Azərbaycan xəbər saytlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan xəbər saytlarının siyahısı — Azərbaycanda və ya həm də azərbaycanca fəaliyyət göstərən xəbər saytlarının siyahısı.

İndiki[redaktə | əsas redaktə]

Loqo Adı URL Yaranıb Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Qeyd
Azerbaijan Favorite News afn.az yanvar 2012 Səbuhi Qafarov Səbuhi Qafarov  (azərb.)
Arqument.Az arqument.az 15 noyabr 2014[1] Şəmşad Ağa[2] "ARQUMENT.AZ" MMC Şəmşad Ağa  (azərb.)
Axar.az axar.az 2013 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf Anar Niftəliyev  (azərb.),  (rus.),  (ing.), c.a.
Azərbaycan Xəbər Portalı axp.az 18 oktyabr 2018  (azərb.)
AzNews.az aznews.az 1 avqust 2012[3][4] AzNews Media Qrup MMC Elçin Zahiroğlu
Ceyhun Əsgərov
Taleh Şahsuvarlı (1.08.2018[4]–h.h.)
 (azərb.)
Aztoday.az aztoday.az İbad Manafov Elmidar Əliyev  (azərb.)
Azxeber.com azxeber.com 13 aprel 2010[5] Əfsələddin Ağalarov[6]
Hacıbəy Heydərli[6]
Hacıbəy Heydərli  (azərb.)
AzVision.az azvision.az 1 oktyabr 2012 AzVision Vüsal Məmmədov[7]  (azərb.),  (ing.),  (rus.),  (alm.),  (fr.),  (isp.),  (erm.),  (ərəb.)
BakuPost bakupost.az 2012
17 oktyabr 2016

Elçin Zahiroğlu (2016-h.h.)
Tofiq Abbasov[8][9] (2012)
Nigar Etibar (2016-2019) / Elçin Zahiroğlu[10]
 (azərb.)
Bakupress bakupress.az Şəfəq Ağacan  (azərb.)
Cebhe.info cebhe.info 1 sentyabr 2015[11] Rəfail Becanov[11] Elnarə Kərimova[11]  (azərb.)
Day.az day.az 2003 Anar Məmmədxanov (2003-2009) Day (2009—h.h) Elnur Baimov (2003-2009)
Emin Əliyev[12]
 (azərb.),  (rus.)
Demokrat.Az demokrat.az 11 mart 2018[13] Vasif Həsənli[13] Vasif Həsənli[14]  (azərb.)
Diaspor.az diaspor.az 28 dekabr 2015 Toğrul Allahverdili  (azərb.)
Ens.az saytının loqosu.png Ens.az ens.az 1 may 2017 Mirkazim Hüseynov FAM Group Media  (azərb.),  (rus.),  (ing.),  (türk.)
Femida.az femida.az 2002[15]
2 aprel 2012[16][17]
13 aprel 2015[18][19]
Femida qəzeti (2002)
AHK[20] və AHA[21] (2012)
AzVision[19] (2015-h.h.) Əyyub Kərimov (2002)
Nadir Adilov (2012)
Vüsal Məmmədov[18] (2015-h.h.)
 (azərb.)
Fins.az fins.az 18 oktyabr 2013[22]  (azərb.)
Haqqin.az haqqin.az 29 sentyabr 2011 Eynulla Fətullayev[23]  (rus.)
İnter Press interpress.az 29 dekabr 2013 Toğrul Allahverdili Toğrul Allahverdili  (azərb.)
İslamazeri.az loqo.png
İslamazeri islamazeri.com 24 noyabr 2006 Ramin Bayramov Ramin Bayramov  (azərb.)
İsti Press istipress.com 5 oktyabr 2016 Sevda Həsənova  (azərb.)
Kulis.az kulis.az 4 aprel 2011[24][25] Vüsalə Mahirqızı ONA Qan Turalı (-2017)
Şərif Ağayar (2017-)
 (azərb.)
Kultura.az kultura.az 2007[26] Əli Əkbər, Elmir Mirzoyev və b. (2007-2013)[27] Əli Əkbər (2007-2013)  (azərb.)[28],  (rus.)
