britaniya c. 1697 1764
Amy Mainzer] ABŞ 1974
Steve Mandel ABŞ
Geoff Marcy ABŞ 1954
Simon Marius 1573 1624
Brian G. Marsden ABŞ 1937 2010
Albert Marth Almaniya 1828 1897
Nevil Maskelyne Böyük Britaniya 1732 1811
Çarlz Mason Böyük Britaniya ABŞ 1730 1787
Con C. Mather ABŞ 1946
Janet Akyüz Mattei Türkiyə ABŞ 1943 2004
Edvard Valter Maunder Böyük Britaniya 1851 1928
Pyer Lui Mopertyui Fransa 1698 1759
Alain Maury Fransa 1958
Metyu Fontey Mori ABŞ 1806 1873
Brayan Mey Böyük Britaniya 1947
Kornell Mayer Böyük Britaniya 1922 2005
Tobias Mayer Almaniya 1723 1762
Mişel Mayor İsveçrə 1942
Xristafor MkKee ABŞ 1942
Robert S. MkMillan ABŞ
Uilyam H. MkSrea Böyük Britaniya 1904 1999
Bruce A. Mkİntoş Kanada 1929
Robert H. McNaught Avstraliya
Pierre Méçain Fransa 1744 1804
Zebe Medupe Cənubi Afrika
Karen Can Meeç ABŞ 1959
Aden Baker Meinel ABŞ 1922 2011
Fulvio Melia ABŞ 1956
Filibert Jacques Melotte Böyük Britaniya 1880 1961
Paul Villard Merrill ABŞ 1887 1961
David Merritt ABŞ
Çarlz Messier Fransa 1730 1817
Coel Hastings Metcalf ABŞ 1866 1925
Andreas Gerasimos Michalitsianos ABŞ 1947 1997
Con Mişel Böyük Britaniya 1724 1793
Elia Milloseviç İtaliya 1848 1919
Edvard Arthur Milne Böyük Britaniya 1896 1950
Rudolph Minkowski Almaniya 1895 1976
Marcel Gilles Jozef Minnaert Belçika Niderland 1893 1970
Mariya Mitçell ABŞ 1818 1889
Seidai Miyasaka Yaponiya 1955
Yoshikane Mizuno Yaponiya
Avqust Ferdinand Möbius Almaniya 1790 1868
Anthony Moffat Kanada
İyohan Maurits Mohr Niderland 1716 1775
Samuel Molyneuks Böyük Britaniya 1689 1728
Geminiano Montanari İtaliya 1633 1687
Patrik Moore Böyük Britaniya 1923 2012
Uilyam Vilson Morgan ABŞ 1906 1994
Hiroşi Mori Yaponiya 1958
Amédée Mouçez Fransa 1821 1892
Antonín Mrkos Çexiya 1918 1996
Can Müller ABŞ 1950
Masaru Mukai Yaponiya 1949
Qustav Müller Almaniya 1851 1925
İyohan Müller Almaniya 1436 1476
Harutaro Murakami Yaponiya 1872 1947
Osamu Muramatsu Yaponiya 1949
Banu Musa Fars 805 873
Banu Musa Fars 810 873
Banu Musa Fars (800 873
Nils Mustelin Fillandiya 1931 2004
Nilakanta Hindistan 1444 1544
Valentin Naboth Almaniya İtaliya 1523 1593
Naburimannu Babil sometime between 6th century BC and 2nd century BC
Takeşi Nagata Yaponiya 1913 1991
Əhməd Nahavandi Fars 7th-8th century
Akimasa Nakamura Yaponiya 1961
Syuichi Nakano Yaponiya 1947
Jayant Narlikar Hindistan 1938
Naubakht Fars d. 776
David Naylor Kanada
Əl Fadl ibn Nubaht Fars 8th century
