Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin V çağırış deputatlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin V çağırış deputatları2015-ci il noyabrın 1-də baş tutan seçimlər əsasında formalaşdırıldı.[1]

A. R. Milli Məclisinin 125 deputatından 71-i Yeni Azərbaycan Partiyasının üzvü idi.[2] Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası, Böyük Quruluş Partiyası, Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası, Azərbaycan Sosial Demokrat Partiyası, Ana Vətən Partiyası, Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası, Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası, Vəhdət Partiyası, Vətəndaş Birliyi PartiyasıAzərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası, parlamentdə bir deputatla təmsil olundu.[2] Milli Məclisin 42 üzvü isə bitərəf idi.[2]

A. R. Milli Məclisinin V çağırışının sədri Oqtay Əsədov, I müavini Ziyafət Əsgərov, müavinləri isə Bahar MuradovaValeh Ələsgərov oldu. Deputatların 104 nəfəri кişi, 21 nəfəri isə qadın idi.[3]

A. R. Milli Məclisinin V çağırış deputatları sırasında, ən yaşlısı 1936-cı il təvəllüdlü Zeynəb Xanlarova, ən gənci isə 1986-cı il təvəllüdlü Şahin İsmayılov idi.[1]

Milli Məclisin V çağırış idarə heyəti[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədrin I müavini
Sədr müavini
Sədr müavini
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Ziyafət Əsgərov.jpg
Bahar Muradova - 2016.jpg
Valeh Ələsgərov.jpg
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
Bahar Əvəz qızı Muradova
Valeh Feyruz oğlu Ələsgərov
1946
1963
1962
1946

Milli Məclisin V çağırış deputatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Portret
Deputat
Təvəllüdü
Partiya
Seçim dairəsi
Vasif Yusif oğlu
Talıbov
1960 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 1 saylı Şərur-Sədərək seçim dairəsi
İsa Həbibbəyli.jpg
İsa Əkbər oğlu
Həbibbəyli
1949 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 2 saylı Şərur seçim dairəsi
Səttar Mehbalıyev.jpg
Səttar Suliddin oğlu
Mehbalıyev
1955 Bitərəf 3 saylı Babək-Kəngərli-Naxçıvan seçim dairəsi
Eldar İbrahimov.jpg
Eldar Rza oğlu
İbrahimov
1945 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 4 saylı Naxçıvan şəhər seçim dairəsi
Siyavuş Dünyamalı oğlu
Novruzov
1969 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 5 saylı Şahbuz-Babək seçim dairəsi
Ülviyyə Tapdıq qızı
Həmzəyeva
1982 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 6 saylı Culfa-Babək seçim dairəsi
Qüdrət Həsənquliyev.jpg
Qüdrət Müzəffər oğlu
Həsənquliyev
1965 BAXCP-loqo.jpg Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası 7 saylı Ordubad-Culfa seçim dairəsi
Azay Əjdər oğlu
Quliyev
1971 Bitərəf 8 saylı Binəqədi I seçim dairəsi
Kamaləddin Qafarov.jpg
Kamaləddin Nəsrəddin oğlu
Qafarov
1976 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 9 saylı Binəqədi II seçim dairəsi
Madər Musayev.jpg
Madər Ələsgər oğlu
Musayev
1947 Bitərəf 10 saylı Binəqədi III seçim dairəsi
Aydın Hüseynov.jpg
Aydın Nəsir oğlu
Hüseynov
1962 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 11 saylı Qaradağ seçim dairəsi
Mixail Zabelin.jpg
Mixail Yuri oğlu
Zabelin
1946 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal seçim dairəsi
Rauf Əliyev (siyasətçi).jpg
Rauf Asif oğlu
Əliyev
1956 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 13 saylı Xəzər I seçim dairəsi
Mehriban Aliyeva01.jpg
Mehriban Arif qızı
Əliyeva
[qeyd 1]
1964 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 14 saylı Xəzər II seçim dairəsi
Ülvi Quliyev.jpg
Ülvi Zahid oğlu
