≛

Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatları

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin

Azərbaycan Milli Məclisin III çağırış deputatları — 2005-ci il noyabrın 6-da baş tutan seçimlər əsasında formalaşdırıldı.

Milli Məclisin 125 deputatından 63 nəfəri Yeni Azərbaycan Partiyası üzvü idi. III çağırış Milli Məclisdə Müsavat Partiyası 5 nəfərlə, Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 3, Ana Vətən Partiyası 2, Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası, Azərbaycan Liberal Partiyası, Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası, Böyük Quruluş Partiyası, Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Ədalət Partiyası, Azərbaycan Ümid PartiyasıVətəndaş Birliyi Partiyası isə 1 nəfərlə təmsil olundu. 43 nəfər bitərəf idi.

III çağırış Milli Məclisin sədri Oqtay Əsədov, sədrin birinci müavini Ziyafət Əsgərov, sədrin müavinləri isə Bahar MuradovaValeh Ələsgərov idi.

Milli Məclisin III çağırış deputatları sırasında ən yaşlısı 1928-ci il təvəllüdlü Murtuz Ələsgərov, ən gənci isə 1979-cu il təvəllüdlü Fuad Muradov idi.

Milli Məclisdə təmsil olunan partiyalar[redaktə | mənbəni redaktə et]

Siyasi partiya
Sədri
Seçilən
III çağırış Milli Məclis
Əvvəl
Sonra
Fərq
Yeni Azərbaycan Partiyası İlham Əliyev
63



63
63
Bitərəf
43
43
42
1
Müsavat Partiyası İsa Qəmbər
5
5
4
1
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Sabir Rüstəmxanlı
3
3
3
Ana Vətən Partiyası Fəzail Ağamalı
2
2
2
Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası Asim Mollazadə
1
1
1
Azərbaycan Liberal Partiyası Əvəz Temirxan
1
1
0
1
Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası Xanhüseyn Kazımlı
1
1
1
Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası Əli Kərimli
1
1
0
1
Azərbaycan Ümid Partiyası İqbal Ağazadə
1
1
1
Böyük Quruluş Partiyası Fazil Mustafa
1
1
1
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası Qüdrət Həsənquliyev
1
1
1
Ədalət Partiyası İlyas İsmayılov
1
1
1
Vətəndaş Birliyi Partiyası Sabir Hacıyev
1
1
1
Azərbaycan Xalq Partiyası Qiyas Sadıqov
0
0
1
1
Qeyd: 2005-ci il Parlament Seçkilərində 3 seçki dairəsində liderlik əldə etdi. Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası sədri Əli KərimliAzərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası Ali Məclisinin sədri Qulamhüseyn Əlibəyli MSK tərəfindən rəsmi olaraq seçildikləri dairədən lider namizəd elan olunsa da, mandatlarından imtina etdilər. Daha sonra yekun qərarda Konstitusiya Məhkəməsi 2 dairədə seçki nəticələrini ləğv etdi və bu dairələr daxil olmaqla 10 seçki dairəsində 2006-cı ildə əlavə seçkilər keçirildi.

Milli Məclisin III çağırış deputatları[redaktə | mənbəni redaktə et]