Otto Neugebauer Almaniya ABŞ 1899 1990
Grigoriy Nikolaevich Neujmin Rusiya 1886 1946
Simon Nevkomb ABŞ 1835 1909
İsaak Nyuton Böyük Britaniya 1643 1727
Seth Barnes Niçolson ABŞ 1891 1963
Albertus Antonie Nijland Niderland 1868 1936
Tsuneo Niijima Yaponiya
Peter Nilson İsveç 1937 1998
Hōei Nojiri Yaponiya 1885 1977
Jaime Nomen İspaniya
Toshiro Nomura Yaponiya 1954
Knut Jørgen Røed Ødegaard Norveç 1966
Okuro Oikaşa Yaponiya 1896 1970
Tarmo Oja İsveç
Tomimaru Okuni] Yaponiya 1931
Nicolaus Olahus Macarlar 1493 1568
Henrix Vilhelm Matthäus Olbers Almaniya 1758 1840
Gerard O'Neill ABŞ 1927 1992
Jan Hendrik Oort Niderland 1900 1992
Pieter Oosterhoff Niderland 1904 1978
Ernst Öpik Estoniya 1893 1985
José Luis Ortiz Moreno İspaniya
Yoşiaki Oşima Yaponiya
Donald Edvard Osterbrock ABŞ 1924 2007
Liisi Oterma Fillandiya 1915 2001
Satoru Otomo Yaponiya 1957
Can Abraham Chrétien Oudemans Niderland 1827 1906
Rafael Paçeko İspaniya
Bohdan Paczyński Polşa 1940 2007
Ľudmila Pajdušáková Slovakiya 1916 1979
İyohan Palisa Avstriya 1848 1925
İyohan Palitzsç Almaniya 1723 1788
Anton Pannekoek Slovakiya 1873 1960
Eugene Parker İspaniya 1927
Corc Parker Böyük Britaniya c. 1697 1764
Uilyam Parsons (Lord Rosse) İrlandiya 1800 1867
André Patry Fransa 1902 1960
Cecilia Payne-Gaposçkin Böyük Britaniya ABŞ 1900 1979
Ruby Payne-Skott Avstraliya 1912 1981
James Peebles Kanada ABŞ 1935
Leslie Copus Peltier ABŞ 1900 1980
Roger Penrose Böyük Britaniya 1931
Arno Penzias ABŞ Almaniya 1933
Sol Perlmutter ABŞ
Çarlz Dillon Perrine ABŞ Argentina 1867 1951
Henri Cosef Anastase Perrotin France 1845 1904
Xristian Heinriç Friedriç Peters Almaniya ABŞ 1813 1890
Corc Henri Peters ABŞ 1863 1947
Mark M. Fillips ABŞ 1951
Cuzeppe Piazzi İtaliya 1746 1826
Edvard Çarlz Pikerinq ABŞ 1846 1919
Uilyam Henry Pikerinq ABŞ 1858 1938
Maynard Pittendreigh ABŞ 1954
Fil Plait] ABŞ
Covanni Antonio Amedeo Plana İtaliya 1781 1864
Peter Plancius Niderland 1552 1622
Con Stanley Plaskett Kanada 1865 1941
Norman Robert Poqson Böyük Britaniya 1829 1891
Xristian Pollas Fransa
Con Pond İngiltərə 1767 1836
Can Luiz Pons Fransa 1761 1831
Karolyn Porko ABŞ 1953
Vladimír Porubčan Slovakiya 1940
Çarlz Pritçard Böyük Britaniya 1808 1893
Riçard Proktor İngiltərə 1837 1888
Milorad B. Protik Serbiya 1911 2001
Ptolemey Roman Misir circa 85 165
Pierre Puiseuks Fransa 1855 1928
Georg Purbaç Almaniya 1423 1461
Pifaqor 580 b.e.ə. 500 b.e.ə.
