Azərbaycan Milli Məclisinin I çağırış deputatlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Millətvəkili dağılımı[redaktə | əsas redaktə]

1.YAP-53 millətvəkili (1995 seçkilərində qazandıqları 1 dairəni 1999 təkrar seçkilərində itirmiş, əvəzində yeni 1 dairədə mandat qazanmışdır)

2.AXCP-4 millətvəkili

3.Müsavat-1 millətvəkili

4.AMİP-4 millətvəkili

5.Demokratik İslahatlar Partiyası-2 millətvəkili

6.Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası-1 millətvəkili (1999 təkrar seçkisi yolu ilə]]

7.Ana Vətən Partiyası-1 millətvəkili

8.ADMP-1 millətvəkili

9.ADSP-2 millətvəkili

10.VHP-1 millətvəkili

11. Bitərəf- 54( 1995-96 təkrar və əsas seçkilərlə) (1999 təkrar seçkilərində YAP-dan 1 mandat alaraq mandat sayı 55 olmuşdur)

Qeyd:1998-ci ildə 5 YAP üzvü və 1 bitərəf millətvəkili Azərbaycan tarixində ilk dəfə olaraq partiyalarını dəyişdirərək Azərbaycan Demokrat Partiyasına keçmişdir.Buna səbəb Rəsul Quliyevin partiyanın sədri seçilməsi, birneçə cəbhəçinin partiya ətrafında birləşməsi, İsmayıl İsmayılovun sədri olduğu Ədalət Partiyasının Azərbaycan Demokrat Partiyasına birləşməsi idi.

Qeyd 2: 42 saylı Xankəndi seçki dairəsində seçkilər keçirilməyib.

Milli Məclisinin I çağırış idarə heyəti[redaktə | əsas redaktə]

Milli Məclisinin I çağırış deputatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Deputat
Portret
Partiya
Dairə
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 1 saylı
Nizami Manaf oğlu Xudiyev
(1949—)
Nizami Xudiyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 2 saylı
Mahmud Əhməd oğlu Məmmədquliyev
(1949—)
Mahmud Məmməd-Quliyev.jpg
Bitərəf 3 saylı
Rza Aydın oğlu İbadov
(1966—)
Rza İbadov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 4 saylı
Fərəməz Qəzənfər oğlu Maqsudov
(1930—2000)
Fərəməz Maqsudov.png
Yeni Azərbaycan Partiyası 5 saylı
Mübariz Qəhrəman oğlu Qurbanov
(1954—)
6 saylı
Fatma Hüseyn qızı Abdullazadə
(1948—)
Fatma Abdullazadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 7 saylı
Gülnarə Şıxəli qızı Qurbanova
(1954—)
Bitərəf 8 saylı
Qərib Şamil oğlu Məmmədov
(1947—)
Qərib Məmmədov.jpg
Bitərəf 9 saylı
Həsən İbrahim oğlu Mirzəyev
(1927—2015)
Həsən Mirzəyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası
Babaxan Sultan oğlu Muradov
(1927—)
10 saylı
Böyüкağa Cabir oğlu Qurbanov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 92 saylı
Cəbrayıl Rəşid oğlu Əhmədov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 93 saylı
Səmayə Aslan qızı Piriyeva
(1945—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 94 saylı
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)
İmamverdi İsmayılov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 95 saylı
Dünyamalı Böyüкxan oğlu Məmmədov
(1952—)
Bitərəf 96 saylı
Yusif Kərim oğlu Hümbətov
(1950—)
Yusif Hümbətov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 97 saylı
Şirzad Şahbaz oğlu Əyyubov
(1952—)
Müsavat Partiyası 98 saylı
Bağır Namaz oğlu Musayev
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 99 saylı
Mahir Əsgər oğlu Əsədov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 100 saylı

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]