Azərbaycan televiziya kanallarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanda ilk Azərbaycandilli televiziya Azərbaycan Televiziyası 14 fevral 1956-cı il tarixində yayıma başlamışdır. Televiziyaradioya nəzarət Azərbaycan Respublikası Milli Televiziya və Radio Şurasına məxsusdur. Yayımı isə Teleradio İstehsalat Birliyi həyata keçirir.

Ümumrespublika[redaktə | əsas redaktə]

Dövlət[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Görüntü formatı Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı il Qeyd
AzTV loqosu (14 fevral 2011-günümüz).png
AzTV Hotbird
Galaxy19
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
97W
46E
11034
12508
11898
11175
V
H
H
V
H
27500
2278
22000
27500
3/4
5/6
5/6
3/4
5/6
16:9 - HD DVB-S2 MPEG4 HD $ www.aztv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[1] 19 fevral 1956[1] Bəzi futbol maçlarında kanal
BİSS şifrələmə sistemi ilə bağlanır.
İctimai Televizia.jpg
İTV Hotbird
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
46E
12015
11175
H
H
27500
27500
3/4
5/6
16:9 - HD DVB-S2 MPEG4 HD $ www.itv.az İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti[2] 29 avqust 2005[2]
İdman.jpg
İdman Azərbaycan Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11175 H 27500 5/6 16:9 - HD DVB-S2 MPEG4 HD $ www.idmantv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[3] 1 yanvar 2009[3] Bəzi futbol maçlarında və Formula 1
yarışlarında kanal BİSS şifrələmə
sistemi ilə bağlanır
Mədəniyyət -tv.jpg
Mədəniyyət TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11175 H 27500 5/6
5/6
16:9 - HD DVB-S2 MPEG4 HD $ www.medeniyyettv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 14 fevral 2011

Özəl[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Görüntü formatı Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Qeyd
Space TV loqosu (26 sentyabr 2012-günümüz).jpeg
Space TV Azerspace-1 46E 111135 H 27500 5/6 16:9 DVB-S2 MPEG4 HD $ spacetv.az Space Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[4] 12 oktyabr 1997[4]
Lider TV loqosu (1 sentyabr 2010-günümüz).png
Lider TV Azerspace-1
Eutelsat Hotbird 13D
Eutelsat 36B
46E
13E
36E
11135
12149
12520
11996
H
V
H
L
27500
27500
4340
27500
5/6
3/4
1/2
3/4
4:3 Açıq
Açıq
Açıq
DVB-S2 (8PSK)
lidertv.com Lider TV&Radio Azərbaycan MMC 1 sentyabr 2000
Azad Azərbaycan Loqosu.png
ATV Azerspace-1
EUTELSAT 36A/B, 36E
46E
36E
11175
12245
H
V
27500
27500
5/6
3/4
16:9 DVB-S2 (8PSK) atv.az Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası[5] 25 dekabr 2000[5]
Xəzər tv.jpg
Xəzər TV Azerspace-1 46E 11175 H 27500 5/6 4:3 Açıq xazar.tv Xəzər TV MMC 2 oktyabr 2007[6]
ARB.png
ARB Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11024 V 12698 5/6 16:9 DVB-S2 MPEG4 HD $ arbtv.az ARB Media Qrup 10 may 2014[7]
CBC Sports.jpeg
CBC Sport Azerspace-1 46E 11134 H 27500 5/6 16:9 DVB-S2 MPEG4 HD $ cbcs.tv SOCAR Media İctimai Birliyi 1 oktyabr 2015

Regional[redaktə | əsas redaktə]

Dövlət[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Naxçıvan Televiziyası loqosu.png
Naxçıvan TV
http://naxcivantv.az/www.naxcivantv.az
Naxçıvan Muxtar Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsi[8] 1963[8]


Kanal 35 loqosu.png
Kanal 35
 www.kanal35.tv
Naxçıvan Muxtar Respublikası Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyinin Radio-Televiziya Ötürücü Mərkəzi 14 iyul 2004 Naxçıvan