Paris Pişmiş 1911 1999
Adolf Quetelet Belçika 1796 1874
Əli Quşçu Osmanlı 1403 1474
M. Şahid Qureşi Pakistan
David Linkolin Rabinovits ABŞ 1960
Narayan Çandra Rana Hindistan 1954 1996 [1]
Qrote Reber ABŞ 1911 2002
Martin Rees Böyük Britaniya 1942
Hubert Reeves Kanada 1932
Regiomontan Almaniya 1436 1476
Culius Reiçelt Almaniya 1637 1717
Erasmus Reinhold Prusiya Almaniya 1511 1553
Karl Reinmut Almaniya 1892 1979
Piter İyohannes van Rhijn Niderland 1886 1960
Covanni Battista Riccioli İtaliya 1598 1671
Jan Riçer Fransa 1630 1696
Adam Riess ABŞ
Fernand Rigauks Belçika
Corc Villis Ritçe ABŞ 1864 1945
David Rittenhouse ABŞ 1732 1796
Hans-Valter Riks Almaniya 1964
Arjen Roelofs Niderland 1754 1824
Elizabet Roemer ABŞ 1929
Roger of Hereford İngiltərə c. 1176 1198
Ole Römer Danimarka 1644 1710
Otto A. Rozenberger] Almaniya 1800 1890
Svein Rozeland Norveç 1894 1985
Bruno Rossi İtaliya 1905 1993
Vera Rubin 1928
Henry Çamberlain Rassell Avstraliya 1836 1907
Henry Norris Rassell ABŞ 1877 1957
Martin Rayl Böyük Britaniya 1918 1984
Edvard Sabin İrlandiya 1788 1883
Karl Saqan ABŞ 1934 1996
Meq Nad Saha Hindistan 1893 1956
Edvin Ernest Solpiter Avstriya Avstraliya ABŞ 1924 2008
Allan Rex Sandaqe 1926 2010
H.G. van de Sande Bakuyzen Niderland 1838 1923
Vallas Leslie Uilyam Sargent Böyük Britaniya ABŞ 1935 2012
Anneila Sargent Böyük Britaniya ABŞ 1942
Naoto Sato Yaponiya 1953
Aleksandr Şaumasse Fransa 1882 1958
Covanni Şiaparelli İtaliya 1835 1910
Frank Şlezinger ABŞ 1871 1943
Bernard Şmidt Estoniya İsveç Almaniya 1879 1935
Brayan Şmidt ABŞ
Marten Şmidt Niderland 1929
Robert Şommer ABŞ 1946 2001
İohann İeronim Şryoter Almaniya 1745 1816
Lipot Şulof Macarıstan 1847 1921
Henrix Xristian Şumaxer Almaniya 1780 1850
Hans-Emil Şuster Almaniya 1934
Samuel Heinrix Şvabe Almaniya 1789 1875
Karl Şvartsşild Almaniya 1873 1916
Martin Şvartsşild Almaniya ABŞ 1912 1997
Friedrix Karl Arnold Şvassman Almaniya 1870 1964
Ceyms Vernon Skotti ABŞ 1960
Frederix Hanley Seares ABŞ 1873 1964
Corc Meri Sirl ABŞ 1839 1918
Angelo Secçi Italy 1818 1878
Sadao Sei Yaponiya
Valtraut Seitter Almaniya 1930 2007
Tsutomu Seki Yaponiya 1930
Karl Kinan Seyfert ABŞ 1911 1960
Qrigori Abramoviç Şayn Rusiya 1892 1956
Pelaqeya Fyodorovna Şayn Rusiya 1894 1956
Harlov Şapley ABŞ 1885 1972
Riçard Şeepşanks Böyük Britaniya 1794 1855
Şen Ko Çin 1031 1095
Şi Şen Çin fl. 4th century BC
Şibukaşa Şunkai Yaponiya 1639 1715
Yoşisada Şimizu Yaponiya
Şinzo Şinjo Yaponiya 1873 1938
Qütbəddin Şirazi Fars 1236 1311
Yusif Şklovskiy Rusiya 1916 1985
Vladimir Şkodrov Bolqarıstan 1930 2010
Karolin Şumeyker ABŞ 1929
Yucin Şumeyker ABŞ 1928 1997
Edvard M. Sion ABŞ 1946
Villem de Sitter Niderland 1872 1934
Şarlotta Mur Sitterli ABŞ 1898 1990
Brayan A. Skiff ABŞ
