Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin II çağırış deputatlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin II çağırışı[redaktə | əsas redaktə]

5 noyabr 2000-ci ildə əsas seçki nəticələri və 7 yanvar 2001-cı ildə 10 dairə üzrə təkrar keçirilmiş seçkinin nəticələri.

Birmandatlı seçki dairələri üzrə[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vasif Talıbov - 1 saylı Şərur – Sədərək
  2. Nizami Xudiyev - 2 saylı Şərur – Babək
  3. Anar Axundzadə - 3 saylı Naxçıvan
  4. Əli Əlirzayev - 4 saylı Babək – Şahbuz
  5. Vüqar Rəhimzadə - 5 saylı Culfa – Ordubad
  6. Gülçöhrə Məmmədova - 6 saylı Yasamal birinci
  7. Əliməmməd Nuriyev - 7 saylı Yasamal ikinci
  8. Gülər Əhmədova - 8 saylı Yasamal – Nəsimi
  9. Mais Səfərli - 9 saylı Xətai birinci
  10. İqbal Ağazadə - 10 saylı Xətai ikinci
  11. Səməd Seyidov - 11 saylı Xətai üçüncü
  12. Şamil Qurbanov - 12 saylı Nizami
  13. Sirus Təbrizli - 13 saylı Nizami – Xətai
  14. Nazim İbrahimov - 14 saylı Qaradağ
  15. Alqış Musayev - 14 saylı Qaradağ (əlavə seçki)
  16. Zəlimxan Yaqubov - 15 saylı Sabunçu
  17. Səlahəddin Xəlilov - 16 saylı Sabunçu – Suraxanı
  18. Əsmətxanım Məmmədova - 17 saylı Sabunçu – Əzizbəyov
  19. Şaitdin Əliyev - 18 saylı Əzizbəyov
  20. Anar Məmmədxanov - 19 saylı Suraxanı birinci
  21. Maqsud İbrahimbəyov - 20 saylı Suraxanı ikinci
  22. Oqtay Əsədov - 21 saylı Binəqədi birinci
  23. Həsən Mirzəyev - 22 saylı Binəqədi ikinci
  24. Madər Musayev - 23 saylı Binəqədi –Qaradağ
  25. Samur Novruzov - 24 saylı Nərimanov birinci
  26. Vaqif Abdullayev - 24 saylı Nərimanov birinci (əlavə seçki)
  27. Rafael Allahverdiyev - 25 saylı Nərimanov ikinci
  28. Nairə Şahtaxtinskaya - 26 saylı Nəsimi birinci
  29. Vladimir Timoşenko - 27 saylı Nəsimi ikinci
  30. Əli Abbasov - 28 saylı Səbail
  31. Mirmahmud Fəttayev - 29 saylı Əli Bayramlı–Salyan
  32. Mikayıl Mirzəyev - 29 saylı Əli Bayramlı–Salyan (əlavə seçki)
  33. Fəzail Ağamalıyev - 30 saylı Yevlax şəhəri
  34. Nağı Əbdüləzimov - 31 saylı Kəpəz (Gəncə)
  35. Nizami Əhmədov - 31 saylı Kəpəz (Gəncə) (əlavə seçki)
  36. Amaliya Pənahova - 32 saylı Nizami (Gəncə)
  37. Asəf Hacıyev - 33 saylı Kəpəz–Nizami (Gəncə)
  38. Bəhruz Qəndilov - 34 saylı Tərtər −Yevlax –Ağdaş – Göyçay
  39. Ağakərim Şərifov - 35 saylı Lənkəran şəhər
  40. Hadı Rəcəbli - 36 saylı Lənkəran kənd
  41. Aydın Mirzəzadə - 37 saylı Mingəçevir
  42. Fikrət Sadıqov - 38 saylı Sumqayıt birinci
  43. Xıdır Alovlu - 39 saylı Sumqayıt ikinci
  44. Tofiq Hüseynli - 40 saylı Sumqayıt üçüncü
  45. Elman Məmmədov - 41 saylı Şuşa – Xocalı –Xocavənd – Tərtər
  46. Bəxtiyar Vahabzadə - 43 saylı Şəki şəhər
  47. Yaqub Mahmudov - 44 saylı Şəki kənd – Qax
  48. Şahlar Əsgərov - 45 saylı Tərtər–Kəlbəcər
  49. Səttar Mehbalıyev - 46 saylı Abşeron
