Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatlarının siyahısı — 2005-ci il noyabrın 6-da baş tutan seçkilər əsasında formalaşdırılan Azərbaycan Milli Məclisinin deputatlarının siyahısı.

Milli Məclisin 125 deputatından 63 nəfəri Yeni Azərbaycan Partiyasının üzvü oldu. Müsavat Partiyası 5 nəfərlə, Ana Vətən PartiyasıVətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 2 nəfərlə, Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası, Azərbaycan Liberal Partiyası, Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası, Azərbaycan Xalq Partiyası, Böyük Quruluş Partiyası, Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Ədalət Partiyası, Ümid PartiyasıVətəndaş Birliyi Partiyası 1 nəfərlə Milli Məclisdə təmsil olundu. Parlamentin 44 üzvü isə bitərəf oldu.

III çağırış Milli Məclisin sədri Oqtay Əsədov, sədrin birinci müavini Ziyafət Əsgərov, sədrin müavinləri isə Bahar MuradovaValeh Ələsgərov oldu.[1]

Milli Məclisdə partiyalar üzrə paylama[redaktə | əsas redaktə]

Partiya
Sədri
Seçilən
Milli Məclisdə partiyalar üzrə paylama
Yeni Azərbaycan Partiyası İlham Əliyev
63
Emblem of Azerbaijan.svg Twemoji2 1f1e6-1f1ff.svg

3rd Parliament of Azerbaijan.png
Bitərəf
44
Müsavat Partiyası İsa Qəmbər
5
Ana Vətən Partiyası Fəzail Ağamalı
2
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası Sabir Rüstəmxanlı
2
Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası Asim Mollazadə
1
Azərbaycan Liberal Partiyası Əvəz Temirxan
1
Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası Xanhüseyn Kazımlı
1
Azərbaycan Xalq Partiyası Pənah Hüseyn
1
Böyük Quruluş Partiyası Fazil Mustafa
1
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası Qüdrət Həsənquliyev
1
Ədalət Partiyası İlyas İsmayılov
1
Ümid Partiyası İqbal Ağazadə
1
Vətəndaş Birliyi Partiyası Sabir Hacıyev
1

Milli Məclisinin III çağırış idarə heyəti[redaktə | əsas redaktə]

Sədr
Sədrin birinci müavini
Sədr müavini
Sədr müavini
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Ziyafət Əsgərov.jpg
Bahar Muradova.jpg
Valeh Ələsgərov.jpg
Oqtay Əsədov
Ziyafət Əsgərov
Bahar Muradova
Valeh Ələsgərov
Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası Yeni Azərbaycan Partiyası Bitərəf
Oqtay Əsədov 1955-ci ildə Ermənistan SSR-nin Qafan rayonunda anadan olub. Ali təhsilini Azərbaycan Dövlət Neft və Kimya İnstitutunda alıb. Yeni Azərbaycan Partiyasının (YAP) üzvüdür. Buna qədər Azərbaycan Milli Məclisinin II çağırış üzvü idi. 45 saylı Abşeron rayon dairəsindən seçilib. Ziyafət Əsgərov 1964-cü ildə Babək rayonunda anadan olub. Ali təhsilini Azərbaycan Dövlət Universitetində alıb. Yeni Azərbaycan Partiyasının (YAP) üzvüdür. Buna qədər Azərbaycanın Milli Məclisinin III çağırış üzvü idi. 76 saylı Lənkəran-Astara rayonları dairəsindən seçilib. Bahar Muradova 1962-ci ildə Füzuli şəhərində anadan olub. Ali təhsilini Azərbaycan Dövlət UniversitetindəAzərbaycan Universitetində alıb. Yeni Azərbaycan Partiyasının (YAP) üzvüdür. Buna qədər Azərbaycan Milli Məclisinin II çağırış üzvü idi. 84 saylı Füzuli rayonu dairəsindən seçilib. Valeh Ələsgərov 1946-cı ildə Samux rayonunda anadan olub. Ali təhsilini Azərbaycan Dövlət Neft və Kimya İnstitutunda alıb. Bitərəfdir. 102 saylı Samux-Şəmkir rayonları dairəsindən seçilib.

