Azərbaycan bələdiyyələrinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan bələdiyyələrinin siyahısı — Azərbaycanda bələdiyyə sistemi 1999-cu ildə yaradılıb.İlk illərdə bələdiyyə sayı 2736 olsa da, bir neçə dəfə birləşdirilmə islahatları aparılaraq sayları 1605-ə endirilmişdir.

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Şəhər/Rayon/Bölgə Keçid
Bakı şəhəri Bakı bələdiyyələri
Gəncə şəhəri Gəncə bələdiyyələri
Lənkəran şəhəri Lənkəran bələdiyyələri
Mingəçevir şəhəri Mingəçevir bələdiyyələri
Naftalan şəhəri Naftalan bələdiyyələri
Sumqayıt şəhəri Sumqayıt bələdiyyələri
Şəki şəhəri Şəki bələdiyyələri
Şirvan şəhəri Şirvan bələdiyyələri
Yevlax şəhəri Yevlax bələdiyyələri
Abşeron rayonu Abşeron bələdiyyələri
Ağcabədi rayonu Ağcabədi bələdiyyələri
Ağdam rayonu Ağdam bələdiyyələri
Ağdaş rayonu Ağdaş bələdiyyələri
Ağstafa rayonu Ağstafa bələdiyyələri
Ağsu rayonu Ağsu bələdiyyələri
Astara rayonu Astara bələdiyyələri
Balakən rayonu Balakən bələdiyyələri
Beyləqan rayonu Beyləqan bələdiyyələri
Bərdə rayonu Bərdə bələdiyyələri
Biləsuvar rayonu Biləsuvar bələdiyyələri
Cəlilabad rayonu Cəlilabad bələdiyyələri
Daşkəsən rayonu Daşkəsən bələdiyyələri
Füzuli rayonu Füzuli bələdiyyələri
Gədəbəy rayonu Gədəbəy bələdiyyələri
Goranboy rayonu Goranboy bələdiyyələri
Göyçay rayonu Göyçay bələdiyyələri
Göygöl rayonu Göygöl bələdiyyələri
Hacıqabul rayonu Hacıqabul bələdiyyələri
Xaçmaz rayonu Xaçmaz bələdiyyələri
Xızı rayonu Xızı bələdiyyələri
İmişli rayonu İmişli bələdiyyələri
İsmayıllı rayonu İsmayıllı bələdiyyələri
Kürdəmir rayonu Kürdəmir bələdiyyələri
Qax rayonu Qax bələdiyyələri
Qazax rayonu Qazax bələdiyyələri
Qəbələ rayonu Qəbələ bələdiyyələri
Qobustan rayonu Qobustan bələdiyyələri
Quba rayonu Quba bələdiyyələri
Qusar rayonu Qusar bələdiyyələri
Lerik rayonu Lerik bələdiyyələri
Masallı rayonu Masallı bələdiyyələri
Neftçala rayonu Neftçala bələdiyyələri
Oğuz rayonu Oğuz bələdiyyələri
Saatlı rayonu Saatlı bələdiyyələri
Sabirabad rayonu Sabirabad bələdiyyələri
Salyan rayonu Salyan bələdiyyələri
Samux rayonu Samux bələdiyyələri
Siyəzən rayonu Siyəzən bələdiyyələri
Şabran rayonu Şabran bələdiyyələri
Şamaxı rayonu Şamaxı bələdiyyələri
Şəmkir rayonu Şəmkir bələdiyyələri
Tərtər rayonu Tərtər bələdiyyələri
Tovuz rayonu Tovuz bələdiyyələri
Ucar rayonu Ucar bələdiyyələri
Yardımlı rayonu Yardımlı bələdiyyələri
Zaqatala rayonu Zaqatala bələdiyyələri
Zərdab rayonu Zərdab bələdiyyələri
Naxçıvan Muxtar Respublikası (NMR) Naxçıvan bələdiyyələri

Bələdiyyələrdə siyasi partiyalar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Bələdiyyələrdə təmsil olunan siyasi partiyalar (2019–2024)
Siyasi partiya
Sədri
Üzv sayı
Yeni Azərbaycan Partiyası İlham Əliyev
10.414 / 15.156
Ana Vətən Partiyası Fəzail Ağamalı
187 / 15.156
Demokratik İslahatlar Partiyası Asim Mollazadə
35 / 15.156
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Sabir Rüstəmxanlı
6 / 15.156
Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası Əsli Kazımova
3 / 15.156
[1]
Azərbaycan Sosial Demokrat Partiyası Araz Əlizadə
1 / 15.156
Gələcək Azərbaycan Partiyası Ağasif Şakiroğlu
1 / 15.156
Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası Fərəc Quliyev
1 / 15.156
Vətəndaş Birliyi Partiyası Sabir Hacıyev
1 / 15.156
Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası Elşən Musayev
Böyük Quruluş Partiyası Fazil Mustafa
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası Qüdrət Həsənquliyev
Vəhdət Partiyası Tahir Kərimli

Mənbə[redaktə | mənbəni redaktə et]

  • "Bələdiyyələrin statistik ərazi təsnifatı" (PDF). stat.gov.az. 2021-08-21 tarixində arxivləşdirilib (PDF). İstifadə tarixi: 2020-05-03.

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Arxivlənmiş surət". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-07-22.