Quliyev
1966 Bitərəf 15 saylı Yasamal I seçim dairəsi
Aytən Mustafazadə.jpg
Aytən İnqilab qızı
Mustafazadə
1968 Bitərəf 16 saylı Yasamal II seçim dairəsi
Elşad Həsənov.jpg
Elşad Eldar oğlu
Həsənov
1976 Bitərəf 17 saylı Yasamal III seçim dairəsi
Rasim Nəsrəddin oğlu
Musabəyov
1951 Bitərəf 18 saylı Nərimanov-Nizami seçim dairəsi
Hikmət Baba oğlu
Məmmədov
1966 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 19 saylı Nərimanov I seçim dairəsi
Adil Abış oğlu
Əliyev
1969 Bitərəf 20 saylı Nərimanov II seçim dairəsi
Məlahət Həsənova.jpg
Məlahət İbrahim qızı
Həsənova
1958 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 21 saylı Nəsimi I seçim dairəsi
Asim Nazim oğlu
Mollazadə
1953 ADİP-loqo.jpg Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası 22 saylı Nəsimi II seçim dairəsi
Ziyad Səmədzadə.jpg
Ziyad Əliabbas oğlu
Səmədzadə
1940 Bitərəf 23 saylı Nəsimi-Səbail seçim dairəsi
Rövnəq Abdullayev.jpg
Rövnəq İbrahim oğlu
Abdullayev
1965 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 24 saylı Nizami I seçim dairəsi
Sədaqət Süleyman qızı
Vəliyeva
1954 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 25 saylı Nizami II seçim dairəsi
Fazil Mustafa.jpg
Fazil Qəzənfər oğlu
Mustafa
1965 BQP-loqo.jpg Böyük Quruluş Partiyası 26 saylı Sabunçu I seçim dairəsi
Dilarə Cəbrayılova.jpg
Dilarə Məmmədağa qızı
Cəbrayılova
1971 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 27 saylı Sabunçu II seçim dairəsi
Eldar Allahyar oğlu
Quliyev
1951 Bitərəf 28 saylı Sabunçu III seçim dairəsi
Şəmsəddi Hacıyev.jpg
Şəmsəddin Hümmət oğlu
Hacıyev
1950 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 29 saylı Səbail seçim dairəsi
Sevinc Fətəliyeva.jpg
Sevinc Həbib qızı
Fətəliyeva
1979 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 30 saylı Suraxanı I seçim dairəsi
Fərəc Quliyev.jpg
Fərəc İbrahim oğlu
Quliyev
1962 MDHP-loqo.png Milli Dirçəliş Hərəkatı Partiyası 31 saylı Suraxanı II seçim dairəsi
Ağacan Qulam oğlu
Abıyev
1937 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 32 saylı Suraxanı III seçim dairəsi
Hüseynbala Mirələmov.jpg
Hüseynbala Fazil oğlu
Mirələmov
1945 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 33 saylı Xətai I seçim dairəsi
Fuad Muradov.jpg
Fuad Rauf oğlu
Muradov
1979 Bitərəf 34 saylı Xətai II seçim dairəsi
Araz Əlizadə.jpg
Araz Məmməd-Mübariz oğlu
Əlizadə
1951 ASDP-loqo.jpg Azərbaycan Sosial Demokrat Partiyası 35 saylı Xətai III seçim dairəsi
Səməd Seyidov.jpg
Səməd İsmayıl oğlu
Seyidov
1964 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 36 saylı Xətai IV seçim dairəsi
Pərvin Kərimzadə.jpg
Pərvin Orxan qızı
Kərimzadə
1976 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 37 saylı Nizami I seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Naqif Ələşrəf oğlu
Həmzəyev
1983 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 38 saylı Nizami II seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Xanlar Fətiyev.jpg
Xanlar Nuru oğlu
Fətiyev
1972 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 39 saylı Kəpəz I seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Musa İsa oğlu
Quliyev (Urud)
1961 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 40 saylı Kəpəz II seçim dairəsi (Gəncə şəhəri)
Mirzəcan Xəlilov.jpg
Mirzəcan Mirzəmməd oğlu
Xəlilov
1954 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 41 saylı Sumqayıt I seçim dairəsi
Tahir Famil oğlu oğlu
Mirkişili
1977 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 42 saylı Sumqayıt II seçim dairəsi
Muxtar Babayev.jpg
Muxtar Bahadur oğlu
