Azərbaycan ali məktəblərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
(Azərbaycan universitetlərinin siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Keçid et: naviqasiya, axtar

Dövlət[redaktə | əsas redaktə]

Təhsil müəssisəsinin adı Yaranma
tarixi
Ünvanı Rəsmi saytı Tələbə
sayı
Bakı Dövlət Universiteti 1919 Bakı ş. Z.Xəlilov küçəsi 23, www.bsu.az -
Azərbaycan Dövlət Neft və Sənaye Universiteti 1920 Bakı ş. Azadlıq prospekti, 34 www.asoa.edu.az 6536
Azərbaycan Dövlət Dəniz Akademiyası 1996 Bakı ş., Z.Əliyeva küç 18 www.adda.edu.az -
Milli Aviasiya Akademiyası 1992 - www.naa.in-baku.com -
Azərbaycan Respublikası Prezidenti Yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası 1999 Bakı ş., Lermontov küçəsi 74 www.dia.edu.az -
Azərbaycan Tibb Universiteti 1930 Bakı ş. Bakıxanov küçəsi 23, www.amu.edu.az 8000
Azərbaycan Texniki Universiteti 1950 Bakı ş. Hüseyn Cavid pr. 25 www.aztu.az 7565
Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti 1930 Bakı ş. İstiqlaliyyət küçəsi 6, www.aseu.ab.az 18000
Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin Dərbənd filialı - Rusiya Federasiyası, Dərbənd şəhəri, S.Stalski 26 - -
Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti -1921 AZ 1000, Bakı Üzeyir Hacıbəyli, 68, www.adpu.edu.az -
Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universiteti 1975 Bakı ş. A.Sultanova küçəsi 5, - 5000
Bakı Slavyan Universiteti - Bakı ş., S. Rüstəm küçəsi 25, http://www.bsu-az.org -
Azərbaycan Dillər Universiteti - Bakı ş. R.Behbudov küçəsi 60, www.adu.edu.az -
Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası - - - -
Azərbaycan Kənd Təsərrüfatı Akademiyası - Gəncə şəhəri, Atatürk prospekti 262, www.akta.edu.az -
Bakı Musiqi Akademiyası - Bakı ş. Ş.Bədəlbəyli küçəsi 98

http://musakademiya.
musigi-dunya.az

-
Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti - Bakı ş. İnşaatçılar prospekti, 9

www.admin.edu.az

-
Sumqayıt Dövlət Universiteti - Sumqayıt şəhəri, 43-cü məhəllə www.sdu.edu.az -
Lənkəran Dövlət Universiteti - Lənkəran şəhəri, general Həzi Aslanov xiyabanı 50

www.lsu.edu.az

-
Gəncə Dövlət Universiteti - Gəncə şəhəri, Şah İsmayıl Xətai prospekti 187 www.ganjasu.com -
Azərbaycan Texnologiya Universiteti 1981 Gəncə şəhəri, 28 may küç. 103, www.aztu.ws -
Mingəçevir Dövlət Universiteti - Mingəçevir şəhəri, D.Əliyeva küçəsi, 21 www.mpi-az.narod.ru(müvəqqəti) -
Azərbaycan Rəssamlıq Akademiyası - Bakı ş., Heydər Əliyev prospekti, 58 - -
Naxçıvan Dövlət Universiteti - Naxçıvan şəhəri, Universitet şəhərciyi, Az 7012 www.ndu.edu.az -
Azərbaycan Milli Konservatoriyası - Bakı ş., Mirzə İbrahimov küç., 8 -
Naxçıvan Müəllimlər İnstitutu - Naçıvan şəhəri, Azadlıq küç.1 - -
Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu - Bakı, Akad. Həsən Əliyev 104 www.ami.az -
* Ağcabədi filialı - Ağcabədi, M.Ə.Rəsulzadə pr.210 - -
* Şəki filialı - Şamaxı, Şəhriyar qəs. Azadlıq küç.1 - -
* Cəlilabad filialı - Cəlilabad şəhəri - -
* Quba filialı - Quba, Fətəli Xan küç.4 - -
* Zaqatala filialı - Zaqatala, Əzizbəyov küç.4 - -
* Qazax filialı - Qazax, M.Ə.Sabir küç.150 - -
* Şamaxı filialı - Şamaxı şəhəri - -
Heydər Əliyev adına Azərbaycan Ali Hərbi Məktəbi - Nahimov küç -

www.aahm.edu.az

-
Azərbaycan Ali Hərbi Dənizçilik Məktəbi - Nahimov küç AS 1018 www.aahm.edu.az -
Azərbaycan Ali Hərbi Təyyarəçilik Məktəbi - Nahimov küç www.aahm.edu.az -
Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin Heydər Əliyev adına Akademiyası - - - -
Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyi Polis Akademiyası - Yesenin küç 3 www.pa.edu.az -

Özəl[redaktə | əsas redaktə]

Təhsil müəssisəsinin adı Yaranma
tarixi
Ünvanı Rəsmi saytı Tələbə
sayı
"Qərb" Universiteti - Bakı ş., İstiqlaliyyət küçəsi 27 www.wu.edu.az -
Bakı "Asiya" Universiteti - Bakı ş., A.Salamzadə küçəsi 28 - -
Elm və Təhsil Mərkəzi "Təfəkkür" Universiteti - Bakı ş., Təbriz küçəsi 19 - -
"Azərbaycan" Universiteti - Bakı, Mirəli Qaşqay küçəsi 84 www.au.edu.az -
"Qafqaz" Universiteti - Bakı-Sumqayıt Şosesi 16-km Xırdalan, Bakı AZ0101, Bakı ş. [1] -
"Xəzər" Universiteti - Bakı ş., Məhsəti küçəsi 11; B. Səfəroğlu küçəsi, 122 www.khazar.org -
"Odlar Yurdu" Universiteti - 370072 Bakı ş., Köroğlu Rəhimov küçəsi, 835 məhəllə www.oyu.edu.az -
Bakı Avrasiya Universiteti - Bakı ş., N.Nərimanov rayonu, akad. H.Əliyev küçəsi 135a www.baau.edu.az -
Bakı Qızlar Universiteti - Bakı ş., Mövsüm Sənani küçəsi 14 - -
Azərbaycan Beynəlxalq Universiteti - Bakı ş., 7-ci mikrarayon, Xarici dairəvi küçəsi 179 www.abu.az -
Azərbaycan Kooperasiya Universiteti 1992 Bakı ş., Nəcəf Nərimanov küçəsi 8b http://aku.tgt.az/ 3850
Bakı Biznes Universiteti - Bakı ş., Zərdabi küçəsi 88a www.bbu.edu.az -
Azərbaycan İctimai-Siyasi Universiteti - Bakı ş., F.Ağayev küçəsi 14 - -
Naxçıvan Özəl Universiteti - Naxçıvan şəhəri, Azadlıq prospekti 1 www.az-npu.org -
Rusiya Federasiyası Əmək və Sosial Münasibətlər Akademiyasının Bakı filialı - Bakı ş. Azadlıq prospekti 18 - -

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]