Azərbaycan siyasi partiyalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanda rəsmi dövlət qeydiyyatından keçmiş siyasi partiyaların siyahısı.

Dövlət qeydiyyatına alınan partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Yeni Azərbaycan Partiyası
  2. Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası
  3. Müsavat Partiyası
  4. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
  5. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası
  6. Azərbaycan Demokrat Partiyası
  7. Gələcək Azərbaycan Partiyası
  8. Xalq Demokratik Partiyası
  9. Ana Vətən Partiyası
  10. Milli Demokrat-İdrak Partiyası
  11. Azərbaycan Kəndli Partiyası
  12. Birlik Partiyası
  13. Vahid Azərbaycan Milli Birlik Partiyası
  14. Vahid Azərbaycan Partiyası
  15. Demokratik Azərbaycan Dünyası Partiyası
  16. Müstəqil Azərbaycan Partiyası
  17. Milli Qurtuluş Partiyası
  18. Yurddaş Partiyası
  19. Ümid Partiyası
  20. Qorqud Partiyası
  21. Milli Hərəkat Partiyası
  22. Kommunist Partiyası
  23. Milli Dövlətçilik Partiyası
  24. Vətənpərvərlər Partiyası
  25. Demokratik Sahibkarlar Partiyası
  26. Azərbaycan Naminə Alyans Partiyası
  27. Demokratik Maarifçilik Partiyası
  28. Sosial Rifah Partiyası
  29. Azərbaycan Liberal Partiyası
  30. Sosial Demokrat Partiyası
  31. Vahid Kommunist Partiyası
  32. Sosial Ədalət Partiyası
  33. Milli Konqres Partiyası
  34. Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası
  35. Vəhdət Partiyası
  36. Respublikaçılar Partiyası
  37. Xalq Partiyası
  38. Liberal Demokrat Partiyası
  39. Azərbaycan Mübarizləri Partiyası
  40. Ədalət Partiyası
  41. Milli Vəhdət Partiyası
  42. Müasir Müsavat Partiyası
  43. Azad Respublikaçılar Partiyası
  44. Böyük Quruluş Partiyası
  45. Azadlıq Partiyası
  46. Demokratik İslahatlar Partiyası
  47. Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
  48. Azərbaycan Tərəqqi Partiyası
  49. Böyük Azərbaycan Partiyası
  50. Azərbaycan Təkəmül Partiyası
  51. Vətəndaş Birliyi Partiyası
  52. Klassik Xalq Cəbhəsi Partiyası
  53. Vətəndaş və İnkişaf Partiyası
  54. Aydınlar Partiyası
  55. Dirçəliş və Tərəqqi Partiyası

Dövlət qeydiyyatı ləğv edilən partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan İslam Partiyası[1]

Fəaliyyətini dayandırmış partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Kommunist (bolşeviklər) Partiyası
  2. Əhrar Partiyası
  3. Hümmət
  4. Türk Ədəmi-Mərkəziyyət
  5. İttihad Partiyası
  6. Rusiyada müsəlmanlıq
  7. Difai
  8. Qeyrət Partiyası[2][3]
  9. Açıq Cəmiyyət Partiyası[4]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]