Lent.az lent.az 25 iyun 2008 Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq (2008-2018)
Online News Agency (2019-)
Qabil Abbasoğlu[29] (-2018)
Səbuhi Məmmədli (2019-)
 (azərb.)
Marja.az marja.az 14 mart 2012  (azərb.)
Metbuat.az metbuat.az 21 fevral 2017 Ramil Mirzəyev[30][31] Tural İsmayılov[30][32]  (azərb.)
Milli.Az milli.az 1 fevral 2010 Day Sevda İlhamqızı (2010-2011)
Anar İmanov (2011-?)
 (azərb.)
Minval minval.info  (azərb.)
minval.az  (rus.)
tr.minval.az  (türk.)
9 yanvar 2018  (azərb.)
2013  (rus.)
Rauf Arifoğlu Yeni Müsavat Məhəmməd Türkmən  (azərb.)
Emil Mustafayev  (rus.)
 (azərb.)
Modern.az modern.az 1 sentyabr 2009 Elşad Eyvazlı Əfqan Qafarlı  (azərb.)
Musavat.com musavat.com 2001 İsa Qəmbər (2001-2009)
Rauf Arifoğlu (2009-h.h.)
Yeni Müsavat Rauf Arifoğlu  (azərb.),  (rus.)
News.Az news.az Oktyabr 2009 Garant Media Holding (2009—2017)  (ing.)
News24.Az news24.az iyun 2018[33] Ruhi Əliyeva[34][35] "Liatris Holding" MMC[33] Yaşar İsakov[36]
Türkan Məmmədli[37]
 (azərb.)
Oxu.Az oxu.az iyul 2013 Garant Media Holding (2013—2017)
Azeri PRO Media Holding (2017—2019)
Global Media Group (2019–h.h.)
Amil Hacıyev
Seymur Teymurov (2016—2017)
Elvin Şirinov (2017—2019)
Nigar Etibar (2019–h.h.)
 (azərb.),  (rus.)
Ölkə.Az olke.az 15 mart 2014 Amil Hacıyev
Məmməd Gülməmmədov
 (azərb.)
Publika.az publika.az 1 mart 2012 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf Elçin Əlibəyli
Amil Hacıyev (2014)
 (azərb.)
Qaynarinfo qaynarinfo.az 25 aprel 2007 Zahir Əzəmət Şəmşad Ağa (-2014)
Zahir Əzəmət
 (azərb.),  (rus.),  (türk.)
Qafqazinfo qafqazinfo.az 16 avqust 2010 Elbrus Ərud Elnur Məmmədli  (azərb.)
Redaktor.az redaktor.az 18 aprel 2019[38] Eldəniz Vəliyev[39][38] Eldəniz Vəliyev  (azərb.)
Sfera.az sfera.az 5 may 2012[40] Ozal Məmmədov[41]  (azərb.)
Sozcu.az sozcu.az 2016 Elşən Əlisoy Elşən Əlisoy  (azərb.)
Sputnik logo.svg Sputnik Azərbaycan sputnik.az may 2015 Marqarita Simonyan[42] və ya Əziz Əliyev[43] Sputnik və ya Novosti Azərbaycan MMC[44][43] Mətin Məcidli (?-26.02.2019)  (azərb.),  (rus.)
Sizinxeber.az sizinxeber.az Aprel 2015 İzzət Qurbanov İzzət Qurbanov  (azərb.),  (rus.)
Teleqraf.com teleqraf.com 1 mart 2012 Aynur Camalqızı Gündəlik Teleqraf  (azərb.)
Today.az day.az 2005 Anar Məmmədxanov (2005-2009) Day (2009—h.h) Elnur Baimov (2005-2009)  (ing.)
Turkustan.info turkustan.info 15 dekabr 2015[45] Turkustan Media Group Aqil Camal[45]  (azərb.)
Virtual Azərbaycan virtualaz.org 17 may 2013 Eynulla Fətullayev[23] Famil Cəfərli (2013[46]-2015[47])  (azərb.)