Con Frankis Skjellerup Avstraliya Cənubi Afrika 1875 1952
Vesto Melvin Slayfer ABŞ 1875 1969
Uilyam Marşal Smart Böyük Britaniya 1889 1975
Tamara Smirnova Rusiya 1918
Corc Smut ABŞ 1945
Uilyam Henri Smit Böyük Britaniya 1788 1865
Villebrord Snell Niderland 1580 1626
Meri Somervill Böyük Britaniya 1780 1872
Cems South Böyük Britaniya 1785 1867
Harold Spenser Cons Böyük Britaniya 1890 1960
Layman Spitzer ABŞ 1914 1997
Frederix Vilhelm Qustav Spörer Almaniya 1822 1895
Rainer Spurzem Almaniya 1956
Anton Staus Almaniya 1872 1955
Coel Stebbins ABŞ 1878 1966
İyohan Stein Niderland 1871 1951
Karl Avqust von Şteynheyl Almaniya 1801 1870
Eduard Stefan Fransa 1837 1923
David J. Stevenson Yeni Zelandiya 1948
Edvard Ceyms Ston 1831 1897
F. J. M. Stratton Böyük Britaniya 1881 1960
Bengt Georq Daniel Strömgren Danimarka 1908 1987
Fredrik Georg Vilhelm (von) Struve Almaniya Rusiya 1793 1864
Karl Herman Struve] Rusiya Almaniya 1854 1920
Gustav Vilhelm Ludviq Struve Rusiya 1858 1920
Otto Struve Rusiya ABŞ 1897 1963
Otto Vilhelm (von) Struve Rusiya 1819 1905
Su Sonq Çin 1020 1101
Əbdürrəhman əs-Sufi Fars 903 986
Matsuo Suqano Yaponiya
Atsuşi Suqie Yaponiya
Nikolas Suntzeff ABŞ 1952
Rəşid Sunyayev Özbəkistan Rusiya Almaniya 1943
Şoxey Suzuki Yaponiya
Lyuis Svift ABŞ 1820 1913
Fredrix Sy Fransa
Səməd Rizvi Pakistan 1924 2009
Akihiko Tago Yaponiya 1932
Atsuşi Takaşi Yaponiya
Kesao Takamizaşa Yaponiya 1952
Cill Tarter ABŞ 1944
Cozef Hoton Teylor ABŞ 1941
Con Tebbutt Avstraliya 1834 1916
Ernst Vilhelm Tempel Almaniya 1821 1889
Sabit ibn Kurra İraq 826 901
Torvald Nikolay Tile Danimarka 1838 1910
Luiz Tollon Fransa 1829 1887
Norman Tomas ABŞ
Con M. Tom ABŞ Argentina 1843 1908
Kip Torn ABŞ 1940
Fridrix Titjen Almaniya 1834 1895
Beatris Tinsley Yeni Zelandiya ABŞ 1941 1981
Fransua FeliksTisserand Fransa 1845 1896
İohann Daniel Titius Almaniya 1729 1796
Yasuo Tanaka Yaponiya
Klayd Tambo ABŞ 1906 1997
Koitiro Tomita Yaponiya 1925 2006
Riçard Tousey ABŞ 1908 1997
Çarlz Tounes ABŞ
Virginia Trimble ABŞ
Çad Trujillo ABŞ 1973
Robert Julius Trumpler ABŞ 1886 1956
R. Brent Tully ABŞ
Herbert Hall Turner İngiltərə 1861 1930
Nəsirəddin Tusi Azərbaycan 1201 1274
Horace Parnell Tuttle ABŞ 1839 1923
Nil Deqrass Tayson ABŞ 1958
Seydzi Ueda Yaponiya 1952
Uluqbəy Fars 1394 1449
Antonio de Uloa İspaniya 1716 1795
Albert Otto Ynzold Almaniya 1905 1995
Takeşi Urata Yaponiya
Muayyad əl-Din əl-Urdi Fars c. 1200 1266
Fumiaki Uto Yaponiya
İryo Vyaycyalya Fillandiya 1891 1971
Benjamin Valz Fransa 1787 1867
Ceyms Van Allen ABŞ 1914 2006
Corc Van Bisbruk Belçika ABŞ 1880 1974
Hendrik Kristofel van de Hulst Niderland 1918 2000
Peter van de Kamp ABŞ 1901 1995
Sidney van den Bergh Kanada 1929
Martin van den Hove Niderland 1605 1639