Deputat
Partiya
Dairə
Milli Məclisdə vəzifəsi
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
1 saylı Şərur-Sədərək dairəsi
İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
2 saylı Şərur dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Səttar Sulidin oğlu Möhbalıyev
(1955—)
Bitərəf
3 saylı Babək-Kəngərli dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Eldar Rza oğlu İbrahimov
(1945—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
4 saylı Naxçıvan dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının sədri[3]
Siyavuş Dünyamalı oğlu Novruzov
(1970—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
5 saylı Şahbuz-Babək dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
İsmayıl Muxtar oğlu Hacıyev
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
6 saylı Culfa-Babək dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Əkrəm Nəcəf oğlu Naibov
(1938—)
Bitərəf
7 saylı Ordubad-Culfa dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Arzu Həbib oğlu Səmədov
(1962—)
Müsavat Partiyası
8 saylı Binəqədi I dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Rafael Kamil oğlu Cəbrayılov
(1958–2021)
Bitərəf
9 saylı Binəqədi II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8][9]
Madər Ələsgər oğlu Musayev
(1948—2023)
Bitərəf
10 saylı Binəqədi III dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Murtuz Nəcəf oğlu Ələsgərov
(1928–2012)
Yeni Azərbaycan Partiyası
11 saylı Qaradağ dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Mixail Yuri oğlu Zabelin
(1946—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Rauf Asif oğlu Əliyev
(1956—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
13 saylı Əzizbəyov I dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Mehriban Arif qızı Əliyeva
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
14 saylı Əzizbəyov II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Gülər Mikayıl qızı Əhmədova
(1965—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
15 saylı Yasamal I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Abel Məmmədəli oğlu Məhərrəmov
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
16 saylı Yasamal II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Lalə Şövkət qızı Hacıyeva[a]
(1952—)
Azərbaycan Liberal Partiyası
17 saylı Yasamal III dairəsi
Cəmil Poladxan oğlu Həsənli
(1952—)
Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
18 saylı Nərimanov-Nizami dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Bitərəf
Əli Cavad oğlu Əhmədov
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
19 saylı Nərimanov I dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Adil Abış oğlu Əliyev
(1970—)
Bitərəf
20 saylı Nərimanov II dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Ülvi Zahid oğlu Quliyev
(1966—)
Bitərəf
21 saylı Nəsimi I dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Asim Nazim oğlu Mollazadə
(1954—)
Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası
22 saylı Nəsimi II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Ziyad Əliabbas oğlu Səmədzadə
(1940—)
Bitərəf
23 saylı Nəsimi-Səbail dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rövnəq İbrahim oğlu Abdullayev
(1965—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
24 saylı Nizami I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Hüseyn Abbas oğlu Abdullayev[b]
(1968—)
Bitərəf
25 saylı Nizami II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Fazil Qəzənfər oğlu Mustafayev
(1965—)
Böyük Quruluş Partiyası
26 saylı Sabunçu I dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Fərrux Məmmədnəbi oğlu Zeynalov
(1942–2022)
Bitərəf
27 saylı Sabunçu II dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Eldar Allahyar oğlu Quliyev
(1952—)
Bitərəf
28 saylı Sabunçu III dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Fuad Rauf oğlu Muradov
(1979—)
Bitərəf
29 saylı Səbail dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Anar Camal oğlu Məmmədxanov
(1970–2011)
Bitərəf
30 saylı Suraxanı I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Əhməd Abdul Kərim oğlu Vəliyev
(1946—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
31 saylı Suraxanı II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Ağacan Qulam oğlu Abıyev
(1938—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
32 saylı Suraxanı III dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Hüseynbala Fazil oğlu Mirələmov
(1945—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
33 saylı Xətai I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Nəsib Loğman oğlu Nəsibli
(1956—)
Müsavat Partiyası
34 saylı Xətai II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[7]
İqbal Fehruz oğlu Ağazadə
(1968—)
Azərbaycan Ümid Partiyası
35 saylı Xətai III dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Səməd İsmayıl oğlu Seyidov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
36 saylı Xətai IV dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının sədri[3]
Aydın Abbas oğlu Abbasov
(1976—)
Bitərəf
37 saylı Gəncə şəh. Nizami I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Asəf Hacı oğlu Hacıyev
(1952—)
Bitərəf
38 saylı Gəncə şəh. Nizami II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Yeni Azərbaycan Partiyası[c]
Vidadi Yunis oğlu Məmmədov
(1948—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
39 saylı Gəncə şəh. Kəpəz I dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Musa İsa oğlu Quliyev
(1962—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
40 saylı Gəncə şəh. Kəpəz II dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
İkram İsrail oğlu İsrafilov
(1964—)
Müsavat Partiyası
41 saylı Sumqayıt I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Məcid Zahid oğlu Kərimov
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
42 saylı Sumqayıt II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Nizami Zaman oğlu İsgəndərov
(1965—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
43 saylı Sumqayıt III dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Baba Əli oğlu Tağıyev
(1962—)
Bitərəf
44 saylı Sumqayıt-Abşeron dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
(1955—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
45 saylı Abşeron dairəsi
  • Milli Məclisin sədri
Azay Əjdər oğlu Quliyev
(1972—)
Bitərəf
46 saylı Əli-Bayramlı dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Aydın Böyükkişi oğlu Mirzəzadə
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
47 saylı Mingəçevir dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
İlham Kazım oğlu Məmmədov
(1962—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
48 saylı Yevlax dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Əli Məhəmməd oğlu Hüseynov
(1968—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
49 saylı Yevlax-Mingəçevir dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Zeynəb Yəhya qızı Xanlarova
(1936—)
Bitərəf
50 saylı Abşeron-Qobustan dairəsi
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]
Xəlilbəy Günəş oğlu Günəşov
(1958—)
Bitərəf
51 saylı Qusar dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Vahid Qazməmməd oğlu Əhmədov
(1948—)
Bitərəf
52 saylı Quba dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Yevda Sasun oğlu Abramov
(1948–2019)
Yeni Azərbaycan Partiyası
53 saylı Quba-Qusar dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Tahir Süleyman oğlu Süleymanov
(1948—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
54 saylı Dəvəçi-Siyəzən dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Lalə Gülbaba qızı Abbasova
(1955—)
Bitərəf
55 saylı Xaçmaz şəhər dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Nizami Manaf oğlu Xudiyev
(1949–2021)
Yeni Azərbaycan Partiyası
56 saylı Xaçmaz qəsəbə dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Fərhad Həsən oğlu Qəribov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
57 saylı Kürdəmir dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Rafael Baba oğlu Hüseynov
(1954—)
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası
58 saylı Kürdəmir-Hacıqabul dairəsi
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Əkrəm Kamal oğlu Abdullayev
(1975—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
59 saylı Salyan dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Fəzail Rəhim oğlu Ağamalı
(1948—)
Ana Vətən Partiyası
60 saylı Salyan-Neftçala dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Arif Qafar oğlu Rəhimzadə
(1942—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
61 saylı Neftçala dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının sədri[3]
Cəlal Əlirza oğlu Əliyev
(1928–2016)
Yeni Azərbaycan Partiyası
62 saylı Saatlı dairəsi