XezerXeber.az xezerxeber.az 2008[48] Xəzər Media Mərkəzi  (azərb.) [2]
Xural xural.com Əvəz Zeynallı Əvəz Zeynallı  (azərb.)
Yeni Çağ yenicag.az 5 sentyabr 2007 Aqil Ələsgər Yeni Çağ Aqil Ələsgər  (azərb.),  (türk.),  (rus.)
Yeni Sabah yenisabah.az 25 yanvar 2019[49] Elnur Məmmədli[50]  (azərb.)
1news.az 1news.az 12 mart 2007  (azərb.),  (rus.)
[[]] [] [[]] [[]] [[]]  (azərb.)

Bloklanan[redaktə | əsas redaktə]

Loqo Adı URL Yaranıb Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Bloklanıb Qeyd
ANS Press anspress.com may 1994 ANS Şirkətlər Qrupu ANS Şirkətlər Qrupu Azad Əliyev[51]  (azərb.) 18 iyul 2016[52][53][54]
Azadlıq Radiosu azadliq.org 1953 ABŞ Konqresi Radio Free Europe/Radio Liberty  (azərb.) 27 mart 2017[55][56][57]
Azadlıq qəzeti[57] azadliq.info[58] 24 dekabr 1989 Qənimət Zahid Azadlıq qəzeti / AXCP Qənimət Zahid  (azərb.) 27 mart 2017[59][56]
Bastainfo bastainfo.com 1 sentyabr 2015[60][61] Mustafa Hacıbəyli Müsavat Partiyası Mustafa Hacıbəyli  (azərb.) 10 iyul 2018[62][63][64][65]
Criminal.az criminal.az Anar Məmmədov[66]  (azərb.) 17 may 2017[67]
İslamazeri islamazeri.az 24 noyabr 2006 Ramin Bayramov İslamazeri Ramin Bayramov  (azərb.) 26 yanvar 2015[68]
Meydan TV[57] meydan.tv 10 mart 2013 Emin Milli Meydan TV  (azərb.) 27 mart 2017[69][56]
Abzas.Net abzas.net 12 oktyabr 2010[70]  (azərb.) 2017-18[71][72]
[[]] [] [[]] [[]] [[]]  (azərb.)

Bağlanan[redaktə | əsas redaktə]

Loqo Adı URL Yaranıb Təsisçi Aidiyyat Baş redaktor Dillər Bağlanıb Qeyd
ANS Press anspress.com may 1994 ANS Şirkətlər Qrupu ANS Şirkətlər Qrupu Azad Əliyev[73]  (azərb.) 2018
Apasport apasport.az 5 mart 2007 Vüsalə Mahirqızı APA Holdinq  (azərb.) 1 avqust 2018
Azadlıq qəzeti azadliq.az 24 dekabr 1989 Qənimət Zahid Azadlıq qəzeti Qənimət Zahid  (azərb.) ?
AzadXəbər.Az azadxeber.az 25 iyun 2008[74] Nicat Əliyev[75] (?-2012)  (azərb.) 6 noyabr 2015[76]
A24.az a24.az 2014 Elşad Miri İlkin Mustafayev[77]  (azərb.) 9 yanvar 2019[77]
GoldNews.Az goldnews.az 10 aprel 2017[78] GoldNews Media Holding İlkin Mustafayev[79]  (azərb.) 9 yanvar 2019[77]
Gün.az gun.az 2011 Elnur Aslanov (2011-2014) Elnur Baimov (2011-?)
Emil Quliyev
 (azərb.) 2016
Media forum mediaforum.az 2004 İnternyus-Azərbaycan Azər Qaraçənli  (azərb.) 2014
zaman.az zaman.az Zaman-Azər MMC Anar Qaraxançallı  (azərb.) 20 iyul 2016[80][81]
İslamın Səsi islaminsesi.info 2011  (azərb.) 10 iyul 2019[82][83]
Fakt Xəbər faktxeber.com 16 aprel 2009[84]  (azərb.),  (rus.) 10 iyul 2019[85][83]
[[]] [] [[]] [[]] [[]]  (azərb.)

