≛

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev Vətən müharibəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərən və nəticədə "Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı" adı, "Zəfər" ordeni"Qarabağ" ordeni ilə təltif olunan hərbi qulluqçularla görüşü zamanı (12 aprel 2021-ci il)

Bu siyahı Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adına layiq görülən 83 nəfərin adı və hərbi xidməti barədə qısa məlumatı əhatə edir.

Tarix[redaktə | mənbəni redaktə et]

Azərbaycanın ərazi bütövlüyünün bərpa edilməsində xüsusi xidmətlərinə və işğal olunmuş ərazilərin azad olunması zamanı düşmənin məhv edilməsi üzrə qarşıya qoyulmuş döyüş tapşırığını yerinə yetirən zaman göstərdiyi qəhrəmanlıq nümunəsinə görə, həmçinin hərbi qulluq vəzifəsini yerinə yetirən zamanı igidliyin və mərdliyin nümayiş etdirilməsinə görə Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 09.12.2020-ci il tarixli Sərəncamına əsasən 83 nəfərə Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı verildi.[1] Onlardan 49 nəfəri sağlığında, 34 nəfəri isə ölümündən sonra.

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı alan 83 nəfərdən 2 nəfəri general-leytenant, 3 nəfəri general-mayor, 10 nəfəri polkovnik, 1 nəfəri 1-ci dərəcəli kapitan, 13 nəfəri polkovnik-leytenant, 18 nəfəri mayor, 13 nəfəri kapitan, 6 nəfəri baş leytenant, 6 nəfəri baş gizir, 2 nəfəri gizir, 5 nəfəri kiçik gizir, 1 nəfəri kiçik miçman, 3 nəfəri isə əsgərdir.

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı adı alan 83 nəfərdən 36 nəfəri Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin, 21 nəfəri Quru Qoşunlarının, 12 nəfəri Sərhəd Qoşunlarının, 7 nəfəri Hərbi Hava Qüvvələrinin, 4 nəfəri Daxili Qoşunların, 2 nəfəri isə Hərbi Dəniz Qüvvələrinin hərbi qulluqçusudur. Digər 1 hərbi qulluqçunun xidmətdə olunduğu silahlı dəstə isə gizli saxlanılır.

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanları[redaktə | mənbəni redaktə et]

Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı
Foto
Rütbəsi
Qoşun növü
Xidməti
İlham İsmayıl oğlu Mehdiyev
(1965—)
Ilham Mehdiyev hd.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-leytenantı.png
General-leytenant
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Dövlət Sərhəd Xidmətinin rəis müavini olan İlham Mehdiyev Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Hikmət İzzət oğlu Mirzəyev
(—)
Hikmat Mirzayev at the Victory Parade 2020 in Baku.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-leytenantı.png
General-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Komandiri olan Hikmət Mirzəyev Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][6][7]
Namiq Sərəfruz oğlu İslamzadə
(1974—)
Namiq İslamzadə.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-mayoru.png
General-mayor
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin Kürdəmir aviabazasının Komandiri olan Namiq İslamzadə Hadrut qəsəbəsiFüzuli şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Su-25" hücum təyyarəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][8]
Zaur Sabir oğlu Məmmədov
(—)
Zaur Məmmədov (Cavanşir).jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-mayoru.png
General-mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Dəstə Komandiri olan Zaur Məmmədov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Kənan Əlihüseyn oğlu Seyidov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-mayoru.png
General-mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin Komandir müavini olan Kənan Seyidov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Ələkbər Məhəmməd oğlu Cahangirov
(—)
Alakbar Jahangirov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ələkbər Cahangirov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Babək Mürsəl oğlu Ələkbərov
(1987—)
Colonel Babak Alakbarov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Babək Ələkbərov Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və azad olunma xəbərini Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevə məruzə edib.[1][2][3]
Telman Əsgər oğlu Hüseynov
(—)
Telman Huseynov 2.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Telman Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5]
Raqif İbadulla oğlu İsrayılov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Raqif İsrayılov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Zəngilan şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3][4][6]
Babək Vahid oğlu Qurbanov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Babək Qurbanov Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Nizami Bəydəmir oğlu Mövlanov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Nizami Mövlanov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6][8]
Zaur İsmayıl oğlu Nudirəliyev
(1978—2020)
Zaur Nuridəliyev.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Zaur Nudirəliyev Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Su-25" hücum təyyarəsində qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Vüsal Eynulla oğlu Sultanov
(—)
Vusal Sultanov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının zabiti olan Vüsal Sultanov Xudafərin körpüsünün azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2]
Zəfər Qəzənfər oğlu Yusibov
(—)
Colonel Zafar Yusibov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Şahin" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Zəfər Yusibov Murov zirvəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][7]
Zaur İlham oğlu Zeynalov
(—)
Colonel Zaur Zeynalov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Zaur Zeynalov Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6][7]
Zaur Hikmət oğlu Quliyev
(—)
First Class Captain Zaur Guliyev at the Victory Parade 2020 in Baku 2.jpg
15.AzNF+CP1.png
1-ci dərəcəli Kapitan
Azerbaijani Navy badge.svg Hərbi Dəniz Qüvvələri
Hərbi Dəniz Qüvvələrinin "Su Altı Hücum" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Zaur Quliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][8]
Əfqan Ağasəf oğlu Abdurahmanov
(1976—2020)
Əfqan Ağasəf oğlu Abdurahmanov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Əfqan Abdurahmanov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][9]
Səxavət Mamed oğlu Baxışov
(1978—)
Sakhavat Bakhishov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Səxavət Baxışov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Ceyhun Fikrət oğlu Camalov
(1982—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ceyhun Camalov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Ramiz Sübhan oğlu Cəfərov
(1974—2020)
Ramiz Sübhan oğlu Cəfərov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Ramiz Cəfərov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Orxan Nadir oğlu Əkbərov
(1982—2020)
Orxan Nadir oğlu Əkbərov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Orxan Əkbərov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Anar Vaqif oğlu Əliyev
(1980—2020)
Anar Vaqif oğlu Əliyev.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Naxçıvan Əlahiddə Ümumqoşun Ordunun Xüsusi Təyinatlı Bölməsinin Komandiri olan Anar Əliyev Xocavənd rayonun Tuğ qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Xaliq Arif oğlu İbrahimov
(1985—)
Hero lieutenant colonel of Special Forces of Azerbaijan.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Xaliq İbrahimov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][5][8]
Füzuli Şiraslan oğlu İmrəliyev
(—)
Fuzuli Imraliyev.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Kobra" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Füzuli İmrəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşləri idarə edən zaman zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Faiq Qaçay oğlu Qasımov
(1974—2020)
Faiq Qaçay oğlu Qasımov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının zabiti olan Faiq Qasımov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Ramiz Vaqif oğlu Qasımov
(1975—2020)
Ramiz Vaqif oğlu Qasımov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Ramiz Qasımov Madagiz qəsəbəsi istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı "Mi-17" hücum vertolyotu qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1]
Elnur Ceerov oğlu Qebedov
(1978—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin Hava Hücumundan Müdafiə Qoşunlarının Hərbi Hissə Komandiri olan Elnur Qebedov dinc əhalinin yaşadığı şəhər və rayonlarda, xüsusilə Mingəçevir SES istiqamətində erməni təxribatlarının qarşısını alan zaman qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1]
Anar Mehman oğlu Mirzəyev
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin zabiti olan Anar Mirzəyev Xocavənd şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][8]
