Azərbaycan jurnallarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanda çap olunan jurnalların siyahısı:

Jurnalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Həftəlik çıxan jurnalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Aylıq çıxan jurnalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Ailə və sağlamlıq Aylıq 2008 İlham Xudiyev Azərbaycanca Ailə, sağlamlıq
Alatoran Aylıq 2004 Rasim Qaraca Azərbaycanca Ədəbiyyat
ATV maqazin Aylıq 2012 Ceyhun Məhəmmədli Azərbaycanca Şou-biznes
Aşpaz Aylıq 2005 Tariyel Salahov Rusca Kulinariya
Azərbaycan Aylıq 1923 İntiqam Qasımzadə Azərbaycanca Ədəbiyyat
Azerbaijan International Aylıq 1993 Betti Bleyer, Piruz Xanlu İngiliscə İctimai
Azərbaycan qadını Həftəlik 1923 ???? Azərbaycanca Qadın[1]
Azərbaycanın vergi jurnalı Aylıq 2003 Azərbaycan Respublikasının Vergilər Nazirliyi Azərbaycanca Vergi
Dədə Qorqud Aylıq 2001 ???? Azərbaycanca Ədəbiyyat[2]
Doqquz İqlim Aylıq 2005 Xanəmir Telmanoğlu Azərbaycanca Ədəbiyyat
Dünya Ədəbiyyatı Aylıq 2004 Azərbaycan Yazıçılar Birliyi Azərbaycanca Ədəbiyyat
Düşünən İnsan jurnalı Aylıq 2011 Ziya Kazımov Azərbaycanca Müxtəlif
Göyərçin Aylıq 1958 ???? Azərbaycanca Ədəbiyyat
Göyqurşağı Aylıq 2006 ???? Azərbaycanca Uşaq
Xəzan Aylıq 2016 Əli bəy Azəri Azərbaycanca Ədəbiyyat
İqtisadiyyat və həyat Aylıq 1961 ???? Azərbaycanca İqtisadiyyat
Kirpi Aylıq 1952 Samir Polad Azərbaycanca Satirik
Kirpi Aylıq 2008 ???? Azərbaycanca Ədəbiyyat
Literaturnıy Azerbaydjan Aylıq 2008 ???? Rusca Ədəbiyyat
Meydan+ Aylıq 2009 Elçin Bayram, Ramid Qasımov Azərbaycanca Əyləncə
Müsavat Həftəlik 1993 ???? Azərbaycanca Siyasət
Yada düşdü Aylıq 2011 Nəzakət Məmmədova Azərbaycanca Nostalgiya
Yuva Aylıq 2008 Samirə Muxtarqızı Azərbaycanca Uşaq, ailə
Ulduz Aylıq 1967 Qulu Ağsəs Azərbaycanca Ədəbiyyat

Rüblük çıxan jurnalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Qobustan Rüblük 1969 Vaqif Əlixanlı Azərbaycanca İncəsənət
İncəsənət və mədəniyyət problemləri Rüblük ???? AMEA Memarlıq və İncəsənət İnstitutu Azərbaycanca, rusca İncəsənət
İnformasiya Cəmiyyəti Problemləri Rüblük ???? AMEA-nın İnformasiya Texnologiyaları İnstitutu Azərbaycanca, rusca Elm
Laçın yurdu Rüblük 2010 Arif Məmmədli Azərbaycanca Ədəbiyyat
Mütərcim Rüblük 1996 Azərbaycan Yazıçılar Birliyi Azərbaycanca Ədəbiyyat
Xəzər Rüblük 1989 Afaq Məsud Azərbaycanca Ədəbiyyat
Yazı Rüblük 2011 Azad Qaradərəli Azərbaycanca Ədəbiyyat

İllik çıxan jurnalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Şərq fəlsəfəsi problemləri İllik 1996 Zümrüd Quluzadə Azərbaycanca, rusca Fəlsəfə