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Haqqımızda
  2. Şəmşad Ağa yeni sayt yaratdı
  3. Haqqımızda
  4. 4,0 4,1 Taleh Şahsuvarlı 6 yaşlı sayta baş redaktor aparıldı - FOTO
  5. BİZİMLƏ ƏLAQƏ
  6. 6,0 6,1 Azxeber.com informasiya portalı 9 yaşını qeyd edir
  7. Vüsal Məmmədov “Maarifçilik məktəbi”-nin qonağı oldu
  8. Marina Qriqoryan: "iki ölkə arasında nifrət təbliğatı artıb"
  9. "Bakupost"un Elnur Aslanovla əlaqəsi yoxdur - baş redaktor
  10. “BakuPost” saytının redaktoru “bandotdel”dən buraxılıb
  11. 11,0 11,1 11,2 Haqqımızda
  12. Day.Az yeniləndi
  13. 13,0 13,1 Demokrat.Az
  14. Baş redaktor prokurorluğa çağırıldı
  15. Prokurorluq baş redaktora xəbərdarlıq etdi
  16. Hüquq İnformasiya Portalı - Femida.az istifadəyə verildi
  17. Femida.az-ın bir yaşı olur
  18. 18,0 18,1 Femida.az-ın 1 yaşı tamam oldu
  19. 19,0 19,1 Femida.az-ın 2 yaşı tamam oldu
  20. Azərbaycan Hüquqşünasları Konfederasiyası
  21. Avrasiya Hüquqşünaslar Assosiasiyası
  22. Sayt haqqında
  23. 23,0 23,1 Haqqin.az və Virtualaz.org-un rəhbəri Eynulla Fətullayevin bəyanatı: “Biz Müşfiqin güman edilən qalıqlarını yenidən dəfn etdik. Qoy bununla dövlət məşğul olsun”
  24. kulis.az internet dərgisi fəaliyyətə başladı
  25. “Körpə” “Kulis”in böyük planları var
  26. AZƏRBAYCAN MƏDƏNİYYƏTİNİN TƏBLİĞİ MƏQSƏDİ İLƏ YENİ SAYT YARADILMIŞDIR
  27. Əli Əkbər Kultura.az rəhbərliyindən getdi
  28. Kultura.az portalının azərbaycandilli versiyası açıldı
  29. "Lent.az" sirr vermədi...
  30. 30,0 30,1 "Metbuat.az" haqqında
  31. Metbuat.az Metbuat Surasina üzv oldu
  32. “Gecə-gündüz xəbər axtarışındayıq” - Metbuat.az 2 yaşını qeyd edir
  33. 33,0 33,1 Haqqımızda
  34. Ruhi holdinq rəhbəri oldu - Video + Fotolar
  35. Azərbaycanlı biznes-ledi "Liatris Holdinq"in təntənəli açılışını etdi - FOTO
  36. Yaşar İsakov DTX-də vəzifəyə təyin edilib
  37. Tanınmış jurnalistin evinə oğrular girdi: “…adam da öldürmüşdülər”
  38. 38,0 38,1 Azərbaycanda yeni xəbər saytı fəaliyyətə başladı
  39. Əlaqə
  40. HAQQIMIZDA
  41. DYP əməkdaşından jurnalistə analoqu olmayan CƏRİMƏ - BELƏSİ HƏLƏ GÖRÜNMƏMİŞDİ - FOTO
  42. Sputnik-Azərbaycanın redaktorunun Qarabağ mövzusuna görə işdən getdiyi bildirilir
  43. 43,0 43,1 Sputnik-ə FM-də yer verilməsi suallar doğurub
  44. Агентство Международной Информации (АМИ) «Новости-Азербайджан» Общество с Ограниченной Ответственностью (ООТ)
  45. 45,0 45,1 Bizimlə əlaqə
  46. Yeni xəbər saytının baş redaktoru planlardan danışdı: “Böyük iddialarımız yoxdur”
  47. Famil Cəfərli ilə Eynulla Fətullayevin yolları ayrıldı
  48. "Xəzər Xəbər"in saytı "az" domenində fəaliyyət göstərəcək
  49. Azərbaycanda yeni xəbər saytı açıldı - Baş redaktor hədəflərdən DANIŞDI