Rəşad Soltanağa oğlu Nadirov
(1982—)
Rəşad Nadirov (polkovnik-leytenant).jpeg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Rəşad Nadirov Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][8]
Vüqar Əhməd oğlu Ağayev
(1972—2020)
Vüsal Əhməd oğlu Ağayev.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Vüqar Ağayev Qubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][5]
Mirdamət Səristan oğlu Bağıyev
(1986—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Mirdamət Bağıyev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Elbrus Eyvaz oğlu Bayramov
(1986—2020)
Elbrus Bayramov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elbrus Bayramov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Amid Rəbbil oğlu Heydərov
(1988—2020)
Amid Rəbbil oğlu Heydərov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Amid Heydərov Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Saleh Valeh oğlu Həsənov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Saleh Həsənov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][7]
Şahin Yusif oğlu Hüseynquliyev
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Şahin Hüseynquliyev Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][8]
Zaur Rahat oğlu Hüseynov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Zaur Hüseynov Cəbrayıl şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Şıxamir Oruc oğlu Qaflanov
(1986—2020)
Şixamir Qaflanov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların "Bəbir" Xüsusi Təyinatlı Dəstəsinin Komandiri olan Şixamir Qaflanov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Anar Misir oğlu Qasımov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Anar Qasımov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][7]
Röyal İlham oğlu Quliyev
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Röyal Quliyev Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Səfər Qurban oğlu Qurbanov
(—)
Səfər Qurbanov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Səfər Qurbanov Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Elçin Elşən oğlu Mansurov
(1984—2020)
Elçin Elşən oğlu Mansurov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elçin Mansurov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Anar İbrahim oğlu Məmmədov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Anar Məmmədov Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
İlqar Rəhman oğlu Orucov
(1984—)
Vətən müharibəsi qəhramanı.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İlqar Orucov Kəlbəcər rayonunun, Xocavənd rayonunun, Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][3]
Gündüz Ağəmməd oğlu Səfərli
(—)
Gunduz Safarli.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Gündüz Səfərli Cəbrayıl şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Elvin Sərraf oğlu Səfərov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Elvin Səfərov Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6][8]
Elnur Ramiz oğlu Şirinov
(—)
Elnur Shirinov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Elnur Şirinov Şuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][6]
Anar Mehman oğlu Şükürov
(1977—2020)
Anar Mehman oğlu Şükürov.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu və "Həmlə" Taborunun Komandiri olan Anar Şükürov Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][9]
Rəşad Arif oğlu Abdullayev
(1991—2020)
Rəşad Arif oğlu Abdullayev.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Rəşad Abdullayev Murovdağ zirvəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][7]
Nihad Akif oğlu Babayev
(1988—2020)
Nihad Akif oğlu Babayev.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Nihad Babayev Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][8]
Qəzənfər Kərim oğlu Bağırlı
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Qəzənfər Bağırlı Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Nicad Mehman oğlu Bədəlov
(—)
Hero (Internal Forces).jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
Daxili Qoşunların hərbi qulluqçusu olan Nicad Bədəlov Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][6]
Fərid Vaqif oğlu Əliyev
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Fərid Əliyev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
Ceyhun Aydın oğlu Həsənov
(1985—2020)
Ceyhun Həsənov (kapitan).jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Ceyhun Həsənov Füzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4]
Ramazan İzzət oğlu Hudulov
(—)
Ramazan Hudulov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Ramazan Hudulov FüzulininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][4][5]
Rəşad Məzahir oğlu Qasımlı
(1991—)
Rashad Qasimli.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
Hərbi Hava Qüvvələrinin USTA dərəcəli pilotu olan Rəşad Qasımlı Madagiz qəsəbəsinin, Füzuli şəhəriCəbrayıl şəhəri istiqamətlərində gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][9]
Cavid Hilal oğlu Mahmudov
(1988—2020)
Cavid Hilal oğlu Mahmudov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Cavid Mahmudov Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Veysəl Yadulla oğlu Musibov
(1988—2020)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Veysəl Musibov Murov zirvəsinin, Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][7]
Surxay Əbdül oğlu Noçuyev
(1988—2020)
Veten muharibesi qehremani.png
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Surxay Noçuyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][5]
İsmayıl Məhəmməd oğlu Səmədov
(1990—2020)
İsmayıl Səmədov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İsmayıl Səmədov Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Renat Güləmməd oğlu Şıxnəbiyev
(—)
Hero Captain of the Special Forces of Azerbaijan.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Renat Şıxnəbiyev Şuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1]
Qəzənfər Mahmud oğlu Ağayev
(1996—)
Qəzənfər Ağayev.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Qəzənfər Ağayev Madagiz qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][9]
İzzət Zair oğlu Balacayev
(2016-)
Balacayev İzzət Zakir oğlu.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İzzət Balacayev Cəbrayıl, Füzuli, Xocavənd, KəlbəcərŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Cavid Ədalət oğlu Behbudov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Cavid Behbudov Cəbrayıl, Füzuli, Xocavənd, KəlbəcərŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Valeh Vahid oğlu Bədəlov
(1990—2020)
Valeh Vahid oğlu Bədəlov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Valeh Bədəlov Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininHadrut qəsəbəsinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][7]