  50. Bəxtiyar Əliyev - 47 saylı Ağdam şəhər
  51. Bəxtiyar Sadıqov - 48 saylı Ağdam kənd
  52. Səttar Səfərov - 49 saylı Ağdaş
  53. Nizami Cəfərov - 50 saylı Ağstafa
  54. Hidayət Qulamov - 51 saylı Ağsu – Kürdəmir
  55. Fəxrəddin Həsənov - 52 saylı Ağcabədi
  56. Tahir Rzayev - 52 saylı Ağcabədi (əlavə seçki)
  57. İsgəndər Quliyev - 53 saylı Astara
  58. Rəbiyyət Aslanova - 54 saylı Balakən
  59. Novruz Quliyev - 55 saylı Beyləqan
  60. Zahid Orucov - 56 saylı Bərdə şəhər
  61. Gövhər Baxşəliyeva - 57 saylı Bərdə – Ağcabədi
  62. Xanhüseyn Kazımlı - 58 saylı Biləsuvar
  63. Vaqif Vəkilov - 59 saylı Qazax
  64. Azər Kərimli - 60 saylı Qax – Zaqatala
  65. Fəttah Heydərov - 61 saylı Qəbələ
  66. Zeynəb Xanlarova - 62 saylı Qobustan – Siyəzən – Xızı
  67. Hüseynağa Baxışov - 63 saylı Quba
  68. Hikmət Osmanov - 64 saylı Quba – Dəvəçi
  69. Gülmət Pirmətov - 65 saylı Qusar
  70. Hacıməmməd Ramazanov - 66 saylı Zaqatala – Balakən
  71. Səyyad Salahlı - 67 saylı Zərdab – İmişli
  72. Famil Məmmədov - 68 saylı İmişli
  73. Mirmövsüm Abbasov - 69 saylı İsmayıllı
  74. Qüdrət Həsənquliyev - 69 saylı İsmayıllı (əlavə seçki)
  75. Tapdıq Kamalov - 70 saylı Yardımlı – Masallı
  76. Elbrus Təhməzov - 71 saylı Laçın – Kəlbəcər
  77. Rizvan Cəbiyev - 72 saylı Kürdəmir
  78. Nizami Quliyev - 73 saylı Gədəbəy
  79. Gültəkin Hacıyeva - 74 saylı Goranboy – Naftalan
  80. Anar Rzayev - 75 saylı Göyçay
  81. Miri Qənbərov - 76 saylı Lerik – Lənkəran
  82. Əhəd Abıyev - 77 saylı Masallı şəhər
  83. Vəsadət Əzizov - 78 saylı Masallı kənd – Lənkəran
  84. Arif Rəhimzadə - 79 saylı Neftçala –Salyan
  85. Eldar Qəhrəmanov - 80 saylı Oğuz – Şəki – Qəbələ
  86. Cəlal Əliyev - 81 saylı Saatlı
  87. Rəfael Qafarov - 82 saylı Sabirabad
  88. Cahangir Hüseynov - 83 saylı Sabirabad-Saatlı
  89. Rifət Ağalarov - 84 saylı Salyan
  90. Xalıs Ələsgərov - 85 saylı Samux – Şəmkir – Goranboy
  91. İmamverdi İsmayılov - 86 saylı Zəngilan – Qubadlı
  92. Zakir Zeynalov – 87 saylı Tovuz şəhər
  93. İlqar Qılıcov - 87 saylı Tovuz şəhər (əlavə seçki)
  94. İbrahim İsayev - 88 saylı Tovuz kənd –Gədəbəy
  95. Elton Məmmədov - 89 saylı Ucar
  96. Bahar Muradova - 90 saylı Füzuli
  97. Yaşar Əliyev - 91 saylı Xanlar – Daşkəsən
  98. Şadman Hüseyn - 91 saylı Xanlar – Daşkəsən (əlavə seçki)
  99. İsmayıl Ömərov - 92 saylı Xaçmaz şəhər
  100. Tahir Süleymanov - 93 saylı Xaçmaz – Dəvəçi
  101. Oqtay Səmədov - 94 saylı Hacıqabul – Salyan
  102. Kərəm Əliyev - 95 saylı Cəbrayıl – Füzuli
  103. Əli Hüseynov - 96 saylı Cəlilabad şəhər
  104. Mirkazım Kazımov - 97 saylı Cəlilabad kənd
  105. Şirzad Əyyubov - 98 saylı Şamaxı – Ağsu
  106. Abutalıb Səmədov - 99 saylı Şəmkir şəhər
  107. Mübariz Qurbanlı - 100 saylı Şəmkir kənd
  108. Qüdrət Həsənquliyev - 2003 Milli Məclisə təkrar seçkilər

