Azərbaycan qəzetlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanda çap olunan qəzetlərin siyahısı:

Gündəlik qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Tiraj
525-ci qəzet Gündəlik Broadsheet 1992 Rəşad Məcid Azərbaycanca Liberal 3525
Azərbaycan Gündəlik Berliner 1918 Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin orqanı Azərbaycanca Sağ 10445 (2014-cü il)[1]
Azad Azərbaycan Azərbaycanca
Azerbaydjanskiye İzvestiya Gündəlik Rusca
Bakinskiy Raboçiy Gündəlik Broadsheet 1906 Ağabəy Əsgərov Rusca Sağ-mərkəz 3000
Bakı Xəbər Gündəlik 2003 Azərbaycanca Sağ
Bizim Xəbər Gündəlik Arif Qabiloğlu Azərbaycanca 1000
Cümhuriyət Gündəlik Broadsheet 1992 Rəfail Becanov Azərbaycanca Sağ 2000
Davam Gündəlik Broadsheet 2011 Mətin Quliyev Azərbaycanca Sağ 1000
Ekspress Gündəlik Broadsheet 1995 Müşfiq Səfiyev Azərbaycanca Sol-mərkəz
Ədalət Gündəlik Broadsheet 1990 Aqil Abbas Azərbaycanca Sağ-mərkəz 1940
Ədalət və Həqiqət Gündəlik 1993 Cəmil Zəbhullaoğlu Azərbaycanca Sağ
Hərbi And ?—2019
2020-
Azərbaycanca
Hürriyyət Gündəlik 1991—2019[2] Sərdar Cəlaloğlu Azərbaycanca Sol[Mənbə göstərin]
Xalq qəzeti Gündəlik Broadsheet 1919 Həsən Həsənov Azərbaycanca Sağ
Xalq Cəbhəsi Gündəlik Broadsheet 2001 Elçin Mirzəbəyli Azərbaycanca Sağ
İki Sahil Gündəlik ARDNŞ Azərbaycanca Sağ 8282
İpəkçi Gündəlik Broadsheet 1933 Şəki "İpək" şirkəti Azərbaycanca Sağ 1250
Kaspi Gündəlik Broadsheet 1999 "İntellekt" firması Azərbaycanca Sağ-mərkəz 5000
Median Gündəlik 2006 Nəcəfquliyev Pərviz Azərbaycanca
Novoe vremya Gündəlik Broadsheet 1999 Şakir Ağayev Rusca 3000
Nyus Respublika Gündəlik Azərbaycanca
Olaylar Gündəlik 1995 Yunus Oğuz Azərbaycanca Sağ
Paralel Gündəlik ?—2019
2020-
Azərbaycanca
Paritet Gündəlik Azərbaycanca
Rəsmi Bakı Gündəlik 2005 Əli bəy Azəri Azərbaycanca Sağ 1000
Respublika Gündəlik Broadsheet 1990 Azərbaycan Respublikası Prezidentinin İşlər İdarəsi Azərbaycanca Sağ, populist 7262
Səs Gündəlik Broadsheet 1990 "Əlincə" Azərb. Xeyr. Cəmiyyət Azərbaycanca Sağ 5000
Şərq Gündəlik Broadsheet 1996 Akif Aşırlı Azərbaycanca Sağ 2150
Təzadlar Gündəlik Broadsheet 1993 Asif Mərzili Azərbaycanca Sağ 2012
Türküstan Azərbaycanca
Unikal Gündəlik Broadsheet 2010—2019[3] Asəf Rzayev Azərbaycanca Sağ
Vışka Gündəlik 1928 ARDNŞ Rusca Sağ
Yeni Azərbaycan Gündəlik 2008 Yeni Azərbaycan Partiyası Azərbaycanca Sağ
Yeni Müsavat Gündəlik Broadsheet 1989 Rauf Arifoğlu Azərbaycanca Sağ, populist 11200

Həftə sonu çıxan qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Dövriyyə
AzerNews Bazar Berliner 1997 Fazil Abbasov İngiliscə Sağ-mərkəz 6000
Nedelya Bazar Berliner 1997 ??? Rusca Sağ-mərkəz 13000
İnşaatçı Həftəlik Broadsheet 1952 Zərbalı Mirzə Azərbaycanca ???