Azad Arif oğlu Hümbətov
(1996—2020)
Azad Hümbətov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azad Hümbətov Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsinin, Qubadlı şəhərininLaçın dəhlizinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][4][8]
Adil Asəf oğlu İbrahimli
(1992—2020)
Adil İbrahimli1.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Adil İbrahimli Murov zirvəsinin, həmçinin Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6][7]
Şahin Hüseynbala oğlu Allahyarov
(1992—2020)
Şahin Allahyarov.jpg
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Şahin Allahyarov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Sübhan Rahim oğlu Cəbrayılov
(1982—2020)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Sübhan Cəbrayılov Cəbrayıl şəhərininQubadlı şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Yaşar Əhəd oğlu Hüseynov
(1980—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Yaşar Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][6]
Camal Vidadi oğlu İsmayılov
(1984—2020)
Camal İsmayılov.jpg
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Camal İsmayılov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərinin, Hadrut qəsəbəsininLaçın şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Mehrab Söhrab oğlu Niftəliyev
(1985—2020)
Mehrab Söhrab oğlu Niftəliyev.png
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Mehrab Niftəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Azər Nazim oğlu Yusifli
(1994—2020)
Azər Yusifli.jpeg
OR-9 AZE ARMY.svg
Baş gizir
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azər Yusifli Xudafərin körpüsününZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
İntiqam Bayram oğlu Əsgərli
(1990—2020)
İntiqam Əsgərli.jpg
OR-8 AZE ARMY.svg
Gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan İntiqam Əsgərli Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Elyar Arif oğlu Vəliyev
(1991—2020)
Elyar Arif oğlu Vəliyev.png
OR-8 AZE ARMY.svg
Gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Elyar Vəliyev Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2]
Orxan Rövşən oğlu Cabbarov
(1995—2020)
Orxan Rövşən oğlu Cabbarov.png
OR-7 AZE ARMY.svg
Kiçik gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Orxan Cabbarov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][6]
Yaşar Mirağa oğlu Əhmədov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
OR-7 AZE ARMY.svg
Kiçik gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Yaşar Əhmədov Cəbrayıl şəhərininFüzuli şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4]
Əli Rəşid oğlu Hüseynov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
OR-7 AZE ARMY.svg
Kiçik gizir
Azerbaijani Special Forces badge.svg Xüsusi Təyinatlı Qüvvələr
Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin hərbi qulluqçusu olan Əli Hüseynov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Nail Nəriman oğlu İbrahimli
(1994—2020)
Nail Nəriman oğlu İbrahimli.png
OR-7 AZE ARMY.svg
Kiçik gizir
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Nail İbrahimli Füzuli şəhərinin, Zəngilan şəhərinin, Qubadlı şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][6]
Amin Taciddin oğlu Novruzov
(1996—2020)
Amin Taciddin oğlu Novruzov.png
OR-7 AZE ARMY.svg
Kiçik gizir
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
Sərhəd Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Amin Novruzov Füzuli şəhərininZəngilan şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][3]
Fəqan Amil oğlu Zalov
(1997—2020)
Fəqan Amil oğlu Zalov.png
OR-7 AZE NAVY.svg
Kiçik miçman
Azerbaijani Navy badge.svg Hərbi Dəniz Qüvvələri
Hərbi Dəniz Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu olan Fəqan Zalov Cəbrayıl şəhərinin, Hadrut qəsəbəsinin, Füzuli şəhərinin, Qubadlı şəhərininXocavənd şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib və şəhid olub.[1][2][4][5][8]
Azər Rizvan oğlu Abdullazadə
(2001—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Azər Abdullazadə Cəbrayıl şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2]
Murad İlyas oğlu Əflətov
(—)
Hero of the Patriotic War medal of Azerbaijan.webp
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Murad Əflətov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]
Vüsal Elşən oğlu Yaqubov
(—)
Vüsal Yaqubov.jpg
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
Quru Qoşunlarının hərbi qulluqçusu olan Vüsal Yaqubov Cəbrayıl şəhərinin, Füzuli şəhərininŞuşa şəhərinin azad edilməsi uğrunda gedən döyüşlər zamanı qəhrəmanlıq nümunəsi göstərib.[1][2][4][6]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 Azərbaycan Prezidentinin saytı (09.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Vətən Müharibəsi Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 09.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.president.az ( (az.)). 2020-12-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 08.12.2020.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (24.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Cəbrayılın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 24.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2020-12-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.12.2020.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Zəngilanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". e-qanun.az ( (az.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Füzulinin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  5. 1 2 3 4 5 6 7 8 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Qubadlının azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". e-qanun.az ( (az.)). 2020-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  6. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Şuşanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  7. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Kəlbəcərin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (25.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Xocavəndin azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 25.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2020-12-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.12.2020.
  9. 1 2 3 4 5 6 7 Normativ hüquqi sənədlərin vahid internet bazası (29.12.2020). "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularının "Suqovuşanın azad olunmasına görə" medalı ilə təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Prezidentinin 29.12.2020-ci il tarixli Sərəncamı". www.e-qanun.az ( (az.)). 2021-12-29 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 29.12.2020.