Pənah Çodar oğlu Hüseyn
(1958—)
Bitərəf
63 saylı Sabirabad I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Azərbaycan Xalq Partiyası
Rüstəm Gülabba oğlu Xəlilov
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
64 saylı Sabirabad II dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Gülhüseyn Əliəhməd oğlu Əhmədov
(1955–2020)
Yeni Azərbaycan Partiyası
65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Xanhüseyn Hüseynağa oğlu Kazımlı
(1942—)
Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası
66 saylı Biləsuvar dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Aydın Xanhüseyn oğlu Həsənov
(1942–2017)
Bitərəf
67 saylı Cəlilabad şəhər dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Mir Kazım Məhəmməd oğlu Kazımov
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
68 saylı Cəlilabad qəsəbə dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Fəzail Feyruz oğlu İbrahimli
(1952—)
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası
69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Əhəd Mikayıl oğlu Abıyev
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
70 saylı Masallı şəhər dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Elmira Hüseyn qızı Axundova
(1954—)
Bitərəf
71 saylı Masallı qəsəbə dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Sabir Xudu oğlu Rüstəmxanlı
(1946—)
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası
72 saylı Yardımlı-Masallı dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Rüfət Atakişi oğlu Quliyev
(1964—)
Bitərəf
73 saylı Lənkəran şəhər dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Hadi Musa oğlu Rəcəbli
(1948—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
74 saylı Lənkəran qəsəbə dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının sədri[3]
Cavanşir Hümmət oğlu Paşazadə
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
75 saylı Lənkəran-Masallı dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
76 saylı Lənkəran-Astara
  • Milli Məclis sədrinin birinci müavini
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Vasif İzzət oğlu Əliyev
(1942—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
77 saylı Astara
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Miri Əhəd oğlu Qənbərov
(1935–2020)
Yeni Azərbaycan Partiyası
78 saylı Lerik-Lənkəran
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
İltizam Nizam oğlu Əkbərli
(1958—)
Müsavat Partiyası
79 saylı İmişli
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Əhəd Abbas oğlu Əhmədov
(1968—)
Bitərəf
80 saylı İmişli-Beyləqan
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Səfər Musa oğlu Məmmədov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
81 saylı Beyləqan
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]
Tahir Musa oğlu Rzayev
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
82 saylı Ağcabədi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Aqil Məhəmməd oğlu Abbasov
(1954—)
Bitərəf
83 saylı Ağcabədi-Füzuli
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Bahar Əvəz qızı Muradova
(1962—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
84 saylı Füzuli
  • Milli Məclis sədrinin müavini
Maqsud Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov
(1935–2016)
Bitərəf
85 saylı Şamaxı
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Novruzəli Davud oğlu Aslanov
(1964—)
Bitərəf
86 saylı İsmayıllı
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Ərəstun Nurəddin oğlu Cavadov
(1948—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
87 saylı Ağsu-İsmayıllı
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Sabir Kamal oğlu Hacıyev
(1954—)
Vətəndaş Birliyi Partiyası
88 saylı Göyçay
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Şəmsəddin Hümmət oğlu Hacıyev
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
89 saylı Göyçay-Ağsu
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Çingiz Rauf oğlu Əsədullayev
(1960—)
Bitərəf
90 saylı Ağdaş
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Elton Arzuman oğlu Məmmədov
(1954—)
Bitərəf
91 saylı Ucar
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Jalə Fazil qızı Əliyeva
(1966—)
Bitərəf
92 saylı Zərdab-Ucar
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]
Zahid Məhərrəm oğlu Oruc
(1972—)
Ana Vətən Partiyası
93 saylı Bərdə şəhər
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Gövhər Baxşəli qızı Baxşəliyeva
(1954—)
Bitərəf
94 saylı Bərdə qəsəbə
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Aynur Camal qızı Quliyeva
(1975—)
Müsavat Partiyası
95 saylı Tərtər
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]
Bitərəf
Gültəkin Yunis qızı Hacıbəyli
(1974—)
Bitərəf
96 saylı Goranboy-Naftalan
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Qüdrət Müzəffər oğlu Həsənquliyev
(1965—)
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası
97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Azər Kamal oğlu Əmiraslanov[d]
(1972—)
Bitərəf
98 saylı Şəmkir şəhər
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Məlahət İbrahim qızı Həsənova
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
99 saylı Şəmkir qəsəbə
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Mübariz Qəhrəman oğlu Qurbanlı
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
100 saylı Şəmkir-Daşkəsən
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Rövşən Şükür oğlu Rzayev
(1962—)
Bitərəf
101 saylı Göygöl-Daşkəsən
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Valeh Feyruz oğlu Ələsgərov
(1946—)
Bitərəf
102 saylı Samux-Şəmkir
  • Milli Məclis sədrinin müavini
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rafiq Musa oğlu Məmmədhəsənov
(1945—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
103 saylı Gədəbəy
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Nazim Hüseyn oğlu Məmmədov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
104 saylı Gədəbəy-Tovuz
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Qənirə Ələsgər qızı Paşayeva
(1975—2023)
Bitərəf
105 saylı Tovuz
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
İlyas Abbas oğlu İsmayılov
(1938—)
Ədalət Partiyası
106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Vaqif Səməd oğlu Vəkilov
(1938–2015)
Bitərəf
107 saylı Qazax
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]
Nizami Qulu oğlu Cəfərov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
108 saylı Ağstafa
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rəbiyyət Nurullah qızı Aslanova
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
109 saylı Balakən
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının sədri[3]
Hikmət İsmayıl oğlu Atayev
(1954–2013)
Yeni Azərbaycan Partiyası
110 saylı Zaqatala
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Dünyamin Zakir oğlu Xəlilov
(1962—)
Bitərəf
111 saylı Zaqatala-Balakən
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Azər Şəmşid oğlu Kərimli
(1964—)
Bitərəf
112 saylı Qax
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Əli Əhməd oğlu Məsimli
(1954—)
Bitərəf
113 saylı Şəki şəhər
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Yaqub Mikayıl oğlu Mahmudov
(1939—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
114 saylı Şəki kənd I
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Məjlum Şükür oğlu Şükürov
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
115 saylı Şəki kənd II
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Fəttah Səməd oğlu Heydərov
(1938–2020)
Bitərəf
116 saylı Qəbələ
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Eyvaz Daşdəmir oğlu Qurbanov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
117 saylı Oğuz-Qəbələ
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Bəxtiyar Həmzə oğlu Əliyev
(1962—)
Bitərəf
118 saylı Ağdam şəhər
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Bəxtiyar Yusif oğlu Sadıqov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
119 saylı Ağdam qəsəbə
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Astan Nuşrəvan oğlu Şahverdiyev
(1948–2018)
Yeni Azərbaycan Partiyası
120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Sevindik Hacıağa oğlu Hətəmov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
121 saylı Laçın
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Havva İsa qızı Məmmədova
(1958—)
Bitərəf
122 saylı Xankəndi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Cavid Qənbər oğlu Qurbanov
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
123 saylı Kəlbəcər
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Elman Camal oğlu Məmmədov
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası
125 saylı Zəngilan-Qubadlı
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[16]

Qeydlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Lalə Şövkət qızı Hacıyeva 2005-ci il parlament seçkilərinin nəticələrinə və noyabrın 26-da baş tutan mitinqi zor gücü ilə dağıdılmasına etiraz olaraq deputat mandatından imtina etdi
  2. Azərbaycan Milli Məclisinin sədri Oqtay Əsədovun 19 mart 2007-ci il tarixli 263-IIIQR nömrəli Qərarına əsasən Azərbaycanın Milli Məclisi deputatı Hüseyn Abbas oğlu Abdullayevin Azərbaycan Cinayət Məcəlləsinin 221.2.2-ci və 132-ci maddələri ilə cinayət məsuliyyətinə cəlb edilməsinə icazə verilməsi barədə təqdimata baxaraq, Azərbaycan Milli Məclisi İntizam Komissiyasının bu məsələyə dair rəyini nəzərə alaraq və Azərbaycan Konstitusiyasının 90-cı maddəsinin II hissəsinə "Azərbaycan Milli Məclisi deputatının statusu haqqında" Azərbaycan Qanununun 12-ci maddəsinin üçüncü hissəsinə, habelə Azərbaycan Milli Məclisi Daxili Nizamnaməsinin 22-ci maddəsinə əsasən Azərbaycan Milli Məclisinin deputatı Hüseyn Abbas oğlu Abdullayevin toxunulmazlığına xitam verildi və cinayət məsuliyyətinə cəlb edilməsinə icazə verildi.
  3. Asəf Hacıyev 2008-ci ildə Yeni Azərbaycan Partiyasına üzv olmuşdur.[14]
  4. Azər Kamal oğlu Əmiraslanov Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 25 avqust 2008-ci il tarixli Sərəncamı ilə Prezident Administrasiyasının Aqrar siyasət məsələləri şöbəsinin müdiri vəzifəsinə təyin edildi.