Milli Məclisinin III çağırış deputatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Deputat
Portret
Partiya
Dairə
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 1 saylı Şərur-Sədərək dairəsi
İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli
(1949—)
İsa Həbibbəyli.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 2 saylı Şərur dairəsi
Səttar Suliddin oğlu Möhbalıyev
(1955—)
Səttar Mehbalıyev.jpg
Bitərəf 3 saylı Babək-Kəngərli dairəsi
Eldar Rza oğlu İbrahimov
(1945—)
Eldar İbrahimov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 4 saylı Naxçıvan dairəsi
Siyavuş Dünyamalı oğlu Novruzov
(1969—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 5 saylı Şahbuz-Babək dairəsi
İsmayıl Muxtar oğlu Hacıyev
(1951—)
İsmayıl Hacıyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 6 saylı Culfa-Babək dairəsi
Əkrəm Nəcəf oğlu Naibov
(1937—)
Əkrəm Əylisli.jpg
Bitərəf 7 saylı Ordubad-Culfa dairəsi
Arzu Həbib oğlu Səmədbəyli
(1962—)
Arzu Səmədbəyli..jpeg
Müsavat Partiyası 8 saylı Binəqədi I dairəsi
Rafael Kamil oğlu Cəbrayılov[a]
(1958—)
Rafael Cəbrayılov.jpg
Bitərəf 9 saylı Binəqədi II dairəsi
Madər Ələsgər oğlu Musayev
(1947—)
Madar Musayev.jpg
Bitərəf 10 saylı Binəqədi III dairəsi
Murtuz Nəcəf oğlu Ələsgərov
(1928–2012)
Murtuz Ələsgərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 11 saylı Qaradağ dairəsi
Mixail Yuri oğlu Zabelin
(1946—)
Mixail Zabelin.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal dairəsi
Rauf Asif oğlu Əliyev
(1956—)
Rauf Əliyev (siyasətçi).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 13 saylı Əzizbəyov I dairəsi
Mehriban Arif qızı Əliyeva
(1964—)
Mehriban Aliyeva07.JPG
Yeni Azərbaycan Partiyası 14 saylı Əzizbəyov II dairəsi
Gülər Mikayıl qızı Əhmədova
(1965—)
Gülər Əhmədova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 15 saylı Yasamal I dairəsi
Abel Məmmədəli oğlu Məhərrəmov
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 16 saylı Yasamal II dairəsi
Lalə Şövkət qızı Hacıyeva[b][2],
(1951—)
Lalə Şövкət.jpg
Azərbaycan Liberal Partiyası 17 saylı Yasamal III dairəsi
Cəmil Poladxan oğlu Həsənli
(1952—)
Cəmil Həsənli.jpg
Bitərəf 18 saylı Nərimanov-Nizami dairəsi
Əli Cavad oğlu Əhmədov
(1952—)
Əli Əhmədov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 19 saylı Nərimanov I dairəsi
Adil Abış oğlu Əliyev
(1969—)
Bitərəf 20 saylı Nərimanov II dairəsi
Ülvi Zahid oğlu Quliyev
(1966—)
Ülvi Quliyev.jpg
Bitərəf 21 saylı Nəsimi I dairəsi
Asim Nazim oğlu Mollazadə
(1954—)
Demokratik İslahatlar Partiyası 22 saylı Nəsimi II dairəsi
Ziyad Əliabbas oğlu Səmədzadə
(1940—)
Ziyad Səmədzadə.jpg
Bitərəf 23 saylı Nəsimi-Səbail dairəsi
Rövnəq İbrahim oğlu Abdullayev
(1965—)
Rövnəq Abdullayev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 24 saylı Nizami I dairəsi
Hüseyn Abbas oğlu Abdullayev[c][3]
(1967—)
Bitərəf 25 saylı Nizami II dairəsi
Fazil Qəzənfər oğlu Mustafa
(1965—)
Fazil Mustafa.jpg
Böyük Quruluş Partiyası 26 saylı Sabunçu I dairəsi
Fərrux Məmmədnəbi oğlu Zeynalov
(1942—)
Fərrux Zeynalov.JPG
Bitərəf 27 saylı Sabunçu II dairəsi
Eldar Allahyar oğlu Quliyev
(1951—)
Bitərəf 28 saylı Sabunçu III dairəsi
Fuad Rauf oğlu Muradov
(1979—)