Özəl[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
ARB Kəpəz.png
ARB Kəpəz arbtv.az ARB Media Qrup 6 may 1994[9] Gəncə
Mingəçevir TV.jpeg
Mingəçevir TV Azerspace-1 46E TEST CARD www.mtv.az Mingəçevir Televiziya və Radio Şirkəti 4 may 1998[10] Mingəçevir
Xəyal TV.png
Xəyal TV Azerspace-1 46E TEST CARD www.xeyaltv.com Xəyal Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti 1 sentyabr 1998[9] Quba
Dünya TV.jpeg
Dünya TV Azerspace-1 46E 11135 H 27500 5/6 www.dunyatv.az "Dünya" Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[11] 15 oktyabr 1998[11] Sumqayıt
ARB Ulduz.png
ARB Ulduz Azerspace-1 46E 11024 V 12698 5/6 arbtv.az ARB Media Qrup 15 mart 2001[9] Gəncə
ARB Şimal.png
ARB Şimal arbtv.az ARB Media Qrup 15 noyabr 2007[12] Xaçmaz
ARB Cənub.png
ARB Cənub arbtv.az ARB Media Qrup 31 dekabr 2007[13] Lənkəran
ARB Şəki.png
ARB Şəki arbtv.az ARB Media Qrup 29 dekabr 2008[14] Şəki
ARB Aran.png
ARB Aran arbtv.az ARB Media Qrup 17 iyul 2009[15] Yevlax
ARB 24.png
ARB 24 Azerspace-1 46E 11024 V 12698 5/6 arbtv.az ARB Media Qrup 1 iyun 2010[16] Tovuz
ARB Günəş.png
ARB Günəş Azerspace-1 46E 11024 V 12698 5/6 arbtv.az ARB Media Qrup 1 aprel 2015 Quba

Peyk[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
CBC.jpeg
CBC Azerspace-1
Eutelsat Hotbird 13D
46E
13E
11175
11200
H
V
27500
27500
5/6
5/6
www.cbc.az SOCAR 10 aprel 2013 Bakı

Fəaliyyətini dayandıran[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Sahibi Yarandığı il Qapandığı il Tipi Mərkəzi Qeyd
ANS TV loqosu (19 may 2012-günümüz).jpeg
ANS Vahid Mustafayev 26 noyabr 1991 18 iyul 2016 Ümumrespublika Bakı Fətullah Gülənlə olan müsahibəyə görə fəaliyyəti dayandırıldı.
AzTV 2 Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 1992 2005 Ümumrespublika Bakı İctimai Televiziyanın yaradılmasıyla fəaliyyəti dayandırıldı.
Bakı TV [17] 1 yanvar 1992 məlum deyil Regional Bakı Maliyyə problemlərinə görə fəaliyyəti dayandırıldı.
BMTİ avqust 1993 may 1994 Regional Bakı Maliyyə problemlərinə görə fəaliyyətini dayandırdı.
Sara TV.png
Sara TV Rəsul Rauf 16 iyun 1995 1999 Regional Bakı Təsisçisi Rəsul Raufun xarici ölkə vətəndaşı olmasına görə fəaliyyəti dayandırıldı.
Simurq M Televiziyası.jpg
SM TV SM TV Teleradio Kompaniyası 26 iyul 1995 2010[18] Regional Bakı Sahibindən alınaraq bazasında Türkel TV fəaliyyətə başladı.
Aygün TV Rüstəm Abbasov 25 yanvar 1996[9] 14 fevral 2014[19] Regional Zaqatala Lisenziya üçün tələb olunan sənədləri MTRŞ-na təqdim etmədiyinə görə lisenziyasına xitam verildi.
Abateleviziyasi.png
ABA TV Faiq Zülfiqarov 19 iyul 1999 17 iyul 2001 Ümumrespublika Bakı Vergidən yayınma ilə əlaqədar cinayət işi başlanan telekanalın sahibi Faiq Zülfüqarov kanalı bağlayaraq ABŞ-a qaçdı.
Peyk TV Regional Bakı Bakının Nizami və Sabunçu rayonları ərazisində yayımlanan telekanalın bağlanma səbəbi məlum deyil.
Yevlax TV Yevlax TV MMC 14 iyul 2006[9] 2010[18] Regional Yevlax Sahibindən alınaraq bazasında EL TV fəaliyyətə başladı.
Atv international.jpg
ATV International Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 5 oktyabr 2009[20] 10 aprel 2013[21] Ümumrespublika Bakı Sahibindən alınaraq bazasında CBC fəaliyyətə başladı.
Yurd TV loqo.jpg
Yurd TV Rüstəm Əliyev 1 mart 2011[22] 11 aprel 2014[22] İnternet Bakı www.yurd.tv
Maarif TV loqo.jpg
Maarif TV 2013 17 may 2014 İnternet Bakı www.maarif.tv
TV Tibb loqo.png TV Tibb 3 mart 2014 İnternet Bakı www.tvtibb.az

Efir-kabel və kabel tv şirkətləri[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Adı Sahibi Yarandığı il Mərkəzi İnternet səhifəsi Qeyd
B&B TV loqo.gif
B&B TV BB TV Kommunikeyşn MMC 1996[23] Bakı www.bbtv.az
SN TV loqo.png
SNTV SN Telecom MMC Sumqayıt www.sntv.az
KATV1 loqo.png
KATV1 AG Telekom MMC 2006[24] Bakı www.katv1.az
Albax TV loqo.png
Albax TV Bakı new.albaxtv-cinema.com
DigiCom DİGİCOM MMC 1 dekabr 2006[25] Bakı
Ailə TV loqo.png
Ailə TV Caspian Telecom MMC 2010[26] Bakı www.aile.tv
Connect loqo.jpg
Connect Bakı www.connect.az
Smart TV loqo.png
Smart TV Plus ŞAM MMC 2 dekabr 2011[27] Gəncə www.smarttvplus.az
ATV Plus.jpeg
ATV Plus Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 16 avqust 2013[28] Bakı www.atvplus.az

