Azərbaycanın inzibati bölgüsü

Vikipediya, açıq ensiklopediya
(Azərbaycan rayonlarının siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Keçid et: naviqasiya, axtar
Azərbaycan rayonları xəritəsi

Azərbaycan rayonlarının siyahısıAzərbaycanda 66 rayon, 77 şəhər, 13 şəhər rayonu, 257 qəsəbə, 1719 kənd ərazi dairəsi və 4260 kənd yaşayış məntəqəsi var. Ərazisinə görə ən böyük rayon Kəlbəcər rayonudur. Azərbaycanın 10 rayonu tamamilə, yaxud qismən işğal altındadır.

Bu rayonlar:

Ağdam rayonu
Cəbrayıl rayonu
Füzuli rayonu
Zəngilan rayonu
Qubadlı rayonu
Kəlbəcər rayonu
Şuşa rayonu
Xocalı rayonu
Xocavənd rayonu
Laçın rayonu

Respublika tabeliyində olan şəhərlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bakı
  2. Sumqayıt
  3. Gəncə
  4. Mingəçevir
  5. Şirvan (keçmiş Əli Bayramlı)
  6. Şəki
  7. Xankəndi
  8. Yevlax
  9. Lənkəran
  10. Naftalan
  11. Şuşa[Mənbə göstərin]
  12. Naxçıvan (Muxtar Respublika tabeliyində)
  13. Culfa (Muxtar Respublika tabeliyində)
  14. Ordubad (Muxtar Respublika tabeliyində)

Rayonlar[redaktə | əsas redaktə]

İnzibati quruluşu[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abşeron rayonu
  2. Ağdam rayonu
  3. Ağdaş rayonu
  4. Ağcabədi rayonu
  5. Ağstafa rayonu
  6. Ağsu rayonu
  7. Astara rayonu
  8. Babək rayonu*
  9. Balakən rayonu
  10. Bərdə rayonu
  11. Beyləqan rayonu
  12. Biləsuvar rayonu
  13. Cəbrayıl rayonu
  14. Cəlilabad rayonu
  15. Culfa rayonu*
  16. Daşkəsən rayonu
  17. Füzuli rayonu
  18. Gədəbəy rayonu
  19. Goranboy rayonu
  20. Göyçay rayonu
  21. Göygöl rayonu
  22. Hacıqabul rayonu
  23. Xaçmaz rayonu
  24. Xızı rayonu
  25. Xocalı rayonu
  26. Xocavənd rayonu
  27. İmişli rayonu
  28. İsmayıllı rayonu
  29. Kəlbəcər rayonu
  30. Kəngərli rayonu*
  31. (Qıvraq qəsəbəsi)**
  32. Kürdəmir rayonu
  33. Qəbələ rayonu
  34. Qax rayonu
  35. Qazax rayonu
Şəki Abşeron rayonu Sumqayıt Bakı Xızı rayonu Siyəzən rayonu Quba rayonu Quba (rayonu Şabran rayonu Xaçmaz rayonu Qusar rayonu Qobustan rayonu Şirvan Hacıqabul rayonu Salyan rayonu Neftçala rayonu Lənkəran rayonu Lənkəran Astara (Rayon) Lerik rayonu Yardımlı rayonu Cəlilabad rayonu Masallı rayonu Biləsuvar rayonu Sabirabad rayonu Saatlı rayonu İmişli rayonu Kürdəmir rayonu Şamaxı rayonu Ağsu rayonu Göyçay rayonu Ucar rayonu Beyləqan rayonu Ağcabədi rayonu Bərdə rayonu Zərdab rayonu İsmayıllı rayonu Qəbələ rayonu Ağdaş rayonu Yevlax Mingəçevir Yevlax rayonu Naftalan Göygöl rayonu Gədəbəy rayonu Samux rayonu Gəncə Şəmkir rayonu Tovuz rayonu Ağstafa rayonu Qazax rayonu Oğuz (Rayon) Şəki rayonu Qax rayonu Zaqatala rayonu Balakən rayonu Şəmkir rayonu Goranboy rayonu Daşkəsən rayonu Tərtər rayonu Ağdam rayonu Xocavənd rayonu Füzuli rayonu Kəlbəcər rayonu Xankəndi Cəbrayıl rayonu Xocalı rayonu Şuşa rayonu Laçın rayonu Qubadlı rayonu Zəngilan rayonu Ordubad rayonu Culfa rayonu Naxçıvan Babək rayonu Şahbuz rayonu Kəngərli rayonu Şərur rayonu Sədərək rayonuAzerbaijan, administrative divisions - de - colored.svg
About this image

* Naxçıvan Muxtar Respublikasının şəhər və rayonları

** Qeyd olunmuş rayonlardan başqa bütün rayon mərkəzləri eyni adlı şəhərlərdir

  1. Qobustan rayonu
  2. Quba rayonu
  3. Qubadlı rayonu
  4. Qusar rayonu
  5. Laçın rayonu
  6. Lənkəran rayonu
  7. Lerik rayonu
  8. Masallı rayonu
  9. Neftçala rayonu
  10. Oğuz rayonu
  11. Ordubad rayonu*
  12. Saatlı rayonu
  13. Sabirabad rayonu
  14. Sədərək rayonu*
  15. Salyan rayonu
  16. Samux rayonu
  17. Şabran rayonu
  18. Şahbuz rayonu*
  19. Şəki rayonu
  20. Şamaxı rayonu
  21. Şəmkir rayonu
  22. Şərur rayonu*
  23. Şuşa rayonu
  24. Siyəzən rayonu
  25. Tərtər rayonu
  26. Tovuz rayonu
  27. Ucar rayonu
  28. Yardımlı rayonu
  29. Yevlax rayonu
  30. Zəngilan rayonu
  31. Zaqatala rayonu
  32. Zərdab rayonu

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]