Azərbaycan xəbər saytlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan xəbər saytlarının siyahısıAzərbaycanda fəaliyyət göstərən xəbər saytlarının siyahısı.

Fəaliyyət göstərən saytlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Loqo Adı URL Yaranma tarixi Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Qeyd
1news.az.png 1news.az 1news.az 12 mart 2007 Rəhman Hacıyev[1]  (az.),  (rus.)
101.az 101.az Sima Çələbi[2] Sima Çələbi[2]  (az.)
Ahlibeyt.az ahlibeyt.az ~2011  (az.) 23 oktyabr 2021[3][4]
Aktual.az aktual.az mart 2014 Əli Həziquliyev (8.03.2019[5] — h.h.) Əli Həziquliyev  (az.)
Ayna.az ayna.az 2001 (txm)[6]
27 iyun 2016 (2-ci dəfə)[7]
Elçin Şıxlı Elçin Şıxlı  (az.)
Azerbaijan Favorite News afn.az yanvar 2012 Səbuhi Qafarov Səbuhi Qafarov  (az.)
Arqument.Az arqument.az 15 noyabr 2014[8] Şəmşad Ağa[9] "ARQUMENT.AZ" MMC Şəmşad Ağa  (az.)
Arazmedia.Az arazmedia.az 2013 Fariz Quliyev "Araz Media" MMC Quliyev Fariz Firdovsi  (az.)
Axar.az axar.az 2013 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf media qrupu Anar Niftəliyev  (az.),  (rus.),  (ing.), c.a.
Azər News azernews.info 2020 Teymur Əziz Nazlı Budaqova
AzNews.az aznews.az 1 avqust 2012[10][11] AzNews Media Qrup MMC Elçin Zahiroğlu (dekabr 2012–7.09.2016)[12]
Ceyhun Əsgərov
Taleh Şahsuvarlı (1.08.2018[11]–h.h.)
 (az.)
Azsiyaset.svg Azsiyaset Azsiyaset.com 03 iyul 2020 Azsiyaset Media MMC Azsiyaset Media Samir Feyruzov  (az.)
Aztoday.az aztoday.az İbad Manafov Elmidar Əliyev  (az.)
Azxeber.com azxeber.com 13 aprel 2010[13] Əfsələddin Ağalarov[14]
Hacıbəy Heydərli[14]
Hacıbəy Heydərli  (az.)
AzVision azvision.az 1 oktyabr 2012 Vüsal Məmmədov[15]  (az.),  (ing.),  (rus.),  (alm.),  (fr.),  (isp.),  (erm.),  (ərəb.)
Baku ws.png baku.ws baku.ws 5 yanvar 2004 Orxan Məmmədov Global Media Group[16]  (az.),  (rus.)
BakuPost bakupost.az 2012
17 oktyabr 2016

Elçin Zahiroğlu (2016-h.h.)
Tofiq Abbasov[17][18] (2012)
Nigar Etibar (2016–2019) / Elçin Zahiroğlu[19]
 (az.)
Baku Press Klub pressklub.az 17 sentyabr 2019 Arif Əliyev  (az.),  (ing.),  (rus.)
Busaataz.png Busaat busaat.az 11 dekabr 2019 Busaat Media MMC Busaat Media Emin Fərzəliyev  (az.)
Cebhe.info cebhe.info (2015–2019)
cebheinfo.az (2019–h.h.)
1 sentyabr 2015[20][21] Rafail Becanov[20] Elnarə Kərimova[20]  (az.)
davam.az davam.az 13 noyabr 2010 Mətin Quliyev "Davam" Media Tahir Seyidov  (az.)
Day.az day.az 2003 Anar Məmmədxanov (2003–2009) Day.Az Media Şirkəti[22] (2009—h.h) Elnur Baimov (2003–2009)
Emin Əliyev[23]
 (az.),  (rus.)
Demokrat.Az demokrat.az 11 mart 2018[24] Vasif Həsənli[24] Vasif Həsənli[25]  (az.)
Ens.az saytının loqosu.png Ens.az ens.az 1 may 2017 Mirkazim Hüseynov FAM Group Media  (az.),  (rus.),  (ing.),  (türk.)
