Dərman bitkilərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
A B C Ç D E Ə F G H X İ J K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə | əsas redaktə]

ağlarotu, acıçiçək, acıyonca, acıqovuq, acıqıcı, acılıqotu, adiant, adi dazı, adi zirə, akasiya , albalı, alça alışan, alkanna, alma, aloe, andız, anxuza, anis, ardıc, armud, artişok, asırqalotu, at əvəliyi, atıl-batıl, atşabalıdı, ayıdöşəyi, aylant, ayrıqotu

B[redaktə | əsas redaktə]

Bağayarpağı, bağ səhləbi, badam, badımcan, ballıbaba, balqabaq, baldırğan, balzamin, ballınanə, barkhauziya, başınağacı, başlıqotu, bat-bat, bədrənc, bəlğəmotu, bənövşə, bigəvər, biyan, bozaqgülü, boyaqotu, boymadərən, boranı, böyürtkən, bulaqotu, buğda

C[redaktə | əsas redaktə]

Canavargiləsi, cil, cincilim, cirə, cirəgülü, Cökə

Ç[redaktə | əsas redaktə]

Çayyovşanı, çaytikanı, çəpişotu, çətiryarpaq, çınqılotu, çiyələk, çobanyastığı, çoğan, çovdar mahmızı, çödükotu, çuğundur,

D[redaktə | əsas redaktə]

Dağlaləsi, dağnanəsi, dağrazyanası, dağçətiri, dağtərxunu, dazıotu, dalamaz , damotu, danaya, daşdələn, dəfnə, dəfnəgilənar, dəvəayağı, dəvədabanı, dəvətikanı, dəliçətənə, dəlibəng, dəmirtikan, dəmrovotu, dərgil (qəhvəyi itburnu), dəstərək, diricəalaq, dişqurtlayan, dişəvər, dovşanalması, dovşanqulağı, dovşandodağı, donuzquyruğu, durna otu

E[redaktə | əsas redaktə]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Əzvay, əvəlik

F[redaktə | əsas redaktə]

Feyxoa, fındıq, fıstıq

G[redaktə | əsas redaktə]

Giləzəhər, gicitkən, gənəgərçək, gəndalaş, gərməşov, gəvən, göyçiçək, göyəmotu, güləbrişin, güləvər, güldəfiz, güllücə, gülünbahar, gülxətmi, günəbaxan, gücotu

H[redaktə | əsas redaktə]

Heyva, herniyar, hulu

X[redaktə | əsas redaktə]

Xanımotu, xaçgülü, xaş-xaş, xədicəgülü, xəndəkotu, xəşənbül, xırmırmaya, xımı (pasternak), xına, xınagülü (balzamin), xırdazirə, xoruzgülü, xurma

İ[redaktə | əsas redaktə]

İvançay, iydə, ilankölgəsi, innab, inciçiçəyi, isitməotu, istiotBibər , itboğan, itburnu, ixtiyarı

J[redaktə | əsas redaktə]

Jasmin

K[redaktə | əsas redaktə]

Kartof, karapodium, kamfora darçını , kasnı, keşniş, kəcəvər, kəklikotu, kələm, kəndir, kənaf, kəpənəkçiçək, kərəviz, kərmək, kəvər, kibridotu, kiksiya, knikus, köpəkdili, külançar, küncüt, küstüşam

Q[redaktə | əsas redaktə]

Qabaq, qaysı, qaytarma (bağlıcaotu), qambat, qantəpər qaragilə, qaraqınıq, qaraqaytaran, qarağat, qarasarmaşıq, qaratikan, qaraçöhrə, qarayonca, qaraçörəkotu, qarğı, qarğıdalı, qarpız, qatırquyruğu, qaxotu, qıjı, qılınclıot, qızılağac, qızılboya, qızılcıq, qızılsəbət, qızılgül, qızılçətir, qırmızıdil, qırxbuğum (yolotu), qıfotu, qovaq, qovun, qoz, qoyunqıran, qulançar, qurdotu, qurdpəncəsi, quşarmudu, quşqonmaz, quşşəppəyi, quşüzümü

L[redaktə | əsas redaktə]

Limon, limonotu, lərgə, ləçəkotu, lobya

M[redaktə | əsas redaktə]

mayaotu, maqnoliya, mahmızçiçək, mayasarmaşıq, maklyura, meniant, meşəgilası, mərəcüyüd, məryəmnoxudu, mərcanotu, mollabaşı, moruq, murdarça, mürgüotu,

N[redaktə | əsas redaktə]

Nanə, nar, nəmgül, nərgizgülü, novruzçiçəyi

O[redaktə | əsas redaktə]

Odotu, ononis, oldürgən, otsarmaşıq

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Ödotu, öküzboğan, öksəotu, ögeyana

P[redaktə | əsas redaktə]

Palıd, pambıq, pərpərən, pion (buynuzbaş), pişikotu, pişiknanəsi, pıtraqotu, püstə,

R[redaktə | əsas redaktə]

Razyana, reyhan, remeriya, rəvənd, rozmarin, rus alçası

S[redaktə | əsas redaktə]

Sabunotu, sarağan , sarımsaq, sarmaşıq, sədo, səfərotu, səhləb, səna, sərv, sferofiza sığırquyruğu, sincanotu, sofora, soğan, solmazçiçək, söyüd, subibəri (qırxbuğum), sumaq, südotu, sümürgən, sürvə (ada çayı), süsən

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Şəhtərə, şabalıd , şalğam-turp, şaftalı, şam ağacı, şeytanağacı, şibyələr, şirquyruğu, şüyüd , şümşad

T[redaktə | əsas redaktə]

Tayaotu, tikanlı kəvər, toyçiçəyi, tozağacı, toppuztikan, tuya, tut, tütün, toppuzlu

Ü[redaktə | əsas redaktə]

Üzüm, üskükotu, üçbarmaq, üzərlik

V[redaktə | əsas redaktə]

Vaxtsızçiçək, vələs

Y[redaktə | əsas redaktə]

Yalançı cirə, yatıqqanqal, yasəmən, yemiş, yemişan, yerkökü, yovşan, yonca (üçyarpaq)

Z[redaktə | əsas redaktə]

Zanbaq, zeytun, zəncirotu, zəfəran, zəyərək, zəravənd, ziyilotu, zirinc, zirə, zoğal