Mənbə[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 16-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Milli Məclisinin İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 11-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının sədrlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 02.12.2005-ci il tarixli 6-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 02.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  4. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 10-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  5. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 18-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. Archived from the original on 2020-08-21. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  6. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Milli Məclisinin Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 19-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  7. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 01.03.2006-cı il tarixli 58-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 01.03.2006. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Milli Məclisinin Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 9-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 02.10.2006-cı il tarixli 125-IIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 02.10.2006. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  10. 1 2 3 4 "Azərbaycan Milli Məclisinin Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 15-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  11. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Milli Məclisinin Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 14-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  12. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 12-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  13. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının sədr müavinlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 8-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  14. Nakhiyev, Toghrul Nasirli, Alakhber. "Akademik Asəf Hacıyevin 70 yaşı tamam olur". science.gov.az (az.). 2023-10-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2024-01-14.
  15. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 13-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. 2020-08-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  16. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 17-VIIQR nömrəli Qərarı" (az.)). 14.12.2005. Archived from the original on 2020-08-21. İstifadə tarixi: 20.08.2020.

Ədəbiyyat[redaktə | mənbəni redaktə et]

  • Səfa Mirzəyev, Azərbaycanın Milli Məclisi: Üçüncü çağırış, Azərbaycan: Azərbaycan Milli Məclisinin mətbəəsi, 2009