Exo echo.az 2004[26] Rauf Talışinski (2004–2018) Rauf Talışinski (2004–2018)  (rus.)
Femida.az femida.az 2002[27]
2 aprel 2012[28][29]
13 aprel 2015[30][31]
Femida qəzeti (2002)
AHKAHA (2012)
AzVision[31] (2015-h.h.) Əyyub Kərimov (2002)
Nadir Adilov (2012)
Vüsal Məmmədov[30] (2015-h.h.)
 (az.)
Fins.az fins.az 18 oktyabr 2013[32]  (az.)
Haqqin.az haqqin.az 29 sentyabr 2011 Eynulla Fətullayev[33]  (rus.)
XezerXeber.az xezerxeber.az 2008[34] Xəzər Media Mərkəzi  (az.) [1]
Xural xural.com Əvəz Zeynallı Əvəz Zeynallı
İctimai.az ictimai.az 24 dekabr 2019 Rəşad Bayramov Rəşad Bayramov (az.)
İnter Press interpress.az 29 dekabr 2013 Toğrul Allahverdili Toğrul Allahverdili  (az.)
İslamazeri.az loqo.png
İslamazeri islamazeri.com 24 noyabr 2006 Ramin Bayramov Ramin Bayramov  (az.)
İsti Press istipress.com 5 oktyabr 2016 Sevda Həsənova  (az.)
Kanal 5 pressklub.az 19 iyul 2019[35][36]  (az.)
Kommersant.az kommersant.az 4 iyun 2018[37]
8 mart 2021[38]
Məmməd Ağayev[37]
Kulis.az kulis.az 4 aprel 2011[39][40] Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq Qan Turalı (-2017)
Şərif Ağayar (2017-)
 (az.)
Kultura.az kultura.az 2007[41] Əli Əkbər, Elmir Mirzoyev və b. (2007–2013)[42] Əli Əkbər (2007–2013)  (az.)[43],  (rus.)
Qafqazinfo qafqazinfo.az 16 avqust 2010 Elbrus Ərud Elnur Məmmədli  (az.)
Qaynarlogo.png Qaynarinfo qaynarinfo.az 25 aprel 2007 Zahir Əzəmət Şəmşad Ağa (-2014)
Zahir Əzəmət
 (az.),  (rus.),  (türk.)
Lent.az lent.az 25 iyun 2008 Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq (2008–2018)
Online News Agency (2019-)
Qabil Abbasoğlu[44] (-2018)
Səbuhi Məmmədli (2019-)
 (az.)
Marja.az marja.az 14 mart 2012  (az.)
Metbuat.az metbuat.az 21 fevral 2017 Ramil Mirzəyev[45][46] Tural İsmayılov[45][47]  (az.)
Milli.Az milli.az 1 fevral 2010 Day.Az Media Şirkəti[22] Sevda İlhamqızı (2010–2011)
Anar İmanov (2011-?)
 (az.)
Minval minval.info  (az.)
minval.az  (rus.)
tr.minval.az  (türk.)
9 yanvar 2018  (az.)
2013  (rus.)
Rauf Arifoğlu Yeni Müsavat Məhəmməd Türkmən  (az.)
Emil Mustafayev  (rus.)
 (az.)
Medeniyyet.az medeniyyet.az oktyabr 2008[48] Mədəniyyət Nazirliyi[48] Mədəniyyət Nazirliyi Nigar Mənsimli[49]
İntiqam Hümbətov[50]
Vüqar Əliyev[51] (1.02.2018–h.h.)
 (az.),  (ing.),  (rus.)
Moderator.az moderator.az 1 noyabr 2012 Zülfüqar Hüseynzadə  (az.)
Modern.az modern.az 1 sentyabr 2009 Elşad Eyvazlı Əfqan Qafarlı  (az.)
Musavat.com musavat.com 2001 İsa Qəmbər (2001–2009)
Rauf Arifoğlu (2009-h.h.)
Yeni Müsavat Rauf Arifoğlu  (az.),  (rus.)