Babayev
1967 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 43 saylı Sumqayıt III seçim dairəsi
Hacı Hacıbaba oğlu
Salayev
1968 Bitərəf 44 saylı Sumqayıt-Abşeron seçim dairəsi
Oqtay Sabir oğlu
Əsədov
1955 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 45 saylı Abşeron seçim dairəsi
Rafael Cəbrayılov.jpg
Rafael Kamil oğlu
Cəbrayılov
1958 Bitərəf 46 saylı Şirvan seçim dairəsi
Aydın Mirzəzadə.jpg
Aydın Böyükkişi oğlu
Mirzəzadə
1957 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 47 saylı Mingəçevir seçim dairəsi
İlham Məmmədov (portret).jpg
İlham Kazım oğlu
Məmmədov
1962 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 48 saylı Yevlax seçim dairəsi
Əli Hüseynov.jpg
Əli Məhəmməd oğlu
Hüseynli
1968 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 49 saylı Yevlax-Mingəçevir seçim dairəsi
Zeynəb Xanlarova.jpg
Zeynəb Yəhya qızı
Xanlarova
1936 Bitərəf 50 saylı Qobustan-Xızı-Sumqayıt seçim dairəsi
Azər Badamov.jpg
Azər Camal oğlu
Badamov
1968 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 51 saylı Qusar seçim dairəsi
Vahid Əhmədov.jpg
Vahid Qazməmməd oğlu
Əhmədov
1947 Bitərəf 52 saylı Quba seçim dairəsi
Yevda Abramov.jpg
Yevda Sasun oğlu
Abramov
1948 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 53 saylı Quba-Qusar seçim dairəsi
Tahir Süleymanov.jpg
Tahir Süleyman oğlu
Süleymanov
1948 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 54 saylı Şabran-Siyəzən seçim dairəsi
Eldəniz Səlimov.jpg
Eldəniz Adil oğlu
Səlimov
1976 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 55 saylı Xaçmaz şəhər seçim dairəsi
İlham Əliyev (portret).jpg
İlham Əlisəftər oğlu
Əliyev
1967 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 56 saylı Xaçmaz qəsəbə seçim dairəsi
Müslüm Məmmədov.jpg
Müslüm Mürsəl oğlu
Məmmədov
1980 Bitərəf 57 saylı Kürdəmir seçim dairəsi
Rafael Hüseynov.jpg
Rafael Baba oğlu
Hüseynov
1954 Bitərəf 58 saylı Hacıqabul-Kürdəmir seçim dairəsi
Əliağa İzzət oğlu
Hüseynov
1946 Bitərəf 59 saylı Salyan seçim dairəsi
Fəzail Ağamalı.jpg
Fəzail Rəhim oğlu
Ağamalı
1947 AVP-loqo.jpg Ana Vətən Partiyası 60 saylı Salyan-Neftçala seçim dairəsi
Arif Rəhimzadə.jpg
Arif Qafar oğlu
Rəhimzadə
1941 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 61 saylı Neftçala seçim dairəsi
Əflatun Əhməd oğlu
Amaşov
1957 Bitərəf 62 saylı Saatlı seçim dairəsi
Elçin Quliyev.jpg
Elçin Bəybala oğlu
Quliyev
1960 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 63 saylı Sabirabad I seçim dairəsi
Rüstəm Xəlilov.jpg
Rüstəm Gülabba oğlu
Xəlilov
1958 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 64 saylı Sabirabad II seçim dairəsi
Əhliman Tapdıq oğlu
Əmiraslanov
1947 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir seçim dairəsi
Xanhüseyn Kazımlı.jpg
Xanhüseyn Hüseynağa oğlu
Kazımlı
1942 ASRP-loqo.jpg Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası 66 saylı Biləsuvar seçim dairəsi
Malik Həsənov.jpg
Malik Əvəz oğlu
Həsənov
1971 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 67 saylı Cəlilabad şəhər seçim dairəsi
Mirkazım Kazımov.jpg
Mirkazım Mirməhəmməd oğlu
Kazımov
1950 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 68 saylı Cəlilabad qəsəbə seçim dairəsi
Fəzail İbrahimli.jpg
Fəzail Feyruz oğlu
İbrahimli
1951 Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyasının loqosu.jpg Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar seçim dairəsi
Nəriman Əliyev.jpg
Nəriman Əlibala oğlu
Əliyev
1968 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 70 saylı Masallı şəhər seçim dairəsi