Regional qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi Dövriyyə
Şəki ???? Berliner 1921 Akif Salamov Azərbaycanca ????
Şəkinin səsi ???? ???? 1993 Aydın Məmmədov Azərbaycanca ????
Şərq qapısı Gündəlik Broadsheet 1921 Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclis Azərbaycanca Sağ
Nedelya Bazar Berliner 1997 ??? Rusca Sağ-mərkəz 13000
Şəki Bələdiyyəsi Aylıq Broadsheet 2005 Murad Nəbibəyov Azərbaycanca Bitərəf

Mütəxəssis və tək mövzulu qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Mövzu
Ədəbiyyat Bazar Berliner 1934 Azərbaycan Yazıçılar Birliyi Azərbaycanca Ədəbiyyat
Futbol+ Aylıq Berliner 1997 Vüqar Məmmədov Azərbaycanca Futbol
Həşarat Şənbə Broadsheet 2000 Emin Axundov Azərbaycanca Satira
Mən və Sən Çərşənbə Broadsheet 1999 Emin Axundov Azərbaycanca Əyləncə
Oxu məni krossvordu Cümə Broadsheet 1998 Emin Axundov Azərbaycanca Krossvord
Serial Şənbə Broadsheet 1998 Emin Axundov Azərbaycanca Serial
Super krossvord Bazar ertəsi / Cümə Broadsheet 1996 Emin Axundov Azərbaycanca Krossvord
Super Sport Cümə Broadsheet 1996 Emin Axundov Azərbaycanca İdman
Tumurcuq Bazar Broadsheet ???? "Zaman" idxalat-ixracat firması Azərbaycanca Uşaq
Uqadayka Bazar ertəsi Broadsheet 1999 Emin Axundov Rusca Krossvord

Pulsuz qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi
Bakı Universiteti 1929 BDU Azərbaycanca

Nəşrini dayandırmış qəzetlər[redaktə | əsas redaktə]