News.Az news.az Oktyabr 2009 Garant Media Holding (2009–2017)
MediaWorks LLC
Seymur Teymurov  (ing.)
News24.Az news24.az iyun 2018[52] Ruhi Əliyeva[53] "Liatris Holding" MMC[52][53] Yaşar İsakov[54]
Türkan Məmmədli[55] (30 iyun 2018[53])
Ülkər Rəşidqızı[56] (Qasımova[57])
 (az.)
Novoye Vremya novoye-vremya.com 2021 Şakir Ağayev[58]  (rus.)
ONN media [2] (10 may 2019-a qədər)
onn.az
9 noyabr 2017[59]  (az.)
Ordu.az ordu.az 2017  (az.),  (rus.),  (ing.)
Oxu.Az oxu.az iyul 2013 Garant Media Holding (2013–2017)
Azeri PRO Media Holding (2017–2019)
Global Media Group (2019–h.h.)
Amil Hacıyev
Seymur Teymurov (2016–2017)
Elvin Şirinov (2017–2019)
Nigar Etibar (2019–h.h.)
 (az.),  (rus.)
Ölkə.Az olke.az 15 mart 2014 Amil Hacıyev
Məmməd Gülməmmədov
 (az.)
Press.az press.az 30 may 2018 Tərlan Əhmədov
Rövşən Qənbərov
 (az.)
Publika.az publika.az 1 mart 2012 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf media qrupu Elçin Əlibəyli
Amil Hacıyev (2014)
 (az.)
Real TV realtv.az 28 fevral 2018 Mirşahin Ağayev  (az.)
Redaktor.az redaktor.az 18 aprel 2019[60] Eldəniz Vəliyev[61][60] Eldəniz Vəliyev  (az.)
Sfera.az sfera.az 5 may 2012[62] Ozal Məmmədov[63]  (az.)
Sozcu.az sozcu.az 2016 Elşən Əlisoy Elşən Əlisoy  (az.)
Sizinxeber.az sizinxeber.az Aprel 2015 İzzət Qurbanov İzzət Qurbanov  (az.),  (rus.)
Teleqraf.com teleqraf.com 1 mart 2012 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf media qrupu  (az.)
Today.az today.az 2005 Anar Məmmədxanov (2005–2009) Day.Az Media Şirkəti[22] (2009—h.h) Elnur Baimov (2005–2009)  (ing.)
Telebe.az www.telebe.az 4 aprel 2008[64] Mürsəl Əliyev
Trend İA trend.az 2005 Elmar Hüseynov[65][66][67][68] (2005) Day.Az Media Şirkəti İlahə Məmmədli (– 11 mart 2019[69])
Rufiz Hafizoğlu[70] (– 03.09.2021)
Emin Əliyev (03.09.2021[71] – )
 (az.),  (ing.),  (rus.),  (ərəb.),  (fars.)
Virtual Azərbaycan virtualaz.org 17 may 2013 Eynulla Fətullayev[33] Famil Cəfərli (2013[72]-2015[73])  (az.)
Yeni Gündəm yenigundem.az  (az.) 10 avqust 2017 Gündəm Media MMC Təbriz Məhərrəmoğlu  (az.)
Yenicaglogo.png Yeni Çağ yenicag.az  (az.)
yenicag.ru  (rus.)
yenicag.info  (türk.)
5 sentyabr 2007 Aqil Ələsgər Yeni Çağ Media Group Aqil Ələsgər  (az.),  (rus.),  (türk.)
Yeni Sabah yenisabah.az 25 yanvar 2019[74] Elnur Məmmədli[75]  (az.)
Vesti.az vesti.az 16 mart 2009[76][77][78][79] Vüsalə Mahirqızı APA Holding  (rus.)
Fayl:Vetenim info loɡo.png Vetenim.info vetenim.info Günay Novruz Müşfiq Borçalı  (az.)
Yeni Zaman yenizaman.az 2020 Şakir Ağayev[58]  (az.)
Ziya İnformasiya Mərkəzi zim.az Müşfiq Borçalı "Vetenim.İnfo" MMC Müşfiq Borçalı  (az.)