Elmira Axundova.jpg
Elmira Hüseyn qızı
Axundova
1953 Bitərəf 71 saylı Masallı qəsəbə seçim dairəsi
Musa Cəfər oğlu
Qasımlı
1957 Bitərəf 72 saylı Yardımlı-Masallı seçim dairəsi
Rüfət Atakişi oğlu
Quliyev
1963 Bitərəf 73 saylı Lənkəran şəhər seçim dairəsi
Hadı Musa oğlu
Rəcəbli
1947 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 74 saylı Lənkəran qəsəbə seçim dairəsi
Cavanşir Paşazadə.jpg
Cavanşir Hümmət oğlu
Paşazadə
1953 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 75 saylı Lənkəran-Masallı seçim dairəsi
Ziyafət Əsgərov.jpg
Ziyafət Abbas oğlu
Əsgərov
1963 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 76 saylı Lənkəran-Astara seçim dairəsi
Rəşad Məmmədqulu oğlu
Mahmudov
1974 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 77 saylı Astara seçim dairəsi
İqbal Nəriman oğlu
Məmmədov
1965 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 78 saylı Lerik seçim dairəsi
Əsabil Qasımov.jpg
Əsabil Qarakişi oğlu
Qasımov
1955 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 79 saylı İmişli seçim dairəsi
Çingiz Qənizadə.jpg
Çingiz Aşralı oğlu
Qənizadə
1957 Bitərəf 80 saylı İmişli-Beyləqan seçim dairəsi
Ismayilov Shahin.jpg
Şahin Əmir oğlu
İsmayılov
1986 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 81 saylı Beyləqan seçim dairəsi
Tahir Rzayev.jpg
Tahir Musa oğlu
Rzayev
1950 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 82 saylı Ağcabədi seçim dairəsi
Aqil Abbas.jpg
Aqil Məhəmməd oğlu
Abbas
1953 Bitərəf 83 saylı Ağcabədi-Füzuli seçim dairəsi
Bahar Əvəz qızı
Muradov
1962 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 84 saylı Füzuli seçim dairəsi
Elxan Süleymanov.jpg
Elxan Sirac oğlu
Süleymanov
1940 Bitərəf 85 saylı Şamaxı seçim dairəsi
Novruzəli Davud oğlu
Aslanov
1963 Bitərəf 86 saylı İsmayıllı seçim dairəsi
Tahir Kərimli.jpg
Tahir Zayıdağa oğlu
Kərimli
1956 Vəhdət Partiyası 87 saylı Ağsu-İsmayıllı seçim dairəsi
Sabir Hacıyev.jpg
Sabir Kamal oğlu
Hacıyev
1954 Vətəndaş Birliyi Partiyası 88 saylı Göyçay seçim dairəsi
Elman Nəsirov.jpg
Elman Xudam oğlu
Nəsirli
1968 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 89 saylı Göyçay-Ağdaş seçim dairəsi
Cavid Osmanov.jpg
Cavid Həmid oğlu
Osmanov
1975 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 90 saylı Ağdaş seçim dairəsi
Vüsal Əfqan oğlu
Hüseynov
1980 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 91 saylı Ucar seçim dairəsi
Jalə Əliyeva.jpg
Jalə Fazil qızı
Əliyeva
1966 Bitərəf 92 saylı Zərdab-Ucar seçim dairəsi
Gövhər Baxşəliyeva.jpg
Gövhər Baxşəli qızı
Baxşəliyeva
1954 Bitərəf 93 saylı Bərdə şəhər seçim dairəsi
Zahid Məhərrəm oğlu
Oruc
1972 Bitərəf 94 saylı Bərdə qəsəbə seçim dairəsi
Sahib Alıyev.jpg
Sahib Eyvaz oğlu
Alıyev
1964 Bitərəf 95 saylı Tərtər seçim dairəsi
Mahir Aslanov.jpg
Mahir Məhəmmədəli oğlu
Aslanov
1949 Bitərəf 96 saylı Goranboy-Naftalan seçim dairəsi
Ağalar Vəliyev.jpg
Ağalar İsrafil oğlu
Vəliyev
1957 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər seçim dairəsi
Sahibə Qafarova.jpg
Sahibə Əli qızı
Qafarova
1955 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 98 saylı Şəmkir şəhər seçim dairəsi
Sona Əliyeva.jpg
Sona Sakit qızı
Əliyeva
1980 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 99 saylı Şəmkir qəsəbə seçim dairəsi
Kamran Bayramov.jpg
Kamran Fərhad oğlu
Bayramov
1979 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 100 saylı Şəmkir-Daşkəsən seçim dairəsi
Rövşən Rzayev (portret).jpg
Rövşən Şükür oğlu
Rzayev
1962 Bitərəf 101 saylı Göygöl-Daşkəsən seçim dairəsi
Valeh Ələsgərov.jpg
Valeh Feyruz oğlu