Ad Nəşri Format Təsis tarixi Sahibi Dil Siyasi mövqeyi
7 gün Həftəlik ??? ??? Emin Eminbəyli Azərbaycanca ???[4]
Alma Həftəlik Broadsheet 2006—2010 İlkin Həsənov Azərbaycanca Liberal
Avrasiya Gündəlik ??? ???? İrfan Sapmaz Azərbaycanca ???[4]
Avropa Həftəlik Broadsheet 2000—2003 Fəxri Uğurlu Azərbaycanca Sol-mərkəz[4]
Avtoritet ??? ??? ???? İlqar Əlfioğlu Azərbaycanca ???[4]
Aydınlıq Həftəlik Broadsheet 1990—???? Respublika “Qayğı” cəmiyyəti Azərbaycanca Sol[4]
Ayna Həftəlik Broadsheet 1990—2014 Elçin Şıxlı Azərbaycanca Sol
Azadlıq Gündəlik Broadsheet 1989—2016[5] Qənimət Zahid Azərbaycanca Sağ
Bauer und Arbeiter Həftəlik Broadsheet 1924 A.A.Erfurt Almanca Sağ
Birja Həftəlik Broadsheet 1992—2018[6] Rafiq Abbasov Azərbaycanca, rusca Yoxdur
Bizim Əsr Həftəlik Broadsheet 1999—2??? "Media Holdinq" şirkəti Azərbaycanca Sağ[4]
Bizim Yol Gündəlik Broadsheet 20002019[7] Bahəddin Həziyev Azərbaycanca Sağ
Bu gün ??? ??? 1996—2003 ??? Azərbaycanca Sol
Çağ ??? ??? ???? Bahəddin Həziyev Azərbaycanca Sol[4]
Çeşmə Həftəlik Broadsheet 1991—1995 Ayaz Əhmədov Azərbaycanca Sol
Dedektiv ??? ??? ???? Elçin Səlcuq Azərbaycanca ???[4]
Dövran Həftəlik Broadsheet 1997—2000 Salman Vilayətoğlu Azərbaycanca Sağ
Elita Həftəlik ??? 1996—2000 Məsiağa Məhəmmədi Azərbaycanca ???[4]
Etatist ? Broadsheet 2011[8] Şəhriyar Məcidzadə Azərbaycanca Sağ-mərkəz
Exo Gündəlik Broadsheet 2001—2018[9] Rauf Talışinski Rusca Liberal
Əkinçi Həftəlik Broadsheet 1875—1877 Həsən bəy Zərdabi Azərbaycanca Sol
Əyləncə ??? ??? ???? ??? Azərbaycanca ???[4]
Gün Gündəlik Broadsheet 1997 Emin Axundov Azərbaycanca
Gün Səhər Həftəlik Broadsheet 2005 Qabil Abbasoğlu Azərbaycanca Sağ-mərkəz
Günay ??? ??? ???? Mahmud Məmmədov Azərbaycanca ???[4]
Gündəlik Azərbaycan Gündəlik Broadsheet 2005—2007 Eynulla Fətullayev Azərbaycanca Sol, populist
Gündəlik Teleqraf Gündəlik Broadsheet 2012—2016[10][11][12] Aynur Camalqızı Azərbaycanca Sağ
Həftə içi (qəzet) Gündəlik Broadsheet 1998—2019[2] Sevinc Seyidova[13] Azərbaycanca Sağ
Xəzər Gündəlik ??? 2005—2009 İslam Atakişiyev Azərbaycanca Sol[4]
İnterpark ??? ??? ???? ??? Azərbaycanca ???[4]
İntibah ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
İqtisadiyyat Həftəlik Broadsheet 1999–2019[2] Ziyad Səmədzadə Azərbaycanca ???
İstiqlal 1918—1920 ??? ??? ???
İstiqlal 1921—1923 ??? ??? ???
İstiqlal ??? Broadsheet 1990—1999 Zərdüşt Əlizadə Azərbaycanca Sol[4]
Kaspi Həftəlik Broadsheet 1881—1919 Viktor Kuzmin Rusca Sağ
Komanda Həftəlik Broadsheet 2008—2014 Kənan Məstəliyev Azərbaycanca Liberal
Qərbin qərbi Həftəlik Broadsheet 2005—2007 Əli bəy Azəri Azərbaycanca Sağ
Qoroskop Aylıq Berliner 1999—2018[14] Səbuhi Rəhimli Azərbaycanca
Lenins Weg Həftəlik Broadsheet 1932—1936 Frants Bax Almanca Sağ
Mərkəz Gündəlik Broadsheet 1998—2012 Gülər Əhmədova Azərbaycanca Sağ
Millət Həftəlik Broadsheet 1990—2004 Etibar Məmmədov Azərbaycanca Liberal konservatizm
Millətin səsi ??? ??? ???? Şahbaz Xuduoğlu Azərbaycanca ???[4]
Milli yol ??? ??? ????—2010 Şahin Ağabəyli Azərbaycanca ???[4]
Molodyoj Azerbaydjana ??? ??? ??? ??? Rusca ???
Mövqe Gündəlik ??? ????—2019[2] ??? Azərbaycanca ???
Müxalifət Həftəlik Broadsheet 1991—2007 Ağamalı Sadiq Əfəndi Azərbaycanca Sol