Zerkalo zerkalo.az 2001 (txm)[80] Elçin Şıxlı Elçin Şıxlı  (rus.)

Azərbaycanda bloklanan saytlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Loqo Adı URL Yaranıb Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Bloklanıb Qeyd
"24 saat" 24saat.org 20 aprel 2016 Vüqar Qurdqanlı 24saat.org / az24saat.org Vüqar Qurdqanlı  (az.) 02 may 2017[81][82]
Abzas.net.jpg Abzas.Net abzas.net 12 oktyabr 2010[83]  (az.) 2017–18[84][85]
Logo of Azadlıq Newspaper of Azerbaijan.svg Azadlıq qəzeti[86] azadliq.az (2002–2010)
azadliq.info[87] (2010–h.h.)
24 dekabr 1989 Qənimət Zahid Azadlıq qəzeti / AXCP Qənimət Zahid  (az.) 27 mart 2017[88][89]
Bastainfo.az.jpg Bastainfo bastainfo.com Arxivləşdirilib 2018-08-14 at the Wayback Machine 1 sentyabr 2015[90][91] Mustafa Hacıbəyli Müsavat Partiyası Mustafa Hacıbəyli  (az.) 10 iyul 2018[92][93][94][95]
Criminal az.jpg Criminal.az criminal.az Anar Məmmədov[96]  (az.) 17 may 2017[97]
Islamazeri.az.jpg İslamazeri islamazeri.az (2006–2015)
islamazeri.com (2015–h.h.)
24 noyabr 2006 Ramin Bayramov İslamazeri Ramin Bayramov  (az.) 26 yanvar 2015[98]

Fəaliyyətini dayandırmış saytlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Loqo Adı URL Yaranıb Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Bağlanıb Qeyd
Ailem.az ailem.az
aile.lent.az
12 sentyabr 2013[99] Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq  (az.) 2 mart 2015[100]
1 avqust 2018
ANS Press anspress.com may 1994 Vahid Mustafayev ANS Şirkətlər Qrupu Azad Əliyev[101]  (az.) 2018
Avtolent.az avtolent.az
avto.lent.az
?
26 noyabr 2014[102]
Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq  (az.) 2 mart 2015[100]
1 avqust 2018
AzadXəbər.Az azadxeber.az 25 iyun 2008[103] Nicat Əliyev[104] (?-2012)  (az.) 6 noyabr 2015[105]
A24.az a24.az 2014 Elşad Miri İlkin Mustafayev[106]  (az.) 9 yanvar 2019[106]
Bakupress bakupress.az Arxivləşdirilib 2018-08-08 at the Wayback Machine Şəfəq Ağacan  (az.)
Bizim Səsimiz bizimsesimiz.info 2017  (az.) 24 noyabr 2021
Cümhuriyət cumhuriyyet.biz 2015 Cümhuriyət qəzeti Rəfail Becanov  (az.) 28 dekabr 2020
Diaspor.az diaspor.az Arxivləşdirilib 2018-11-10 at the Wayback Machine 28 dekabr 2015 Toğrul Allahverdili  (az.)
Dəyərlər AİN deyerler.org 3 dekabr 2005[107] Hacı İlqar İbrahimoğlu[107] DEVAMM[107] Hacı İlqar İbrahimoğlu[107]  (az.) 23 oktyabr 2021[3][4]
EastNews.jpg Eastnews eastnews.org 28 mart 2016  (az.) 31 yanvar 2022[108]
Etatist.com etatist.com Arxivləşdirilib 2019-09-10 at the Wayback Machine 2012[109] Şəhriyar Məcidzadə[110]  (az.)
Ekonomist.az ekonomist.az 14 aprel 2014[111][112] Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq[111][113] Vüqar Mustafayev  (rus.) 2014
Express / Ekspress express.com.az
ekspress.az
2002
8 oktyabr 2009[114]
Müşfiq Səfiyev Qəzənfər Bayramov  (az.) 22 oktyabr 2019
Fakt Xəbər faktxeber.com 16 aprel 2009[115]  (az.),  (rus.) 10 iyul 2019[116][117]
GoldNews.Az goldnews.az 10 aprel 2017[118] GoldNews Media Holding İlkin Mustafayev[119]  (az.) 9 yanvar 2019[106]
Gün.az gun.az 2011 Elnur Aslanov (2011–2014) Elnur Baimov (2011-?)
