Azərbaycan siyasi partiyalarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanın siyasi partiyalarının siyahısı.

Dövlət qeydiyyatına alınan partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Yeni Azərbaycan Partiyası
  2. Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası
  3. Müsavat Partiyası
  4. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
  5. Azərbaycan Milli İstiqlal Partiyası
  6. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası
  7. Azərbaycan Demokrat Partiyası
  8. Xalq Demokratik Partiyası
  9. Ana Vətən Partiyası
  10. Milli Demokrat-İdrak Partiyası
  11. Azərbaycan Kəndli Partiyası[1]
  12. Birlik Partiyası
  13. Vahid Azərbaycan Milli Birlik Partiyası
  14. Vahid Azərbaycan Partiyası
  15. Demokratik Azərbaycan Dünyası Partiyası
  16. Müstəqil Azərbaycan Partiyası
  17. Milli Qurtuluş Partiyası
  18. Yurddaş Partiyası
  19. Ümid Partiyası
  20. Qorqud Partiyası
  21. Milli Hərəkat Partiyası
  22. Azərbaycan Kommunist Partiyası
  23. Milli Dövlətçilik Partiyası
  24. Vətənpərvərlər Partiyası
  25. Demokratik Sahibkarlar Partiyası
  26. Azərbaycan Naminə Alyans Partiyası
  27. Demokratik Maarifçilik Partiyası
  28. Sosial Rifah Partiyası
  29. Azərbaycan Liberal Partiyası
  30. Sosial Demokrat Partiyası
  31. Vahid Kommunist Partiyası
  32. Sosial Ədalət Partiyası
  33. Milli Konqres Partiyası
  34. Vəhdət Partiyası
  35. Respublikaçılar Partiyası
  36. Xalq Partiyası
  37. Liberal Demokrat Partiyası
  38. Azərbaycan Mübarizləri Partiyası
  39. Ədalət Partiyası
  40. Milli Vəhdət Partiyası
  41. Müasir Müsavat Partiyası
  42. Azad Respublikaçılar Partiyası
  43. Böyük Quruluş Partiyası
  44. Azadlıq Partiyası
  45. Demokratik İslahatlar Partiyası
  46. Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
  47. Azərbaycan Tərəqqi Partiyası
  48. Böyük Azərbaycan Partiyası
  49. Azərbaycan Təkəmül Partiyası
  50. Vətəndaş Birliyi Partiyası
  51. Klassik Xalq Cəbhəsi Partiyası
  52. Vətəndaş və İnkişaf Partiyası
  53. Aydınlar Partiyası
  54. Dirçəliş və Tərəqqi Partiyası

Qeyd: Bu partiyaların bir çoxu AXCP-dən ayrılan vəya keçmiş Elçibəy hökümətinin üzvləri tərəfindən qurulan siyasi partiyalardır

Dövlət qeydiyyatı ləğv edilən partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan İslam Partiyası[2]
  2. Azərbaycan Xalqlarının Bərabərlik Partiyası
  3. Milli Demokrat Partiyası

Fəaliyyətini dayandırmış partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Kommunist (bolşeviklər) Partiyası
  2. Doğru Yol Partiyası[3]
  3. Əhrar Partiyası
  4. Hümmət
  5. Türk Ədəmi-Mərkəziyyət
  6. İttihad Partiyası
  7. Rusiyada müsəlmanlıq
  8. Difai
  9. Açıq Cəmiyyət Partiyası[4]
  10. "Namus" Azərbaycan Respublika Partiyası
  11. Yaşıllar Partiyası[5][6]
  12. Azərbaycan Yaşıllar Partiyası[5][6]

Başqa siyasi partiyaya birləşən partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qeyrət Partiyası[7][8]

1995-ci ildə Müsavat Partiyasına birləşmişdir.

Digər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azad Azərbaycan Partiyası
  2. Azərbaycan Bütövlüyü Uğrunda Partiyası
  3. Cümhuriyyət Xalq Partiyası
  4. Çağdaş Turan Partiyası
  5. Demokratik Birlik Partiyası
  6. Demokratik Sağ Partiyası
  7. Demokratik Sosialist Xalq Partiyası
  8. Demokratik Şəxsiyyətlər Partiyası
  9. Doğru Yol Partiyası[9][10]
  10. Əmək Partiyası
  11. Əhrar Partiyası
  12. Gələcək Azərbaycan Partiyası
  13. İslam Demokrat Partiyası
  14. Milli Etimad Partiyası
  15. Respublikaçı Alternativ Partiyası
  16. Türk Dünyası Birliyi Partiyası
  17. Türk Millətçi Partiyası
  18. Xalq Azadlıq Partiyası
  19. Xalq Qurtuluş Partiyası
  20. Yeni Turan Partiyası

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]