Fuad Muradov.jpg
Bitərəf 29 saylı Səbail dairəsi
Anar Camal oğlu Məmmədxanov
(1970–2011)
Anar Məmmədxanov.jpg
Bitərəf 30 saylı Suraxanı I dairəsi
Əhməd Abdulkərim oğlu Vəliyev[d]
(1946—)
Əhməd Vəliyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 31 saylı Suraxanı II dairəsi
Ağacan Qulam oğlu Abıyev
(1937—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 32 saylı Suraxanı III dairəsi
Hüseynbala Fazil oğlu Mirələmov
(1945—)
Hüseynbala Mirələmov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 33 saylı Xətai I dairəsi
Nəsib Loğman oğlu Nəsibli
(1956—)
Müsavat Partiyası 34 saylı Xətai II dairəsi
İqbal Fehruz oğlu Ağazadə
(1968—)
İqbal Ağazadə.jpg
Ümid Partiyası 35 saylı Xətai III dairəsi
Səməd İsmayıl oğlu Seyidov
(1964—)
Səməd Seyidov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 36 saylı Xətai IV dairəsi
Aydın Abbas oğlu Abbasov
(1976—)
Bitərəf 37 saylı Gəncə şəhəri Nizami I dairəsi
Asəf Hacı oğlu Hacıyev[e]
(1951—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 38 saylı Gəncə şəhəri Nizami II dairəsi
Vidadi Yunis oğlu Məmmədov
(1947—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 39 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz I dairəsi
Musa İsa oğlu Quliyev
(1961—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 40 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz II dairəsi
İkram İsrail oğlu İsrafilov
(1964—)
Müsavat Partiyası 41 saylı Sumqayıt I dairəsi
Məcid Zahid oğlu Kərimov
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 42 saylı Sumqayıt II dairəsi
Nizami Zaman oğlu İsgəndərov
(1965—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 43 saylı Sumqayıt III dairəsi
Baba Əli oğlu Tağıyev
(1961—)
Bitərəf 44 saylı Sumqayıt-Abşeron dairəsi
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
(1955—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 45 saylı Abşeron dairəsi
Azay Əjdər oğlu Quliyev
(1971—)
Bitərəf 46 saylı Əli-Bayramlı dairəsi
Aydın Böyükkişi oğlu Mirzəzadə
(1957—)
Aydın Mirzəzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 47 saylı Mingəçevir dairəsi
İlham Kazım oğlu Məmmədov
(1962—)
İlham Məmmədov (portret).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 48 saylı Yevlax dairəsi
Əli Məhəmməd oğlu Hüseynov
(1968—)
Əli Hüseynov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 49 saylı Yevlax-Mingəçevir dairəsi
Zeynəb Yəhya qızı Xanlarova
(1936—)
Bitərəf 50 saylı Qobustan-Xızı-Quba dairəsi
Xəlilbəy Günəş oğlu Günəşov
(1957—)
Bitərəf 51 saylı Qusar dairəsi
Vahid Qazməmməd oğlu Əhmədov
(1947—)
Bitərəf 52 saylı Quba dairəsi
Yevda Sasun oğlu Abramov
(1948—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 53 saylı Quba-Qusar dairəsi
Tahir Süleyman oğlu Süleymanov
(1948—)
Tahir Süleymanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 54 saylı Dəvəçi-Siyəzən dairəsi
Lalə Gülbaba qızı Abbasova
(1955—)
Lalə Abbasova.jpg
Bitərəf 55 saylı Xaçmaz şəhər dairəsi
Nizami Manaf oğlu Xudiyev
(1949—)
Nizami Xudiyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 56 saylı Xaçmaz qəsəbə dairəsi
Fərhad Həsən oğlu Qəribov
(1952—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 57 saylı Kürdəmir dairəsi