Emil Quliyev
 (az.) 2016
İslamın Səsi islaminsesi.info 2011  (az.) 10 iyul 2019[120][117]
İzvestiya.az izvestiya.az 23 iyul 2014[121] Aynur Camalqızı[121][100] Gündəlik Teleqraf media qrupu[121][100] Nicat Səmədoğlu[121] (23.07.2014–3.10.2014)
Telman Məmmədli[122] (3.10.2014—)
 (rus.) 2 mart 2015[100]
KİV.az kiv.az 2006[123] Media Union Holding Əhməd Şahidov  (az.) 2017
maide.az maide.az 2014[124] Şeyx Sərdar Hacıhəsənli[125] Təmkin Cəfərov[126]  (az.) 23 oktyabr 2021[3][4]
MediaFax.Az mediafax.az 22 iyul 2016[127][128] Əvəz Qurbanlı[127][128] Əvəz Qurbanlı[127][128]  (az.) 24 noyabr 2017
Media forum mediaforum.az 2004 İnternyus-Azərbaycan Azər Qaraçənli  (az.) 2014
Open.az open.az Arxivləşdirilib 2019-08-05 at the Wayback Machine 2007 əyləncə saytı kimi[129]
2018 xəbər saytı kimi
Məmməd Ələkbərov[129]  (az.)
Times.az times.az sentyabr 2005 Əhməd Şahidov  (rus.) ?
Turkustan.info turkustan.info Arxivləşdirilib 2019-04-26 at the Wayback Machine 15 dekabr 2015[130] Turkustan Media Group Aqil Camal[130]  (az.)
zaman.az zaman.az Zaman-Azər MMC Anar Qaraxançallı  (az.) 20 iyul 2016[131][132]

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "Rəhman Hacıyev 1news.az-ın xüsusi layihəsi haqqında: Nə üçün Bakıya "Formula-1" qran-pri yarışı lazımdır?". 2019-08-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-14.
  2. 1 2 Azərbaycanda yeni İnteraktiv Media Agentliyi yarandı-101.az
  3. 1 2 3 "Azərbaycanda bu saytlar bağlandı". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-10-23.
  4. 1 2 3 "Azərbaycanda İran meyilli saytlar bağlandı - SİYAHI". 2021-12-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-15.
  5. "Əli Həziquliyev Aktual.az saytını aldı". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-03-08.
  6. Ayna 16.05.2001
  7. "Elçin Şıxlı "Ayna"nı bərpa etdi". 2019-08-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-07.
  8. "Haqqımızda". 2021-01-19 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-24.
  9. "Şəmşad Ağa yeni sayt yaratdı". 2021-01-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-24.
  10. "Haqqımızda". 2022-09-04 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-22.
  11. 1 2 "Taleh Şahsuvarlı 6 yaşlı sayta baş redaktor aparıldı — FOTO". 2019-04-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-22.
  12. "Tanınmış jurnalist Elçin Zahiroğlu yeni sayt açır". 2019-11-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-11-05.
  13. "BİZİMLƏ ƏLAQƏ". 2022-08-02 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-13.
  14. 1 2 "Azxeber.com informasiya portalı 9 yaşını qeyd edir". 2019-04-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-13.
  15. "Vüsal Məmmədov "Maarifçilik məktəbi"-nin qonağı oldu". 2019-02-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  16. ""Global Media Group"un işçiləri "YAŞAT" Fonduna ianələr barədə qərar qəbul etdi". 2022-08-31 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-08-31.
  17. "Marina Qriqoryan: "iki ölkə arasında nifrət təbliğatı artıb"". 2019-03-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-03-22.
  18. ""Bakupost"un Elnur Aslanovla əlaqəsi yoxdur - baş redaktor". 2019-03-22 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-03-22.
