Azərbaycan qəzetlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanda çap olunan qəzetlərin siyahısı:

Qəzetlərinin siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Gündəlik çıxan qəzetlərinin siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Dövriyyə
525-ci qəzet Gündəlik Broadsheet 1992 Rəşad Məcid Azərbaycanca Liberal 3525
Ədalət Gündəlik Broadsheet 1990 Aqil Abbas Azərbaycanca Sağ-mərkəz 1940
Azadlıq Gündəlik Broadsheet 1989 Qənimət Zahid Azərbaycanca Sol 7500
Azərbaycan Gündəlik Berliner 1918 Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin orqanı Azərbaycanca Sağ 10445 (2014-cü il)[1]
Bakinskiy Raboçiy Gündəlik Broadsheet 1906 Ağabəy Əsgərov Rusca Sağ-mərkəz 3000
Bizim Yol Gündəlik Broadsheet 2000 Bahəddin Həziyev Azərbaycanca Sol-mərkəz
Exo Gündəlik Broadsheet 2001 Rauf Talışinski Rusca Liberal 1000
Ekspress Gündəlik Broadsheet 1995 Müşfiq Səfiyev Azərbaycanca Sol-mərkəz
Kaspi Gündəlik Broadsheet 1999 "İntellekt" firması Azərbaycanca Sağ-mərkəz 5000
Xalq qəzeti Gündəlik Broadsheet 1919 Həsən Həsənov Azərbaycanca Sağ
Xalq Cəbhəsi Gündəlik Broadsheet 2001 Elçin Mirzəbəyli Azərbaycanca Sol
Respublika Gündəlik Broadsheet 1990 Azərbaycan Respublikası Prezidentinin İşlər İdarəsi Azərbaycanca Sağ, populist 7262
Şərq Gündəlik Broadsheet 1996 Akif Aşırlı Azərbaycanca Sağ 2150
Təzadlar Gündəlik Broadsheet 1993 Asif Mərzili Azərbaycanca Sağ 2012
Üç nöqtə Gündəlik Broadsheet 1998 Xoşqədəm Hidayətqızı Azərbaycanca Sağ
Yeni Müsavat Gündəlik Broadsheet 1989 Rauf Arifoğlu Azərbaycanca Sol, populist 11200
Zaman Azərbaycan Gündəlik Broadsheet 1991 Zaman-Azər MMC Azərbaycanca Sol-mərkəz
Azerbaydjanskiye İzvestiya Gündəlik  ???  ???  ??? Rusca  ???
Davam Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Həftə İçi (qəzet) Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Mövqe Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Nyus Respublika Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Median Gündəlik  ??? 2006 Nəcəfquliyev Pərviz Azərbaycanca  ???
Palitra Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Paritet Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Paralel Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Ədalət və Həqiqət Gündəlik  ??? 1993 Cəmil Zəbhullaoğlu Azərbaycanca Sağ
Vışka Gündəlik  ??? 1928 ARDNŞ Rusca Sağ
Yeni Azərbaycan Gündəlik  ??? 2008 Yeni Azərbaycan Partiyası Azərbaycanca Sağ
Səs Gündəlik  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Rəsmi Bakı Gündəlik  ??? 2005 Əli bəy Azəri Azərbaycanca sağ 1000
Bakı Xəbər Gündəlik  ??? 2003  ??? Azərbaycanca Sağ
Bizim Xəbər Gündəlik  ???  ??? Arif Qabiloğlu Azərbaycanca  ??? 1000
Hürriyyət Gündəlik  ??? 1991 Sərdar Cəlaloğlu Azərbaycanca Sol
İki Sahil Gündəlik  ???  ??? ARDNŞ Azərbaycanca Sağ 8282
İpəkçi Gündəlik Broadsheet 1933 Şəki "İpək" şirkəti Azərbaycanca Sağ 1250
Olaylar Gündəlik  ??? 1995  ??? Azərbaycanca Sağ

Həftə sonu çıxan qəzetlərinin siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Dövriyyə
AzerNews Bazar Berliner 1997 Fazil Abbasov İngiliscə Sağ-mərkəz 6000
Nedelya Bazar Berliner 1997  ??? Rusca Sağ-mərkəz 13000
Reytinq Həftəlik  ??? 1999 Afiq Mirzəbəyli Azərbaycanca  ???

Regional qəzetlərinin siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Dövriyyə
Şəki  ???? Berliner 1921 Akif Salamov Azərbaycanca  ????
Şəkinin səsi  ????  ???? 1993 Aydın Məmmədov Azərbaycanca  ????
Şərq qapısı Gündəlik Broadsheet 1921 Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclis Azərbaycanca Sağ
Nedelya Bazar Berliner 1997  ??? Rusca Sağ-mərkəz 13000

Mütəxəssis və tək mövzulu qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Tumurcuq Bazar Broadsheet  ???? "Zaman" idxalat-ixracat firması Azərbaycanca Uşaq
Ədəbiyyat Bazar Berliner 1934 Azərbaycan Yazıçılar Birliyi Azərbaycanca Ədəbiyyat
Qoroskop Aylıq Berliner 1999 Səbuhi Rəhimli Azərbaycanca Qoroskop
Futbol+ Aylıq Berliner 1997 Vüqar Məmmədov Azərbaycanca Futbol