Rafael Baba oğlu Hüseynov
(1954—)
Rafael Hüseynov.jpg
Bitərəf 58 saylı Kürdəmir-Hacıqabul dairəsi
Əkrəm Kamal oğlu Abdullayev
(1975—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 59 saylı Salyan dairəsi
Fəzail Rəhim oğlu Ağamalı
(1947—)
Fəzail Ağamalı.jpg
Ana Vətən Partiyası 60 saylı Salyan-Neftçala dairəsi
Arif Qafar oğlu Rəhimzadə
(1941—)
Arif Rəhimzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 61 saylı Neftçala dairəsi
Cəlal Əlirza oğlu Əliyev
(1928–2016)
Cəlal Əliyev.JPG
Yeni Azərbaycan Partiyası 62 saylı Saatlı dairəsi
Pənah Çodar oğlu Hüseynov
(1957—)
Pənah Hüseynov 2.jpg
Azərbaycan Xalq Partiyası 63 saylı Sabirabad I dairəsi
Rüstəm Gülabba oğlu Xəlilov
(1958—)
Rüstəm Xəlilov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 64 saylı Sabirabad II dairəsi
Gülhüseyn Əliəhməd oğlu Əhmədov
(1955—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 65 saylı Saatlı-Sabirabad dairəsi
Xanhüseyn Hüseynağa oğlu Kazımlı
(1942—)
Xanhüseyn Kazımlı.jpg
Azərbaycan Sosial Rifah Partiyası 66 saylı Biləsuvar dairəsi
Aydın Xanhüseyn oğlu Həsənov
(1942—)
Bitərəf 67 saylı Cəlilabad şəhər dairəsi
Mirkazım Məhəmməd oğlu Kazımov
(1950—)
Mirkazım Kazımov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 68 saylı Cəlilabad qəsəbə dairəsi
Fəzail Feyruz oğlu İbrahimli
(1951—)
Fəzail İbrahimli.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
Əhəd Mikayıl oğlu Abıyev
(1958—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 70 saylı Masallı şəhər dairəsi
Elmira Hüseyn qızı Axundova
(1954—)
Elmira Axundova.jpg
Bitərəf 71 saylı Masallı qəsəbə dairəsi
Sabir Xudu oğlu Rüstəmxanlı
(1946—)
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 72 saylı Yardımlı-Masallı dairəsi
Rüfət Atakişi oğlu Quliyev
(1964—)
Bitərəf 73 saylı Lənkəran şəhər dairəsi
Hadi Musa oğlu Rəcəbli
(1947—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 74 saylı Lənkəran qəsəbə dairəsi
Cavanşir Hümmət oğlu Paşazadə
(1954—)
Cavanşir Paşazadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 75 saylı Lənkəran-Masallı dairəsi
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
(1964—)
Ziyafət Əsgərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 76 saylı Lənkəran-Astara dairəsi
Vasif İzzət oğlu Əliyev
(1941—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 77 saylı Astara dairəsi
Miri Əhəd oğlu Qənbərov
(1935—)
Miri Qənbərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 78 saylı Lerik-Lənkəran dairəsi
İltizam Nizam oğlu Əkbərli
(1957—)
Müsavat Partiyası 79 saylı İmişli dairəsi
Əhəd Abbas oğlu Əhmədov
(1967—)
Bitərəf 80 saylı İmişli-Beyləqan dairəsi
Səfər Musa oğlu Məmmədov
(1951—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 81 saylı Beyləqan dairəsi
Tahir Musa oğlu Rzayev
(1950—)
Tahir Rzayev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 82 saylı Ağcabədi dairəsi
Aqil Məhəmməd oğlu Abbasov
(1954—)
Aqil Abbas.jpg
Bitərəf 83 saylı Ağcabədi-Ağdam dairəsi
Bahar Əvəz qızı Muradova
(1962—)
Bahar Muradova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 84 saylı Füzuli dairəsi
Maqsud Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov
(1935–2016)
Bitərəf 85 saylı Şamaxı dairəsi
Novruzəli Davud oğlu Aslanov