  19. ""BakuPost" saytının redaktoru "bandotdel"dən buraxılıb". 2019-03-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-03-22.
  20. 1 2 3 "Haqqımızda". 2019-05-05 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-05.
  21. "Cebhe.info və "Cümhuriyət" qəzeti üçün özəl gün". 2022-08-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-08-23.
  22. 1 2 3 "Arxivlənmiş surət". 2016-06-20 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2022-08-23.
  23. "Day.Az yeniləndi". 2019-05-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-01.
  24. 1 2 "Demokrat.Az". 2021-07-30 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-01.
  25. "Baş redaktor prokurorluğa çağırıldı". 2019-05-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-01.
  26. "О газете". 2021-12-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-07.
  27. "Prokurorluq baş redaktora xəbərdarlıq etdi". 2022-02-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  28. "Hüquq İnformasiya Portalı — Femida.az istifadəyə verildi". 2019-04-25 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  29. "Femida.az-ın bir yaşı olur". 2019-04-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  30. 1 2 Femida.az-ın 1 yaşı tamam oldu[ölü keçid]
  31. 1 2 "Femida.az-ın 2 yaşı tamam oldu". 2019-04-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  32. "Sayt haqqında". 2019-06-07 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-24.
  33. 1 2 Haqqin.az və Virtualaz.org-un rəhbəri Eynulla Fətullayevin bəyanatı: "Biz Müşfiqin güman edilən qalıqlarını yenidən dəfn etdik. Qoy bununla dövlət məşğul olsun"[ölü keçid]
  34. "Xəzər Xəbər"in saytı "az" domenində fəaliyyət göstərəcək[ölü keçid]
  35. "Azərbaycanda yeni internet televiziya yaradılıb". 2019-12-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-12-06.
  36. "Azərbaycanda KANAL 5 fəaliyyətə başladı". 2019-12-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-12-06.
  37. 1 2 "Azərbaycanda yeni portal yaradıldı". 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  38. ""Kommersant.az" sayt kimi fəaliyyət göstərəcək". 2021-04-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  39. "kulis.az internet dərgisi fəaliyyətə başladı". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-06.
  40. ""Körpə" "Kulis"in böyük planları var". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-06.
  41. "AZƏRBAYCAN MƏDƏNİYYƏTİNİN TƏBLİĞİ MƏQSƏDİ İLƏ YENİ SAYT YARADILMIŞDIR". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-06.
  42. "Əli Əkbər Kultura.az rəhbərliyindən getdi". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-06.
  43. "Kultura.az portalının azərbaycandilli versiyası açıldı". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-06.
  44. ""Lent.az" sirr vermədi…". 2019-04-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-24.
  45. 1 2 ""Metbuat.az" haqqında". 2022-07-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-30.
  46. "Metbuat.az Metbuat Surasina üzv oldu". 2018-11-02 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-30.
  47. ""Gecə-gündüz xəbər axtarışındayıq" — Metbuat.az 2 yaşını qeyd edir". 2019-05-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-30.
  48. 1 2 "Qəzet haqqında". 2019-08-14 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-14.
  49. ""Mədəniyyət" qəzetində görüş". 2019-08-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-14.
  50. ""Mədəniyyət" qəzetinin baş redaktoru İntiqam Hümbətov: Mətbuatımızın xeyirxahı". 2019-08-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-14.
  51. ""Mədəniyyət" qəzetinin baş redaktoru vəzifəsinə yeni təyinat olub". 2019-08-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-14.
  52. 1 2 "Haqqımızda". 2019-12-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-13.
  53. 1 2 3 "Ruhi Əliyeva sayt rəhbəri oldu — Foto". 2018-10-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-11-14.
  54. "Yaşar İsakov DTX-də vəzifəyə təyin edilib". 2019-04-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-13.