Azərbaycan Respublikası Konstitusiyasının 83-cü maddəsində 2002-ci il avqustun 24-də keçirilmiş ümumxalq səsverməsində (referendumda) qəbul edilən dəyişikliyə əsasən Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisinə 125 deputat majoritar seçki sistemi əsasında seçildiyinə görə Azərbaycan Respublikasının inzibati ərazi vahidinin hüdudları daxilində 125 birmandatlı seçki dairəsi (ərazisi) yaradılması haqqında Azərbaycan Respublikası Mərkəzi Seçki Komissiyasının 21 iyun 2003-cü il tarixli 3/07 saylı Qərarına uyğun olaraq seçki dairələrinin yaradılması sxemi dəyişilmiş və ikinci çağırış Milli Məclisin sıradan çıxmış üzvlərinin yerinə 19 oktyabr 2004-cü ildəki əlavə seçkilərdə deputatlar aşağıdakı seçki dairələrindən seçilmişlər:

Quliyev Eldar Allahyar oğlu

1951

Ali

Bitərəf

24 saylı Nizami birinci

Majoritar-19.10.2004

Xanbabayeva Afət Əjdər qızı

1963

Ali

YAP-ın üzvü

29 saylı Səbail

Majoritar -19.10.2004

Rzayev Rövşən Şükür oğlu

1962

Ali

Bitərəf

101 saylı Xanlar–Daşkəsən

Majoritar -19.10.2004

Çoxmandatlı seçki dairələri üzrə[redaktə | əsas redaktə]

  • 1. Əliyev İlham Heydər oğlu[1].1961.Ali.YAP-ın üzvü.Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional-05.11.2000
  • 2. Əhmədov Əli Cavad oğlu.1953.Ali.YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 3. Novruzov Siyavuş Dünyamalı oğlu. 1969. Ali.YAP-ın üzvü.Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 4. Ələsgərov Murtuz Nəcəf oğlu. 1928. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 5. Zabelin Mixail Yuryeviç. 1946. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 6. Manafova Asya Sərdar qızı. 1941. Ali. YAP-ın üzvü.Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 7. Ibrahimov Eldar Rza oğlu. 1945. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 8. Qaralov Zahid İbrahim oğlu. 1934. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 9. Kərimov Kərim Hacıxan oğlu. 1936. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 10. Əsgərov Ağabəy Məmməd oğlu. 1956. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 11. İmamverdiyev Sudeyif Bəşir oğlu. 1938. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 12. Həsənova Məlahət İbrahim qızı. 1958. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 13. Quliyev Musa İsa oğlu. 1961. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 14. Əsgərov Ziyafət Abbas oğlu. 1963. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 15. Musayev Musa Həzi oğlu. 1959. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 16. Sofiyeva Aynur Məmmədiyyə qızı. 1970. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 17. İmaməliyev Asif Ağalar oğlu[2]. 1969. Ali. YAP-ın üzvü. Yeni Azərbaycan Partiyası.Proporsional
  • 18. Kərimov Əli Əmirhüseyn oğlu. 1965. Ali. AXCP-nin üzvü. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası. Proporsional -05.11.2000
  • 19. Əliyev Qulamhüseyn Surxay oğlu. 1958. Ali. AXCP-nin üzvü. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 20. Mollazadə Asim Nazim oğlu. 1953. Ali. AXCP-nin üzvü. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyasından.Proporsional -05.11.2000
  • 21. Cəmil Həsənov - 18 saylı Nərimanov-Nizami seçki dairəsi
  • 22. Rüstəmxanlı Sabir Xudu oğlu. 1946.Ali.VHP-nin üzvü.Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 23. İbrahimli Fəzail Feyruz oğlu. 1951. Ali. VHP-nin üzvü. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 24. Hüseynov Rəfael Baba oğlu. 1954. Ali. VHP-nin üzvü. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 25. Əhmədov Ramiz Haşım oğlu. 1939. Ali. AKP-nin üzvü.Azərbaycan Kommunist Partiyası.Proporsional -05.11.2000
  • 26. Qurbanov Rauf Müslüm oğlu. 1962. Ali. AKP-nin üzvü.Azərbaycan Kommunist Partiyası.Proporsional -05.11.2000

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Respublikası Konstitusiyasının 85-ci və 89-cu maddələrinin tələbinə uyğun olaraq Azərbaycan Respublikası Mərkəzi Seçki Komissiyasının 27.10.2003-cü il tarixli 42/349 saylı Qərarı ilə Milli Məclisin deputatı səlahiyyətlərinə xitam verilmişdir.
  2. Milli Məclisə 5 noyabr 2000-ci il seçkilərində YAP-ın təqdim etdiyi vahid namizədlər siyahısından çıxmış deputatın yerinə həmin siyahıda adı növbəti gələn A.A.İmaməliyev Azərbaycan Respublikası Mərkəzi Seçki Komissiyasının 27 oktyabr 2003-cü il tarixli 42/350 saylı Qərarı ilə Milli Məclisin deputatı kimi təsdiq edilmiş və ona deputat mandatı verilmişdir.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]