Müstəqil qəzet ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
New Baku Post ??? Broadsheet 2012—2014[15] Tofiq Abbasov[16] Azərbaycanca
Nezavisimaya gazeta ??? ??? ??? ??? Rusca ???
Oxu məni Həftəlik Broadsheet 1998[2] Emin Axundov Azərbaycanca Mədəniyyət
Palitra Gündəlik ??? 1999—2019[2][17] ??? Azərbaycanca ???
Panorama Gündəlik ??? 1996—2000 Araz Zeynalov ??? ???[4]
Press-fakt ??? ??? ???? Məqsəd Nur Azərbaycanca Sağ[4]
Reytinq Həftəlik ??? 1999—2019[18] Afiq Mirzəbəyli Azərbaycanca
Rezonans ??? ??? ???? Adil İsmayılov Azərbaycanca ???[4]
Ruh ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
Salampress Həftəlik Broadsheet 16.01.2010[19][20]–13.06.2013[21][22][23] Tariyel Süleymanov Azərbaycanca Sağ-mərkəz
Səhər ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
Səhifələr ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
Teleskop ??? ??? 1999—???? Zəminə Əliqızı Azərbaycanca Liberal[4]
Ulus ??? ??? ???? Rəsul Quliyev Azərbaycanca Sol[4]
Üç nöqtə Gündəlik Broadsheet 1998—2019[2] Xoşqədəm Hidayətqızı Azərbaycanca Sağ
Yeni Dirçəliş Gündəlik Broadsheet 2005—2010 Fərəc Quliyev Azərbaycanca Sağ
Yeni yüzil ??? ??? 2001—2002 Gündüz Tahirli Azərbaycanca ???[4]
Yeni zaman Gündəlik Broadsheet 1999-2004 Şakir Ağayev[24] Azərbaycanca Sağ
Yol ??? ??? ??? ??? Azərbaycanca ???
Zaman Azərbaycan Gündəlik Broadsheet 1991—2016[25] Zaman-Azər MMC Azərbaycanca Sol-mərkəz
Zerkalo Gündəlik Broadsheet 1990—2014 Elçin Şıxlı Rusca Liberal[26]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan qəzeti 26.10.2014
  2. 1 2 3 4 5 6 7 Azərbaycanda 20-yə yaxın qəzet bağlandı
  3. Azərbaycanda daha bir tanınmış qəzet fəaliyyətini dayandırdı
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Gafarli, Afgan. "Azərbaycanda nəşri dayanmış populyar qəzetlər..." modern.az. İstifadə tarixi: 28 September 2015.
  5. Azadlıq qəzetinin bu günə olan nömrəsi nəşr olunmayıb
  6. “Birja” qəzeti çap versiyasını dayandırıb
  7. “Bizim Yol”un çap versiyası dayandı
  8. Etatist.com saytının əməkdaşlarına hücum olub
  9. “Exo” qəzeti fəaliyyətini dayandırır
  10. "Gündəlik Teleqraf" qəzeti nəşrə başladı
  11. “Teleqraf” bağlandı - Aynur Camalqızıdan açıqlama
  12. “Gündəlik Teleqraf” bağlandı, Taleh Şahsuvarlı saytdan getdi
  13. “Həftə içi” qəzeti və saytı haqda bəyanat - Baş redaktor yaydı
  14. “Qoroskop” qəzeti fəaliyyətini dayandırdı
  15. Pulsuz paylanılan “New Baku Post” qəzeti BAĞLANDI
  16. "Bakupost"un Elnur Aslanovla əlaqəsi yoxdur - baş redaktor
  17. Haqqımızda . . .
  18. “Reytinq” qəzeti də fəaliyyətini dayandırdı - KİVDF-nin pulundan imtina edib
  19. YENİ QƏZET NƏŞRƏ BAŞLAYIR
  20. Azərbaycanda yeni qəzet nəşrə başlayır
  21. Daha bir qəzet fəaliyyətini dayandırdı
  22. "SalamPress" bağlandı
  23. Daha bir qəzet fəaliyyətini dayandırdı
  24. Şakir Ağayev: “Novoe vremya” qəzetini ağappaq da buraxsaq, oxucumuz onu alacaq - MÜSAHİBƏ
  25. “Zaman-Azərbaycan” qəzetinin bağlanmasının səbəbi açıqlanıb
  26. Heradstveit, Daniel (2017). Oil in the Gulf: Obstacles to Democracy and Development. (#accessdate_missing_url)

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]