  55. Tanınmış jurnalistin evinə oğrular girdi: "…adam da öldürmüşdülər"[ölü keçid]
  56. "Mətbuatın dostu" mükafatlandırma mərasimində yaşananlar – FOTO — VİDEO
  57. Tanınmış xanımlar "İlin işgüzar xanımı" mükafatı aldılar — FOTO — VİDEO
  58. 1 2 "Şakir Ağayev: "Novoe vremya" qəzetini ağappaq da buraxsaq, oxucumuz onu alacaq" - MÜSAHİBƏ". 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  59. Haqqımızda
  60. 1 2 "Azərbaycanda yeni xəbər saytı fəaliyyətə başladı". 2019-05-01 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-01.
  61. "Əlaqə". 2022-07-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-05-01.
  62. "HAQQIMIZDA". 2022-03-31 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  63. "DYP əməkdaşından jurnalistə analoqu olmayan CƏRİMƏ - BELƏSİ HƏLƏ GÖRÜNMƏMİŞDİ - FOTO". 2019-04-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-25.
  64. "Telebe.az haqqında". 2011-06-17 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-07-15.
  65. "Elmar Hüseynovun qətlindən 13 il keçir. 'Medianın üzərinə yürüş hələ də davam edir'". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  66. "Elmar Hüseynovun doğulduğu gündür". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  67. "Qətlə yetirilmiş jurnalist Elmar Hüseynovun doğum günüdür". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  68. "Bu gün mərhum jurnalist Elmar Hüseynovun doğum günüdür". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  69. ""Trend"in baş redaktoru "Report"a keçdi". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  70. "Trend-in baş redaktorunun vəziyyəti ağır olaraq qalır". 2021-12-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  71. "Trend-in baş redaktoru dəyişdirildi - FOTO". 2022-08-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-17.
  72. Yeni xəbər saytının baş redaktoru planlardan danışdı: "Böyük iddialarımız yoxdur"
  73. Famil Cəfərli ilə Eynulla Fətullayevin yolları ayrıldı
  74. "Azərbaycanda yeni xəbər saytı açıldı — Baş redaktor hədəflərdən DANIŞDI". 2019-05-01 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-24.
  75. "Yeni xəbər saytı açıldı — Yenisabah.Az". 2019-09-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-24.
  76. "О проекте". 2019-07-28 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  77. "AZƏRBAYCANDA VESTİ.AZ XƏBƏR PORTALI FƏALİYYƏTƏ BAŞLAYIB". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  78. "Azərbaycanda yeni xəbər portalı fəaliyyətə başlayıb". 2021-06-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  79. "Azərbaycanda vesti.az xəbər portalı fəaliyyətə başlayıb". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  80. "Zerkalo 20.02.2001". 2001-02-20 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2001-02-20.
  81. "Four websites blocked withing two days". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-02-15.
  82. "24saat also under blocking in Azerbaijan". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-02-15.
  83. "Abzas.net internet jurnalı artıq efirdə…". 2021-10-27 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-16.
  84. "Hakimiyyətin blok və izləmə siyasəti: Avadanlıqlar, şəxslər, şirkətlər, maliyyə, korrupsiya". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-16.
  85. "Azərbaycanda "yuxarılar" səni hər yerdə izləyir — Həm offline, həm də online…". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-16.
  86. "Azadlıq Radiosu, Meydan TV və Azadlıq qəzetinin saytlarının bloklanmasına dair məhkəmə davam edib". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-02.
  87. Azadliq.info yenə qapanıb
  88. "Azadliq.info saytının üzərindən bloklanma götürülüb". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-01.
  89. Azadliq.org, Azadliq.info, Meydan.tv və Azerbaycansaati.com məhkəməyə verildi
  90. "Müsavatçılar bastainfo.az adlı sayt yaradıblar". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  91. "Müsavat Partiyası yeni sayt açdı — "Bastainfo"". 2021-10-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  92. Jurnalistlər prokurorluqda dindirilib[ölü keçid]
  93. "Bastainfo.com saytı sırf Müsavat partiyasına media dəstəyi verdiyi üçün bloklanıb". 2018-12-17 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  94. "Bastainfo.com saytının bloku qaldırılmadı". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  95. "Müstəqil Redaktorlar Birliyi Bastainfo.com saytına qarşı təzyiqlərə son qoyulmasını tələb edir". 2018-07-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-03.