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 "AzTV" (az). aztv.az. http://www.aztv.az/viewabout.php?lang=az&id=1. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  2. 2,0 2,1 "BİZİM TARİX" (az). itv.az. http://itv.az/az/televiziya/bizim-tarix. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  3. 3,0 3,1 "İdman Azərbaycan Televiziya Kanalı Haqqında" (az). idmantv.az. http://www.idmantv.az/about.php. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  4. 4,0 4,1 "BARƏMİZDƏ, Müstəqil Teleradioşirkəti `SPACE`" (az). spacetv.az. http://www.spacetv.az/faq.php?lng=az. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  5. 5,0 5,1 "Haqqımızda" (az). atv.az. http://www.atv.az/az/aboutus.php. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  6. Hüseyn Dinləməz. "AİLƏNİZİN “XƏZƏR”İ" (az). xazar.tv. http://xazar.tv/family/. İstifadə tarixi: 2014-08-26.
  7. "Haqqımızda" (az). regiontv.az. http://www.regiontv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  8. 8,0 8,1 Sevinc (2009-10-11). "NAXÇIVAN TV BÜTÜN AZƏRBAYCANA YAYIMLANSA..." (az). musavat.com. http://musavat.com/news/media/NAXÇIVAN-TV-BÜTÜN-AZƏRBAYCANA-YAYIMLANSA_62226.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 "Regional Yayımçılar / Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən regional yayımçılar" (az). ajb.az. http://www.ajb.az/site/?sec=mdata&mid=56&lang=1. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  10. "HAQQIMIZDA" (az). mtv.az. http://www.mtv.az/haqq305m305zda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  11. 11,0 11,1 Asəf Qarayev (2013-10-04). "Haqqımızda" (az). dunyatv.az. http://dunyatv.az/dunyatv/5-haqqimizda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  12. "Haqqımızda" (az). regionaltv.az. http://www.regionaltv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  13. "HAQQIMIZDA" (az). ctv.az. http://ctv.az/about/. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  14. "Şirkət haqqında" (az). kanals.az. http://www.kanals.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  15. "Haqqımızda" (az). eltv.az. http://eltv.az/haqqimizda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  16. "Şirkət haqqında" (az). turkeltv.az. http://www.turkeltv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  17. https://www.youtube.com/watch?v=-DH8fy9cg3Q
  18. 18,0 18,1 Teymur Həsənli (2010-08-28). "BÖLGƏ TELEKANALLARI SAHİBLƏRİNDƏN ALINIR" (az). musavat.com. http://musavat.com/news/son-xəbər/BÖLGƏ-TELEKANALLARI-SAHİBLƏRİNDƏN-ALINIR_83812.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  19. "Azərbaycanda regional televiziya kanalının fəaliyyəti dayandırıldı (ƏLAVƏ OLUNUB)" (az). az.trend.az. 2014-02-14. http://az.trend.az/news/society/2242205.html. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  20. "“Azad Azərbaycan İnternational” (ATV İnternational) açılış mərasimi keçirilib" (az). xeber.azeri.net. 2009-12-24. http://xeber.azeri.net/medeniyyet/azad-azerbaycan-international-atv-international-acilis-merasimi-kecirilib. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  21. "“ATV İnternational” televiziya kanalı “CBC” adı ilə fəaliyyətə başlayacaq" (az). aztv.az. http://www.aztv.az/readnews.php?lang=az&id=9284. İstifadə tarixi: 2014-05-15.
  22. 22,0 22,1 Meydan TV (2014-04-11). "“Yurd” TV bağlandı" (az). meydan.tv. http://www.meydan.tv/az/site/opinion/1320/“Yurd”-TV-bağlandı.htm. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  23. "Şirkət haqqında" (az). bbtv.az. http://www.bbtv.az/az/show.page.php?page_id=54. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  24. "Haqqımızda" (az). katv1.az. http://katv1.az/az/site.php?id=3. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  25. "“DİGİCOM” MMC" (az). ntrc.gov.az. http://www.ntrc.gov.az/az/content/news/59.html. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  26. "Haqqımızda" (az). aile.tv. http://aile.tv/az/static/about. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  27. "“Smart TV Plus”un təqdimat mərasimi keçirilib" (az). https://www.facebook.com/SmartTVaz. https://www.facebook.com/photo.php?v=2765821785762. İstifadə tarixi: 2014-08-12.
  28. "Haqqımızda" (az). atvplus.az. http://atvplus.az/index.php/about-us. İstifadə tarixi: 2014-08-12.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]