Pulsuz qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi
Birja Həftəlik Broadsheet 1992 Rafiq Abbasov Azərbaycanca, rusca Yoxdur

Nəşrini dayandırmış qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi
7 gün Həftəlik  ???  ??? Emin Eminbəyli Azərbaycanca  ???[2]
Alma Həftəlik Broadsheet 2006—2010 İlkin Həsənov Azərbaycanca Liberal
Aydınlıq Həftəlik Broadsheet 1990—???? Respublika “Qayğı” cəmiyyəti Azərbaycanca Sol[2]
Ayna Həftəlik Broadsheet 1990—2014 Elçin Şıxlı Azərbaycanca Sol
Zerkalo Gündəlik Broadsheet 1990—2014 Elçin Şıxlı Rusca Liberal[3]
Dövran Həftəlik Broadsheet 1997—2000 Salman Vilayətoğlu Azərbaycanca Sağ
Avropa Həftəlik Broadsheet 2000—2003 Fəxri Uğurlu Azərbaycanca Sol-mərkəz[2]
Gündəlik Azərbaycan Gündəlik Broadsheet 2005—2007 Eynulla Fətullayev Azərbaycanca Sol, populist
Mərkəz Gündəlik Broadsheet 1998—2012 Gülər Əhmədova Azərbaycanca Sağ
Kaspi Həftəlik Broadsheet 1881—1919 Viktor Kuzmin Rusca Sağ
Əkinçi Həftəlik Broadsheet 1875—1877 Həsən bəy Zərdabi Azərbaycanca Sol
Çeşmə Həftəlik Broadsheet 1991—1995 Ayaz Əhmədov Azərbaycanca Sol
Gün Səhər Həftəlik Broadsheet 2005 Qabil Abbasoğlu Azərbaycanca Sağ-mərkəz
Müxalifət Həftəlik Broadsheet 1991—2007 Ağamalı Sadiq Əfəndi Azərbaycanca Sol
İntibah  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Bu gün  ???  ??? 1996—2003  ??? Azərbaycanca Sol
Press-fakt  ???  ???  ???? Məqsəd Nur Azərbaycanca Sağ[2]
İnşaatçı  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Yeni Dirçəliş  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Səhər  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Xəzər Gündəlik  ??? 2005—2009 İslam Atakişiyev Azərbaycanca Sol[2]
Ruh  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Yol  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Səhifələr  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Müstəqil qəzet  ???  ???  ???  ??? Azərbaycanca  ???
Qərbin qərbi Həftəlik broadsheet 2005—2007 Əli bəy Azəri Azərbaycanca Sağ
Nezavisimaya gazeta  ???  ???  ???  ??? Rusca  ???
Molodyoj Azerbaydjana  ???  ???  ???  ??? Rusca  ???
Komanda Həftəlik Broadsheet 2008—2014 Kənan Məstəliyev Azərbaycanca Liberal
İstiqlal Həftəlik Broadsheet 1932—1934  ???  ???  ???
İstiqlal  ???  ??? 19??—???? Zərdüşt Əlizadə  ??? Sol[2]
Panorama Gündəlik  ??? 1996—2000 Araz Zeynalov  ???  ???[2]
Bauer und Arbeiter Həftəlik Broadsheet 1924 A.A.Erfurt Almanca Sağ
Lenins Weg Həftəlik Broadsheet 1932—1936 Frants Bax Almanca Sağ
Bizim Əsr Həftəlik Broadsheet 1999—2??? "Media Holdinq" şirkəti Azərbaycanca Sağ[2]
Rezonans  ???  ???  ???? Adil İsmayılov Azərbaycanca  ???[2]
İnterpark  ???  ???  ????  ??? Azərbaycanca  ???[2]
Əyləncə  ???  ???  ????  ??? Azərbaycanca  ???[2]
Yeni yüzil  ???  ??? 2001—2002 Gündüz Tahirli Azərbaycanca  ???[2]
Avrasiya Gündəlik  ???  ???? İrfan Sapmaz Azərbaycanca  ???[2]
Çağ  ???  ???  ???? Bahəddin Həziyev Azərbaycanca Sol[2]
Dedektiv  ???  ???  ???? Elçin Səlcuq Azərbaycanca  ???[2]
Millətin səsi  ???  ???  ???? Şahbaz Xuduoğlu Azərbaycanca  ???[2]
Avtoritet  ???  ???  ???? İlqar Əlfioğlu Azərbaycanca  ???[2]
Elita Həftəlik  ??? 1996—2000 Məsiağa Məhəmmədi Azərbaycanca  ???[2]
Ulus  ???  ???  ???? Rəsul Quliyev Azərbaycanca Sol[2]
Günay  ???  ???  ???? Mahmud Məmmədov Azərbaycanca  ???[2]
Şans  ???  ???  ???? Nadir Nəsibov Azərbaycanca  ???[2]
Teleskop  ???  ??? 1999—???? Zəminə Əliqızı Azərbaycanca Liberal[2]
Milli yol  ???  ???  ????—2010 Şahin Ağabəyli Azərbaycanca  ???[2]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan qəzeti 26.10.2014
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 Gafarli, Afgan. "Azərbaycanda nəşri dayanmış populyar qəzetlər...". modern.az. http://modern.az/articles/41972/1/. İstifadə tarixi: 28 September 2015.
  3. (2017) Oil in the Gulf: Obstacles to Democracy and Development.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]