  96. "Criminal.az" saytı cərimələnib[ölü keçid]
  97. "Criminal.az saytı niyə bloklanıb?". 2021-10-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-01-11.
  98. "İslamazeri.az saytı oxucularına müraciət edib" (az.)). islam.az. 2015-01-26. 2016-11-19 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2016-11-08.
  99. "ailəm.az" layihəsi haqqında
  100. 1 2 3 4 5 "Bir gündə 6 sayt niyə bağlandı?". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  101. ""Anspress.com"un baş redaktoru: ""Nazir qızı soyundu" kimi başlıqlarla oxucu saxlamaq olmaz"- MÜSAHİBƏ". 2019-05-09 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-01.
  102. "Lent.az yeni layihəsini istifadəyə verdi – AVTO.LENT.AZ!". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  103. "Azadxeber.az saytının 7 yaşı tamam olur". 2019-01-12 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-01-11.
  104. ""AZADXEBER.AZ" SAYTININ REDAKTORUNA QARŞI YENİ İTTİHAMIN İRƏLİ SÜRÜLƏCƏYİ GÖZLƏNİLİR". 2019-04-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-01-11.
  105. Azadxeber.az tezliklə fəalliyyətini bərpa edəcək![ölü keçid]
  106. 1 2 3 "Azərbaycanda iki xəbər saytı bağlandı". 2019-01-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-02-01.
  107. 1 2 3 4 "Deyerler.org saytının 7 yaşı tamam-oldu". 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  108. Azərbaycanda bu dini saytların fəaliyyəti dayandırıldı
  109. "Etatist.com yeni dizaynda". 2022-08-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-09-07.
  110. "Etatist.com saytının əməkdaşlarına hücum olub". 2022-08-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-09-07.
  111. 1 2 "Azərbaycanda yeni xəbər portalı açıldı". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  112. ""APA Holding"in yeni layihəsi fəaliyyətə başladı". 2019-08-06 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  113. O проекте
  114. "Ekspress qəzeti internet saytını yenilədi". 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  115. ""Faktxeber.com"-un 3 yaşını təbrik edirik, İslamazeri.az". 2019-07-13 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-13.
  116. "Bu http://www.faktxeber.com/-in Google kəşidir. Bu səhifənin 10 İyul 2019 18:29:35 GMT tarixindəki görünüşüdür". 2019-07-10 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-13.
  117. 1 2 "İslamınsəsi və Faktxəbər saytları fəaliyyətlərini dayandırdılar". 2020-08-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-13.
  118. HAQQIMIZDA
  119. Baş redaktorla əlaqə
  120. "İSLAMİNSESİ.info informasiya portalı fəaliyyətini dayandırdı". 2019-07-12 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-07-12.
  121. 1 2 3 4 "Aynur Camalqızı rusdilli saytlara rəqib yaratdı — İzvestiya.az". 2019-08-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  122. "İTV-nin keçmiş əməkdaşına vəzifə verildi". 2021-05-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-06.
  123. www.Kiv.az – Müstəqil İnternet Qəzeti
  124. Haqqımızda
  125. "Şeyx Sərdar 3 il azadlıqdan məhrum edildi" (az.)). azeri.sahartv.ir. 2017-07-03. 2017-07-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2018-12-27.
  126. "Bakıda daha bir əməliyyat - Baş redaktor saxlanıldı". 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  127. 1 2 3 "Azərbaycanda yeni xəbər saytı fəaliyyətə başladı". 2021-01-17 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-12-16.
  128. 1 2 3 "Azərbaycanda yeni xəbər saytı fəaliyyətə başladı". 2019-08-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-07.
  129. 1 2 "Open.az saytının yaradıcısı Məmməd Ələkbərovla müsahibə". 2019-08-07 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-08-07.
  130. 1 2 "Bizimlə əlaqə". 2019-04-26 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-04-26.
  131. ""Zaman-Azərbaycan" qəzetinin bağlanmasının səbəbi açıqlanıb". 2016-07-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2019-06-15.
  132. "Zaman Azərbaycan" qəzeti və saytı da bağlandı

Xarici keçidlər[redaktə | mənbəni redaktə et]