(1964—)
Bitərəf 86 saylı İsmayıllı dairəsi
Ərəstun Nurəddin oğlu Cavadov
(1948—)
Ərəstun Cavadov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 87 saylı Ağsu-İsmayıllı dairəsi
Sabir Kamal oğlu Hacıyev
(1954—)
Sabir Hacıyev.jpg
Vətəndaş Birliyi Partiyası 88 saylı Göyçay dairəsi
Şəmsəddin Hümmət oğlu Hacıyev
(1950—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 89 saylı Göyçay-Ağdaş dairəsi
Çingiz Rauf oğlu Əsədullayev
(1960—)
Bitərəf 90 saylı Ağdaş dairəsi
Elton Arzuman oğlu Məmmədov
(1954—)
Bitərəf 91 saylı Ucar dairəsi
Jalə Fazil qızı Əliyeva
(1966—)
Bitərəf 92 saylı Zərdab-Ucar dairəsi
Zahid Məhərrəm oğlu Orucov
(1972—)
Ana Vətən Partiyası 93 saylı Bərdə şəhər dairəsi
Gövhər Baxşəli qızı Baxşəliyeva
(1954—)
Bitərəf 94 saylı Bərdə qəsəbə dairəsi
Aynur Camal qızı Quliyeva
(1975—)
Müsavat Partiyası 95 saylı Tərtər dairəsi
Gültəkin Yunis qızı Hacıyeva
(1974—)
Gültəkin Hacıbəyli.jpg
Bitərəf 96 saylı Goranboy-Naftalan dairəsi
Qüdrət Müzəffər oğlu Həsənquliyev
(1965—)
Qüdrət Həsənquliyev.jpg
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası 97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər dairəsi
Azər Kamal oğlu Əmiraslanov
(1971—)
Bitərəf 98 saylı Şəmkir şəhər dairəsi
Məlahət İbrahim qızı Həsənova
(1958—)
Məlahət Həsənova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 99 saylı Şəmkir qəsəbə dairəsi
Mübariz Qəhrəman oğlu Qurbanlı
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 100 saylı Şəmkir-Daşkəsən dairəsi
Rövşən Şükür oğlu Rzayev
(1962—)
Rövşən Rzayev (portret).jpg
Bitərəf 101 saylı Xanlar-Daşkəsən dairəsi
Valeh Feyruz oğlu Ələsgərov
(1946—)
Valeh Ələsgərov.jpg
Bitərəf 102 saylı Samux-Şəmkir dairəsi
Rafiq Musa oğlu Məmmədhəsənov
(1945—)
Rafiq Məmmədhəsənov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 103 saylı Gədəbəy dairəsi
Nazim Hüseyn oğlu Məmmədov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 104 saylı Gədəbəy-Tovuz dairəsi
Qənirə Ələsgər qızı Paşayeva
(1975—)
Qənirə Paşayeva.jpg
Bitərəf 105 saylı Tovuz dairəsi
İlyas Abbas oğlu İsmayılov
(1938—)
İlyas İsmayılov.jpg
Ədalət Partiyası 106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa dairəsi
Vaqif Səməd oğlu Vəkilov
(1939–2015)
Vaqif Səmədoğlu.jpg
Bitərəf 107 saylı Qazax dairəsi
Nizami Qulu oğlu Cəfərov
(1959—)
Nizami Cəfərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 108 saylı Ağstafa dairəsi
Rəbiyyət Nurulla qızı Aslanova
(1951—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 109 saylı Balakən dairəsi
Hikmət İsmayıl oğlu Atayev[f]
(1954—)
Hikmət Atayev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 110 saylı Zaqatala dairəsi
Dünyamin Zakir oğlu Xəlilov
(1961—)
Bitərəf 111 saylı Zaqatala-Balakən dairəsi
Azər Şəmşid oğlu Kərimli
(1964—)
Azər Kərimli.jpg
Bitərəf 112 saylı Qax dairəsi
Əli Əhməd oğlu Məsimli
(1954—)
Əli Məsimli.jpg
Bitərəf 113 saylı Şəki şəhər dairəsi
Yaqub Mikayıl oğlu Mahmudov
(1939—)
Yaqub Mahmudov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 114 saylı Şəki qəsəbə I dairəsi
Məjlum Şükür oğlu Şükürov
(1954—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 115 saylı Şəki qəsəbə II dairəsi
Fəttah Səməd oğlu Heydərov
(1938—)