  50. Yeni xəbər saytı açıldı - Yenisabah.Az
  51. “Anspress.com”un baş redaktoru: ““Nazir qızı soyundu” kimi başlıqlarla oxucu saxlamaq olmaz”- MÜSAHİBƏ
  52. ANSPRESS də bağlandı? - Foto
  53. Anspress.com niyə BAĞLANDI? - Ekspertdən maraqlı ŞƏRH
  54. “ANSPRESS” də bağlandı
  55. Azadlıq radiosu "bloklanma" haqqında: Bizim işimiz mübarizə deyil
  56. 56,0 56,1 56,2 Azadliq.org, Azadliq.info, Meydan.tv və Azerbaycansaati.com məhkəməyə verildi
  57. 57,0 57,1 57,2 Azadlıq Radiosu, Meydan TV və Azadlıq qəzetinin saytlarının bloklanmasına dair məhkəmə davam edib
  58. Azadliq.info yenə qapanıb
  59. Azadliq.info saytının üzərindən bloklanma götürülüb
  60. Müsavatçılar bastainfo.az adlı sayt yaradıblar
  61. Müsavat Partiyası yeni sayt açdı - “Bastainfo”
  62. Jurnalistlər prokurorluqda dindirilib
  63. Bastainfo.com saytı sırf Müsavat partiyasına media dəstəyi verdiyi üçün bloklanıb
  64. Bastainfo.com saytının bloku qaldırılmadı
  65. Müstəqil Redaktorlar Birliyi Bastainfo.com saytına qarşı təzyiqlərə son qoyulmasını tələb edir
  66. "Criminal.az" saytı cərimələnib
  67. Criminal.az saytı niyə bloklanıb?
  68. "İslamazeri.az saytı oxucularına müraciət edib"(azərb.)). islam.az. 2015-01-26. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2016-11-08 tarixində. http://web.archive.org/web/20161119194323/http://az.islam.az/news/a-18368.html. İstifadə tarixi: 2016-11-08.
  69. "“Azərbaycan saatı”nın vurulması beynəlxalq qalmaqala çevrilir"(azərb.)). azadliq.info (10 iyul 2013). 30 iyul 2017 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 30 iyul 2017.
  70. Abzas.net internet jurnalı artıq efirdə...
  71. Hakimiyyətin blok və izləmə siyasəti: Avadanlıqlar, şəxslər, şirkətlər, maliyyə, korrupsiya
  72. Azərbaycanda "yuxarılar" səni hər yerdə izləyir - Həm offline, həm də online…
  73. “Anspress.com”un baş redaktoru: ““Nazir qızı soyundu” kimi başlıqlarla oxucu saxlamaq olmaz”- MÜSAHİBƏ
  74. Azadxeber.az saytının 7 yaşı tamam olur
  75. “AZADXEBER.AZ” SAYTININ REDAKTORUNA QARŞI YENİ İTTİHAMIN İRƏLİ SÜRÜLƏCƏYİ GÖZLƏNİLİR
  76. Azadxeber.az tezliklə fəalliyyətini bərpa edəcək!
  77. 77,0 77,1 77,2 Azərbaycanda iki xəbər saytı bağlandı
  78. HAQQIMIZDA
  79. Baş redaktorla əlaqə
  80. “Zaman-Azərbaycan” qəzetinin bağlanmasının səbəbi açıqlanıb
  81. “Zaman Azərbaycan“ qəzeti və saytı da bağlandı
  82. İSLAMİNSESİ.info informasiya portalı fəaliyyətini dayandırdı
  83. 83,0 83,1 İslamınsəsi və Faktxəbər saytları fəaliyyətlərini dayandırdılar
  84. "Faktxeber.com"-un 3 yaşını təbrik edirik, İslamazeri.az
  85. Bu http://www.faktxeber.com/-in Google kəşidir. Bu səhifənin 10 İyul 2019 18:29:35 GMT tarixindəki görünüşüdür.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]