Ələsgərov
1946 Bitərəf 102 saylı Samux-Şəmkir seçim dairəsi
Sevinc Hüseynova.jpg
Sevinc Əmirəhməd qızı
Hüseynova
1970 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 103 saylı Gədəbəy seçim dairəsi
Rafiq Məmmədhəsənov.jpg
Rafiq Musa oğlu
Məmmədhəsənov
1945 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 104 saylı Gədəbəy-Tovuz seçim dairəsi
Qənirə Paşayeva.jpg
Qənirə Ələsgər qızı
Paşayeva
1975 Bitərəf 105 saylı Tovuz seçim dairəsi
Ülviyyə Ağayeva.jpg
Ülviyyə Cavanşir qızı
Ağayeva
1978 Bitərəf 106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa seçim dairəsi
Kamran Nəbizadə.jpg
Kamran Telman oğlu
Nəbizadə
1971 Bitərəf 107 saylı Qazax seçim dairəsi
Nizami Cəfərov.jpg
Nizami Qulu oğlu
Cəfərov
1959 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 108 saylı Ağstafa seçim dairəsi
Nəsib Məhəməliyev.jpg
Nəsib Məhəmməd oğlu
Məhəməliyev
1961 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 109 saylı Balakən seçim dairəsi
Elşən Musayev.jpg
Elşən Məmmədhənifə oğlu
Musayev
1979 Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası 110 saylı Zaqatala seçim dairəsi
Kamilə Əliyeva.jpg
Kamilə Əli Ağa qızı
Əliyeva
1967 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 111 saylı Zaqatala-Balakən seçim dairəsi
Azər Kərimli.jpg
Azər Şəmşid oğlu
Kərimli
1964 Bitərəf 112 saylı Qax seçim dairəsi
Yaqub Mahmudov.jpg
Yaqub Mikayıl oğlu
Mahmudov
1939 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 113 saylı Şəki şəhər seçim dairəsi
Əli Məsimli.jpg
Əli Əhməd oğlu
Məsimli
1953 Bitərəf 114 saylı Şəki qəsəbə I seçim dairəsi
Cavanşir Əyyub oğlu
Feyziyev
1963 Bitərəf 115 saylı Şəki qəsəbə II seçim dairəsi
Fəttah Səməd oğlu
Heydərov
1938 Bitərəf 116 saylı Qəbələ seçim dairəsi
Aqiyə Naxçıvanlı.jpg
Aqiyə Həbib qızı
Naxçıvanlı
1958 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 117 saylı Oğuz-Qəbələ seçim dairəsi
Bəxtiyar Həmzə oğlu
Əliyev
1961 Bitərəf 118 saylı Ağdam şəhər seçim dairəsi
Bəxtiyar Sadıqov.jpg
Bəxtiyar Yusif oğlu
Sadıqov
1951 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 119 saylı Ağdam qəsəbə seçim dairəsi
Astan Şahverdiyev.jpg
Astan Nuşrəvan oğlu
Şahverdiyev
1947 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı seçim dairəsi
Mahir Tapdıq oğlu
Abbaszadə
1975 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 121 saylı Laçın seçim dairəsi
Flora Qasımova.jpg
Flora Qasım qızı
Qasımova
1947 Bitərəf 122 saylı Xankəndi seçim dairəsi
Cavid Qurbanov.jpg
Cavid Qənbər oğlu
Qurbanov
1958 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 123 saylı Kəlbəcər seçim dairəsi
Elman Məmmədov.jpg
Elman Camal oğlu
Məmmədov
1950 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd
seçim dairəsi
İmamverdi İsmayılov.jpg
İmamverdi İbiş oğlu
İsmayılov
1958 YAP-loqo.jpg Yeni Azərbaycan Partiyası 125 saylı Zəngilan-Qubadlı seçim dairəsi

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Mənbələr[redaktə | əsas redaktə]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 2017-ci il 21 fevral tarixli Sərəncamı ilə Mehriban Arif qızı Əliyeva, Azərbaycanın Birinci vitse-prezidenti təyin edildi. Azərbaycan Konstitusiyasına əsasən isə Mehriban Əliyeva, Azərbaycanın Birinci vitse-prezidenti təyin edilməsi ilə əlaqədar Milli Məclisin deputat səlahiyyətlərinə xitam verilməsi ilə bağlı MSK-ya müraciət etdi. Martın 6-da MSK-nın növbəti iclası baş tutdu və həmin iclasda, Mehriban Əliyevanın deputat mandatının ləğv olunması qərara alındı.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Xarici кeçidlər[redaktə | əsas redaktə]