Nəşrini dayandırmış jurnallar[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Arı jurnalı Həftəlik 1910-1911 ???? Azərbaycanca İctimai
Aysel Aylıq 2003—2013 ???? Azərbaycanca Qadın[3]
Babayi-Əmir Həftəlik 1915—1916 Ə.A.Müznib (Mütəllibzadə) Azərbaycanca Satira[1]
Bəhlul Aylıq 1907 Ələsgər Əliyev Azərbaycanca Satira
Damğa ???? 1924—1925 ???? Azərbaycanca Ədəbiyyat[1]
Dəbistan Həftəlik 1906—1908 Əlisgəndər Cəfərzadə Azərbaycanca Təhsil[1]
Dirilik İki həftəlik 1914—1916 Ə.Mütəllim oğlu Azərbaycanca Müxtəlif[1]
El Aylıq 2002—2013 ANS TV Azərbaycanca ????[4]
Ədəbiyyat cəbhəsində ???? 1930 H.Nəzərli Azərbaycanca Ədəbiyyat[1]
Əqrəb ???? 1923—1924 Həsən Rəhmanov Azərbaycanca Satira[1]
Hesabat jurnalı Aylıq 2005—2013 ANS TV Azərbaycanca Korrupsiya[4]
İqtisadi xəbərlər Aylıq 1924—1931 B.A.Talıblı Azərbaycanca İqtisadiyyat[1]
İstiot Aylıq 20??—20?? ANS TV Azərbaycanca ????[4]
Gənclik Aylıq ???? ???? Azərbaycanca ????
Füyuzat Aylıq 1906—1907 Əli bəy Hüseynzadə Azərbaycanca İctimai
Lək-lək Aylıq 1914 Cabbar Əsgərzadə Azərbaycanca Ədəbiyyat
Məktəb Aylıq 1911—1920 Qafur Rəşad Mirzəzadə Azərbaycanca Təhsil
Məzəli Aylıq 19?? ???? Azərbaycanca Siyasət
Molla Nəsrəddin Aylıq 1906—1931 Cəlil Məmmədquluzadə Azərbaycanca Satira
Monitor Həftəlik 2000—2005 Elmar Hüseynov Rusca Siyasət
National Geographic Azerbaijan Aylıq 2014—2015 Garant Media Holding Azərbaycanca Coğrafiya, səyahət[5]
Qızıl Şəfəq ???? 1927—1929 ???? Azərbaycanca İctimai[1]
Qızıl tələbə ???? 1924 ???? Azərbaycanca İctimai[1]
Kəlniyyət Həftəlik 1912—1913 H.İ.Qasımov Azərbaycanca Satira
Şeypur Həftəlik 1918—1919 M.Ə.Sidqi Azərbaycanca Satira[1]
Şəlalə Həftəlik 1913—1914 İsa bəy Aşurbəyov Azərbaycanca Ədəbiyyat
Tuti Həftəlik 1914—1916 Ç.Bünyadzadə Azərbaycanca Satira
Yeni-füyuzat Həftəlik 1910—1911 Ə.Kamal Azərbaycanca Müxtəlif[1]
Yeni kənd Həftəlik 1925—1932 M.M.Qasımov Azərbaycanca Müxtəlif[1]
Yeni məktəb ???? 1924—1929 A.Sultanzadə Azərbaycanca Elmi[1]
Zəka ???? 1992—2005 Səyadulla Kərimli Azərbaycanca Ədəbiyyat
Zənbur Həftəlik 1909—1910 Rzabəy Səlimxanov Azərbaycanca Satira

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 "Jurnallar". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 30 December 2015.
  2. ""DƏDƏ QORQUD" elmi-ədəbi toplu". www.dede-qorqud.net. www.dede-qorqud.net. İstifadə tarixi: 30 December 2015.
  3. ""AYSEL" jurnalının 10 yaşı tamam oldu (FOTO)". www.anspress.com. ANS TV. İstifadə tarixi: 30 December 2015.
  4. 1 2 3 "ANS-in İKİ JURNALI BAĞLANDI". musavat.com. musavat.com. İstifadə tarixi: 30 December 2015.
  5. "Anar Məmmədovun jurnalları bağlandı". news.milli.az. news.milli.az. İstifadə tarixi: 30 December 2015.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]