Azərbaycan xalq yazıçılarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
“Xalq yazıçısı” fəxri adının döş nişanı

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseyn Abbas oğlu Abbaszadə — 03.06.1991[1]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Sabir Məhəmməd oğlu Əhmədov — 10.09.1992[2]

1998[redaktə | əsas redaktə]

  1. Elçin İlyas oğlu Əfəndiyev — 23.05.1998[3]
  2. Maqsud Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov — 23.05.1998[3]
  3. Rüstəm Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov — 23.05.1998[3]
  4. Hüseyn Məmmədəli oğlu İbrahimov — 23.05.1998[3]
  5. Əkrəm Nəcəf oğlu Naibov — 23.05.1998[3] məhrumetmə – 7.02.2013[4]
  6. Anar Rəsul oğlu Rzayev — 23.05.1998[3]
  7. Yusif Səməd oğlu Vəkilov — 23.05.1998[3]

2001[redaktə | əsas redaktə]

  1. Əzizə Məmməd qızı Cəfərzadə

2003[redaktə | əsas redaktə]

  1. Musayev Qılman İsabala oğlu — 27.01.2003[5]

2005[redaktə | əsas redaktə]

  1. Çingiz Akif oğlu Abdullayev

2006[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mövlud Süleyman oğlu Balakişiyev

2018[redaktə | əsas redaktə]

  1. Elmira Hüseyn qızı Axundova — 25.05.2018[6]

2019[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abdullayev Kamal Mehdi oğlu (Kamal Abdulla) — 24.05.2019[7]
  2. Rəsulzadə Natiq Rəsul oğlu — 24.05.2019[7]
  3. Vəliyeva Afaq Məsud qızı (Afaq Məsud) — 24.05.2019[7]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "H. A. Abbaszadə yoldaşa "Azərbaycan Respublikasının xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyun 1991-ci il tarixli, 260 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. "S. M. Əhmədova "Azərbaycan Respublikasının xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 sentyabr 1992-ci il tarixli, 186 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 1 2 3 4 5 6 7 ""Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında" fəxri adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 may 1998-ci il tarixli, 708 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. Əkrəm Əylislinin (Əkrəm Nəcəf oğlu Naibovun) Azərbaycan Respublikasının “Xalq yazıçısı” fəxri adından məhrum edilməsi barədə Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı
  5. ""Azərbaycan" və "Literaturnıy Azerbaydjan" jurnallarının əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 yanvar 2003-cü il tarixli, 846 nömrəli Fərmanı". e-qanun.az. 27 yanvar 2003-cü il. İstifadə tarixi: 20 fevral 2016.
  6. President.Az (25.05.2018). "E.H.Axundovaya "Xalq yazıçısı" fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı" (azərb.). President.az. İstifadə tarixi: 2018-05-26.
  7. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikasının mədəniyyət xadimlərinə fəxri adların verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 may 2019-cu il tarixli Sərəncamı" (azərb.). president.az. 2019-05-25. 2019-05-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-25.