Bitərəf 116 saylı Qəbələ dairəsi
Eyvaz Daşdəmir oğlu Qurbanov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 117 saylı Oğuz-Qəbələ dairəsi
Bəxtiyar Həmzə oğlu Əliyev
(1961—)
Bitərəf 118 saylı Ağdam şəhər dairəsi
Bəxtiyar Yusif oğlu Sadıqov
(1951—)
Bəxtiyar Sadıqov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 119 saylı Ağdam qəsəbə dairəsi
Astan Nuşrəvan oğlu Şahverdiyev
(1947–2018)
Astan Şahverdiyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı dairəsi
Sevindik Hacağa oğlu Hətəmov
(1964—)
Sevindik Hətəmov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 121 saylı Laçın dairəsi
Havva İsa qızı Məmmədova
(1958—)
Havva Məmmədova.jpg
Bitərəf 122 saylı Xankəndi dairəsi
Cavid Qənbər oğlu Qurbanov
(1958—)
Cavid Qurbanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 123 saylı Kəlbəcər dairəsi
Elman Camal oğlu Məmmədov
(1950—)
Elman Məmmədov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 124 saylı Şuşa-Füzuli-Xocalı-Xocavənd dairəsi
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)
İmamverdi İsmayılov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 125 saylı Zəngilan-Qubadlı dairəsi

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rafael Kamil oğlu Cəbrayılov 2006-cı mayın 12-də baş tutan yenidən seçkilərdə seçildi.
  2. 17 saylı Yasamal rayon III seçki dairəsindən Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatı seçilən Azərbaycan Liberal Partiyasının namizədi Lalə Şövkət qızı Hacıyeva, özünün deputat mandatından məhrum edilməsi üçün MSK-ya müraciət etdi və 2006-cı il yanvarın 18-də MSK-nın qəbul etdiyi qərara əsasən o, deputat mandatından məhrum edildi.
  3. 2007-ci ildə Milli Məclisin iclaslarının birində Hüseyn Abdullayev və Milli Məclisin deputatı, Ana Vətən Partiyasının sədri Fəzail Ağamalı arasında əlbəyaxa dava yarandı və həmin ildəcə MSK-nın qəbul etdiyi qərara əsasən o, deputat mandatından məhrum edildi.
  4. Əhməd Abdulkərim oğlu Vəliyev 2006-cı mayın 12-də baş tutan yenidən seçkilərdə seçildi.
  5. Asəf Hacı oğlu Hacıyev 2006-cı mayın 12-də baş tutan yenidən seçkilərdə seçildi.
  6. Hikmət İsmayıl oğlu Atayev 2006-cı mayın 12-də baş tutan yenidən seçkilərdə seçildi.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatlarının siyahısı.  (azərb.)". www.meclis.gov.az (Azərbaycan Milli Məclisinin rəsmi saytı). 20 mart 2019-cu il tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.03.2019-cu il. Check date values in: |accessdate=, |archivedate= (kömək)
  2. "Azərbaycan Milli Məclisinin deputatı Lalə Şövkət qızı Hacıyeva deputat mandatından məhrum edildi.  (azərb.)". www.azertag.az (Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin rəsmi saytı). 20 mart 2019-cu il tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.01.2007-cu il. Check date values in: |accessdate=, |archivedate= (kömək)
  3. "Azərbaycan Milli Məclisinin deputatı Hüseyn Abbas oğlu Abdullayev deputat mandatından məhrum edildi.  (azərb.)". www.azertag.az (Azərbaycan Dövlət İnformasiya Agentliyinin rəsmi saytı). 20 mart 2019-cu il tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.03.2007-cu il. Check date values in: |accessdate=, |archivedate= (kömək)

П:  Azərbaycan portalı