H.G. van de Sande Bakhuyzen Niderland 1838 1923
Hendrik van Gent Niderland Cənubi Afrika 1900 1947
Kornelis İyohannes van Hayten Niderland 1920 2002
Piter İyohannes van Rhijn Niderland 1886 1960
Gerar Anri de Vokulyor Fransa ABŞ 1918 1995
Zdenka Vavrova Çexiya Slovakiya
Jan Piyer Verdet Fransa 1932
Filip Veron Fransa 1939
Frank Vaşinqton Veri Böyük Britaniya 1852 1927
İvon Villarso Fransa 1813 1883
Culya Vinter Hansen Danimarka 1890 1960
Hermann Karl Vogel Almaniya 1841 1907
Fridrix Corc Vilhelm von Struve Almaniya Rusiya 1793 1864
Otto Vasileviç Struve Rusiya 1819 1905
Aleksandr N. Vyssotsky Rusiya ABŞ 1888 1973
Emma Vyssotsky ABŞ 1894 1975
Arno Artur Vaxman Almaniya 1902 1990
Əbü-l-Vəfa Fars 940 997-8
Valçer of Malvern İngiltərə 1135
Corc Vallerstein 1930
Uilyam Vales Böyük Britaniya ca. 1734 1798
Qingde Vang ABŞ Çin
Kazuro Vatanabe Yaponiya 1955
Ceyms Kreyq Uotson ABŞ 1838 1880
Edmund Ueaver Böyük Britaniya 1663 1748
Kim Ueaver ABŞ 1969
Tomas Uilyam Uebb Böyük Britaniya 1807 1885
Alfred Vegener Almaniya 1880 1930
Qray A. Veqner ABŞ 1944
Vey Pu Çin fl. 11th century
Karl Fridrix fon Vaytszekker Almaniya 1912 2007
Qodfpua Vendelin Belçika 1580 1667
Riçard Martin Vest Danimarka 1941
Qart Vesterlund Niderland ABŞ 1927 2012
Benqt Vesterlund İsveç 1921 2008
Custus Corc Vestpal Almaniya
İyohan Henrix Vestpal Almaniya İtaliya 1794 1831
Corc Veteril 1925 2006
Con Arçibald Uiler ABŞ 1911 2008
Fred Lourens Uippil ABŞ 1906 2004
Albert Vhitford ABŞ 1905 2002
Meri Vatson Vhitney ABŞ 1847 1921
Çandra Vickramasinghe Böyük Britaniya 1939
Paul Vild İsveçrə 1925 2014
Olin C.Vilson ABŞ 1909 1994
Rogier Vindhorst ABŞ 1955
Robert Vudro Vilson ABŞ 1936
Vincent Uing Böyük Britaniya 1619 1668 1669 nəşr edilmiş, Astronomiya Britannica'nın müəllifi
Con Uintrop Massaçusetts Körfəzi Koloniyası 1714 1779
Fridrix Avqust Teodor Vinneke Almaniya 1835 1897
Karl Alvar Virtanen ABŞ 1910 1990
Cek Uisdom ABŞ
Karl Qustav Vitt Almaniya 1866 1946
Maksimilian Volf Almaniya 1863 1932
Aleksandr Volşan Polşa 1946
Riçard van der Riet Vulli Böyük Britaniya 1906 1986
Tomas Rayt Böyük Britaniya 1711 1786
İssey Yamamoto Yaponiya 1889 1959
Masayuki Yanay Yaponiya 1959
Yi Xinq Çin 683 727
Anne Seuell Yanq ABŞ 1871 1961
Çarlz Avqust Yanq ABŞ 1834 1908
Ceyms Uitni Yanq ABŞ 1941
Franz Xaver von Zaç Almaniya 1753 1832
Abraham Zacuto İspaniya Portuqaliya 1450 1510
Con Zarnecki Böyük Britaniya 1949
Yakov Zeldoviç SSRİ 1914 1987
Çjan Daqinq Çin 1969
Çjan Xen Çin 78 139
Çjan Yuçe Çin 1902 1986
Lyudmila Vasil'evna Zhuravleva Rusiya Ukrayna
Felix Ziegel SSRİ 1920 1988
Zu Çongzhi Çin 429 500
Fris Svikki İsveçrə/ABŞ 1898 1974

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "E Paper". epaper.thestatesman.com. İstifadə tarixi: 5 February 2017.